Şimdi Ara

Kia rio yakıt sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
9.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha öncede konu açmıştım 2015 model vw jetta mı 2016 model 0 km kia rio'mu diye jettayı istememe rağmen mecburen rioyu kullanıyorum.Araç henüz 0 km arkadaşlar daha 450 km'de 1000 e bile ulaşmadı fakat yakıt değerleri çok yüksek jettada seri kullanmama rağmen 5.5'i geçmezken bu ufacık 90 hp lik araçta yakıt tüketimi 6.3'ün altına inmiyor yokuş aşağı gaz vermeme ışıklara doğru motor freni yapma ana yollarda hızı 90'a sabitleyip 6.viteste gitme herşeyi deniyorum 6.3-6.1 aralığının altına inemedim bir türlü araç 0 km olduğu içinmi böyle çünkü sözde teknik verilerinde 5.0 lt diyor

• sıfır olduğunun etkisi büyük. ancak o araç zaten muadillerinden 1 litre fazla yakacaktır. yani 5000 iken 5 li rakamları görürseniz sevinmelisiniz. sıfırını 57 bine bulmama rağmen 1.2 110 hp otomatik benzinli 208 aldım. 7 litrenin altında. km 500.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elcas

sıfır olduğunun etkisi büyük. ancak o araç zaten muadillerinden 1 litre fazla yakacaktır. yani 5000 iken 5 li rakamları görürseniz sevinmelisiniz. sıfırını 57 bine bulmama rağmen 1.2 110 hp otomatik benzinli 208 aldım. 7 litrenin altında. km 500.

çok sinir oldum gerçekten jetta gibi atik ve seri bir araç bile 5.1 civarlarında gezinirken bu hantal sollamaya zor çıkan araç 6.3 yakıyor ve sözde kia internet sitesinde 5 lt tarzı bi teknik veri koymuş.
    Jettanın teknik verisinde 5.7 demesine rağmen 5.1 lerde gezinmek o kadar güzeldiki şu rio denen araçtan fazlasıyla soğudum

• Yeni araca göre normal.

Clio 1.5 dci edc 4.5 - 4.6 yakıyor otomatik var mı rio'da bilmiyorum şuana kadar gördüğüm hep manueldi. Aracınız maksimum 5.6'yı görür çok sıkıştırırsan 6 seviyesine çıkar daha fazlası da olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Yeni araca göre normal.

Clio 1.5 dci edc 4.5 - 4.6 yakıyor otomatik var mı rio'da bilmiyorum şuana kadar gördüğüm hep manueldi. Aracınız maksimum 5.6'yı görür çok sıkıştırırsan 6 seviyesine çıkar daha fazlası da olmaz.

peki bu 5 küsürlü değerlere ne zaman düşmeye başlar hocam araç şu an 500 km'de
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vril

quote:

Yeni araca göre normal.

10 bin km sonra yakıt biraz daha düşer diye bir efsane var.Bence dogrudur düşer.Bu arada yokuş aşagı felan inerken vitesi boşa atmak yerine viteste inin gaza basmayın yakıt tüketmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

quote:

quote:

Yeni araca göre normal.

10 bin km sonra yakıt biraz daha düşer diye bir efsane var.Bence dogrudur düşer.Bu arada yokuş aşagı felan inerken vitesi boşa atmak yerine viteste inin gaza basmayın yakıt tüketmez.

öyle yapıyorum zaten hocam jettayla ana yollarda çevre yollarında 150 altına inmeyen ben bu araçla 90'a hız sabitliyorm yinede düşüremedim yakıtı ama 10.000 km çok yüksek 1000 de falan düşmeye başlamazmı :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    Kia Rio 1.5 Crdi Yakıt Tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Peugeot 407 Yakıt sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu soğuklarda az bile yakıyor bence. Biraz km yapın, havalarda ılıklaşınca bi miktar düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasto_37

Bu soğuklarda az bile yakıyor bence. Biraz km yapın, havalarda ılıklaşınca bi miktar düşer.

5.5'lere düşermi ? genelde sakin kullanım ara ara sollamalar ve ara hızlanmalar şeklinde kullanıyorum
  • Biraz km yapallım düşmesi lazım ben havalarda soğuk şehir içi kısa mesafee Bursa'da 5.8 ortalama 1ayda 1060 km oldu 330 tl mazot aldım

İ20 dizel pan var

Eskisi 75 lik den Biliyom azalacak

Geçen Mudanya rampa aşağı iniyom 6.vites 110 da gazdan çektim ayağımı 0.9 1litre yakıyor gösteriyordu 😀 zorlama vaktiii geld i motoru
  • Vril kullanıcısına yanıt
    Araç çok daha yeni. Arkadaşında dediği gibi 10bin kilometre olayı gerçekleşsin o zaman tam bir karşılaştırmasını yaparsınız.

Aracınız hayırlı olsun bu arada Allah kazasız,belasız kullanmayı nasip etsin.

• quote:

Araç çok daha yeni. Arkadaşında dediği gibi 10bin kilometre olayı gerçekleşsin o zaman tam bir karşılaştırmasını yaparsınız.

Aracınız hayırlı olsun bu arada Allah kazasız,belasız kullanmayı nasip etsin.

teşekkür ederim hocam :) fakat araç 2 yıllık filo kiralama.10.000 km' ye kadar desenize 25 kuruş yakmak hayal oldu böyle 6.3 lerde gezincez :)
  • Hocam artık almışsınız da Jetta ile rioyu kıyaslayıp nasıl rio aldınız merak ettim. Foruma uyup almadın inşallah.
  • quote:

quote:

Bu soğuklarda az bile yakıyor bence. Biraz km yapın, havalarda ılıklaşınca bi miktar düşer.

5.5'lere düşermi ? genelde sakin kullanım ara ara sollamalar ve ara hızlanmalar şeklinde kullanıyorum

Birde şöyle bir durum var mesela fiat tüketim 0 göstermiyor.Rampa aşagı viteste ayagmı çektigimde yakıt 0 ama anlık tüketimde 2.0 litre gösteriyordu.Yani yanlış.

Vw için jetta denedim aynı şeyi tüketii 0 gösteriyor dolayısıyla buda ortalama tüketimi bayagı etkiler.

Dedigim şeyi Rio deneyin rampa aşagı inerken vitesteyken gaza basmayın anlık tüketimi 0 olarak göstermeli.Eger 2.0 litre gibi bir deger gösteriyorsa buda tüketim rakamını degiştirir.

Jetta bazıları begenmesede C sınıfının en mantıklı araçlarındandır.Begenerek kullandıgımız araç tüketimi gayet düşük.Rio begendigim araçlardan özellikle yeni gelecek olan kasa iç/dış tasarımıyla gayet güzel.

Kia/hyundai/fiat dizel motorları rakiplerinden bir miktar fazla yakabilir.Ama rio b ahsettiginiz koşullarda 5li rakamları rahat görmesi gerikr.

Bu arada jetta için yakıt tüketimi 1 ve 2 olmak üzere ikiye ayrılır.Bir tanesi uzun dönem verisini saklar digeri kontak açıp kapatmaya kadar olan belirli bir süredir.Büyük ihtimal 1 olan kontak açmadan kapatmaya 2 olanında belirli bir saat olarak zaman aralıgı vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: alembizim

quote:

quote:

Birde şöyle bir durum var mesela fiat tüketim 0 göstermiyor.Rampa aşagı viteste ayagmı çektigimde yakıt 0 ama anlık tüketimde 2.0 litre gösteriyordu.Yani yanlış.

Vw için jetta denedim aynı şeyi tüketii 0 gösteriyor dolayısıyla buda ortalama tüketimi bayagı etkiler.

Dedigim şeyi Rio deneyin rampa aşagı inerken vitesteyken gaza basmayın anlık tüketimi 0 olarak göstermeli.Eger 2.0 litre gibi bir deger gösteriyorsa buda tüketim rakamını degiştirir.

Jetta bazıları begenmesede C sınıfının en mantıklı araçlarındandır.Begenerek kullandıgımız araç tüketimi gayet düşük.Rio begendigim araçlardan özellikle yeni gelecek olan kasa iç/dış tasarımıyla gayet güzel.

Kia/hyundai/fiat dizel motorları rakiplerinden bir miktar fazla yakabilir.Ama rio b ahsettiginiz koşullarda 5li rakamları rahat görmesi gerikr.

Bu arada jetta için yakıt tüketimi 1 ve 2 olmak üzere ikiye ayrılır.Bir tanesi uzun dönem verisini saklar digeri kontak açıp kapatmaya kadar olan belirli bir süredir.Büyük ihtimal 1 olan kontak açmadan kapatmaya 2 olanında belirli bir saat olarak zaman aralıgı vardı.

tam 0 gösteriyor ama şöyle bir sorunu var araç rölantideyken 20lt yakıyor gösteriyor mesela değerleri sıfırliyim rolantide 1-2 dk bekliyim ortalama tüketim anında 15-16 lt lere fırlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

Hocam artık almışsınız da Jetta ile rioyu kıyaslayıp nasıl rio aldınız merak ettim. Foruma uyup almadın inşallah.

yok hocam aklım hala jettada ben zaten jettayı istiyodum forumdanda onayı aldım fakat abim malesef jettayı başkasına tahsis ettiğinden ben mecburen rio'yu sürmek zorunda kaldım
    yoksa jettanın konforunu atikliğini düşük tüketimini prestijini bırakırmıyım hiç :) bu araç baya kalas gibi ufacık kasiste bile böbrek taşı düşürtüyor resmen ve çok hantal
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    yukarda bende yazdım örnek verdim bende de aynı oluyor bazem 0 baze 0-9 1 litre gösteriyor rampa aşağı inerken
  • B sınıfıyla C sınıfını kiyaslayip B sınıfı kötü demek??? Arabadan anlamayan birine bile Sorsan bir üst sınıf daha iyi der. Siz beklentiyi çok yüksek tutmuşsunuz. Kağıt üstünde jetta zaten daha iyi. Geçmiş olsun. Umarım en yakın zamanda jetta ya kavuşursunuz.

• Vril kullanıcısına yanıt
    Zamanında 6 bin km de i20 verdiler kaskodan 1.4 dizel. Düşmüyor yakıtı hocam. Crdi motor özellikle şehir içinde içiyor yakıtı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hava sıcaklığının büyük etkisi var. Jetta ile yazın 5.0 yakıyorken rio ile kışın bu havada 6 litre normal olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.