Herkese iyi günler elimde yaklaşık 600.000 TL gibi bir para var C sınıfı sedan araba almayı planlıyorum aklımda 2 araba var birisi fluence(1.5 dci) diğeri corolla(1.6 benzin veya 1.4 dizel) bu 2 arabyıda daha önce kullandım ikisindende motor olarka memnundum motor olarak bir merağım yok ama otomatik almayı düşündüğüm için kararsızım otomatik olarak hangisi daha üzmeyecek araba.Ortalam olarak kilometreler 160.000-200.000 arası oluyor corolla olursa 2007-2011 arası fluence olursa 2011-2015 arsı olabiliyor.Aranızada bunları kullananlar veya duymuş olanlar varsa iki seçenek arasında bana yardımcı olursanız memnun olurum. |
Fluence mı Corolla mı?(Otomotik Vites, 160-200Bin Km)
-
-
Her iki aracın da şanzımanı tam otomatik 4 ileri olacak.
Renault'un BVA kodlu tam otomatik şanzımanı EDC çift kavrama gibi sorun açma ihtimali olan bir şanzıman değildir.
Ancak yaşlı ikinci el alınacaksa her zaman Japon arabaları bir adım öne çıkar ki Toyota Japon arabalarının da gerek yedek parça, gerek servis ve usta bulma avantajı nedeniyle bir adım daha önüne çıkar.
Unutmadan bahsettiğiniz model Corolla'lar Japonya üretimidir. Bu yıllarda Sakarya'da Auris ve Verso üretilmişti.
-
Fluence 6 ileri EDC olması lazım. Daha hiç görmedim dediğiniz şanzımanı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet haklısınız. Kafam 2007-2011 yıllarında kalmış Corolla'dan dolayı.
O yılların modellerinde BVA vardı.
Bu doğrultuda EDC baskı balata değişimi gelmiş Fluence masraf çıkarabilir.
-
Bende dizel-manuel vites 2015 Megane 3 HB kasa var. fluence-megane 3 grubunda otomatik vites olarak 1.5 dizel motorların hepsinde kuru tip 6 ileri EDC çift kavrama şanzıman vardır. bunların 1.6 atmosferik benzinli motorlarında 2013 yılına kadar BVA-4 ileri tam otomatik şanzıman vardı, 2013 ve üzeri modellere benzinli motorda CVT şanzımana geçildi.
dizel fluence için otomatik olacaksa 2013 ve üzeri makyajlı kasa bakılması mantıklı olur, makyajlı kasada EDC şanzımanda bazı iyileştirmeler yapıldı. tabii o km'lerde alacağınız aracın şanzımanın eğer hiç değişim olmadıysa kavrama ömrü dolmaya yaklaşmış olacaktır (ortalama 180-200bin km deniyor) bunu alıcı ile anlaşıp kavrama masrafını yarı-yarıya bölüşmek adil olacaktır. mevcutta bu koşullar sağlanıyorsa makyajlı kasa dizel-otomatik fluence bi tık öne geçecektir bu kıyasta.
corolla için bütçe arttırmak şartı ile en az 2013 model olanların (sanırım 11. nesil corolla oluyor) 1.6 benzinli 132hp-CVT şanzıman versiyonu tercih etmek lazım imkanlar el veriyorsa. bundaki 1.6 motor ve CVT şanzıman ikilisi daha iyi, tabiri caizse ömürlük, ayrıca toyota genelinde LPG ile tam uyum oluyor. birde maalesef sizin baktığınız 2013 altı "domuz burun" kasa denilen corolla'larda boya atması (özellikle beyaz renkte) sorunu var. sözün özü otomatik corolla olacaksa en az 2013 model 11.nesil - 1.6 benzin 132hp - CVT olması şart diyebilirim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 26 Ekim 2024; 1:25:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- turuncu park lambası muayeneden geçer mi
- skoda octavia 1.0 e-tec yorumlar
- sahibinden ilana bakanlar görülür mu
- hyundai tucson kavrama sorunu
- kaskodan cam değişimi
- togg ne zaman teslim edilecek 2024
- togg en çok satılan renk sıralaması
- yamaha elektrikli bisiklet
- bmw jeep 2024
- 2024 araç sigorta fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X