Şimdi Ara

İlk 10K Hukuk Sıralama Tahminlerim/Tahminleriniz..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce ilk 10k'daki devlet hukuklarının sıralamaları bu sene ne olur ?

Kendi tahminlerimi yazıyım.

GS 90
    Ankara 3200
    İstanbul 3700
    Hacettepe 4600
    İstanbul İÖ 6500
    Marmara 6900
    Marmara İÖ (ilk 10k'da değil ama bu sene ilk 10k'ya girecektir diye düşünüyorum) 9400

Edit: Hacı Bayram Veli (Ex Gazi) :)) 9900

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 9 Ağustos 2020; 2:26:33 >

• Gaziyi de kat hocam :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alashas A kullanıcısına yanıt
    Ekledim hocam
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marmara iö 9bin altına düşebilir
  • Valla sıralamam 6835 istanbul iö yazıyorum altına da türk-almanı yazıcam taü hukuk gelirse daha mutlu bile olabilirim. Ama hayırlısı istanbul benim için başka bi yerde.

• NeOlacakBu kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayım ben de 7400 sıralama ile 1 e İstanbul iö 2 ye taü yazacağım Marmaraya yer vermeyeceğim bile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HEDEF İLK 20k
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Batuhanssss B kullanıcısına yanıt
    Hocam bakmayın iü yü de geçebilir benim gözümde taü ama bakalım oranın havası ve markası biraz cezbedici. Ama bence siz en doğrusunu yapmışsınız. Belki karşılaşırız Okulda :) İstanbuldan mı

Evet karşılaşabiliriz :) Samsundan.
    Taü hukuk okuyan öğrencilerin ve adayların kurduğu telegram grubu var gelmek isterseniz link atabilirim. Sınavdan sonra o gruba girdim ve aklımdaki her şeyi sordum belli bir süre sonra taü bende aitlik duygusu yarattı Marmara ya pek sıcak bakmıyordum zaten.

Beni de o grup soğuttu biraz

Telegram kullanmıyorum hocam maalesef ancak merak etmedim de değil. Özellikle sizde aidiyet duygusunu nasıl oluşturdular ?

• Eskulape E kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani hocam ?

Aklımdaki sorulara cevap bulmam, kalacak yer ulaşım hazırlık kampüs akademisyenler vsvs yoksa öğrenci profilini pek sevdim denemez gruptakilerin çoğu 10-11k sıralama yapmış ergen tavırlar sergileyen tipler.Ablamın ticaret hukuku hocasının kadrosunun taüde de bulunması da etkiledi kendisine mail attık dürüst bir şekilde cevapladı, ablamın görüşleri de etkili oldu tabi.

kendi okulları tabi ki övecekler ama okulun sorunlarından hiç bahsetmiyorlar neredeyse aman siz düzeltirsiniz siz başarırsınız gibi bir yaklaşımları var. istanbul gibi marka olmuş okulları bile buranın yerine tercih etmeyi öneriyorlar. utanmasalar almanca fransızcadan daha iyi gsü yerine taü tercih edin diyecekler. karşı argüman sununca da alaycı bir dil var. bana kalırsa almanca sıkıntı ve daha çok yeni bir okul. ayrıca karşılaştırdıkları okullara göre akademik kadro az. bunlar benim şahsi görüşlerim tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskulape -- 9 Ağustos 2020; 12:25:2 >
    Benim kendi fikrim iü, marmara biraz köklü olmalarının ve öğrencilerinin daha başarılı tabii sınav sıralamasını böyle değerlendirirsek tipler onun ekmeğini yiyorlar gibi geliyor hele ki şu an bile 1 yılda çok fazla avukatın pompalandığı ortamda bu okulların çok kalabalık olması da bence sıkıntı. Ve dil eğitimi olmaması bu okullarda çok büyük sıkıntı 2020 deyiz artık. Bence bazı konularda eski görüşlerden kurtulmak lazım. Taüyü o bahsettiğiniz okullarla maalesef karşılaştıramıyoruz çünkü okul yeni ve ilk mezunlarını bile meslek hayatlarında neler yaptıklarını tam olarak bilemiyoruz. Çünkü yeniler. Ama bundan 10 yıl sonra 20 yıl sonra neler olacak bilemeyiz. Ha dürüst olmak gerekirse okulun konumu, aktiviteleri vb baya leş. Diğerlerinin asla yanına yaklaşamaz ve bence sıkıntı da biraz bu.

bu kalabalıklık bir bakıma iyi bir bakıma kötü. mesela mezun olduğunda ortam için artı sayılabilir ama tabiki eksi yönleride vardır. bahadır erdem diye bir hoca var iü de profesör bir videosunda diğer okulların kötü eğitim vermesi sebebiyle fazla öğrenci aldıklarını söylüyordu bir . benim şuan ingilizcem iyi ve elimde belge de var o yüzden benim için sıkıntı değil geri kalan hukuk derslerini kaliteli almak benim için çok daha iyi ama diğer öğrenciler için sıkıntı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskulape -- 9 Ağustos 2020; 12:33:26 >
    Karşılaştırdıkları okullara göre akademik kadro kadar öğrenci sayısının da karşılaştırılması lazım tabii. Hazırlık geçme oranları hukuk ve bazı mühendisliklerde yüksek bu konudan çekinmeye gerek yok. Hukuk'ta %30 almanca olması da büyük sıkıntı çıkarmıyor, ortalama bir eforla rahatça yapılabilir. Onun dışında artı ve eksilerini öğrenmişsinizdir ama objektif gelmeyen bir şey olduysa ben de sorularınızı yanıtlayabilirim buradan ya da özelden. Mühendislik okuyorum ama okuldaki 5. seneme geçeceğim için konuya hakimim.
    Benim ailem kaynaklı çevremde proflarla bazı görüşmeler yapabilmeye imkan buldum. İnanın özellikle forumda abartıldığı kadar ekstrem farklar olduğunu hocalar da düşünmüyor. İstanbul hukuktan 2 3 profla görüşme fırsatımız oldu. Zaten basitinden taü de istanbul hukuktan hocalar derse geliyor sanıyorum anlaşma gereği. Tabii inanırsınız inanmazsınız o ayrı bir şey. Farkı yoktur demiyorum. Ama o fark bence Gs, koç, bilkent gibi okulların; ankara, istanbul da okuyanlara attığı farktan daha azdır bence. Hakkımızda hayırlısı tabii.

Hukuk fakültelerinden her sene 18-20k arası mezun çıkıyor.Artık hukuk alanında bi tanıdığınız veya hazır yeriniz yoksa gerçek piyasada iş yapmak inanılmaz zor gerçekten. Ha ben taşra avukatı olup da yine çok para kazanırım diyorsanız da sizin tercihiniz. Babası annesi büyük şehirlerde saygın hukuk büroları açmış çocuğunu özelde okutan işini hazır eden o kadar çok şahıs var ki aynısı taşra için de geçerli bizzat yakın çevremden tanıdıklarım var.
    Ancak ve ancak küçüklükten beri hukuk okumayı düşleyip azimli ve disiplinli bireyler bir yere gelebilir bu piyasada.Yoksa ister Ankara ister İstanbul hukuk olsun ortalama bir profile sahip etkinliklere kulüplere katılmayan bireyleri eşek gibi kullanıyorlar onlar için geriye kpssye girip kamuda çalışmak kalıyor.Benim düşüncem alman hukukunu almanca almak,alman çalışma disiplinini kendine katmak, yaz okulu ve Erasmus imkanlarını yakalamak daha vizyonlu bir iş.Tabi herkesin kendine göre bir takdiri var.

tabi ki mezun sayısı çok fazla ama zaten bürolar belli üniversitelerin mezunlarını alıyor. ders programına baktığımda türk hukuku alman hukuku ekonomi hukuku gibi modüller var alman hukukunu alsam türk hukukundan türk hukuku alsam alman hukukunda eksik kalırım gibi geliyor. yaz okulu tabi ki güzel ona birşey diyemem erasmus tüm okullarda var. kendimi kapatmış gibi hissediyorum böyle savununca kusura bakma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.