Şimdi Ara

PUANLAR-SIRALAMALAR HAKKINDA GERÇEKLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler forumda aşırı miktarda bilgi kirliliği var. Bi süredir okuyorum, zaman zaman cevap veriyorum. Kimi arkadaşlar insanları mutsuz etmek için elinden geleni yaparken kimileri de çok iyimser yaklaşıyor. Mezun olan bir eşit ağırlık öğrencisi olarak bildiklerimi sizlerle paylaşayım.

1) Öncelikle sınav çok mu kolaydı sorusuna gelelim. 2015 ile kıyaslayacak olursak, 2015'in ygs Türkçesi 2016 ygs Türkçeye göre oldukça zordu. 2016 Sosyal testi ise 2015'ten zordu. Matematik ise hemen hemen aynı ayardaydı belki 2016 biraz daha kolaydı diyebiliriz.2016'da aynı puanla 2015'e göre daha kötü sıralama yapmak da bundan kaynaklanıyor. Ancak 2010 yılı ile kıyaslanmayacak bir sınavdı. 2010'a baktığımda bu seneye göre çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim.

2) Hangi puan hesaplama sitesi doğru hesaplıyor?
    Geçtiğimiz yıldaki netlerimi farklı sitelere yazarak yaptığım hesaplamalarda puanza ve parlak gelecek ösymnin puanını aynı şekilde doğru hesaplıyor

3) Sıralamalar hangi seneye benzer?
    Zorluk açısından baktığımızda aldığımız puanla 2015 kadar iyi bi sonuç gelmeyeceği kesin. 2010 kadar kötü bir sonuç da beklemiyorum. Sıralamaların 2014'ten bi tık kötü olacağını düşünüyorum

4) Yaklaşık bir sıralama nasıl hesaplanır
    Doğru hesaplayan bir siteden lys puanınızı hesaplayın. Bulduğunuz sonuca "ösym 2014 yığınsal" tablosundan bakın. Gerçek sıralamanız ondan %20civarı daha kötü gelebilir

5) trollerin durumu
    trollere çok kulak asmayın, aynı durum ygsden sonra da mevcuttu. Örneğin ygs-5 puanı 390 civarı olan bir kişiye yapılan yorumlar " 100k'ya girsen şükret, çok kolaydı nasıl bu kadar kötü yaptınız, 80k bile gelmez" şeklindeydi. Ancak durum öyle olmadı. Çok fazla içinizi karartmayın ancak çok da iyimser olmayın.

Sorular varsa alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dediğiniz fen için geçerli, tm için 2014' ten bir tık kötü gelir demek çok çok iyimserlik olur kanaatindeyim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm1 283 puan 2014e göre 98k ymış hocam parlak gelecekten baktım puana 118k civarı mı beklenmeli yani

• cod55 kullanıcısına yanıt
    Usta hala 2015 le mi kıyaslıyorsun?O kıyaslama 2016 YGS nin açıklanmasıyla bitti.Aynı sıralamaya karşı puanlar 20 puan arttı.2016 en kolay YGS idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üst Akıl -- 28 Haziran 2016; 14:13:09 >
  • Tm için 2010 bile yetmeyecek gibi 2010 a bi 10k eklenmiş hali gelecek bence
  • Yok artık 10k eklenmiş hali imkansız 18 temmuzda uplarim

• quote:

Orijinalden alıntı: Tmci dayi smurf

Tm için 2010 bile yetmeyecek gibi 2010 a bi 10k eklenmiş hali gelecek bence

10k az hocam rahat 20k kötü gelir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki gerçek puanlarımiz puan hesaplama sitelerindeki puanlardan cok farklı olabilir mi?
    Yani sınavın zorluğu kolaylığı sıralamayı baya bir değiştiriyor puanı da değiştirir mi yoksa puan sabit mi kalır?

• quote:

Orijinalden alıntı: MariJuann

Yok artık 10k eklenmiş hali imkansız 18 temmuzda uplarim

Babacım pm attım benim sıralamama bakar mısın

• Ya yüzde yirmi olayı hangi aralık için geçerli diyorsun peki? Yükseldikçe sıralamaya eklenecek sayı küçülüyor çünkü. Gerideki sıralamalarda da çok abartılı farklar ortaya çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wickdxd

Tm1 283 puan 2014e göre 98k ymış hocam parlak gelecekten baktım puana 118k civarı mı beklenmeli yani

2016 yı seçip yapıyorsunuz değil mi?Birde bu obp ler kaç k geriye atıyor ki?Mesela 68 obp 100k yı ka. geri atar?
  • Tmci dayi smurf T kullanıcısına yanıt
    Yaa hocam biraz oyna disarda sen havasızlıktan oksijen alamadın herhalde

• Sayı yükseldikçe eklenen buyur hocam naptiniz

• Üst Akıl kullanıcısına yanıt
    sadece 2015 ile kıyaslama yapmadım. 2010 ve 2014 ile de bir kıyas mevcut. 2015'i örmek vermemin sebebi pek çok kişi geçen sene de girdi, girmeyenler de var o kadar iyimser sonuçlar beklemesinler diye. Ayrıca 2015'te Edebiyat sınavının da bi belirleyiciliği yoktu

• Dışarda çıkıp oynamayı göreceksiniz 18 temmuzda benim 2010 yıgınsal 8k ama bana 15 k aşşası gelmesi imkansız bu sene mezuna kalacam herhalde selcuk hukuka gideceme
  • Kardeşim sen siralamana 30 k ekle senin gibilerde 30 k atar

• Tmci dayi smurf T kullanıcısına yanıt
    Insallah kalirsin mezuna da kurtuluruz. Millerin moralini bozmaktan baska bi boka yaramiyosun aptal herif

• Srikle S kullanıcısına yanıt
    Sınavın zorluğu ya da kolaylığı Üniversite'lerin sıralaması üzerinde etkili örneğin çok kolay bi sınavda A bölümüne 350 puan ile giremeyebilirken çok zor bi sınavda 340 puan ile girebilirsin. Iki site doğru hesaplıyor evet

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Berkehan

quote:

Orijinalden alıntı: wickdxd

Tm1 283 puan 2014e göre 98k ymış hocam parlak gelecekten baktım puana 118k civarı mı beklenmeli yani

2016 yı seçip yapıyorsunuz değil mi?Birde bu obp ler kaç k geriye atıyor ki?Mesela 68 obp 100k yı ka. geri atar?

parlak bir geleek 2016 ygs lys hesaplama var ya ordan yapıyorum.

tahminimce söylüyorum bence 1-4k arası ama yine de bilenler var
  • hocam şmdi parlak 1 gelecek 50 civarı söylüyor puanza 45 50 arası söylüyor sizce tahminen nasıl olur sıralamalar kaç bin üstünü alırsak yaklaşırız mf 4
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.