Şimdi Ara

PuTTy key hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar putty de ip adresine farklı bi parola belirlenmiş bende ilgili kişiden bu parolayı söylemesini istedim bana putty id_rsa dosyası ve uzun parola gönderdi. Biraz araştırınca webde nasıl kullanılacağını az buçuk anladım ancak her seferinde bu key dosyasını upload etmem gerekiyor Yada ben öyle sanıyorum. Bu key dosyasını ulaşmaya çalıştığım cihaza yada bilgisayarımda kurulu olan putty programına işleyemiyor muyum her seferinde key dosyasını seçmeme gerek kalmasa varmıdır bi kolaylığı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamertyy -- 30 Aralık 2019; 15:4:41 >

• sshd (ssh daemon / sunucu) kurulu bilgisayardaki sshd, id_rsa dosyası + uzun parola isteyecek şekilde konfigüre edildiği için onların bilgisayarında olması gerekiyor. Onları genellikle Github gibi yoğun trafikli siteler güvenliği üst düzeye çıkarmak için kullanır.

Fakat onları bir kere bilgisayarına koyduktan sonra 'upload' gibi birşey gerektirmemesi gerekli. Örneğin ben Github'a ssh ile bağlandığımda sadece parola giriyorum id_rsa dosyası ile ilg herhangi bir işlem (seçme, upload etme vs) yapmıyorum.

Bu probleme kısa çözüm olarak PuTTY dışında 'openssh-7.7p1' veya SecureCRT gibi başka ssh programları deneyebilrsin. Benim Windows 7 laptopumda bu 3 ssh programı da var. Kendi sunucuma bağlanmak için SecureCRT, Github'a bağlanmak için openssh-7.7p1 'yi sorunsuz kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok acil lütfen invalid cd key
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.