Şimdi Ara

Q61MS-16F3 Ve Q61MS-1762 Kullanicilari (System Stability Test Eklendi YENİ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.592
Cevap
7
Favori
57.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim. Hepimize hayırlı olsun.
  • Arkadaslar aramadilar beni bence aramayyacaklar da video isi yatiyor haliyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen bi tekrar ara. Bugun versinler

• quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Hocam sen bi tekrar ara. Bugun versinler

Aradim kargolayacaklarmis bugun
    Yarin da erknden kalkar gider alirim insallah da video cekecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: optimist_89

quote:

Orijinalden alıntı: RévivaL

Hocam sen bi tekrar ara. Bugun versinler

Aradim kargolayacaklarmis bugun
    Yarin da erknden kalkar gider alirim insallah da video cekecegim

hadi bakalım hayırlısı bekliyoruz dört gözle

• En kısa zamanda unboxing video ve ilk izlenimlerinizi bekliyoruz. Ben özellikle kasanın ebatlarıyla ilgili ölçümler (mesela kasanın, monitör kalıyken yüksekliği gibi.) ,ayrıca SATA/AHCI kurulumu için windows kurulumu esnasında hangi sürücüleri yükleyeceğimizi öğrenmek istiyorum. Boşta ve yükte sıcaklık değerleri, ses kalitesi ve yüksekliği, windows başlangıç süresi gibi merak ettiğim şeyler var. Merakla izlenimlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttman

quote:

Orijinalden alıntı: kocweb

Çarşamba günü Focus Shop'a bu ürünü incelemek için gittim. Ürünü alacak olan arkadaşlar ısı konusuna takılmasın ürün aynı büyük abisi gibi gayet serin çalışıyor. Her zamanki gibi klasik Furmark testini full ve 8xMSAA açık olarak yaptığımda sıcaklık 80 i hiç geçemedi. Klavyesi yeteri kadar iyi görünümü sade (ön kasa), arka taraf arka led aydınlatmalı monster logosu ve tasarımıyla biraz cafcaflı. Klavye stress testinde ağır yük altında oldukça serin. Isınmayan bir klavyesi var. Laptobun klavyesini aktif olarak kullanan ve sıcaklığı sevmeyen arkadaşlar bu modeli kullanırken rahat edeceklerdir. Ekrana gelince, ekran mat yapısıyla göz dostu diyebilirim, renkleri oldukça iyi zaten yabancı forumlarda bu modelin ekranı oldukça başarılı olarak incelemelere girmiş. Parası olan arkadaşlar GTX 680M li modelini düşünmeden alabilirler. Bence gtx 680 Türkiyenin F/P oranı en iyi notebooğudur. İnceleme yaptığım sırada P170 EM lerdeki ısı sorununu teknik konuda yetkili arkadaşla uzun uzadıya konuştuk ve inceledik, umarım p170 em kullanıcılarına olumlu olarak yansır. Bende siparişimi (p170em) iptal edip 16f34 modelini aldım. Gönül isterdi gtx 680 li modeli alalım. Müşteriler ile çok yakından ilgilenen Ferhat Bey'e ve fikir alışverişinde bulunduğumuz satın alma müdürü ve teknik ekipten arkadaşa teşekkür ederim. Monster Türkiyede büyük bir eksikliği dolduruyor. Umarım ileriki zamanlarda daha iyi modellerle devam ederler. İmzayı da bir ara değiştiricez artık bakalım.

hocam p170em sipariş ettim fakat Q61MS-16F3 e geçmeyi düşünüyorum p170em dki ısı sorununu biraz açabilirmisiniz her ikisini terazinin ayrı kefelerine koysanız hangisi daha ağır basar?

Tercihimdeki tek faktör ısı değildi. 2499 tl ( 126 ssd+750 HDD+16 RAM 1600 mhz + Mat Ekran+ Kaliteli ses+ gtx 670M). Clevo 170em 2064 tl ( 500 HDD+Parlak Ekran+8GB RAM 1333+GTX660M). Siz bu ürünü Kepler mimarisi ile kullanacaksanız saten sıcaklık la ilgili bir şikayetiniz olmaz (gtx660m). Ama yok Fermi ile kullancaksanız ki overclocksuz olmaz o zaman 90 ve üzeri sıcaklıklarda kullanacaksınız. Bu bir problemmi hayır değil zira 110 C' ye kadar bir sıkıntı yok. Klavyeyi aktif kullanıyorsanız clevo klavyesi ısınıyor. 3500 TL bütçesi olan arkadaşlar MSI 15'lik kasanın GTX 680m modelini veya p170em'in 7970M li modelinden herhangi birini gönül rahatlığla alabilirler. Clevo kasalardaki soğutma problemi vereceğim linkte detaylı bir şekilde anlatılmış.

http://forum.notebookreview.com/sager-clevo/676272-clevo-p150-p170-cooling-systems-neglected-clevo-solutions-here.html

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

En kısa zamanda unboxing video ve ilk izlenimlerinizi bekliyoruz. Ben özellikle kasanın ebatlarıyla ilgili ölçümler (mesela kasanın, monitör kalıyken yüksekliği gibi.) ,ayrıca SATA/AHCI kurulumu için windows kurulumu esnasında hangi sürücüleri yükleyeceğimizi öğrenmek istiyorum. Boşta ve yükte sıcaklık değerleri, ses kalitesi ve yüksekliği, windows başlangıç süresi gibi merak ettiğim şeyler var. Merakla izlenimlerinizi bekliyorum.

Cok sey yapmam gerekecek yani ben daha once hic o testleri yapmadim cunku test yapacak bir makinam olmamisti

İstediklerinizi madde madde yazabilirsek daha iyi olur bence.Soyle deyim cpu sicaklik degerini istiyorum su programi kurup su yolu takip edebilirsin gibi.

Ben daha once 3 hafta W150ER kullandim SSD ile acilis suresi 20 saniye falandi ama can sıkıcı olan 20 saniye surmesine sebep olab durum da ekran once karariyordu 5 saniye falan o sekil duruyordu.

İnsallah yarin videoyu cekecegim resimleri falan aksama kalmadan da onlari sizlerle paylasmaya calisacagim.Sayimiz artiyor guzel bir inceleme yapabilirsem daha da artacaktir.

• quote:

İnceleme yaptığım sırada P170 EM lerdeki ısı sorununu teknik konuda yetkili arkadaşla uzun uzadıya konuştuk ve inceledik, umarım p170 em kullanıcılarına olumlu olarak yansır. Bende siparişimi (p170em) iptal edip 16f34 modelini aldım.

Isı konusunda ne konuştunuz ? Umarım kullanıcılara olumlu olarak yansır demişsiniz. Kasaya ne gibi bir işlem yapabilirler ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

İnceleme yaptığım sırada P170 EM lerdeki ısı sorununu teknik konuda yetkili arkadaşla uzun uzadıya konuştuk ve inceledik, umarım p170 em kullanıcılarına olumlu olarak yansır. Bende siparişimi (p170em) iptal edip 16f34 modelini aldım.

Isı konusunda ne konuştunuz ? Umarım kullanıcılara olumlu olarak yansır demişsiniz. Kasaya ne gibi bir işlem yapabilirler ki?

GPU soğutma ızgarasının yanakları Clevonun fan tasarımından dolayı tam oturmuyor. Izgara hafif yukarıda kalıyor. Sonuçta Clevonun tasarımı bu şekilde yapılabilirse ızgara hafifçe üstten bastırılıp yanakları tam fana oturtulacak. Bunlar çok büyük sorunlar değil yukarıda paylaştığım linkte aliminyum bantla tarif edildği şekilde ızgaranın yanakları tam fana bastırarak simetrik bir şekilde bantlanırsa soğutma daha etkili olacaktır. Yurt dışındaki arkadaşlar 10-12 C lik bir kazanım elde etmişler bu şekilde. Bu yöntem kesin olarak test edilmiş ve uygulayanların tamamı bu ısıl kazanımı elde etmişler. İngilizce bilmeyen arkadaşlar GTranslate ile sayfaları takip edebilirler. Şu an ki haliyle Furmarkta Clevo hızlı bir şekilde 90 a yükseliyor. MSI kasada ise 78 Max 1762 ve 80 Max 16F3 modeli sıcaklık değerlerine ulaşıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

GPU soğutma ızgarasının yanakları Clevonun fan tasarımından dolayı tam oturmuyor. Izgara hafif yukarıda kalıyor. Sonuçta Clevonun tasarımı bu şekilde yapılabilirse ızgara hafifçe üstten bastırılıp yanakları tam fana oturtulacak. Bunlar çok büyük sorunlar değil yukarıda paylaştığım linkte aliminyum bantla tarif edildği şekilde ızgaranın yanakları tam fana bastırarak simetrik bir şekilde bantlanırsa soğutma daha etkili olacaktır. Yurt dışındaki arkadaşlar 10-12 C lik bir kazanım elde etmişler bu şekilde. Bu yöntem kesin olarak test edilmiş ve uygulayanların tamamı bu ısıl kazanımı elde etmişler. İngilizce bilmeyen arkadaşlar GTranslate ile sayfaları takip edebilirler. Şu an ki haliyle Furmarkta Clevo hızlı bir şekilde 90 a yükseliyor. MSI kasada ise 78 Max 1762 ve 80 Max 16F3 modeli sıcaklık değerlerine ulaşıyorlar.

Peki bu işlemi son kullanıcılar değil de monster yapsa olur mu ? Öyle bir şey dediler mi size yani ? Ben ekim tarihli p150em sipariş verdim. Gerçi benim ekran kartım gtx660. kepler yani. fazla ısınacağını sanmıyorum. Ancak madem ortada -10c gibi bir durum var 75C çalışacağına 65C çalışsın bari.

• quote:

Orijinalden alıntı: kabaliomer

quote:

Orijinalden alıntı: sofistike38

arttı bile :) ben de geldim. Q61MS-16F34 kurban bayramı öncesi teslim modelini upgrade'li (işletim sistemini ultimate yaptım) sipariş ettim.

Hosgeldiniz ekliyorum sizi de

Alıntıları Göster

Hosgeldiniz ekliyorum sizi de

eyvallah

• quote:

İstediklerinizi madde madde yazabilirsek daha iyi olur bence.Soyle deyim cpu sicaklik degerini istiyorum su programi kurup su yolu takip edebilirsin gibi.

Hocam istek parca yolluyorum madem maddeler halinde yazın dediniz
    • Laptopunuzun konfigurasyonu
    • İlk geldiğinde kutudan çıkanlar
    • Ssd açılış süresi ve performansı
    • Elinizde battlefield, crysis 2 vs gibi oyun varsa en yuksek detaylarda aldığınız fps ve bir saat falan geçtikten sonra bu seviyede laptopun ulaştıgı max sıcaklık.(CPUID programını indirip ölçebilirsiniz.)
    • Laptop un klavyesi, sıcaklığı
    • Güç kaynağı bataryanın büyüklüğü
    • Hoparlör ve ses kalitesi
    • Ekran mat ise görüntü kalitesi
    • Laptoptaki bağlantı noktaları
    • Soğutma
    • Şarj ömrü
    • Laptopun geneli için kişisel görüşleriniz
    Gibi konularda inceleme yaparsanız çok makbule geçer eminim ben dahil birçok arkadaşın aklındaki soruları giderecektir Eksiğim varsa yazın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 31 Ağustos 2012; 18:30:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oysho

optimist_89 inceleme bekliyoruz unutma formattan sonra performans testı de bekliyoruz senden bu arada formatı ahcı modda mı yapacaksın onunla ilgili de sıkıntı olacakmı merak ediyorum.

dostlar ne formatı ki bu ? pcyi ilk aldığımızda format mı atmamız gerekiyor ki? zaten windows yüklü olarak gelmiyor mu?

bu arada bi sorum daha var, notebook içinde driver cdsi geliyor mu? ve de windows cd si ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Peki bu işlemi son kullanıcılar değil de monster yapsa olur mu ? Öyle bir şey dediler mi size yani ? Ben ekim tarihli p150em sipariş verdim. Gerçi benim ekran kartım gtx660. kepler yani. fazla ısınacağını sanmıyorum. Ancak madem ortada -10c gibi bir durum var 75C çalışacağına 65C çalışsın bari.

Monster yapabilirse sadece ızgarayı fanın ağzına sabitler diğer işlemleri kendiniz yapacaksınız. Oldukça basit işlemler monster'ın yapmasına gerek yok bence. Kaldı ki kepler kullanacak arkadaşlar için zaten bir sorun yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Monster yapabilirse sadece ızgarayı fanın ağzına sabitler diğer işlemleri kendiniz yapacaksınız. Oldukça basit işlemler monster'ın yapmasına gerek yok bence. Kaldı ki kepler kullanacak arkadaşlar için zaten bir sorun yok.

Teşekkürler cevaplarınız için. Her ne kadar yapılan iş basit de olsa sıfır laptopu açıp bir şey yapmak istemem. Allah'tan kepler mimarisine sahip bir ekran kartı tercih etmişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

Hocam istek parca yolluyorum madem maddeler halinde yazın dediniz
    • Laptopunuzun konfigurasyonu
    • İlk geldiğinde kutudan çıkanlar
    • Ssd açılış süresi ve performansı
    • Elinizde battlefield, crysis 2 vs gibi oyun varsa en yuksek detaylarda aldığınız fps ve bir saat falan geçtikten sonra bu seviyede laptopun ulaştıgı max sıcaklık.(CPUID programını indirip ölçebilirsiniz.)
    • Laptop un klavyesi, sıcaklığı
    • Güç kaynağı bataryanın büyüklüğü
    • Hoparlör ve ses kalitesi
    • Ekran mat ise görüntü kalitesi
    • Laptoptaki bağlantı noktaları
    • Soğutma
    • Şarj ömrü
    • Laptopun geneli için kişisel görüşleriniz
    Gibi konularda inceleme yaparsanız çok makbule geçer eminim ben dahil birçok arkadaşın aklındaki soruları giderecektir Eksiğim varsa yazın

Arkadasim dediklerinin hepsini yapmaya calisacagim yarin ne kadar yapabilirsem diger gunler az az olacak arkadaslar.İmsallah yarin unboxing video cekmeye calisacagim resim falan da cekerim bol bol
    Laptop gelsin de yapacagiz imsallah guzel seyler

• Bende bayram kampanyasından MONSTER® Q61MS-16F34 sipariş ettim bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

Bende bayram kampanyasından MONSTER® Q61MS-16F34 sipariş ettim bekliyoruz

Ekliyorum arkadasim seni de
    Hosgeldin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

Bende bayram kampanyasından MONSTER® Q61MS-16F34 sipariş ettim bekliyoruz

Ekliyorum arkadasim seni de
    Hosgeldin

Hoşbulduk hocam saolasın
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.