Şimdi Ara

PUBG İçin Öneri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus H81 Gamer Anakart,
    G3258 İşlemci (oc ile kullanıyorum.),
    8gb ddr3 Ram,
    Asus r7 240 Ekran Kartı.

Bugüne kadar Cs go dışında bir oyun oynamadığım için sistem yeterli geldi. Fakat pubg satın alıp yükledim ve oyun aşırı donuyor. Bir kaç ayar yaparak 30 fps civarına ulaşabildim.
    Sizce güzel bir ekran kartı alsam oyunu akıcı oynamam için yeterli olur mu ve nasıl bir ekran kartı almalıyım? Yoksa işlemci de değiştirmeli miyim? Yardım ve önerilerinizi eksik etmeyin, şimdiden teşekkürler.

• işlemci en az 4 çekirdekli ekran kartıda en az 4 gb gddr5 bellekli olacak şekilde orta düzey fps alırsınız. yani şöyleki sadece ekran kartı değişimi pek bişey anlam ifade etmez işelmci+ e.kartı takviyesi lazım.
    Örn. arkadaşımda fx-8350+ gtx660 mevcut ortalama 50 fps alıyor fakat uzak bölgeler gözükmüyor e.kartı ram yetersizliğinden dolayı. Önerim i5 serisi işlemci ve en az gtx 1050 ti e.kartı
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Çok masraf yapmak istemediğimden sadece ekran kartı ile yırtabilir miyim acaba diye düşündüm. :)

Akıcı oyun için minimum kaç fps almak gerekir acaba?
  • online oyunlarda 30-45 arası yeterlidir sonuçta sistem malum. fakat ekran kartı değişimi sizi bir tık öteye götürebilir. 2. el yada sıfır oalrak gtx 1050-1050ti-950-960 alabilirsiniz. Bütçeniz hangisine uyarsa tabi. kendim 1050 kullanıcıyım çok iyi bir kart
  • dokuzkuyruklu-_- kullanıcısına yanıt
    Bu saydıklarınıza Ati'nin hangi kartları denk gelir takriben?
  • Ati derken amd dediğinizi sanıyorum. Rx 560 yetecektir.
  • Rx 560 1050ti dan kotudur ama aradaki fark cok degil 60 fps civarlarinda adam akilli oynarsiniz onun icin de i5 sart arkadasin dedigi gibi en mantikli upgrade i5 1050 ti olacaktir ki 1050ti ile hersey very lowda cogu zaman gpu kullanimi yuzde yuz oluyor 60-80 fps rahat oynaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Asus 4 GB Rx 550 128 Bit Ekran Kartı

Böyle bir ekran kartı var 4gb. Mevcut işlemcim ile stabil çalışır mı? (darboğaz falan diyorlar, olur mu öyle şeyler.)
    rx560 2gb yerine rx550 4gb tercih etmeli miyim acaba? Bu kartlarla g3258 de kaç fps alırım sizce?
  • O islemci ile alacaginiz fps hep ayni olacaktir islemcisiz duzgun sonuc alamazsiniz en kotu bi i3 bile rahatlatir o sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar problemli oyun ki yeri geliyor 980 ti ile saçma sapan renderlenme problemleri ile karşılaşıyorum
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Peki i3 alt seviye olarak hangisinden bakmaya başlayayım hocam? Öneriniz var mı?
  • rookiehunter kullanıcısına yanıt
    Cs go'ya devam o zaman diyecem ama onda da 3 maçtan 2'sinde hile geliyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibram88

Peki i3 alt seviye olarak hangisinden bakmaya başlayayım hocam? Öneriniz var mı?

Hocam aslında ikinci el bir i5 4460 sistemi rahatlatır. Hem anakart değiştirmenize de gerek kalmaz
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani. Sadece işlemci alıp mevcut ekran kartı ve anakartımla akıcı oynar mıyım?

Şimdi işlemciye 500 lira ekran kartına 500 lira ayrı verme imkanım yok.
  • Arkadaşım g4560 ve 1050ti ile akıcı oynayabiliyor emin değilim ama g3258 ile g4560 arasında çok fark olmaması lazımdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nasıl yani. Sadece işlemci alıp mevcut ekran kartı ve anakartımla akıcı oynar mıyım?

Şimdi işlemciye 500 lira ekran kartına 500 lira ayrı verme imkanım yok.

O sistemde ilk değişmesi gereken işlemci diye düşünmüştüm fakat OC'lu olarak kullandığınızı yeni farkettim. Yine de her ne kadar da OC'lu olsa da, PUBG gibi dengesiz oyunlarda çekirdek sayısı azlığından dolayı yine de sıkıntı çektirecektir.

O sisteme alınabilecek en mantıklı kart GTX 1050'dir. Aşağıdaki kartı tercih edebilirsiniz;

http://www.hepsiburada.com/msi-nvidia-geforce-gtx-1050-aero-itx-2g-oc-2gb-128-bit-gddr5-dx-12-pci-e-3-0-ekran-karti-gtx-1050-aero-itx-2g-oc-p-HBV0000066AH3

Oyun açıkken görev yöneticisine baktığımda işlemci %80 civarı ve 4.3 ghz ile kullanılıyor gösteriyor. oc ile 4.3 yapmıştım, sonuna kadar kullanıyor mu acaba?
    Yani buna bakarak işlemcimin yetersiz olduğuna kanaat getirebilir miyiz? :)
  • quote:

Oyun açıkken görev yöneticisine baktığımda işlemci %80 civarı ve 4.3 ghz ile kullanılıyor gösteriyor. oc ile 4.3 yapmıştım, sonuna kadar kullanıyor mu acaba?
    Yani buna bakarak işlemcimin yetersiz olduğuna kanaat getirebilir miyiz? :)

GPU kullanımı oyundayken %90'ın altına düşüşyorsa işlemci limitleyen şey demektir.

Ama 2 thread bir işlemci hiçbir şekilde PUBG'ye yetmez.
  • Adam gibi pubg oynamak istiyorsan o sisteme en kötü I5 4590-4690 + 1050Ti alman lazım. +4 veya 8GB ram takviyesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Denemeden olmayacak anlaşılan. Ben bugün bi i5-4460 alıp deneyeyim. Ekran kartı değiştirmek zorunda kalmadan oynarım belki inşallah. :P :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.