Şimdi Ara

Punto - jazz- 207 - fiesta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bagaj kaygınız yoksa, satış sonrası hizmet, düşük yakıt tüketimi, sürüş keyfi, konfor, fiyat, sağlamlık, geniş iç hacim sizin için önemliyse (seçeneklerinizde olmasa da) bir de Yaris düşünün derim.

Sağlıcakla kalın.
  • Ben olsam polo alırım. Hem tüketim hepsinden az hem konforlu, hem seri, hem de diğerlerinden daha kaliteli. 206 ve puntoya sakın yaklaşmayın zırt pırt arızalanıyorlar ve kasaları kağıttan biraz daha kalın . fiesta fena değil daha ekonomiktir, 2. elde üzmez ve tercih edilebilir. Honda alırsam CİVİC veya ACCORD alırım başka modeline yaklaşmam çok pahalı (donanımına göre). Daihatsunun da dayanıklı olduğunu duymuştum ama 2. eli yok. Bi de Citroen C3 var, aslında en az yakan o. 2. eli de fena değildir ve yine tercih edilebilir bir modeldir. Aslında ben küçük araba tercih etmem. Şehir içi bile olsa küçük arabalarla büyük arabalar arasındaki boy farkı en fazla 30-40 cm dir. İstanbul da hiç önemi yok çünkü zaten park yeri bulamıyor ve otoparka bırakıyorsunuz. Cadde aralarına bırakan var mı[ 8D] Benzin sarfiyatı farkı da LPG icat edildiğinden beri önemsiz. Uzun yoldaki konfor ve kamyonların rüzgarlarını da dikkate alırsanız büyük ve heybetli arabalardan şaşmam ben.

• Şehir içinde ufak aracı herzaman tek geçerim.
    Soyledıgın aracların benzınlıleri sehır ıcınde kasmadan normal bir sekılde surersen 6.5lıtreden azyakmaz iddaa edıyorum.

Seçmek zor hangısın tıpı hosuna gıdıyorsa onu al.işim gorulsun dıyceksen en ucuzunu al gıtsın araba zevk ısıdır mantık bır yere kadar ondan sonrası duygu begenme işi 207hosuna gıdıyorsa sırf ınsanların burdakı yorumları yuzunden Jazz almanı ıstemem bu hepsı ıcın gecerlıdır.

Sadece bu 4secenekten Bir FİAT çı olmama ragmen Cebımde para varsa 207 alırdım.Puntonun kotulugunden degıl ıkısını yan yana koyunca 207 daha hos durdugu ıcın.Jazz da kullanıslı bır aractır ıcı hepsınden ferahtır ama tıp tarz yoktur.
  • bu konuda çok yazılar yazıldı...bence piyasadaki tüm b sınıfı araçları önce kağıt üzerinde sonra pistte deneyin...ben denedim colt aldım...iyi araba kişiden kişiye değişir. biz buradayız http://forum.donanimhaber.com/forumid_537/tt.htm
  • Seçim kişiye göre değişir, ama 4 yıldızlı NCAP'lerden uzak durun. Önden çarpmada 32-33 puanı geçmeli bence bir araç! Tipi, bagajı ne olursa olsun, kazada içinde olmak var...
  • GP mantıklı bir seçim olsa gerek.Hem NCAP ta 5 yıldızı var...
  • Artıları ve eksileri değerlendirdikten sonra arkadaşların dediği gibi içinize sinen, içine oturduğunuzda keyif alacağınız, pencereden kafanızı çıkardığınızda bakmaktan hoşlanacağınız bir araç alın.
  • 207 alacağıma punto alırım,fiata her zaman şüphe ile bakmışımdır ama punto farklı hakkaten.Fiesta'da çok iyi diye duyuyorum,duyuyorum diyorum çünkü 1-2 kere bindim
  • Belirtmek lazım, 207 şu anda Avrupa'da en çok satan araç. Sadece kendi segmentinde değil, tüm segmentler dahil adet olarak en çok satan araç 207. Yıllar sonra ilk kez bir araba Golf'ü geçti.

Tip olarak da diğerlerinden daha iyi bir araç ancak Peugeot'nun pek sorunsuz olmadığı konusunda yaygın bir kanı var.

Jazz kasa değiştirecek, yeni kasayı bekleme şansınız varsa onu bekleyin. Ama Jazz 207'ye kıyasla daha aile arabası havasında, 207 ise spor.

Polo'dan bence uzak durun. Polo yerine aynı motor ve donanımı kullanan Fabia'yı daha ucuza alabilirsiniz. Eski kasaları son derece konforlu ve problemsiz. 3 yıldır sahibi olduğum bir Fabia var çok memnunuz ama yenisini incelemedim. Corsa da yine sunduklarına göre oldukça pahalı bir araç. Ayrıca kuzenimde var ve aile arabası olarak kullanıldığından son derece çabuk yıprandığını gözledim.

Punto bu segmentte bence konfor ve nitelik açısından rakiplerinin biraz arkasında kalıyor. Fiesta'yı pek tanımıyorum onun için yorum yapamayacağım. Bir de inceleyebileceğiniz Colt var.

Şahsen ben kendime B sınfı araç alıyor olsam tercihim 207 ya da Jazz (yeni kasa çıkınca) olurdu. Bir de bunların donanımlı fiyatlarına alabileceğiniz C segmentindeki alternatiflerinizi de inceleyin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur23 -- 17 Temmuz 2008; 18:06:44 >

• küçük bir araba almak istemeniz illa küçük bir iç hacme mahkum olmanızı gerektirmez.

B segmentinde de arka koltukla bile dizleriniz ön koltuğa değmeden , başınız tavana değmeden , yanyana 3 iri yetişkininde rahat rahat oturabileceği modeller mevcut. ( boyunuz 1.80 in üzerinde olsa dahi).

ön koltuktada dizleriniz herhangi bir şekilde ön konsola temas etmez.

bu araçlar ; colt-jazz-note ve modustur.

bu 4 araca binin sonra diğer B segmenti araçlara binin demek istediğimi anlayacaksınız zaten.

hayırlı günler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

küçük bir araba almak istemeniz illa küçük bir iç hacme mahkum olmanızı gerektirmez.

B segmentinde de arka koltukla bile dizleriniz ön koltuğa değmeden , başınız tavana değmeden , yanyana 3 iri yetişkininde rahat rahat oturabileceği modeller mevcut. ( boyunuz 1.80 in üzerinde olsa dahi).

ön koltuktada dizleriniz herhangi bir şekilde ön konsola temas etmez.

bu araçlar ; colt-jazz-note ve modustur.

bu 4 araca binin sonra diğer B segmenti araçlara binin demek istediğimi anlayacaksınız zaten.

hayırlı günler.

Bir Jazz kullanıcısı olarak tamamen katılıyorum. Jazz'ın iç hacmi çoğu C sınıfı arabadan daha geniştir.
  • Sevgili sofokles2000, sevgili tasshelhoff lütfen Yaris’in de iç hacmini unutmayalım.

Sağlıcakla kalın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caş

Sevgili sofokles2000, sevgili tasshelhoff lütfen Yaris’in de iç hacmini unutmayalım.

Sağlıcakla kalın.

Evet, Caş, bagaj hariç Yaris'in de iç hacmi başarılı. :)
  • jazzdaki iç mekan ferahlığı, sağlamlık ve kalitesi burda ismi geçen hiçbir arabada yok. tip arıyorsanız b sınıfı bir araca yöneleceksiniz. jazz mini bir mpv olduğundan sunduğu görüntü de o kadar. ama kötü bir görünüşe sahip değil. direksiyona oturduğunuz zaman bütün ön yargılarınız silinecektir buna eminim. farklı bir duruşu var. tüketime gelince insan bitmiyor yaa bu benzin diyebiliyor. bu konuda zaten sınıfının en ekonomiği. adı geçen bütün modellerle içli dışlıyım. jazzın artıları bu yönde. her araca az ya da çok yaktırabiliriz önemli olan sağ ayağı eğitmek. normal kullanımda da seri kullanımda da üzmez tüketim. eksileri yol sesini içeri alır, yüksek hızda biraz gezer. mütevazi bir donanıma sahip. öyle sağından solundan tıkırtı vuruntu gelmez. sürpriz masraflar çıkarmaz. ben kasa değiştireceğini bile bile 0km olarak elit paketi aldım. ama şöyle de yapılabilinir: 2.el az kullanılmış bir jazzı daha avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

• jazz, b sınıfına mı yoksa c sınıfına mı daha yakın? görünüş olarak focus astra'ya daha yakın gibi duruyor ama, sürüş açısından nasıl?
  • B segmentinde tasarım konusunda 207 çok başarılı bi araba,
    Ama yakıt ekonomisi, kalite ,konfor, sorunsuzluk dersen Jazz derim.
    Olmadı Colt veya yaris de olabilir.
    Gerisine bulaşma derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: moontaxi

jazz, b sınıfına mı yoksa c sınıfına mı daha yakın? görünüş olarak focus astra'ya daha yakın gibi duruyor ama, sürüş açısından nasıl?

Jazz bazı özellikleri ile B, bazı özellikleri ile de C sınıfına yakın. Ama Jazz'ın asıl sınfı süpermini MPV olarak geçiyor.
  • Kasımda Jazz 2009 satışa çıkıyor. 1.2 motor 90 beygir biraz bekleyip o aracı almak en güzeli. Jazz ın alternatifi Yaris olabilir diğerlerinden uzak durman menfatine
  • quote:

Orjinalden alıntı: orheen

Kasımda Jazz 2009 satışa çıkıyor. 1.2 motor 90 beygir biraz bekleyip o aracı almak en güzeli. Jazz ın alternatifi Yaris olabilir diğerlerinden uzak durman menfatine

Selam,

Arkadaşım ''diğerlerinden uzak durman menfaatine'' diyebilmen için diğer araçların hepsi hakkında detaylı bilgiye sahip olman gerekiyor.

Varmı bu tip bir bilgin ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orjinalden alıntı: orheen

Kasımda Jazz 2009 satışa çıkıyor. 1.2 motor 90 beygir biraz bekleyip o aracı almak en güzeli. Jazz ın alternatifi Yaris olabilir diğerlerinden uzak durman menfatine

Selam,

Arkadaşım ''diğerlerinden uzak durman menfaatine'' diyebilmen için diğer araçların hepsi hakkında detaylı bilgiye sahip olman gerekiyor.

Varmı bu tip bir bilgin ?

Colt listede olmadığından onu kastetmedim. Colt hakkında bilgim yok ancak colt un kasasını görünüşünü çok beğeniyorum. Diğer araçlar arkadaşlarımda var kullanmışlığım kısa süreli ancak onların söylediklerini problemlerini gözlemleyerek epey bir fikir sahibi oldum %100 doğrudur demiyorum ancak bu forumlardan da gördüğüm kadarıyla %70- %80 gibi doğru (nesnel) yorum yapabilirim.

Polo: Performanslı arabadır ancak çok yakar ve bi arıza çıkardımıda yandın! Arkadaş polosunu sattı jazz aldı kurtuldu. poloyla kaç sefer servise gittik ben sayamadım. Polo iyi araba ama biraz fazla teknolojikmidir nedir dilinden anlayan servis yok.

Fransız arabalarını az çok herkez bilir oto sanayisinin en çok sevdiği arabalar fransız arabaları bizzat ustalardan dinledim.

Punto kullananlar bilir yol tutuş problemi meşhurdur, arabanın kasası uzun ama dar, işçiliği de parasını haketmiyor. Beğendiğim yanları dizeli az yakıyor (kağnı gibi kalkışı olsada) Ncap tan 5 yıldızlı

Japon arabaları diğerlerine bakarak nispeten daha az problem çıkartırlar ve paralarının hakkını verirler. Ben bunlara dayanarak jazz ın da yeni kasa çıkartacak olması sebebiyle jazz dedim. Alternatif Yaris, Colt u pek bilmiyorum.

Diğerlerinden uzak dur dememdeki gaye de daha sonra başın ağrımasın rahat ol anlamında lütfen yanlış anlaşılmasın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.