Şimdi Ara

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar forumda yazılanlar doğrultusunda zerotherm cf900'ü vatana götürüp değiştirdim adamlara türlü dil döktüm ve yerine de thermaktake BigType 120VX aldım geldim taktım..
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32557

şimdi diceksiniz sorun çözüldümü.. malesef aynı ve değişen bişey yok çıldırıcam yahu eşşek gibi bir soğutucu aldım yine aynı yine aynı.. şu değerlere bi bakın yaa napıcam ben lütfen biri bişeyler desin, bir q9300'ü soğutamadım yahu diğerleri 30-40 derecelerde kullanıyo hani bu işlemciler az ısı üretiyodu..!!

tüm ölçümü işletim sistemi üzerinden yapmıyorum biosta da durum aynı napıyım ben şimdi??

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 6 Mayıs 2008; 12:09:16 >

• bazen böle durumlarda cpu nun kendi soğutucu tabakasının yüzeyinin düz olmamasındanda kaynaklanır da diyolar.. yada cpu sensörleri arızalıdır... çok can sıkıcı bi durum...
  • Resimdekiler boşta iken bu ısıdaysalar valla kötü bir durum. AMD 90nm li işlemci boşta 31C yükte 59C sizinki böyleyse vay halinize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pardus34

Resimdekiler boşta iken bu ısıdaysalar valla kötü bir durum. AMD 90nm li işlemci boşta 31C yükte 59C sizinki böyleyse vay halinize.

evet kardeş boştaki hal böyle yoksa niye dert edeyim valla 45 derecelere bile razı duruma geldim ama makine açılırken bile bu değerlerle başlıyo :(

buarada sistem özelliklerimi imzama ekledim gerçekten iyi bir sistem oldu sanırım ama gelin görünki ısı problemim tam tersi doğrultuda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 6 Mayıs 2008; 14:28:59 >
  • bunlar yanlış ölçüm olmasın, bigtype ın heatpipe ı ellesene, sana sıcak gelmiyorsa yanlış ölçümdür, ya da ısı aktarım problemi vardır, ki macunu düzgün kullanan ve düzgün monte edende bu sorun olmaz, o zaman geriye yanlış ölçüm ihtimali geliyor, tabi bunu kirky için diyorum, çekirdekler ile cpu geneli arasında 25 C fark olanda ise, işlemcinin mi içinde problem var bilemem, yoksa yine yanlış ölçüm mü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 6 Mayıs 2008; 15:17:07 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

bunlar yanlış ölçüm olmasın, bigtype ın heatpipe ı ellesene, sana sıcak gelmiyorsa yanlış ölçümdür, ya da ısı aktarım problemi vardır, ki macunu düzgün kullanan ve düzgün monte edende bu sorun olmaz, o zaman geriye yanlış ölçüm ihtimali geliyor, tabi bunu kirky için diyorum, çekirdekler ile cpu geneli arasında 25 C fark olanda ise, işlemcinin mi içinde problem var bilemem, yoksa yine yanlış ölçüm mü.

kardeş yalnış ölçümdeki kastın ne olabilirki bios tada durum aynı yani bunun gerçeği varsa nasıl bilicem.. ısı borularına elledim fakat çok buz gibi soğuk değil.. macunu ise 12ytl verip zerotherm özel macunu aldım ve işlemci üzerine ince şekilde yaydım bu konu hakkında özellikle yardım edebilirmisiniz yani macunmu çok geliyo sizce yada ne olabilir ltf ilgilenin??

• Macunu ince sürdüysen sorun yok, yalnız tam etkisini 120 saat sonra gösterir macunlar. Tam sıkı temas ettirecek şekilde monte de ettiysen tabii ki... Bios da yanlış ölçebilir, anakart ile ilgili bir durum bu.
  • arkadaşım bende e6750 vardı ve onu verip q9300 aldım daha yeni.. ve makine bu cpu ile açılmıyordu ve bende başka işlemci ile bios güncellemesi yapıp bu modeli anakarta desteklettirdim okadar ve açıldı.. açıldı açılmasına ama işte bu sıcaklık olayı deli ediyo beni.. bios son versiyon yüklü ee başka napabilirimki..??
  • Bu arada overclock yaparken voltage ı auto yapıp, bazı otomatik boost modlarından birini seçip, eist i de açık bırakırsanız, anakart gerekenden fazla voltaj verip, ısınmaya sebep olabilir. Ben 1.37-1.4 verip 3GHz görürken E2160'da, ki bu E2160 için forumdakilerin geneline göre kötü bir başarım, dediklerimi yapıp autoda bırakırsam, 1.5 bile dayayabiliyor anakart Vcore a. O yüzden overclock esnasında autoda bırakmamaya özen gösteriyorum. Yük altında düzgün çalışabildiği minumum eşiğe getirip orada bırakıyorum manual modda.
  • overclock ile uğraşmıyorum kardeş ama madem bööle bi işlemci almışım ve belki ilerde uğraşırım diye bu soğutucuyu aldım bi öncekini de verdim ama bu da ööle ve bunlar en baba soğutucular 100ytl fiyata yaklaşıyolar ama sorun soğutucudan da değil sanırım.. elimde stok fanı da yok olsa idi onuda takıcaktım ama deneme imkanım da yok..
  • Kesinlikle termal macundan kaynaklanıyor.
    Arctic Silver 5 veya Arctic Silver Ceramique kullanmayı dene ben seramik kullanıyorum ve çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Ancak kuruyunca temizlenmesi güçleşiyor.

Şuanda dünyadaki en iyi termal macun olarak anılıyor. Her iki ürün.
  • bu macunu tam olarak ne şekilde sürdüğünüzü bi açıklayabilirmisiniz arkadaşlar detaylı bi şekilde lütfen yaa bidaha sökücem şimdi kafayı yicem valla
  • Macunu işlemcinin ortasına bir pirinçtanesinden çok az fazla şekilde sürüyorsun ve fanı oturtunca fanı çok (1-2 derece kadar) hafif sağa ve hafifçe sola çeviriyorsun.

Hatta işlemciye macunu sürmeden eski macunu üzerinden tamamen temizle (saf alkol kullan) sonra aynen fanı da temizle. Fanın altına çok az miktarda sür ve onu kahve filtresine benzer bir kağıtla temizle (bu kez alkolsüz). Bu işlem fanın alt zeminindeki ince çizikleri dolduracaktır. Bir nevi cila.
    İşlemciye sür ve fanı direkt olarak üzerine oturt ve yukarıda yazdığımı uygula.

İyi sonuçları bizde bekliyoruz
  • peki işlemci üzerine sürdüğüm macunu bikelide ince tabaka vaziyetinde yaymıcakmıyım sadece ortasına bi bezelye tanesi kadar sürüp bırakıcammı kardeş?? bide saf alkol derken kolonya olmaz sanırım..
  • Yaymana gerek yok. Çünkü işlemcilerin en sıcak noktası merkezidir. Fanı oturtup hafif sağ sol yaparsan tamamen yayılır bu konuda dert etmene gerek yok.

Kolonya olmaz içinde farklı esanslar ve su var. Eczaneden alabilirsin saf alkolü.

• benm işlemcide aynı :) yük altında 90 dreceyi görüyor
    birde biosdan baktıgımda işlemci 40-45 arası
    everestte 60 dan aşşagı hiç görmedim
    Bilmiyorum nedendir 2 türlüde çok fazla bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carouserm -- 6 Mayıs 2008; 18:25:18 >
  • yaw o kadar farketmez macunu yok öle sürdün yok böle sürdün.. en dandik en yanlış şekilde sürsen en fazla farketceği 5 derecedir (tecrübeyle sabit) sende başka bi problem var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir_metallica

yaw o kadar farketmez macunu yok öle sürdün yok böle sürdün.. en dandik en yanlış şekilde sürsen en fazla farketceği 5 derecedir (tecrübeyle sabit) sende başka bi problem var...

evet kardeş yaa işte ben de bende olan bu problemi bi bulsam varyaa.. ama hala karakara düşünüyorum
  • Format atmanızı tavsiye ediyorum, yeni işlemciden sonra windows sapıtmış olabilir
  • Arkadaşım doğrusu işlemci soğutucusunu değiştirince sonunun çözüleceğini düşünmüştüm. Çünkü bende öyle olmuştu. Anlaşılan sende başka bir sorun var. Diğer arkadaşlar neler olabileceğini yazmışlar. Sende bir çoğunu denemişsin. Tüm bunlardan sonra sorun anakartta görünüyor. Bunu test etmenin en güzel yolu işlemciyi başka bir anakartta denemek böylece sorun anakartta mı yoksa işlemcide mi belli olur. Soğutucunun değişmesine rağmen sorununun çözülmemesine gerçekten üzüldüm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.