Yeni sistem topladım. İşlemc: intel core2 quad Q6600 Anakart: MSI P45 Neo-F Bellek: 4 GB ddr2 Ekran Kartı : 1 gb Nvidia GeForce 9500 GT (128 bit) işletim sistemi: Windows XP pro (32 bit)
Sistem böyle ama umduğum performansı göremedim mesela windowsta birkaç işlemi aynı anda yaparken kasıyor. resimde cpu kullanımı grafiğini koydum. Bu sırada 60 gb lık bir klasör kopyalanıyor, msn açık ve bir kaç tane explorer penceresi açık aynı anda bir klip izlerliyordum. Diğer klibi açmak için tıkladım bi süre takılı kaldı. Ama grafikte görüldüğü gibi cpu kullanımı genelde %10 civarlarında. Yani demek istediğim donanımlardan tam kapasite faydalanamıyorum gibi geliyor? Siz ne düşünüyorsunuz? Oyunlardaki performans iyi sayılır. GTA-4 1024*768 çözünürlük 32 bitde düzgün çalışıyor. COD5 de iyi. PC Wizard 2008 Puanı = 38720 3DMark 2001 puanı =25921
Sizce bi anormallik varmı? işletim sistemi 32 bit olduğu için sistem 3gb ram görüyo. Bunun etkisi olabilir mi? Performans için ne yapabilirim. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Hiçbir anormallik yok. İşlemcinin kullanımının düşük olması zaten arzulanan durumdur. Yani asıl sorun işlemci %100 çalışırken vardır %1 çalışırken değil. Onu işlemcinin kapasitesi gibi değil de kasılma miktarı gibi düşün. Merkezi işlemci yani CPU matematik hesap yapar. Bitleri ordan alıp oraya koymak işlemci kasan bir uygulama değildir. Test için uygun bir yöntem de değil. Pi sayısını tam olarak hesaplatmaya çalış o zaman anlar işlemci hanyayı konyayı Bilgisayarda yaptığımız işlemlerin pek azı işlemci kasar. Yoksa ben hala P4 3.2 ile Crysis oynayamazdım. Görüntü işlemleri GPU yani grafik işlemcisi tarafından yapılır. Bu nedenle Quad işlemcin bile olsa ekran kartı olmadan yeni oyunları tam verimle oynayamazsın. Burada da 3D Mark skorun temel olarak GPU ve Bileşenler arasındaki uyumlulukla ilgilidir. Uyumlu bir ekran kartı ve işlemci, aynı kapasitedeki uyumsuz bir ekran kartı ve işlemciden daha iyi sonuç verir. Bu nedenle Nvidia ile Intel, ATI ile AMD daha uyumludur. Bir nevi iş bölümü var bilgisayarda. Ram, kuzey köprüsü, cpu, gpu... 3D Mark başarılı bir yazılımdır test için zira her bileşeni uygun şekillerde test eder. Merkezi işlemci için ayrı, grafik için ayrı, mellek modülleri için ayrı test uygular.
Senin algıladığın performans, bileşenlerin teknik yeterliliklerinin ötesinde pek çok değişkenden etkilenebilir. Yani gözlemlediğin bir takılma pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir. Dolayısıyla şüphe edilecek ilk husus bileşenlerin teknik yeterlilikleri değil, bilgisayarla ilgili donanımsal ve yazılımsal süreçlerde herhangi bir aksaklık olup olmadığıdır. Sahip olduğun işlemci OC uygulamaları için iyi bir işlemci. İyi bir soğutucu ile OC yapıp güzel değerler elde edebilirsin.
thunderwatcher hocama tamamen katılıyorum ve kendi yorumumu yapıyorum;
60Gb dosya kopyalama demişsin.. İşlemciler çok çok çok müthiş hıza sahip parçalardır. Kaldı ki qıad serisi.. Harddisk işlemciye göre çok çok yavaş kalan bir donanım parçasıdır bu nedenle aralarına ram dediğim parça ile bu sorun ortadan kaldırılmaya çalışılmış. Büyük ölçüde başarı sağlanmış.. Ama..
Her geçen gün işlemci çıkıyor.. 60gb büyük bir miktar, senin kasılmanın sebebi harddiskten. Veri kopyalarken kasılman çok normal. Sen birde dosya denetle , torrent için... falan o zaman gör kasılmayı Kısacası sorun yok, sistemin hayırlı olsun.
Jantim SSD'lerin kapasitesi artınca kurtulur muyuz diyorsun bu HDD hızı derdinden?
bence Raid 0 ile ssd diskleri yan cebine koyarsin
quote:
Orjinalden alıntı: thunderwatcher
Jantim SSD'lerin kapasitesi artınca kurtulur muyuz diyorsun bu HDD hızı derdinden?
Bi nebze.. Bahsettiğimiz olay saniyeden bilmem kaç milyar işleme dayanınca o bir nebze.. çok iyi konuma getiriyor bizi..
"yukarıda baya bi yazım hatası yapmışım. gece yazdım, affola. "
Yorumlar için teşekkürler. Harddisk bağlantısı ide olduğu için yavaş kalıyor demek ki. Sata ya geçmek lazım..
Bi sorum daha var. Juiced diye bi oyun kurdum ama çalışmadı.
Juiced requires virtual memory enabled. böyle bir hata veriyor. Yani sanal belleği aktif hale getirin diye anladım. sağ tuş Bilgisayarım / özellikler / Gelişmiş / Performan Ayarlar / Gelişmiş burdaki sanal bellek miktarı 2 harddisk için Başlangıç Boyutu (MB) = 2046 En Büyük Boyut (MB) 4092
Yorumlar için teşekkürler. Harddisk bağlantısı ide olduğu için yavaş kalıyor demek ki. Sata ya geçmek lazım..
Bi sorum daha var. Juiced diye bi oyun kurdum ama çalışmadı.
Juiced requires virtual memory enabled. böyle bir hata veriyor. Yani sanal belleği aktif hale getirin diye anladım. sağ tuş Bilgisayarım / özellikler / Gelişmiş / Performan Ayarlar / Gelişmiş burdaki sanal bellek miktarı 2 harddisk için Başlangıç Boyutu (MB) = 2046 En Büyük Boyut (MB) 4092
Daha ne istiyor anlamadım :)
Oyunu internetten indirdiysen muhtemelen crack dosyası bozuktur. Orijinalse götürüp iade et bence. Saçmalamış...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme