Şimdi Ara

PURE ACOUİSTİCS QX900 mi dream 77 mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 Adet Ön QX900F:300W,38HZ-22KHZ,89DB,4-8 OHM
    1 Adet Merkez QX900C:150W,65HZ-22KHZ,89DB,4-8 OHM
    2 adet Arka QX900S:150W,65HZ-22KHZ,89DB,4-8 OHM

dream 77

Dreamf
    Power Handling (Rms) : 250 Watts
    Frequency Response : 36 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 92 Db
    Nominal İmpedance: 8 Ohms
    Driver Complement 3 Ways, 4 Drivers
    Woofer 1, 8
    Woofer 2 - 5
    Tweeter 1, 1
    Crossover Frequency: 2.5-3.5 Khz
    Dimensions (Hxwxd): 1130 X 200 X 410 Mm
    Finish Black Bordeau Silver White Gold

Dream C
    Power Handling (Rms) : 150 Watts
    Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 89 Db
    Driver Complement 2 Ways, 3 Drivers
    Woofer 2, 5
    Tweeter 1, 3/4
    Crossover Frequency: 2.70 Khz
    Dimensions (Hxwxd): 550 X 180 X 190 Mm
    Finish Black Bordeau Silver White Gold

Dreams
    Power Handling (Rms) : 150 Watts
    Frequency Response : 65 Hz - 22.0 Khz
    Sensitivity (+/- 3db): 88 Db
    Driver Complement 2 Ways, 2 Drivers
    Woofer 1, 5
    Tweeter 1, 3/4
    Crossover Frequency: 3.50 Khz
    Dimensions (Hxwxd): 300 X 180 X 190 Mm

• qx900 bulabileceğini sanmam bulsan da dream77 tercih et,mümkünse hiçbiri.
  • hıcbırı mı neden ???
  • hiç biri eettt çin malı noname bi marka acustmass uzak durr
  • slm
    1 sene boyunca yazdım söyledim uzak durun diye halamı
  • Bence de uzak durun.Ben söz dinlemedim,(gerçi ekonomik gücüm başkasına yetmemişti)center deki hoparlörün biri geldiğinden beri çalışmıyor,servise götürdüm 2 ay yattı parçası yok diye aynen iade ettiler.Şimdi yasal yollara falan başvursam,birsürü uğraş.İyisi mi siz uzak durun,biraz daha para verip daha iyi bir şey alın derim.
    quote:

Orijinalden alıntı: spidr

slm
    1 sene boyunca yazdım söyledim uzak durun diye halamı
  • 3. seneye girdim kullanalı. Hiçbiri diyen arkadaşlar, ucuz Çin Malı olarak lanse ettiğiniz ürünlerin yılların markası olduğunu gerçekten bilmiyorsunuz diye düşündürüyor bu sözleriniz. Pure Acoustics, Amerikan malıdır. Evet Çin'de üretiliyor ama hangi amerikan malı çin'de üretilmiyor bana söyler misiniz? Yada sizin kullandıklarınızdan hangileri Çin'de üretilmiyor? Bugün birçok firma, üretimlerini Çin'e kaydırdı. Çünkü işçilik maliyetleri çok düşük. Pure Acoustics, benim 1987 lerde Dj lik yaptığım zamanlarda yurtdışında ciddi başarılara imza atmış bir üründü. Lütfen bu tarz söylemlerde bulunurken biraz araştırın. Sorun yaşayabilirsiniz. Bu markanın değil distiribitörün hatasıdır. Zaten iş bilmeyen distiribitörlerin elinde markanın adı kötüye çıktı. Size birkaç site vereceğim. Buradaki fiyatlarına bir bakın. O marka dediğiniz ürünlerden fiyat olarak aşağı kalır yanı yok aksine bazılarından da pahalı. Yurtdışındakiler salaktı UCUZ ÇİN MALI ürün alacak kadar değil mi?... Yapmayın arkadaşlar lütfen. Bir malı karalamak çok kolaydır ama haketmediği takdirde yazıktır da. Pure Acoustics benim ne babamın malı, ne arkadaşımın. Ama yiğidi öldür hakkını yeme derler. Doğru bir laf.

Benim sistemde Onkyo TS-X674 ile beraber kullanıyorum. Cumartesi Radyo Viva'da Dj lik yapan bir arkadaşım ailece bizdeydiler. TRT 1 de Ferhat Göçer'in konuğu Zerrin Özer'di. Sistemden dinledik. Ertesi gün araştırmış ikinci el bulmuş bir takım. Pazar günü almaya beraber gittik. Artık başka ne diyeyim?

Kulak, müzik bir zevktir. Benim zevkime uymuyor denilebilir ama ucuz çin malı demek bana göre yanlış.

Size incelemeniz için birkaç site de vermek istiyorum. Bakın bakalım yurtdışında sizlerin iyi dediğiniz markalar ile arasındaki fiyat farkına. Burada uçuk fiyatlara satılan ürünler, aslında arz talep meselesinden dolayı artan bir fiyat politikasına maruz kalmış bunu daha iyi göreceksiniz. Ama onların fiyatlarının artmasına da bizler sebep oluyoruz bunu da unutmayın.

http://shopper.cnet.com/buy-speakers/?sa=1000036&tag=mncol;dir2

http://www.productwiki.com/pure-acoustics-dream77-set/

http://review.zdnet.com/prices/separate-speakers/pure-acoustics-dream-77-8-inch-floor-standing-loudspeaker-high-gloss-black-pair/33578234?tag=content;col1

PURE ACOUİSTİCS QX900  mi  dream 77  mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaferyangın hpşgeldin,yoktun uzun süre,
    bir ara ben de qx900 kullandım ve bi-wire bağlantı deneyeyim dedim ama maalesef üst terminallerin sadece aksesuar amaçlı olduğunu anlayınca markaya saygım kalmadı.üst terminallerin sürücülerle hiçbir bağlantısı yoktu.tüm bağlantılar alt terminalle yapılmış,bi-wire özelliği hikaye yani.

bu da pure acoustic le yaptığımız yazışma;

ben;

"i bought qx900f frontspeakers.i decided to make be-wire connection.i removed the metal bars between HF and LF terminals and connected to reciver.

but i noticed that by only connection with HF terminals,no sound comes from speakers.
    by only connection LF terminals,the sound comes from all drivers.so i cant
    make be-wire connection in that situation.
    i want to know what the problem is with HF terminals.
    thanx.

bu da pure acoustics in cevabı;

"Dear Customer,

Thank you for purchasing Pure Acoustics products. The QX900F currently does
    not have a bi-wire dual crossover connection. I suggest for you to keep the
    metal bars.

Please let us know if there is anything else we can assist with.

Thank you!
    Customer Support
    www.pure-acoustics.com

yukarıda "Yurtdışındakiler salaktı UCUZ ÇİN MALI ürün alacak kadar değil mi?... " yazmışsınız,eminim ki bu bi-wire yalanını farkedince geçici olarak kendilerini öyle hissetmişlerdir ama fiyat akla gelince bu hafiften göz ardı edilebiliyor

bu da zamanında bi-wire yapamadığım için açtığım konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_21697256/mpage_1/key_//tm.htm#21697256

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 9 Kasım 2009; 18:01:23 >

• Sevgili dostum,

Haklısın uzun zamandır yoktum. Malum kriz beni de biraz vurdu. Piyasada ciddi alacaklarım var ama krizi bahane edip bu alacakları vermeyen de bir o kadar .... neyse bu insanlara diyecek lafım yok maalesef. Bu yüzdendir ki keyifler de kalmayınca giremedim siteye. Onun dışında sağlık sığhat yerinde ona şükrediyoruz işte.

QX ler için hatırlıyorum o konuyu. QX, Pure ların baz modellerinden biri. Zaten yurtdışındaki fiyatları da oldukça ucuz. Ancak Dream ler, o dönemlerde Pure Acoustics in amiral gemisiydi ve ciddi performans aldığı ürünlerdi. Nitekim de ben bu üründen ciddi performans aldım ve almaya da devam ediyorum. Pure Acoustics firmasını o dönem de konuşmuştuk. Firma, köklü bir Amerikan firması. Yahudi bir sahibi var. Birçok marka gibi o da ürünleri kendi standartlarında Çin'de ürettiriyor. Bugün Denon, Klipsh gibi markalar da Çin üretimlerine başladılar. Ancak bu demek değildir ki ürünler kalitesizleşti... Aksine ürünlerin kalitesinden ödün vermeden üretim bandını taşıyorlar. Nedeni malum işçilik maliyetleri. Çin'de en baba işçi 30 - 40 $ maaş alırken, elektronik mühendisi 60 - 100 $ maaş alırken, Amerika, Avrupa'da bu maaşlar 1000 $ - 2500 € larda seyrediyor. Düşünün maliyetlere etkisini. Bugün birçok bilgisayar, ses kartı, ana kartlar, ram ler, müzük anfilerindeki diyot, entegre vs. ler de Çin malı. Cihazınızı açtığınızda içinde göreceğiniz birçok ürün Çin malı. Ama karıştırdığımız nokta her Çin malı bir olmadığıdır. Aynı ürün 10 $ lık maliyeti de var, 100 $ lık da. Adam sana soruyor. Kaliteyi ne istiyorsun? Yada daha farklısı, firma gidiyor, kardeşim benim ürünlerimi üreteceksin ve kalitesi benim istediğim olacak diyor. Sizlere kendi sektörümden de örnek vereyim bir iki tane.

Michelin Lastikleri,
    Good Year Lastikleri,
    Otomobillerimizde kullandığımız birçok aksesuar, yedek parça vs.
    daha ne örnekler var Çin'de üretim yapan. Şimdi bunlar kalitesiz mi dersiniz? Hayır. Çünkü kendi standartlarında üretim yaptırıyorlar. Pure da yıllar önce Amerika'da üretim yapan birçok firma gibi Çin'e taşımış üretim bandını.

Diyeceğim o ki, Dream serisi, gerçekten birçok kişinin kalitesine, ses değerlerine, netliğine ve daha birçok özelliğine güvendiği bir ürün. Yıllar önce benim bildiğim bir markayı burda yeniden görmek ve yurtdışından çok daha ucuza almak beni çok mutu etti. Tabii ki bu benim görüşüm. Ses rengi bana göre çok iyi. Ama bir başkası beğenmeyebilir. Burada renkler ve zevkler tartışılmaz zaten. Ama kesinlikle çok dandik, şöyle kötü böyle kötü demek yanlış. Bir kişiye göre iyi olmayan diğerine göre iyi olabilir. Nitekim geçtiğimiz günlerde Quadral ı dinledim yine. O dönem de Quadral ile Dream arasında gidip gelmiştim. Dinledikten sonra yine ne kadar doğru bir seçim yaptığıma sevindim. Hatta şu alacaklarımı toparlasam, bir set daha alıp, 2 adet kule daha sisteme ilave edip anfiyi 7.1 e getireceğim. Artan 2 rearlar ile 1 center hoparlörü de bilgisayara bağlayacağım. Ama yine söylüyorum. 1 adet ki en az 150 W lık iyi bir SUB gerekiyor. Ben Deffinitive PRO100 kullanıyorum ve tam istediğim gibi. Bu veya bunun benzeri ve üstü SUB lar sisteme gerekiyor. Baslar biraz zayıf kalıyor. Bu da benim bası tok ve yüksek sevmemden kaynaklanan bir durum. Kimisi de daha düşük bas sever bu da ayrı bir durum tabi.

QX900 ü önermem ben de. Ama bir Dream serisi, birçok bilindik markadan daha üstün. Bakınız, bir önceki mailde verdiğim sitede bahsi geçen bir çok markanın fiyatları Dream lerden daha düşük. Ama Türkiye'ye baktığınızda aralarında uçurum var. Şimdi sorarım size, fiyatların arasında ki uçurum arz talep meselesi değil de nedir? Keşke Pure lerin de distiribitörü gerçekten markaya önem verseydi de bu hoparlörler hakettiği değeri görseydi...

Daha iyi incelemeniz için sayfasını bir ziyaret edin derim..

http://www.pure-acoustics.com/

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyangin -- 10 Kasım 2009; 15:03:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferyangin
    QX900 ü önermem ben de. Ama bir Dream serisi, birçok bilindik markadan daha üstün. Bakınız, bir önceki mailde verdiğim sitede bahsi geçen bir çok markanın fiyatları Dream lerden daha düşük. Ama Türkiye'ye baktığınızda aralarında uçurum var. Şimdi sorarım size, fiyatların arasında ki uçurum arz talep meselesi değil de nedir? Keşke Pure lerin de distiribitörü gerçekten markaya önem verseydi de bu hoparlörler hakettiği değeri görseydi...

Daha iyi incelemeniz için sayfasını bir ziyaret edin derim..

http://www.pure-acoustics.com/

Sevgiler...

bak bu noktada haklısın haklısn @zafer.

diğer görüşlerine yorumumuz yok.

• Bir ilave yapayım, bakınız YAMAHA NS 777 Hoparlör kulelerinin yukarıdaki linkteki fiyatı ile Türkiye'deki fiyatını kıyaslayın. Aynı linkte Pure Acoustics Dream 77 nin fiyatına bakın ve aslında Yamaha'dan yurtdışında pahalı olan hoparlörlerin Türkiye'de bedava düzeyinde olduğuna şahit olun.

http://shopper.cnet.com/4566-7869_9-0-27.html?view=list&tag=mncol;srt&rpp=50&sort=lowPrice9+asc#sort

Türkiye fiyatları;

http://www.bizegelin.com/asp/show_stock.asp?product=NS777

http://www.sessistemi.web.tr/index.php?do=catalog/show2&p=243

http://www.eniyiteknoloji.com/index.php?do=catalog/showbrand&b=97&p=1138

Bir de Klipsch RF-52 Hoparlörün yurtdışı fiyatı ile Türkiye fiyatına bakın. Dream 77 de bundan pahalı. Ama burada Çin Malı denilebiliyor.

http://shopper.cnet.com/4566-7869_9-0-27.html?view=list&tag=mncol;srt&rpp=50&sort=lowPrice9+asc#sort

Türkiye fiyatı;

http://www.egess.com/images/documents/KLPAralk2008-YENI2.pdf sayfadaki fiyatı tek kule fiyatıdır. X2 yapılacak 2 adetin fiyatı düşünüldüğünde.

http://www.ucuzu.com/hoparlor-c3161/klipsch/rf-52-p8405125/

Bir de Dream 77 nin aynı yurtdışı sayfasındaki fiyatına bakalım.

http://shopper.cnet.com/4566-7869_9-0-35.html?view=list&tag=mncol;srt&rpp=50&sort=lowPrice9+asc#sort

Farklı bir site değil. Aynı site ve Amerika'daki fiyatlarını karşılaştırıyor. Hatta biraz daha incelediğinizde JBL, Klipsh'in diğer modelleri, Jamo, Boss gibi markaların da buradaki modelleri ile kıyaslayabilirsiniz. Sanırım bu en doğru kıyaslama olacak.

Bu kıyaslamalar ile aslında ürünün markasına değil, distiribitörün azizliğine uğramış olduğunu anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

bak bu noktada haklısın haklısn @zafer.

diğer görüşlerine yorumumuz yok.

Teşekkürler Cantan. Nasılsın bu arada görüşmeyeli?
  • sağol @Zafer. bildiğin gibi millet forumları kullanıp duruyor.
    ben yinede fiyatın kalite göstergesi olmadığını yazayım. pure acou. ki fiyatıyla, malzeme kalitesinin değeriyle doğru orantılı bir ürünler grubu olduğu düşüncesindeyim. hangi sebeple aynı klasman ve fiyat skalasında trident, polyway vb. var. ve yamaha NS-777 ile ses kalitelerinin aynı olacağını beklememeli. NS-777 parlak sesli ama yine de total ses dengesinde daha iyi bana kalırsa.sonuçta fiyat farkına bakıp insan ben yamaha ya para vermem diyebilir haklı olarak.beğenisine, düşüncesine ve cebine saygımızdan. ben mesela yamaha sevmem.
    ama bazı noktlarda forumların etkisiyle özellikle bazı ürünlerde fiyat artışına da düşüşüne de sebep olabiliyor. pure acous. forumlar sayesinde peynir ekmek gibide sattı ama burası gerçek.

• Benim kastım da bu zaten. Yurtdışındaki fiyatları aynı hatta daha düşük olan ürünlerin, burada bu kadar fahiş fiyat farkları, tamamen forumlardaki bu konuşmalardan kaynaklı. Yani bana göre onların da fiyatları, performanslarına göre çok yüksek.

Forumlara zaten firmalar girdiği sürece burada gerçek tartışmalar yapılması zorlanıyor. Elindeki ürüne göre konuşan firmalar, insanları tamamen başka yönlere çekebiliyor. Gerçek kullanıcıların deneyimleri de bu sayede güme gidiyor. Biraz ilgi arttığında da firmalar fiyatlara zam geldi diyerek fiyatları yukarılara çekiyor. Ondan sonra da insanların gözünde fiyatı yüksek, kalitesi iyi imajı doğuyor.

Dediğin gibi Pure lar da bir ara oldukça sattı. Ancak Distiribitörlerin dengesizliği sayesinde bir türlü istenilen yere ulaşamadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.