Şimdi Ara

Q6600 - Commando ikilisi overclock hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar.. Daha önce elimde E6600 işlemci vardı.. Ve 1.35V ile 3.4Ghz olarak stabil şekilde (orthos, prime95, 3DM06) hiç bir sorun olmadan kullanıyordum.. Fakat elime Q6600 işlemci geçti işlemciye 1.375V verip diğer ayarları autoya aldığım halde birtürlü stabiliteyi kuramadım
    (orthos ve prime95). İşlemci takoz demeyin deneme amaçlı 1.5V verip 4Ghz i gördüm :) fakat dediğim gibi stabilite sorunum var..
    Elinde Commando anakart ve/veya Q6600 işlemci olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Yardım'dan kastım Vcore-FSB-NB-NB chipset- SB falan filan.. V değerleri. Gerekirse SS lerle :)
    İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

• Demek ki bütün ayarları el ile gireceksin, auto ya alınca anakart birşeyleri eksik yapıyor. İşlemcinin stepping'i nedir bu arada? CPU-Z ss'i koyarmısın.
  • Yaklaşık 18:15 gibi evde olucam şu an işyerindeyim.
    Geçtiğimde ssleri koyarım :=)
    Steppingden kastınız rev. olayı ise, işemci SLACR kodlu yani G0 rev.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armondia -- 13 Eylül 2007; 17:33:59 >
  • NB Core'a 1.65-1.60 gibi bir volt ver FSB Termnination ada 1.40-1.45 gibi bir volt ver. SB SATA 1.60
  • Peki hocam ilginiz için teşekkür ederim..
    İftardan sonra dediklerinizi yapıp, sonuçlarını yazarım buraya.

Şimdiden afiyet olsun :)
  • off yok hocam ya gene sonuç hüsran..
    http://img250.imageshack.us/my.php?image=offzm0.jpg

Biosumdan fotoğraflar aldım belki ben yanlış birşey yapıyorumdur diye.. bi bakarsanız sevinirim..
    http://img407.imageshack.us/my.php?image=biosya4.jpg
    http://img407.imageshack.us/my.php?image=bios2cs5.jpg

lütfen bi el atın ya :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Senin işlemcinin çekirdeklerden birinde sorun var anlaşılan. Sisteminde çökmüyor anladığım kadarıyla prime95 hesaplama hatası veriyor. Onun nedeni RAM'lerde olabilir. RAM'lerin de voltajı artır istersen biraz. BIOS resimlerinde auto'da görünüyor. RAM'lerin Dual Channel modunda mı bu arada?
  • Evet, Dual olarak kullanıyorum.. 1.8V vermiştim acaba bumu düşük geliyor.? ki zaten 760 MHZ olarak kullanıyorum şu an..
    A-REF Voltage Auto
    B-REF Voltage Auto
    Controller REF Voltage Auto . şu an bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armondia -- 14 Eylül 2007; 8:26:30 >
  • Artır onlarıda yavaş yavaş stabiliteyi sağlayana kadar. Sorun ordan kaynaklanıyor da olabilir.
  • herşeyi denedim tamam da..

http://img507.imageshack.us/my.php?image=dsc00003ee2.jpg

bu kısımda hangi değeri vereceğimi bilmiyorum.. Bunun hakkında son kez yardım istesem yardımcı olurmusunuz?
    İnanın sizin kadar bende sıkılmaya başladım :p
  • bunlara dokunma

A-REF Voltage Auto
    B-REF Voltage Auto
    Controller REF Voltage Auto

bende tam oalrk ne işe yaradıklarını bilmediimden dokunmadım. memory voltajını 2.00 yap bakalım. NB Core u biraz daha arttır. Volt vermekden korkuorsanda en azından 1.50-1.55 ver FSB Termination a 1.45

CPU voltunuda bi kademe arttır.
  • Vcore: 1.40V
    FSB : 1.45V
    NB : 1.50V
    Ramlere : 1.95V
    SB chipset 1.050V
    Dediğiniz gibi A REF, B REF ve Controller REF' ide auto yaptım.
    SB Vcore: 1.50, verdim, ve cpu bölümündeki herşeyi disable ederek stabiliteyi buldum gibi.
    Fakat 1.40 Vcore günlük kullanım için bi tehlike yaratabilirmi? Tüm değerler içinde aynı soruyu sorayım bari de içim
    rahat olsun :p
    Herşey için teşekkür ederim.

İyi günler..

Edit : imlâ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armondia -- 14 Eylül 2007; 15:46:59 >
  • Hayır yaratmaz merak etme. 1.5v üstü yaratır. Oda sıcaklık yüzünden

Ne demek her zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atrinn -- 14 Eylül 2007; 16:05:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.