arkadaşlar selamlar 1 sene kadar önce aşağıdaki sistemi topladım. birçok oyunda tatmin edici sonuçlar aldığım halde pubg oynarken 60 fpsi çok zor görüyorum. çözünürlüğü 1920*1080 ve grafik kalitesini düşük yaptığımda ciddi donmalar ve fps kayıpları yaşıyorum. çözünürlük düşürünce de blurdan hiçbir şey belli olmuyor acaba sebebi nedir nasıl iyileştirebilirim? |
PubG fps sorunum hakkında
-
-
0401 bios 2023 başlarında çıkan sürüm :D önce bios'u son sürüme güncelle. İşlemciye +200 pbo, curve optimizer ayarını yap (negative 20'den başlayıp gittiği yere kadar 5'er ekle). Biraz undervolt iyi iş görür. chipset sürücünü filan güncelle. EXPO açık değilse kesinlikle açmalısın. Oyundayken sıcaklıklar ne durumda? Oyunun optimizasyonu kötüyse, işlemciye yüklenen bir oyunda sorun çıkması olası.
Düzenleme: ram 1*16GB mı? Yoksa 2*8GB mı? Eğer tek 16GB takılı ise çift kanal çalışmadığı için performans düşürür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFoster -- 28 Aralık 2024; 20:17:36 > -
Anakart yeterliyse 9700x e gecis sorunu cozebilir mi?
-
Bütçeniz nedir bilmiyorum 1080p de evvadiyelik bir işlemci arayışınız yoksa ve yeni nesil daha güçlü çekirdekleri olduğundan 9700x iyi bir tercih olabilir. 7800x3d kadar güçlü diye biliyorum.
Ben tecrübemi aktardım dediğim gibi rtx 3080 gibi bir karta 5800x3D bile %10 hafiften bottleneck yapıyorsa tercihiniz sizin
Yeni nesil ekran kartları güç konusunda işlemcileri gerçekten solluyor.
9000 serisi tek ve çoklu çekirdekte 7000 serisinin baya önünde gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 29 Aralık 2024; 16:52:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konunun sahibi ben degilim sadece 9700x in bir secenek olabilecegini belirtmek icin yazdim. 7800x3d ile ayni performansi gosteriyor cogu teste, ozellikle dusuk cozunurluklerde aradaki fark %1 falan. Zaten yuksek cozunurluklerde bircok islemci ayni performansi gosteriyor tum isi nerdeyse GPU yaptigi icin.
-
1728x1080 çözünürlükte oyna
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sildiniz mi editlediniz mi bilmiyorum ama birisi dx11 açmayı önermişti onu yaptım 150+ sabit alıyorum şimdi 1920*1080de. fakat yeni bir işlemciye geçmeyi düşünüyorum ek olarak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X