Şimdi Ara

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İntel Q9300 çekirdekler 50 derecenin altına düşmüyor..
    Valla AMD Phenomlar Helal olsun o zaman..AMD bu kadar çok ısınan işlemci üretmez..Q9300 fos çıktı desenize...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985
    İntel Q9300 çekirdekler 50 derecenin altına düşmüyor..
    Valla AMD Phenomlar Helal olsun o zaman..AMD bu kadar çok ısınan işlemci üretmez..Q9300 fos çıktı desenize...

AMD zamanında işlemcilerin ısınmasından ötürü çok başı ağrıdı. O günleri tekrar yaşamak istemiyor o kesin. Phenom kullanıcısı olarak işlemcim 40-42 derece arasıda geziyor. Yük altında 44 falan oluyor. Yani işlemcim gayet iyi ama benimde anakarttan şikayetim var. sıcaklığı 30 derecenin altına düşmüyor. Sizlere belki normal gelecek ama anakart için o sıcaklığın fazla olduğunu düşünüyorum.

Tabi arkadaşın biri nasıl sürersen sür demiş ona kesinlikle katılmıyorum. Kafana göre sürünce o dereceler yük altında 10 derece kadar artıyor.

Burada asıl önemli olan kullanılacak olan termal macun. Ben interneti bu konuda altüst ettim. Elde ettiğim sonuçta en iyi macunların arctic silver markasını taşıdığı oldu.

En iyi olarak arctic silver 5 ve onunla aynı denebilecek arctic silver seramik takip ediyor. Üçüncü olarak önerebileceğim termal macunda zalman'ın sg1'i diyebilirim.

Unutulmaması gereken diğer noktada bir termal macun gerçek ısı değerini ancak 1 hafta sonrasında veriyor.

• Forumu baştan sona okudum,ne diyim farklı farklı sorunlar ama bütün sorunlar biryerde toplanıyor ısı ..evet bu durumda en son yapılacak ve en mantıklı sonuç, işlemcini başka bir anakartta test etmen.Lakin birde şöyle bir durum var,4 bacağın dördüde inanın bana takılmış gibi görünüp takılmama gibi bir durum oluyor ne kadar emin olsanızda mutlaka birisi yüksekte kalıyor,bunu mutlaka anakartı özellikle sökerek takarak iyice emin olmanızdır.Macun olarakta en kaliteli macun katı termal piriç tanesi büyüklüğünde işlemcinin tam ortasına sürüp yaydırmadan soğutucu takılıyor ve gerisini kendisi hallediyor.Yukarıda arkadaşların dediği gibi belli bir zaman sonra ısıyı gördükten sonra esas ısı değerleri ortaya çıkıyor.Bende (COOLER MASTER HYPER 212) olduğundan ve montajı anakartı sökülüp yapıldığından böyle bir sorunla karşılaşmadım ve tavsiyem soğutucu konusunda aparatlı montajdır yani anakartı sökerek montajlama olan soğutucu kesin çözüm ve bu COOLER MASTER'rın verdiği macunda katı termal sürekli sökülmiyeceğinden sanırım uzun zaman aşımından etkilenmese gerek.Evet durum bunlardan ibaret ya anakartta,ya işlemcide ya montajda bu belirttiğim 3 aşamada eğer netice alınamıyorsa işlemcinin merkezinde ısı sensorlerinde bir problem anlamına geliyor.Herkese saygılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 7 Mayıs 2008; 9:44:41 >

• Kirky noldu?

Bir sonuç var mı yok mu?
  • arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim bu foruma senelerdir üyeyim ve muhakkak yardım paylaşımı temel esas olduğu için bu forum en rağbet göreni buna bikez daha emin oldum..

gelelim sorunuma 2 gündür formatla uğraşıyorum topic başlığında belirttiğim diğer sorun olan RAM gösterme durumu arkadaşların dediği gibi 32-64bit versiyondan kaynaklanıyomuş şuan 64 bit vistayı ve service pack1' i yükledim tam RAM değerini gösteriyor yani o sorunu hallettim ama asıl o ısı problemi hala mevcut..şuan işin yazılım kısmını bitirmekle uğraşıyorum herşey halloduktan ve ben makinemin ghostunu aldıktan sonra elime tornavida alıp asıl sinir olduğum duruma vericem kendimi yani işlemciye ve sonucu sizlere yazıcam ama bu olay beni çok düşündürüyo.. yardımlarınız için çok teşekkür ederim.. sanırım bu başlığa daha yazıcam gibime geliyo çünkü sıcaklık problemim aynen devam ediyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 7 Mayıs 2008; 16:38:13 >
  • Bekliyoruz iyi haberlerini.

Ancak hala bir düzelme kaydedemezsen işlemciyi garantiden değiştir derim. Hatta fırsatın olursa netten araştır bu işlemcinin böyle bir sorunu olup olmadığını.

Kolay gelsin. Bu arada performans açısından 32 ile 64 bit arasında fark var mı? Oyun falan değil sadece bilgisayarın, programların açılışı vb. gibi farklar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zargana_11

Bekliyoruz iyi haberlerini.

Ancak hala bir düzelme kaydedemezsen işlemciyi garantiden değiştir derim. Hatta fırsatın olursa netten araştır bu işlemcinin böyle bir sorunu olup olmadığını.

Kolay gelsin. Bu arada performans açısından 32 ile 64 bit arasında fark var mı? Oyun falan değil sadece bilgisayarın, programların açılışı vb. gibi farklar.

kardeşim sağol daha yeni işin yazılım kısmını bitirdim çok ince eleyip sık dokuyorum bu format olayında ve bi ton şey yüklemem gerekiyo tv kartı çok uğraştırdı bu saate kadar.. gündüz asıl sorunuma dönücem ve kasayı açıp işlemciyle hesaplaşmam gerekiyo türlü şeyleri yaptım ama sonuç alamadım..

bu arada soruna gelince 64bit vista ve özellikle de service pack 1 ilave edildikten sonra tadından yenmez olmuş valla.. en ufak bir driver problemi yok ve makine sanki hafiflemiş durumda yani hız bakımından gayet iyi gördüm çünkü ben vistayı geçen şubat ayı rc1 beta sürümünden beri devamlı değiştirerek kullandım ve bu farkı bariz görenlerin başında gelirim bence... şu ısı olayını napıcam şimdi o tek derdim..

• dün yeni işlemci aldık, fiat farkına değeceğini düşübdüğüm için 8400 almaya gitmeme rağmen 9300 alıp çıktım mağazadan

ilk düşüncem, orjinal soğutucusu benim 6300 den ufak, yükseklik olarak daha kısa.

fan oldukça sessiz çalışıyor, bios'dan 45C görünüyordu, sonra bir daha bakmadım.

XP ye format atıp Vista kurup tekrar bakacağım ama ilk izlenimim çok ısınmayacağı yönünde.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

dün yeni işlemci aldık, fiat farkına değeceğini düşübdüğüm için 8400 almaya gitmeme rağmen 9300 alıp çıktım mağazadan

ilk düşüncem, orjinal soğutucusu benim 6300 den ufak, yükseklik olarak daha kısa.

fan oldukça sessiz çalışıyor, bios'dan 45C görünüyordu, sonra bir daha bakmadım.

XP ye format atıp Vista kurup tekrar bakacağım ama ilk izlenimim çok ısınmayacağı yönünde.

kardeş evet quadcore işlemciler bodur boylu stok fanla birlikte geliyo ama iyi bie seçim yapmışsın bence..senden ricam vista değerlerini bana okuyup bildirmen ok böylece kıyas yapabiliriz..

• işte bu da benim sistemim vista 64 bit business q9300 quad core işlemci 4gb ram cpu soğuk ama çekirdekler 50 dereceye yakın. oda sıcaklığı 20-21 derecede

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu
  • aynı sorun bendede var. benimki biraz daha garip. Everest sıcaklık göstermiyor.Diğer yazılımlar 2 çerkideği 50 ikisni 60 gösteriyor. bios cpu yu 30-31 derece gösteriyor normal mi?

stok soğutucu var üzerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quads -- 8 Mayıs 2008; 23:07:17 >
  • Vista kurdum, sonrasında full işlem yaparken symantec full scan yaparken vs. işlemci 59C idi.

şu an 51 C ila 56 C arası salınıyor.

kasam tek fanlı, 8800gtx var bir de.
  • Eğer halen Zerotherm CF900 kullanıyorsan birkaç tavsiyem olcak(Soğutucuyu epey incelemiş biri olarak yazıyorum, hatta fan hızını ayarlıyabildiğim bir modifikasyonda yaptım, ama anakart yüzünden kullanamıyorum)
    1. Kasayı anakartın arka yüzeyi yere bakacak şekilde yan yatır ve sıcaklıklara tekrar bak.
    2. Macunu işlemci üzerine ince iki şerit olacak şekilde, çizgilerin uçları köşelere gelcek şekilde X halinde sür. ( Örnek Çizim )
    3. Fanın üstünde bakır yapraklar arasına giden kabloyu ya direk kes yada içinden çek dışarı çıkar. Çıkardığın parçanın ayaklarından birinin lehimini sök yada lehimli yerden kes ki sonra birleştirmek istersen bağlaman kolay olsun.

Gözlemlerim sonucu genelde ısının yüksek olmasının yegane sebepleri bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 9 Mayıs 2008; 4:36:15 >

• kasanın fanları nasıl ? yani tek fan felan mı? yoksa kasanın üzerinde 3-5 tane var mı? belki üflenecek hava yoktur gerçi her halükarda sogutması gerek ama
  • Benim kasada 3 fan var (önde,arkada egzoz, bide yanda 20küsür cm. Kasa Lianli 007FA)

İşlemcinin üstünde stok fan/soğutucu var. Everest anakartı filan gösteriyor ama CPU sıcaklığını göstermiyor. Başka programlarda 2 çekirdeği 50 iki çekirdeği 60 derece gösteriyor. Bios dan bakıncada 29-30 derece görünüyor :/ q9300.
  • yok arkadaşlar olmuyo olmuyo cpu 56-57 derecelerde kafayı yicem.. bios güncellemesinden tutunda soğutucu montajını bile defalarca yaptım herşekilde..vistayı formatladım bakır borulara değdim vs vs.. ama nafile bu işlemciyi ben soğutamıcam sanırım.. yazık oysaki overclock dünyasına sağlam bir şekilde atılırım rüyaları kurarken kendi değerlerinde 45 dereceleri görmeye bile razı duruma geldim.. zerotherm cf900 ü boşuboşuna dil döküp vatana geri verdim ve hayvan gbi büyük olan bigtype'ı aldım onamı yanayım neye bilmiyorum..
  • arkadaşım yapacak geriye tek bişe kalıyor ... onu satacaksın üstüne bi 40 -50 koyup aynı cpu dan başka bi seriden alacaksın... senin şansına çok ısınan bi tane denk gelmiş... onu garantiden değişemezsin çünkü sonuçta intelin belirttiği sınırlar içierisinde düzgün çalışıyor....yada öle kullancan vede o.c. fazla yapamayacaksın...
  • Kinky keşke soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum deseydin. Direkt zalman derdim. Neyse umarım sorununu çözersin.

Birde termal macunu değiştirmeyi dene. Daha önce önermiş olduğum macunlar çok kaliteli kesinlikle herkese tavsiye ederim.
  • bendede aynı problem var tek çare macun kaldı bendede. Macunu aldım, uygularken önceki macunu temizlemek gerekirmi? (stok fanın altında gelen bi gıdım macundan bahsediyorum.)
  • arkadaşlar cpu genel sıcaklığınımı baz almamız gerek çekirdeklerimi.. benim değerlerim artık şu şekilde (biraz önce macun ve soğutucu montajını bitirdim)

cpu : 49
    cpu1: 54
    cpu2: 50
    cpu3: 35
    cpu4: 36

bu değerler ne alemde sizce?? hala problem devam ediyo dimi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.