Şu anda Q6600 işlemci kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum siz ne taviseye edersiniz....bütçem max 350 $
Q6600 bırakılıp ta lga 775 işlemci alınmaz bence.. Q9550 nin vs fiyatları hakettiğinden daha pahalı.. geçeceksen komple i7 ye geçmek daha mantıklı olabilir..
quote:
Orijinalden alıntı: ooppss
Q6600 bırakılıp ta lga 775 işlemci alınmaz bence.. Q9550 nin vs fiyatları hakettiğinden daha pahalı.. geçeceksen komple i7 ye geçmek daha mantıklı olabilir..
Q6600 3.6 ghz de, Q9550 3.8 ghz de kullandım. Aralarında hiçbir fark yok. @ooppss nin dediği gibi hangi 4 çekirdekli işlemci olursa olsun LGA775 ten başka bir işlemci ile değiştiğine değmez. İ7 sisteme geçemiyorsan eğer mevcut 4 çiitli işlemci kullanılmaya devam edilir.
Q6600 ile ne yapılamazki.niye yetmiyor? bence maceraya gerek yok.1 sene daha idare etmelisin.
kesinlikle işlemciyi değiştirmeye bu şartlar altında gerek yok.
ben öyle bir hata yaptım. 3 hafta bilgisayarsız kaldım sonunda amd'ye geçtim :)
yeni bir pc toplarsanız değişmiş olur haricinde gerek yok
2.5 senedir kullanıyorum dahada gider q6600.son zamanlarda çoklu çekirdek destegide oldukça arttı.bunun sayesinde bir süre
mhz den çok işlemci sayısına bakacak oyunlar
Bence de değiştirmeye gerek yok, gayet yeterli bir işlemcidir, eğer overclcok yapabilirseniz 3.0ghz ve ya biraz üzerine çekerseniz birkaç yıl (Bana göre de en az 3-5 sene) daha sorunsuz kullanırsınız, zira o.c 'tan anlamam derseniz de ilgili bölüme bileşenlerinizi yzarak yardım alabilirsiniz, rahatlıkla performansı daha da artırabilirsiniz.
Paranızı biriktirmeye devam edin
Kayda değer bir performans artışı için anakart, ram ve işlemci komple değişmeyecek olsaydı, öneride bulunurdum ama; malesef 1156'ların bile 1155 sokete bırakılacağı şu önümüzdeki günlerde bu tarz bir yatırımın gereksiz olacağını düşünüyorum.
32nm Quad'lar bir gelsin bir bakalım
Değerli yorumlar için teşekkürler peki Q6600 bırakılıpta i7 ye geçmeye değer mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Kenshinta
Değerli yorumlar için teşekkürler peki Q6600 bırakılıpta i7 ye geçmeye değer mi?
Q6600 neye yetmiyor, sistemi ne için kullanacaksınız?
PC'de çoğunluğunu oyun oynayarak zaman geçiriyorsan değiştirmene değmez.
Arkadaşlar pc de daha çok after effects photoshop 4dmax gibi uygulamalarda kullanıyorum... o yüzden değiştirmek istiyorum..
quote:
Orijinalden alıntı: Kenshinta
Arkadaşlar pc de daha çok after effects photoshop 4dmax gibi uygulamalarda kullanıyorum... o yüzden değiştirmek istiyorum..
Hiç kullanmadığım uygulamalar ama okuduklarımdan edindiğim kadarıyla i7 ler bu tür işlerde epey başarılı. Q6600 e görede fark olacaktır ama yinede bu konuyu bilen arkadaşların cevabını bekleyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme