Şimdi Ara

Python mu c# mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
12.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangisi daha kolay ve öğrenebilir daha yeni başlayanlar için python mu c# mı yorumlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up
  • Up

• Python. Zaten basit ve işlevli olduğu için artık okullarda da ondan başlıyorlar.Ayrıca kodlar daha kısa olduğu için kafa karıştırmıyor.Gündelik dilde konuşur gibi kodu yazıyorsun.Ama C#, python göre biraz daha hızlı he haliyle.Çünkü bir platforma sahip.Ayrıca herkes durmadan dil öğreniyor.Dil öğrenmekte bir şey yok ki bence asıl sıkıntı algoritmada yada yaratıcılıkta.İlk önce bunların üstüne gitmediyseniz boş yere dil öğrenmeye kalkıp da vaktinizi boşa harcamayın. Bence öğrenecekseniz de python 3.x sürümünden başlayın.Daha kolay ve işlevli.Ben kendim C ve Java üzerine çalışıyorum.Diğer dillere ağırlık vermedim.Ama bence python öğrenilmesi gerek bir dildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1huso1

Python. Zaten basit ve işlevli olduğu için artık okullarda da ondan başlıyorlar.Ayrıca kodlar daha kısa olduğu için kafa karıştırmıyor.Gündelik dilde konuşur gibi kodu yazıyorsun.Ama C#, python göre biraz daha hızlı he haliyle.Çünkü bir platforma sahip.Ayrıca herkes durmadan dil öğreniyor.Dil öğrenmekte bir şey yok ki bence asıl sıkıntı algoritmada yada yaratıcılıkta.İlk önce bunların üstüne gitmediyseniz boş yere dil öğrenmeye kalkıp da vaktinizi boşa harcamayın. Bence öğrenecekseniz de python 3.x sürümünden başlayın.Daha kolay ve işlevli.Ben kendim C ve Java üzerine çalışıyorum.Diğer dillere ağırlık vermedim.Ama bence python öğrenilmesi gerek bir dildir.

Sağol hocam

• tabiki c#
  • Öğrenme bakımından ikisi de eşit derecede. İkisi de modern diller olduğundan ikisi de istediğin kadar zorlaşabilir yani ilerleyebilirsin. Zaten kolay olsa yapabilecekleri az olacağı için tercih edilmezler. Ayrıca ikisi farklı platform dilleri. Eğer Linux üzerinde çalışacaksa P, Windows üzerinde C#. Diğer bir ayrım: Python daha yeni, C# popüler bir dil. Diğer bir ayrım: P ile çalışırken genelde yalnız veya ekip olacaksın. C# için ise TR'de çok programcı var. Ve TR'de Linux üzerinde web sitesi isteyenler para konusunda cimridir. Ama bir şirkette ve büyük projelerde yer alırsan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c# öğrenmek mantıklı mı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir arkadaş 'dil öğrenmek değil, algoritma geliştirme yeteneği önemli' demiş ki tamamen katılıyorum. Yıllar önce TR'ye gelen bir Alman şirketi, online olarak yaptırmak istediği bir hesaplama için TR'deki tüm büyük şirketleri gezmiş ancak hiçbiri yapamamıştı. Ben o sırada sadece ASP biliyordum. Alman şirketin istediği çok yoğun ve ileri matematik içeren bir kitapçık kalınlığındaki hesap sistemini ASP ile iki günde yazıp başarılı şekilde çalıştırdım. Bunu C# ve .NET'siz yaptığıma çok şaşıranlar oldu. Bu sadece bir örnekti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Predatora

Bir arkadaş 'dil öğrenmek değil, algoritma geliştirme yeteneği önemli' demiş ki tamamen katılıyorum. Yıllar önce TR'ye gelen bir Alman şirketi, online olarak yaptırmak istediği bir hesaplama için TR'deki tüm büyük şirketleri gezmiş ancak hiçbiri yapamamıştı. Ben o sırada sadece ASP biliyordum. Alman şirketin istediği çok yoğun ve ileri matematik içeren bir kitapçık kalınlığındaki hesap sistemini ASP ile iki günde yazıp başarılı şekilde çalıştırdım. Bunu C# ve .NET'siz yaptığıma çok şaşıranlar oldu. Bu sadece bir örnekti.

3 senelik konuyu hortlamisin .d

Şirketlerin yapamaması ilginç. İleri matematik bilginfdn dolayı mı yapabildin

• C#

• Yoruma açık olduğuna göre 100 yıl sonra da yazılabilir.

Matematik bilgim de çok ileri. Computational science & theory gibi hobilerim de var. Ancak biliyorsun aklındakini compute etmek de ayrı bir beceri.
  • Python ve C# dillerinin kullanımları birbirinden çok farklı. Şöyle açıklayayım, python ve c# syntax'ı farklı. Bu nedenle ilk etapta pythton daha kolay görünsede c#'ı öğrenmenin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü C# da aktif ve etkili bir biçimde casting, kod yönetimi, modüler olarak yazılım geliştirme gibi konulara daha çok kafa patlatıyo olacaksın ve haliyle programlama dilinden ziyade yazılım geliştirme ve çözüm üretme becerilerin daha oturaklı olacatır. Ardından pyhton ve ruby gibi dillere yönelirsen, o dilin artılarından daha çok faydalanırsın.

Benim nacizhane düşüncem bu yönde.

İyi Forumlar.
  • Python dan başlayıp c# geçsem bı sorun olur mu

• bu kadar hort atılmış bari içimde kalmasın merak ettim 5 sene sonra arkadaş ne yaptı acaba
  • Beyler, bayanlar, şu soruma cevap verebilecek var mı burada? https://forum.donanimhaber.com/pdf-editor-ucretsiz--138890395

(yeni konu açmayayım dedim, nasılsa 5 yıllık konu, alaka kalmamış ama hortlatılmış).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 29 Haziran 2019; 16:34:15 >
  • Sana bagli ve ne yapmak istediğine bağlı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.