Arkadaşlar pencerelerle uzun süredir başım dertte. En az 10 kere tamir gördü. Sanırım benim şanssızlığım her seferinde dandik adamlara çattım. Şimdi uzun uzun anlatmayacağım, zira dandik ustalar sayesinde bu işi bayağı bir öğrendim. Menteşe ayarlarım bozuk ve karşılıklar tutmuyor. Lütfen göz kararı acık kaydır filan gibi akıllar vermeyin, o akıldaki ustalar bu hale getirdi zaten. Sorum şu ki; kanat ile kasa arasında tam olarak kaç milim (kendi ölçümlerime göre her bir kenarda 12-13mm gibi) boşluk olmalı ve bu boşluğu koruyarak kanat menteşelerini takabileceğim şablon, takoz vs. İstanbul'da nereden bulurum. Başakşehir'de oturuyorum ve sanırım İOS bölgesindeki sanayilerin birinde vardır ama hangisi bilemiyorum.
Yuh arkadaş, on tane tamirci gezdim, çoğunun şablondan haberi bile yok, olanlarda "biz zaten onu kullanmıyoz ki, göz kararı yapıyoz" diyor. Ee ondan sonra da benim gibi vatandaşlar uğraşsın dursun. Neyse arkadaşlar üşenmedim, her taraftan milim milim hesaplayarak ortaladım penleri. Benim için konu kapanmıştır.