Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 numara laptopVideolar için teşekkürler.Hoparlörler baya iyi hiç cızırtı falan duymadım videodaTasarımıda gayet hoş.Isınma gibi bir problemide yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Arkadaşlar BURADA 3 GB GDDR5'li GTX670M için inceleme, oyun benchmarkları v.s var. Bizim kart 1.5 GB GDDR5'li GTX670M ama yakın değerler alacağından eminim. Kartın oyun performansı hakkında fikir edinmek isteyenler bakabilirler.

kartın 2 versiyonu mu var

Evet. 1.5 GB ve 3.0 GB olarak iki versiyonu var. Bazı markalar 1.5 GB olanını, bazıları ise 3.0 GB olanını kullanıyorlar. Aradaki fiyat farkını bilmiyorum ama şu anda oynadığımız oyunlarda 3-5 fpsden fazla kazanç sağlayabileceğini zannetmiyorum. Ama ilerleyen yıllarda GTA 4 gibi büyük ekran kartı belleğine ihityaç duyan oyunlar daha da artarsa 3.0 GB olanı oldukça yüksek farklar atabilir. Bunlar bana ait tahmini ifadelerdir. Konu ile ilgili herhangi bir test okumuş ya da yapmış değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: morfeus8888

haklısınız fraps çekimi çok uzun upload da çok zor iş anlıyorum bu değerler bile yeterli bf3 te ultra ayarlarda 30 ve üstü mü diyosunuz yani bu bile yeterli çok teşekkür ederim...

Ben ayarlari ultra yaptim 45 lerde genelde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocweb

quote:

Orijinalden alıntı: radreSword

Ben bu üründe 3610qm yerine 3720qm işlemci, 750 gb hdd yerine ise 120 gb ssd takmayı düşünüyorum. bu durumda 2.499 olan fiyatı 2.994 oluyor. Değer mi sizce?

Değmez. Ben illaki çift ssd kullanıcam derseniz. Bilgisayarı aldıktan sonra, 250 -300 tl arası bir fiyatla yüksek performanslı 120 gb lik SSD lerden alıp takarsınız. Ayrıca 750 gb lık diskte elinizde kalır. 3610 QM ile 3720 QM arasında çok küçük farklar var. Bunu kullanımda anlamanız mümkün değil. Çift SSD kullanmak isterseniz de dediğim gibi yaparsanız çok daha karlı çıkarsınız.

Aslında 1 TB Western Digital 3.5 inç bir harici harddiskim var elimde 750 gb hdd fazlalık olacak sanırım bana. O yüzden almışken Çift SSD taktıriyim diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

haklısınız fraps çekimi çok uzun upload da çok zor iş anlıyorum bu değerler bile yeterli bf3 te ultra ayarlarda 30 ve üstü mü diyosunuz yani bu bile yeterli çok teşekkür ederim...

fraps yüksek çözünürlük verdiği zaman windows movie makerda görüntü kalitesini çok düşürmeden boyutunu küçültebilirseniz. upload ederken aklınızda bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

Orijinalden alıntı: gsk_1905

hala karar veremedim i7 3820qm konusunda. aldığım zaman 4 sene falan kullanmak istiyorum. 3610qm mi kalsın yoksa 3820qm takayım mı? 659 tl'lik fark var. değer mi performans açısından??

Aradaki farka değmez bence, cunku intelin her yeni çıkardığı nesil önceki nesilin en güçlüsünden daha güçlü oluyor. Örnegın 3610qm önceki nesilin 2820 sinden daha güçlü. Atiyorum bir iki sene sonra 4610 çıkıyo diyelim 4. nesilin standartı 3820 den daha güçlü olcak.. 3610 sizi o zamana dek rahat taşır zamanı geldigindede eksik hissettiğinizde yeni nesille daha uygun fiyata değiştirirsiniz ona verceginiz parayla ekran kartı veya ssd ye verin

teşekkürler tavsiye için. ekran kartı 4 gb gtx 680m taktım işlemci de i7 3610qm kalsın. Chipset aynı olursa değiştirilebilir mi ilerde yeni nesil işlemcilerle? mesala ekran kartı pek değişmiyor. bilginiz var mı bu konu hakında?

• hocam xm serisi alsanız belki ama nüans farkı için bence değmez...
  • kullanmakta olan arkadaşlar aletin donanım bilgilerini model ve marka olarak vermeleri mümkün mü? yukarıdaki mesajımda sordum ama kimseden henüz yanıt gelmiş değil. performansı bu yan donanımların da etkilediğini unutmayın. mesela kablosuz adaptörü uyduruk birşey ise modemim yan odada çekmiyo diye tırmalayacaksınız halbuki sorun genelde modemde değil bilgisayarınızdaki kablosuz adaptöründendir. lütfen elinde aleti olanlar bu bilgileri paylaşssın ki neyle karşılaşacağımızı bilelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

kullanmakta olan arkadaşlar aletin donanım bilgilerini model ve marka olarak vermeleri mümkün mü? yukarıdaki mesajımda sordum ama kimseden henüz yanıt gelmiş değil. performansı bu yan donanımların da etkilediğini unutmayın. mesela kablosuz adaptörü uyduruk birşey ise modemim yan odada çekmiyo diye tırmalayacaksınız halbuki sorun genelde modemde değil bilgisayarınızdaki kablosuz adaptöründendir. lütfen elinde aleti olanlar bu bilgileri paylaşssın ki neyle karşılaşacağımızı bilelim.

Laflar bana galiba
    Soylr soyleyeyim donanim bilgilerini bir ara verecegim su wireless isine gelince benim yegenlerimde bilgisayarlar var onlarin alt kattan cekmiyor ama bizim wireless canavar canavar

• quote:

quote:

quote:

hala karar veremedim i7 3820qm konusunda. aldığım zaman 4 sene falan kullanmak istiyorum. 3610qm mi kalsın yoksa 3820qm takayım mı? 659 tl'lik fark var. değer mi performans açısından??

Aradaki farka değmez bence, cunku intelin her yeni çıkardığı nesil önceki nesilin en güçlüsünden daha güçlü oluyor. Örnegın 3610qm önceki nesilin 2820 sinden daha güçlü. Atiyorum bir iki sene sonra 4610 çıkıyo diyelim 4. nesilin standartı 3820 den daha güçlü olcak.. 3610 sizi o zamana dek rahat taşır zamanı geldigindede eksik hissettiğinizde yeni nesille daha uygun fiyata değiştirirsiniz ona verceginiz parayla ekran kartı veya ssd ye verin

teşekkürler tavsiye için. ekran kartı 4 gb gtx 680m taktım işlemci de i7 3610qm kalsın. Chipset aynı olursa değiştirilebilir mi ilerde yeni nesil işlemcilerle? mesala ekran kartı pek değişmiyor. bilginiz var mı bu konu hakında?

O konuda pek bilgim yok yanlış bilgide vermek istemem forumdan bi arkadaşta aynı soruyu sormuştu monsterdan yetkili biri cevaplamıştı değiştirilebilir diye onu hatırlıyorum. Ama detaylı bilgi ve emin olmak için monstera mail atarsanız onlar daha detaylı bilgi verir sanıyorum

• quote:

quote:

Hocam o kadar yüksek Fps alamaz. AA ayarı kapalıdır. AA ayarını açıp denermisiniz birde kaç fps alacaksınız. Yinede AA kapalı ultra preset de 45 fps çok iyi.
  • Arkadaşlar imzanızdaki resmi, bulunduğu server'den yanlışlıkla silmiş bulunmakyım. Alttaki linke tıklayarak yeni, animasyonlu imza kodlarını indirebilirsiniz. Hazırlamak yaklaşık 2 saatimi aldı.

!!!YENİ İMZA KODLARI İÇİN TIKLAYIN!!!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocweb

quote:

Ben bu üründe 3610qm yerine 3720qm işlemci, 750 gb hdd yerine ise 120 gb ssd takmayı düşünüyorum. bu durumda 2.499 olan fiyatı 2.994 oluyor. Değer mi sizce?

Değmez. Ben illaki çift ssd kullanıcam derseniz. Bilgisayarı aldıktan sonra, 250 -300 tl arası bir fiyatla yüksek performanslı 120 gb lik SSD lerden alıp takarsınız. Ayrıca 750 gb lık diskte elinizde kalır. 3610 QM ile 3720 QM arasında çok küçük farklar var. Bunu kullanımda anlamanız mümkün değil. Çift SSD kullanmak isterseniz de dediğim gibi yaparsanız çok daha karlı çıkarsınız.

Aslında 1 TB Western Digital 3.5 inç bir harici harddiskim var elimde 750 gb hdd fazlalık olacak sanırım bana. O yüzden almışken Çift SSD taktıriyim diyorum.

Hocam ben şunu kastettim. Çift SSD taktıracaksan, bilgisayarı alırken upgrade yaparsan hem fazla para ödeyeceksin hemde 750 gb disk yerine o değiştirdiğin SSD ile gelecek. Ama bilgisayarı teslim aldıktan sonra sen gidip zevkine göre bir daha uygun bir fiyatla SSD alıp takarsan, içinden çıkardığın sabit diskin senin elinde kalıcak onuda dilediğin şekilde kullan. Bakarsın ileride iki SSD depolama olarak az gelir , çıkartırsın sonradan taktığını ve be geri takarsın veya USB 3.0 2.5 inch disk kutusu alırsın. USB 3.0 nimetlerinden faydalanarak 750 GB lık bir harici disk kullanmış olursun.

• quote:

quote:

quote:

Ekran kartı MXM 3.0 B kartdır. Sonraki senelerde bu slot standartlarında çıkacak kartlar ile değiştirebilirsin. Yurtdışı forumlarda doyurucu bilgilere ulaşabilirsin. İşlemcide de aynı şekilde değiştirilebilir. 3610 QM işlemcisi FCPGA988 soketini kullanır. Intelin önümüzdeki dönemde çıkardığı işlemciler bu soket yapısında olursa çalışır sıkıntı olmaz.

MS1762 modelinde ekran kartı değişimi.
    http://forum.notebookreview.com/msi/677420-gtx680m-upgrade-msi-gt70-barebone-16f2.html

• Arkadaşlar işlemci ve ekran kartı konusunda kafaya takılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. İşlemci notebookcheck sitesinin yaptığı testlere göre 19. sırada ki bu ilk 19 içerisinde masaüstü işlemciler de var. Bu da demek oluyor ki işlemcimiz (Core i7 3610QM) gayet başarılı bir işlemcidir. Upgrade için verilecek para boşa gider gibi görünüyor. Ekran kartı olarak baktığımda yine çok başarıılı bir ekran kartı (GTX 670M). Bunu yerine alınacak 4 GB GTX 680M, verilecek ekstra 930 TL'ye değecek bir performans artışı gösteremiyor. İleriki yıllarda belki bizim kart yetersiz kalırken ek olarak 1 - 2 sene daha GTX 680M yeterli performans sağlayabilir. Ama yine de o zaman geldiğinde güncel bir orta-üst seviye ekran kartı alınıp değiştirilirse bile aynı ücreti ya da belki daha azını ödeyeceksiniz ancak bu sefer ekran kartınız güncel olduğu için daha uzun süre idare edecek bir ekran kartı sahibi olmuş oluyorsunuz. (Bu senaryo ekran kartı slotlarının değişmediği varsayılarak yazılmıştır. Slot tasarımı v.s değişirse bu durumda güncel bir kart ile ekran kart değişimi yapılamaz.)

• quote:

Arkadaşlar işlemci ve ekran kartı konusunda kafaya takılacak bir durum olmadığını düşünüyorum. İşlemci notebookcheck sitesinin yaptığı testlere göre 19. sırada ki bu ilk 19 içerisinde masaüstü işlemciler de var. Bu da demek oluyor ki işlemcimiz (Core i7 3610QM) gayet başarılı bir işlemcidir. Upgrade için verilecek para boşa gider gibi görünüyor. Ekran kartı olarak baktığımda yine çok başarıılı bir ekran kartı (GTX 670M). Bunu yerine alınacak 4 GB GTX 680M, verilecek ekstra 930 TL'ye değecek bir performans artışı gösteremiyor. İleriki yıllarda belki bizim kart yetersiz kalırken ek olarak 1 - 2 sene daha GTX 680M yeterli performans sağlayabilir. Ama yine de o zaman geldiğinde güncel bir orta-üst seviye ekran kartı alınıp değiştirilirse bile aynı ücreti ya da belki daha azını ödeyeceksiniz ancak bu sefer ekran kartınız güncel olduğu için daha uzun süre idare edecek bir ekran kartı sahibi olmuş oluyorsunuz. (Bu senaryo ekran kartı slotlarının değişmediği varsayılarak yazılmıştır. Slot tasarımı v.s değişirse bu durumda güncel bir kart ile ekran kart değişimi yapılamaz.)

Cok dogru soylemissin hocam

• furvarol nickli arkadaşımız sırt çantası değilde diğerinden kullanıyormus sağolsun rresimlerini çekmiş bana gönderdi bende ekledim arkadaşlar bakabilirsiniz ilk sayfanı en başındaki resimlere
  • quote:

furvarol nickli arkadaşımız sırt çantası değilde diğerinden kullanıyormus sağolsun rresimlerini çekmiş bana gönderdi bende ekledim arkadaşlar bakabilirsiniz ilk sayfanı en başındaki resimlere

:) Her ikinize de teşekkür ederim arkadaşlar. Çantanın arakasında ikinci bir büyük göz varmış. Çok sevindim. Oraya bazı evrakları belki defter, kitap vs. yerleştirebilirim.

Edit: Ekleme yapıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 9 Eylül 2012; 15:54:16 >
  • quote:

quote:

furvarol nickli arkadaşımız sırt çantası değilde diğerinden kullanıyormus sağolsun rresimlerini çekmiş bana gönderdi bende ekledim arkadaşlar bakabilirsiniz ilk sayfanı en başındaki resimlere

:) Her ikinize de teşekkür ederim arkadaşlar. Çantanın arakasında ikinci bir büyük göz varmış. Çok sevindim. Oraya bazı evrakları belki defter, kitap vs. yerleştirebilirim.

Edit: Ekleme yapıldı

bizde teşekkür ederiz konuyu elimizden geldiğince takip edip popüler konular arasında tutmak istiyoruz
  • Arkadaşlar Num Lock Caps Lock Tuslarına bastığımzda herhangi bir gösterge olmuytordu bunun programı varmış furvarol arkadaşımız verdi sağolsun.Program Aşagıda onu ilk sayfada da paylaşacağım

Lock Indicator(Caps Lock Num Lockun acik olup olmadigini anlamak icin)
    http://download1.msi.com/files/downloads/uti_exe/LockIndicator_101106_2401.zip
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.