Şimdi Ara

i7 4770 , %40 - %50 kullanımlıkta 70 derece ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 4770 işlemcim var .Termal macun değiştirildi . Soğutucusu temizlendi . Ama yinede %40 - %50 kullanımlarda 70 dereceye çıkıyor .

Fifa 19 oynarken fazla ısınmıyor, hatta bazen 60ın altında iken ,
    R6S , COD AW oynarken işlemci 70 derece ve bu kullanımlarda ..
    Ve bazen ekran kaydı açıyorum , far Cry 3 gibi bir oyunda 75 derece daha da gözümü korkuttu.

Ne yapsam ki ? Kule tipi Soğutucu alsam %100lük kullanımda kaç olur ?

• Stok soğutucuya göre kule tipi ortalama bir soğutucu sıcaklıkta bayağı fark eder.

%50 kullanımda o sıcaklıklar yine de fazla gibi geldi bana. Kasa içi hava sirkülasyonu yeterli mi? Denemek için kasanın yan kapağı açıkken sıcaklık testi yapabilirsin.
  • Cinebech r20 testi yap bakalım 80’i geçerse soğutucu değiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar hava çok sıcak gördüğünüz değerleri çoğu stok soğutuculu sistemde bende görüyorum kule tipi bi soğutucu alıp işinizi çözüme ulaştırın. Hatta delid yapsanız o bile en az 10-15 derece fark eder. Ama soğutucu daha kolay çözüm.
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    fazla bir fark olmadı , ama senin önereceğin bi hava sirkülasyonu iyi olan bi kasa varmı ?
    350 - 250 tl arası olsun
  • MrEmre06 M kullanıcısına yanıt
    Kasa etkileyecektir ama , madem fan macun kısmında vs sorun yok.

Biosunuzu güncelleyin.Mutlaka biosu resetleyin , belki voltaj kısmı manuele falan dönüşmüştür.

Yine düzelmiyorsa , son çare olarak biostan cpu voltajını kademe kademe düşürün stabilite testleri yapın.Min voltajda kullanın (stabil olan)
    Kasa açıkken sıcaklık azalmadıysa kasanın suçu yok. Kule tipi soğutucu almanı öneririm o zaman. 212 evo gibi bir soğutucu alırsan bayağı fark eder. F/p ürünler de var incelemelerine bakıp alabilirsin veya forumda 12cm cpu soğutucu tavsiye başlıkları vardır.
    Edit:
    FSP AC401 bayağı tavsiye edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darklord Sauron -- 12 Temmuz 2019; 6:1:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Bu ürün nasıl sizce çok hoşuma gitti ve bayağı f/p diyorlar . ;

GittiGidiyor
    Ultra Soğutma 6 Bakir Kanallı Ramtech T6 Cooler Fan - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/ultra-sogutma-6-bakir-kanalli-ramtech-t6-cooler-fan-453232817

• gftelektronik kullanıcısına yanıt
    REİS core voltaj kısmında 0.711 yazıyor düşük değilmi ?
  • kardeşim ramtech diye soğutucu markası mı olur çakma o bakma tipine.bence paranı çöpe atma ve bunu al:
    www.bizdehesapli.com
    FSP AC601 Windale6 120mm Mavi Ledli (İntel-Amd)Fan
    https://www.bizdehesapli.com/fsp-ac601-windale6-120mm-ledli-intel-amd-cpu-fan-urun-AC601

O işlemci o hızda ve o voltajda çalışamaz.

O boştayken cpu downclock haliyle o voltajdır.Yükte kaç volt çektiğine bakın cpuz kurup.

Prime95 yapın mesela tam son hızda kaç voltaj çekiyor bakın.

Mesela bendeki ryzen 1200 3.1 stock halde. Voltaj ortalama yük altında 1.250 veriyordu.

Ben stabil voltajı buldum manuele ayarlayıp 1.05 e set ettim. 3.1 ghz de 1.05 voltla çalışıyor stabil , stock fanla maksimum 47-48 derece görmekte.
  • bu gönderdiğin çok sağlam bişeye benziyor . Bu arada insanların o ürüne fiyat perf. demesi beni -ne oluyor lan - durumuna düşürüyor .
    cpu-z üzerinden baktım zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrEmre06

cpu-z üzerinden baktım zaten
    prime 95 small test e sokup , cpu z açıkken bir 10-15 sn geçsin.Tam yüksek hızda iken cpu kaç oluyor voltaj?

Bir ss atarmısınız buraya.
    Small teste nası sokarım ve aşırı ısınırsa napsam knk , i7 4770i bilirsin
  • quote:

bu gönderdiğin çok sağlam bişeye benziyor . Bu arada insanların o ürüne fiyat perf. demesi beni -ne oluyor lan - durumuna düşürüyor .
    adam o parayı fp görüyorsa öyle diyebilir daha iyisini görmemiştir.benim gösterdiğim forumda bilinen bir model hani paran boşa gitmez beğenmedim deme gibi bir şansın olmaz ama o ramtech'i beğenmeyeceğine garanti veririm yazık az para değil.50 60 liralık bir şey olsa gösterdiğin ağzımı açmazdım ama 169 mu diyordu az para değil az daha koy iyisini al sor soruştur forumda herkes bilir bunu ama bu güzel şu da değişik bir model daha ucuz diye gösteren olursa bir şey demem.arctic cooling sports 34 aradım ama bulamadım çift fanlısını.amazondan bile 340 liraya mı ne geliyor o kadarı da bilmiyorum bütçe senin daha güzelleri elbette var ama sana göre fp gelmezse anlamı yok 400 500 liralık şeyler göstermenin.

• knk 36 derece düşürmüş bu benim işimi görür aslında ya . Güzelede benziyo siyah-mavi tema falan .
    tam yük 1.130 voltajında idi . SS atamadım kb testi bi açtım 80e fırladı :D
    O voltajada o isi fazla
    Baska bir problem var.ya soğutucuyu iyi oturtamadiniz anlamadim bende.

Neyse bi 1.050 ye alin. 0.1v dusurun.bi test yapın.

Stabilse biraz daha düşürun kademe kademe deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

knk 36 derece düşürmüş bu benim işimi görür aslında ya . Güzelede benziyo siyah-mavi tema falan .
    görür tabi niye görmesin güzel diye gösterdim.hani demek istediğim bu işin sonu yok 20 30 daha fazla diye gide gide gidersin yani bir yerde yeter bu olur demek lazım.daha güzeli de var mıydı acaba diye kafana takılmasın diye dedim.

su soğutmalarla ve iki katı pahalı hava soğutmalarla yarışıyor yani tipi güzel diye göstermedim bu işini görür.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.