Şimdi Ara

[Q] Modemi Ni-Cd pille çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yardımınız gerekiyor elimde Oyuncak araba pili var 8 tane pili paralel bağlayarak elde edilmiş sanırım bu pil 9.6 volt 650mAh ben bu pille 9 volt 1 a adaptörle çalışan modemimi çalıştırmak istiyorum mümkünmüdür acaba ? aşağıda fotoğraflarınıda koydum daha açıklayıcı olur diye aynı zamanda elimde 3 adet 3.7 volt luk telefon pilleri var li-ion piller bunları kullanarakta yapabilirim sanırım yardımlarınızı bekliyorum... resimdeki yaptığım aparatla pili modeme bağlıyınca ısınma oluyor ve modem çalışmıyor + - kutubundan olduğunu düşünerek kabloları tam tersi şekilde bağlamayıda denedim yine aynı şey oldu işe yaramadı (amacım UPS yapmak değil o sonraki iş belki onuda denerim ilk hedef modemi pille çalıştırmak)

Ni-Cd pil

Yaptığım aparat

Modem Adaptörü

Li-ion piller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 4 Aralık 2014; 16:14:18 >

• Kimse yokmu
  • 9 volta düşürüp deneyin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısınan nedir pilmi modemmi ..sonrasında adaptörle halen çalışır durumda ise araba pili şarzı az olabilir yoksa çalışması lazım..
  • Eğer üzerinde yazan değerle de ise pil çalışması lazım.Bir avometre bulup voltajını ölmelisiniz,hem boşta hem de modeme takınca kaç volt gösterecek.
    Bence pilin akımı ve şarjı yeteri gelmiyor.Moden için 9.6V olmuş 9V pek önemli değil genelde içerisinde regülatör olduğu için geniş çalışma voltajında çalışabiliyor olması lazım.
  • Isınan kablo :) sanırım ters bağlayıp uzun süre modeme takılı bıraktım bu yüzden modem kendi adaptörüyle de çalışmıyor artık zaten eski modemdi deneme amaçlı yapıyordum.

9.6 volt luk pili tamamen şarj edip eski oyuncak arabayı kardeşimin odasından bulup çıkardım denedim pil çalışıyordu anlamadım artık sıkıntı nerde o modemde çalışmadı :/

Şimdiki sorum şu olacak 5 volt ile çalışan bir routerim var yine bir başka arabanın piliyle (4.8 volt) aynı kabloyu falan kullanarak routeri çalıştırdım ama şuanki ihtiyacım adaptörüde bu sisteme dahil etmek yani adaptör hem pili şarj edecek hemde routeri çalıştıracak elektrikler gittimide router pil ile çalışmaya devam edecek adaptörü direkt olarak bağlasam olmaz heralde dimi pek bir bilgim yok elektronik konusunda :)

Bu arada cevaplarınız için teşekkürler keşke modem firmaları şunların içine bi 1000 mAh lık batarya koysa ne kadar güzel olurdu gerçi dünyanın hiç bi yerinde türkiyedeki kadar elektrikler kesilmiyor adamların ihtiyacı yokki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 5 Aralık 2014; 19:30:31 >

• Elektrik kesintisi gerçekten de Türkiye de çok fazla.Anlıyorum eldeki malzemeleri kullanarak bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama modem gibi şeyler şakaya gelmez.Regule vardır tabii ki ama risk almayın onun yerine paraya kıyıp iyi bir akü alın.Rahat edin :) Yada UPS de alabilirsiniz ancak pahalı tabii ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkymtl11

Elektrik kesintisi gerçekten de Türkiye de çok fazla.Anlıyorum eldeki malzemeleri kullanarak bir şeyler yapmak istiyorsunuz ama modem gibi şeyler şakaya gelmez.Regule vardır tabii ki ama risk almayın onun yerine paraya kıyıp iyi bir akü alın.Rahat edin :) Yada UPS de alabilirsiniz ancak pahalı tabii ki
    Evet pili ve adaptörü aynı anda bağladım 1 saat adaptörle kullandım ısınma falan olmadı ne pilde ne adaptörde(azcık ısındı olur okadar) nede routerda sonra adaptörü çıkardım 20 dk pille çalışabildi 20. dk da router ışıkları yanıp sönmeye başladı wireless kapandı falan heralde pillerin şarjı azalınca voltajıda düştü. Dediğiniz gibi bu tip şeyler uzun süreli kullanımda router a zarar verebilir başka çözümler bulmam lazım.

Bide şunu sormak istiyorum Kuru Akülerin yada Li-ion pillerin şarjı azalınca onlardada voltaj düşmesi dalgalanması yaşanırmı yaşanırsa nasıl önleyebilirim. Bu sistemi hem modemime hem routerıma uygulamak zorundayım öyüzden UPS pek ekonomik bi çözüm olmaz bence.

• Buda resmi konuyla ilgilenen arkadaşlara yardımcı olur belki bir fikir verir diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 5 Aralık 2014; 22:13:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.