merhaba arkadaşlar dizel ve triptronik araç almaya karar verdim ve araştırmalarım neticesinde 2007 yada 2008 model 1,3 multijet dynamic 90 hp 6 ileri triptonik şanzıman puntolara bakıyorum bu aracı kullanan varsa özellikle TRİPTONİK ŞANZIMANINDA herhangi bir sıkıntısı derdi olan var mı ve yakıtı denildiği gibi gerçekten ekonomik mi? araç konusunda her türlü bilgiyi paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden ilginize çok teşekkür ediyorum..mesajlarınızı ve paylaşımlarınızı bekliyorum...
ben uzun zamandır araştırıyorum dualogic şanzıman konusunda kronik bir arızasının olduğunu duymadım. genelde olumlu yorumlar okudum.
motor multijet 1,3. iddialı bir motor. ödül almış bir motor. iyi bakıldığında en yüksek kmleri görebileceğin bir motor
bu aracın bana göre tek dez avantajı, arka koltuk diz mesafesi bir corsa ya göre daha az. halbuki dışardan corsa ile aynı boyut gibi gözüküyor ancak ben kardeşimin 99 model corsa sında arka koltukta daha rahat ettim. bunda biraz bunaldım. bu kadar dar beklemiyordum doğrusu.
bende bu araçtan bakıyorum kullanan arkadaşların yorumlarını alabilirsek çok iyi olur.benim en sık rastladıgım problemi city motoru arızası. bu arıza kronik nerdeyse bütün gp lerde mevcut bunu araştırmak lazım. ben asıl şanzımanını merak ediyorum bilen arkadaşlar yorum yaparlarsa cok ıyı olur
Kullanmaya alışırsanız herhangi bir sıkıntısı yok. Mayıs ayından bu yana kullanıyorum dualogic Punto Evo'yu. Aracı 0 aldım, epey araştırdım otomatik vites konusunu. Pek çok markanın yarı otomatik vitesli araçlarıyla ilgili şikayetler okudum, dualogic şanzuman en az sorun çıkaranlardan birisi olarak görünüyor. Bildiğim kadarıyla kronik sorunu yok. Biraz hissediliyor vites geçişleri ve sesi. Özellikle yavaşlarken dualogic robot vitesi düşürüyor ve o zaman robotik bir ses duyuyorsunuz. Dik bir yokuş çıkarken de zorlanma yaşayabiliyor, ama siz manuel olarak vites küçültüp sorun yaşamadan yokuşu aşabiliyorsunuz. Antalya gibi sorunlu ve plansız bir trafiğin olduğu bir ilde 6 bin kilometre yaptım ve iyi ki otomatik vitesli araç almışım diyorum.
Aracı almadan önce mutlaka bir test sürüşü yapın, ona göre kararınızı verirsiniz.
City motoru arızası ise Puntoların kronik bir sorunu maalesef, ben de bu sorunu yaşamaktan korkuyorum.