Şimdi Ara

Q 6600 Go 1.2875v vid 3.6 Ghz olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, 3 ghzde voltajsız, 999mhz ram 2.05 yada 2.10 voltta açıyorum sorunsuz 1,2 aydır böyle kullanmaktayım.

http://img3.imageshack.us/my.php?image=20022009541.jpg

CPU FSB 400 1.50 volt (aynı böyle ayarlarda 1.300-1555 volt arası denedim ama yine açılmadı)
    RAMLER 1000mhz 2.10 volt

(3ghzda da ramler aynı değer aynı volt çalışıyordu ve zamanlamaya dokunmuyorum.. Bikere 5-5-5-15 denedim yine açılmadı ama ramlerden olcağını zannetmiyorum)
    Sanki sisteme volt yetmiyor, uçak misali çalışır gibi oluyo sonra ses azalıyo ve görüntü gelmiyo..

Psu yetersiz geliyo olabilir mi arkadaşlar sorun nedir başka ne deneyebilirim diğer ayarları değiştirmelimiyim ???

hd 4870 var
    msi g33m
    reel power 450wat
    akasa ak 965 işlemci soğutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasad. -- 21 Şubat 2009; 13:13:44 >

• ben şu an 3850 de 1.650 voltta kullanıyorum ramler 1070 5-5-5-15 de sıcaklık 50 derece IDLE de loaddada 70 falan oluyor

1,2875 VID

3600 dede 1,475 voltta kullanabiliyorum bi yerde yanlış yapıyorsun herhalde yada anakartın el vermiyor normalde çalıştırması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLazine

ben şu an 3850 de 1.650 voltta kullanıyorum ramler 1070 5-5-5-15 de sıcaklık 50 derece IDLE de loaddada 70 falan oluyor

1,2875 VID

3600 dede 1,475 voltta kullanabiliyorum bi yerde yanlış yapıyorsun herhalde yada anakartın el vermiyor normalde çalıştırması lazım.
    Maşallah ne diyim =) Resimde koydum ordan bi baksanız başka bi ayar mı yapmam lazım napıyım anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasad. -- 21 Şubat 2009; 13:16:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLazine

ben şu an 3850 de 1.650 voltta kullanıyorum ramler 1070 5-5-5-15 de sıcaklık 50 derece IDLE de loaddada 70 falan oluyor

1,2875 VID

bence ramler yemiyor.ram çarpanını düşür yada zamanları yükselt.6-6-6-18 falan dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

bence ramler yemiyor.ram çarpanını düşür yada zamanları yükselt.6-6-6-18 falan dene

Alıntıları Göster
    6-6-6-18 denedim , 5-5-5-15 denedim olmuyorr.. Zaten hep 1000mhzde 6-6-6-18 2.10 volt, cpu 3 ghz voltajsız kullanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arasad.

6-6-6-18 denedim , 5-5-5-15 denedim olmuyorr.. Zaten hep 1000mhzde 6-6-6-18 2.10 volt, cpu 3 ghz voltajsız kullanıyorum...

Alıntıları Göster
    Ramler yemiyo ilk önce 1:1 de dene eğer sistem açılırsa, sorunun ramdedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qrt_

Ramler yemiyo ilk önce 1:1 de dene eğer sistem açılırsa, sorunun ramdedir

Alıntıları Göster
    1:1 de nasıl denicem 1:1.25 mi yani eğer böyleyse böylede açılmıyo?? 1000 mhzden de aşağa bi seçenek yok..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R3 1200 4.0 GHZ 1.1875 v
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1:1 de nasıl denicem 1:1.25 mi yani eğer böyleyse böylede açılmıyo?? 1000 mhzden de aşağa bi seçenek yok..

Alıntıları Göster
    Ramleri ben hep 1000 mhzde kullanıyorum ramden değildir.. Verdiğim ilk resimde başka bi ayar yapmam gerekir mi önerilerinizi bekliyorum...
  • quote:

Ramleri ben hep 1000 mhzde kullanıyorum ramden değildir.. Verdiğim ilk resimde başka bi ayar yapmam gerekir mi önerilerinizi bekliyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: arasad.

Yanlış yönlendirmiş olmayayım ama anakart 4 çekirdekli bir işlemciyi beslemede yetersiz kalmış olabilir çünkü o anakart enerji tasarufu odaklı.
    Birde İşlemci voltajı hariç diğer tüm voltajları default hale getirip, RAM bölenide 1:1 yapabiliyorsan öyle dene.

• quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

quote:

Yanlış yönlendirmiş olmayayım ama anakart 4 çekirdekli bir işlemciyi beslemede yetersiz kalmış olabilir çünkü o anakart enerji tasarufu odaklı.
    Birde İşlemci voltajı hariç diğer tüm voltajları default hale getirip, RAM bölenide 1:1 yapabiliyorsan öyle dene.

Alıntıları Göster
    Düşükte olsa bir ihtimal daha var. Belki işlemci FSB sınırına gelmiştir. Çarpanı nekadar düşürebiliyorsan düşür (sanırım en az 6 oluyor) ve 400+ FSB dene. Eğer açılırsa sorun başka yerde

• quote:

Düşükte olsa bir ihtimal daha var. Belki işlemci FSB sınırına gelmiştir. Çarpanı nekadar düşürebiliyorsan düşür (sanırım en az 6 oluyor) ve 400+ FSB dene. Eğer açılırsa sorun başka yerde

Alıntıları Göster
    Tamam tüm dediklerinizi denicem fakat RAM böleni 1:1 olmuyo 1:1.25 var..
  • quote:

Tamam tüm dediklerinizi denicem fakat RAM böleni 1:1 olmuyo 1:1.25 var..

Alıntıları Göster
    BÜYÜK İHTİMAL ANAKART KAYNAKLI OLARAK OC SORUNLUSUNUZ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EcZaNeT

BÜYÜK İHTİMAL ANAKART KAYNAKLI OLARAK OC SORUNLUSUNUZ..

Alıntıları Göster
    Her türlü denedim 3.2ghz yi geçmiyor makina Rame yüklendim 2.20 volt verim , işlemciye 1.6volt falan her şeyi denedim 3.6 yada 3.4 yapamadım

• quote:

Her türlü denedim 3.2ghz yi geçmiyor makina Rame yüklendim 2.20 volt verim , işlemciye 1.6volt falan her şeyi denedim 3.6 yada 3.4 yapamadım

Alıntıları Göster
    quote:

Alala birde çarpan düşürüp max fsb denermisin.

• quote:

Alıntıları Göster
    gxx serisi komple overclock özürlüdür arkadaşım. kaliteli p45 ya da x38 serisinden bi anakart alırsan o vid degeriyle süper sonuclar alırsın gibime gelio.
    not: msi p45 model anakart + q6600 go 1,3vid li işlemciyle 3600e stock fanla cıktım. 3,4 de sorunsuz kullanıyordum. intel işlemcilere overclock yapmaktan da fazla anlamazdım. ilk denememdi q serisine ve bu degerlere cıkmıstım. sistem satildi ve oyuncak gitti :)

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: S_A_S

quote:

Çarpanı düşürdüğümde,Ram değeri yükseliyor en az 1200mhz lerde oluyo bu sefer ram kaldırmaz?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: S_A_S

quote:

Çarpanı düşürdüğümde,Ram değeri yükseliyor en az 1200mhz lerde oluyo bu sefer ram kaldırmaz?

Alıntıları Göster
    aynı sorunu bende yasıyorum sanırım PSU dan kaynaklanıyor benimkide gercek 450w ve bus'u 363 den yukarı cıkardımmı bir sure sonra crysis de pc resetleniyo bios sıfırlanıyo

gigabyte p35-ds3r
    8800gt
    q6600

• quote:

Orijinalden alıntı: nsar

aynı sorunu bende yasıyorum sanırım PSU dan kaynaklanıyor benimkide gercek 450w ve bus'u 363 den yukarı cıkardımmı bir sure sonra crysis de pc resetleniyo bios sıfırlanıyo

gigabyte p35-ds3r
    8800gt
    q6600

Alıntıları Göster
    Hocam quad işlemcilerde kuzey köprüsüne voltaj vermek lazım ne kadar voltaj veriyorsunuz diyecem ama anakartınızın o kadar detaylı bir oc-voltaj menüsü olduğunu sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin_09

Hocam quad işlemcilerde kuzey köprüsüne voltaj vermek lazım ne kadar voltaj veriyorsunuz diyecem ama anakartınızın o kadar detaylı bir oc-voltaj menüsü olduğunu sanmıyorum

Alıntıları Göster
    Hocam o anakart ın fsb sınırı zaten 400 civarı bişi quad core da çift çekirdek olsaydı işlemcin bi 430 felan yapardın belki ama quadda olduğundan yemiyor olabilir internette araştırırsan bişiler görebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhVoLtaqe

Hocam o anakart ın fsb sınırı zaten 400 civarı bişi quad core da çift çekirdek olsaydı işlemcin bi 430 felan yapardın belki ama quadda olduğundan yemiyor olabilir internette araştırırsan bişiler görebilirsin.

Alıntıları Göster
    beyler o dediginiz ayarları ben gigabyte p35-ds3r de bulamıyorum acaba benmi goremiyorum yoksa baska isimler altındamı bu ayarlar yoksa yokmu bu kart da

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.