Şimdi Ara

Pug 308 CarPc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Daha önceleri sadece takip ettiğim forumda artık aktif olup bu projemi sizlerle paylaşmak fikir alışverişinde bulunmak istedim.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda ihtiyaç listesini belirledik ve temin safhasına geldik.
    En çok bilgiyi malumunuz mp3car.com dan aldık.

Öncelikle carpc nin beynini topluyoruz. Şuan siparişler verildi ve beklemedeyiz.

Alınan parçalar.
    Zorcat lga 775 ddr3 anakart (mini itx) 124tl
    kingston 2 gb 1066mhz ddr3 ram 23tl
    pentium d 3.2 ghz işlemci 40tl
    32gb ssd 90tl
    işlemci soğutucu 20tl
    m2atx PSU 160w 49$
    Usb fm/tv xmtr Avtech 77Tl
    (alınacaklar)
    Gps Modul 33$
    OBD II USB kablo 19.5$
    Blutooth usb 2$
    Joycon 40$
    mikrofon

Evet arkadaşlar bunlar beynimizi oluşturacak. Kasa içinse bondçanta düşünüyorum. bagajı açtıgımda kamufle olmuş olur :D

Sistem şöyle olacak. Bagaja bilgisayarı koyacağım ve win8 kurmayı düşünüyorum. Gögüste 2din yerinde 7'' lik bir multitouch kapasitif ekran. Arka tamponda gerigörüş kamerası. aracın içinde muhtemelen aynanın arkasına mik. yine bagaja amfi ve subwoofer + 6 oem hoparlör ve tvitler, tavana muhtemelen gps anteni.

Bunları yerleştirdikten sonra esas sorun el kumandasıyla bilgisayarı nasıl komuta edeceğiz ve aracın kendi menusune nasıl ulaşacağız.

Bilgisayarı komuta etmeyi joycon ile sağlayacağız ancak aracın kendi işlevlerini nası komuta edeceğiz ve park sensörleri nasıl aktif kalmaya devam edecek?

Tek çözemediğim konu bu kaldı bu konuda da siz bilgili arkadaşlardan destek bekliyorum.
    İnternette şöyle bir cihaz gördüm
     Pug 308 CarPc

quote:

Retains Steering wheel controls, and OEM parking sensor audio. Allows time/date set through steering wheel
    Replacing an OEM Head unit in some modern vehicles can lead to some nasty surprises - one of these is the loss of the OE audible parking tones. This interface is ideal when replacing your OE unit with an aftermarket headunit, this interface will allow the parking tones to come back.

Özetle benim dediğim işleri yapacağını söylüyor. Peki bu arkadaşı nasıl sisteme bağlayacağız?

Siz değerli DH üyelerinden fikir bekliyorum.

Bu arada araç çoklu ortam bilgisayarının tüm evrelerini resimlerle sizlerle paylaşacağım.
    Saygılarımla

• Cevaplar için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki biraz üst düzey bir çalışma değilmi bu =)

çok anlamamakla beraber görüşümü bildireyim bu kadar parçayı birleştirmek yani kasa toplamak bir multitouch ekran bulup onunla adapte etmek araca entegre etmek vs vs yerine
    android sistemli güçlü bir tablet ile yazılım desteği alsan ve araca o şekilde uyarlasan daha kolay olmazmıydı ?

duyduğum üzere android açık bir sistem, program yazmak yazdırmak çok olmasada kolaymış :D hem istediğin özelliklerin çoğuda kendi içinde mevcut.
    mesela samsung Q1 tablet pc orjinal yazılımı vista win7 kurulabiliyor muhtemelen 8de kurulur usb, hdmı, kompozit ses çıkışı bile var diye hatırlıyorum üzerinde çokta uygun fiyata nette bulabilirsin. böyle birşeyi adapte etmen düz mantıkta daha kolay gibi geldi ?
  • Bilgisayara şöyle komuta edebilirsiniz Centrafuse yazılımı + Şuradaki navigator cihaz:http://www.3dconnexion.com/products/spacenavigator-for-notebooks.html

Centrafuse tamamen bu iş için üretilmiş bir yazılım. Bu yazılımın kendi app marketi, tasarım desteği falan var. Ayrıca radyo televizyon obd desteği falan da var. OBD bağlantısını yaptıktan sonra aracınızın birçok özelliğini ekrana getirebilirsiniz. Yabancı forumlarda park sensörünü pcye bağlayanı görmüştüm, ben tam bilmiyorum ama en basitinden şöyle bir örnek vereyim, usb röle sistemi ile aracın camlarına, kapı kilidine, iç dış adınlatmaya vb sisteme müdahale edebilirsiniz. "USB relay" olarak ararsanız gerekli parçayı bulursunuz.

• Android basitçe yapılabilecek bir şey o zaman pek bir anlamı kalmazdı :D ee ne var bunda bende yapabilirim gibi tepki almaktansa adam uğraşmış yapmış denmesi daha çok hoşuma gider :) yine sonuçta tabletin sana sunduklarıyla yetinmek durumnda kalacaksın ama böyle daha özgür ve bireysel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir platform oluşturmş oluyorsun. Usb relay olayına gelince belki ilerde düşünebileceğim bir şey neden olmasın ama space navigator la komut etmeye bence gerek yok yinede opsiyon da kalabilir. Ben windows 8 metro ui nin bu iş için fazlasıyla şık ve yeterli olacağı kanaatindeyim. Zaten beni bu yola iten de o oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuncomunco

Android basitçe yapılabilecek bir şey o zaman pek bir anlamı kalmazdı :D ee ne var bunda bende yapabilirim gibi tepki almaktansa adam uğraşmış yapmış denmesi daha çok hoşuma gider :) yine sonuçta tabletin sana sunduklarıyla yetinmek durumnda kalacaksın ama böyle daha özgür ve bireysel ihtiyaçlara cevap verebilecek bir platform oluşturmş oluyorsun. Usb relay olayına gelince belki ilerde düşünebileceğim bir şey neden olmasın ama space navigator la komut etmeye bence gerek yok yinede opsiyon da kalabilir. Ben windows 8 metro ui nin bu iş için fazlasıyla şık ve yeterli olacağı kanaatindeyim. Zaten beni bu yola iten de o oldu.

o zaman başarılar.. =)
    bitmiş halini paylaşmanı bekliyorum ;)
  • 775 kullaanmayın derim d serisi eski nesil işlemciler aşırı sıcak çalışırlar 90nm olduğundan dolayı , atom işlemcili mini itx ananakrtlardan tavsiye ederim kocamaan soğutucu derdiniz olmaz ısınma probleminiz olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Vectra C1 Vs Ford Mondeo Mk3
    10 yıl önce açıldı
    /// PEUGEOT 308 ///
    18 yıl önce açıldı
    peugeot 307
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

775 kullaanmayın derim d serisi eski nesil işlemciler aşırı sıcak çalışırlar 90nm olduğundan dolayı , atom işlemcili mini itx ananakrtlardan tavsiye ederim kocamaan soğutucu derdiniz olmaz ısınma probleminiz olmaz

Açıkçası düşündüm ama minimum maliyetle bu işin altından çıkma isteği olduğundan bu durumu göz ardı ettim. sistemin demosunu kurduktan sonra dediğiniz noktaya özel dikkat sarfedeceğim. Değişikliğe gidebiliriz. Teşekkürler yorumunuz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: SMTRSLN

775 kullaanmayın derim d serisi eski nesil işlemciler aşırı sıcak çalışırlar 90nm olduğundan dolayı , atom işlemcili mini itx ananakrtlardan tavsiye ederim kocamaan soğutucu derdiniz olmaz ısınma probleminiz olmaz

Hiç sıkıntı olmuyor. Ben şimdiye kadar 478 ve 775 kullandım. 2.66 Core2 duo kullanıyordum arabada. Toplam 20x20x7cm'lik bir kasam vardı. Bu kasanın içinde Hdd ve PSU da mevcuttu. Daha önce pc havalandırma, kasa soğutma işleri ile uğraştıysanız dizaynı ona göre yapıyorsunuz, problem olmuyor. Intel Chipset olursa, ekran kartı da intel oluyor. Bu durumda 800x480 widescreen çözünürlük için custom driver kanırtmak gerekiyor; ama ısınma problemi olmuyor. Nvidia Chipset olursa 800x480 çözünürlük kendiliğinden yapılabiliyor; ama ısınma problemi oluyor. Benim bilgisayarda yazın ortasında, Bodrum'da anakartın onboard ekran kartını yaktım... Sonra aldığım anakart intel chipsetli idi, hiç sorun yaşamadım. Ama soğutma, kasada fanları nereye koyduğunuz, nasıl bir kasa dizayn ettiğiniz önemli.

• soğutma, kasada fanları nereye koyduğunuz önemli bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.