Şimdi Ara

Pug 206 Lpg yakıt tuketimi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2001 model peugeot 206 1.6 16v 109 beygir aracim var. Atiker sirali sistem lpg kullaniyorum. Bana çok yakiyor gibi geliyor ustalar normaldir diyor. Anlamadim gitti. Genelde 25 litre aliyor depo. Tüm depoyla lpg ile tamamı sehiriçinde (nadir de olsa cevre yolu oluyor) antalyada 190-200 km anca gidebiliyorum bazen daha da dusuyor. En son totalden aldim 25 litre ile 155 km gittim. Subap ayarlari yaptim rolantide problem yok motor sicakken 900-1000 d/d gosteriyor devir saati. Arabayi fazla sikitirmadan kullanirim acaba normal mi bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun oldugu zannimca belli.9lt gibi tuketmesi gerekir diye dusunuyorum sakin kullanimda sehir ici.Hesaba gore 15lt lere bile cikiyor verdiginiz degerler.

Iyi bir montaj servisine gidip tum sistemi kontrol ettirin,yol ayari yaptirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi froster2006 -- 24 Ocak 2018; 23:44:57 >
  • Pug 206 Lpg yakıt tuketimi sorunu

Daha bu gün fulledim. 25 lt 200 km gitmesi normal denilebilir. Lpg regülatörune ve ateşle sistemine baktırın. Bu ikisi yakıtı çok etkiliyor. 2-4 ay öncesi tüketimim 12-13 lt lere çıkmıştı. Regülatör, buji ve kablosu, bobin kablosunu değiştirince tüketimim normale döndü.

• Kesinlikle normal değil. 1600 kg lık aracım bile o kadar yakmıyor. 206 nın yakması mümkün değil.

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Bu islemleri servis mi yapar hocam nereye gitmem gerekiyor? Bilgisayardan baksinlar diye Yetkili servise gittim ama lpgli araclara bakamadiklarini soylediler. Ozel servisteki ustalarda da bilgisayar sistemi yok şundan olabilir.sunu degistirelim falan diyorlar direk o da kesin degil ve masraf. Buna nasil ve nerden baktirabilirim tam olarak?

• yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Bana da hic normal gibi gelmiyor zaten hocam. Acaba lpg kiti eski ondan mi oluyor diye dusunuyorum. Uzerindeki tank 8.5 yillik yani 1.5 yillik ömru var. Ama bu kadar etkileyecegini de dusunmuyorum boyle olsa bile.

• trivela67 kullanıcısına yanıt
    Lpg ciye gitmen gerek. Hemen herkes atikerden anlar. Gerekli kontrolleri yapınca sorun bulunur.

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam. Aslinda lpgden hic anlamam sanayide gordugum bi tanesine rastgele girdim bugun bilgisayara bağladı çok yakıyor dedi. Saka gibi ben de biliyorum zaten o yuzden geldim dedim. Rolantiden olabilir yuksek rolanti dedi. Motor sicakti rolantide de sorun oldugunu sanmiyorum cunku subap ayarlari yapildj hicbir titreme,rolanti duzensizligi yok hep sabit 1000d/d gosteriyor. Bu cok yuksek bi rolanti dedi motor ustasi ise normal bi rolanti bu diyor anlamadim.

• Otomatik ise 12 civarı yakar manuel 9'10 civari

• Manuel vites hocam. Arabayi yüksüz ve tek kisi kullaniyorum mesafeler bazen cok kisa olabiliyor. Vitesi sollamalar haricinde 3000 devirde degistirirm.

Fazla yakıyorsun müdür. Askere giderken vardı bende altı sene kadar önce sıkıştırdığımda bile 11i geçmedi normal kullanımda 9 kadar yakiyordu

• Aynen cok fazla yakiyor. Zaten biktirdi arac beni. Fransizdan uzak durcam buyuk konusuyorum :)

Fransizdan yana problem yok şu anda pug kullanıyorum 300binde sorun yok dizel üstelik . Aldığınız aracın SCR sini iyi bilmek lazım mümkün mertebe eşten dosttan araba alırım

• Kesinlikle haklisin ilk arabam bu cok da sorun cikarinca onyargi olustu bende. Es dosttan almak en iyisi scrsi iyi bi araba degil bendeki belli.

• Bende 2.0 motor gti var tek depoda 230 u rahat geçiyor 25 litre
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Ben 200 yakarsa mutlu oluyorum hocam :) gti olsa da yaktiginin hakkini alablsem bari

• Ağa egzoz a elini hafiften kapatıp pıt pıt vurma varmı ona bak varsa bobini değiş bide Lpg Cide zengin fakir karışım ayarına baktır

• merliveng M kullanıcısına yanıt
    egzozda vurma var hocam bu bahsettiğin bobin tam olarak arabanın neresinde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trivela67

Manuel vites hocam. Arabayi yüksüz ve tek kisi kullaniyorum mesafeler bazen cok kisa olabiliyor. Vitesi sollamalar haricinde 3000 devirde degistirirm.

yokuş yoksa 2000 de vites değiştir.yokuş varsa yokuşa göre 2500-3000. bende peugeot 1.6 var 8-9 litre arası değişiyor kullanım.rolanti normal 900 gibi bir şey olacak. burada pejodan anlayan olmaz forum.peugeotturkey.com a aç konuyu.
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    2bin devirde vites degistirirsem cok az aralik olmuyr mu hocam hic hizlanmadan degistirmis oluyrm araba zaten 2binden sonra kendine geliyor. Acaba cekis mi dusuk arabada ondan mi kaynaklaniyor. Oneri icin tesekkurler oraya da bi konu acayim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.