validation u da yaptim simdi dfan stock fan ve 3,6 ghz e cok rahat cikiom ram lere vermeden ayari nasil bi hava sogutma ile 4 e cikabilirim onu dusunuyorum islemciye verdigim voltaj 1,467 civari idi 1,5 e de cimis olabilirim en son 3,,6 ghz icin bu voltaj normal die dusunuyorum enteresan olan seyin sogutma olayi neden bu kdr serin kis aylarindan dolayimidir ve fan olarak ne oneriniz var sistem imzamda var p35 platinum a malesef her islemci fani uymuyor degerli goruslerinizi paylasirsaniz sevinirim saygilar bu arada yukte 68 70 derecelere ciktim
Arkadaşım önemli olan çekirdek sıcaklıkları. Havaların soğuması da etkiler tabiki(Ama önemli olan kasanın bulunduğu ortamın sıcaklığı). Acaba çekirdek sıcaklıkları neler? Çekirdek sıcaklıkları için Core Temp programını tavsiye ederim. Hava soğutma olarak da Thermalright IFX-14'ü tavsiye edecektim, fakat sende benim gibi MSI P35 Platinum kullanıyorsun MSI P35 Platinum ile IFX-14 uyumlu olmadığı için Thermalright Ultra 120'yı tavsiye ederim. Üzerine de iyi bir fan alırsan, seni çok iyi idare edecektir.
Fakat uygun fiyatlı birşey istersen Sunbeam Core-Contract Freezer'ı tavsiye edebilirim.
80 dereceyi gecmiyorsa cekirdek sicakliklarin hic korkma oyle devam et
quote:
Orjinalden alıntı: CeFurkan
80 dereceyi gecmiyorsa cekirdek sicakliklarin hic korkma oyle devam et
Evet hocam bende öyle düşünüyorum, fakat arkadaş hala cevap yazmadı Bende aynı anakartı kullandığım için söylüyorum; CPU yükte 70 dereceyi görüyorsa, çekirdeklerde 80 dereceyi görebilir
@gokh
Sen en sağlıklısı buraya Core Temp'in görüntüsü koy(4 çekirdekte %100 yükte olsun; en az yarım saat - 1 saat çalıştırıldıktan sonra görüntüyü çek). Bizde ona göre yorum yapalım
çok soğuk işlemcin varmış... ama bence bi prime95 2-3 saat dene oyle karar ver.
selamlar...hocam sana pm atıyorum da gitmiyor. konuyu hortlatmış olacağım, kusura bakmayın sen bu işlemcinin 3.6 1.46v iken sıcaklıkları yazmışsın da, bana çok düşük geldi. prime95'in torture testini yapar mısın, çekirdek sıcaklıklarını çok merak ediyorum da. Ben kendi Q6600'ümle kıyaslıyorum, bendeki stok fanla 80 dereceyi buluyor, reset atıyor tabi...tam değerleri öğrenip söyleyebilirsen çok sevinirim...bir de biostan fsb - nb voltajları falan nedir?