Şimdi Ara

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Buyrun 10 Dk Tam Yükte Çalıştı Ve çalışırken forumda geziniordum
    98 Derece Yazıyor
    ama bende %100 yük altındayken daha ne bir mouse takılması oluyor ne başka birşey
    hatta o haldeyken winamp açsam 3 5 sn gecikmeyle aıyor sadece o kadar
    TJ.MAX 105 yazıyor ee bu 2 saatte acık olsa 105 yapmıyor benm çekirdekler
    bence sorun varmı YOK
     Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: carouserm

Boş Boş Kuruntu Yapan Arkadaşlar
    Buyrun 10 Dk Tam Yükte Çalıştı Ve çalışırken forumda geziniordum
    98 Derece Yazıyor
    ama bende %100 yük altındayken daha ne bir mouse takılması oluyor ne başka birşey
    hatta o haldeyken winamp açsam 3 5 sn gecikmeyle aıyor sadece o kadar
    TJ.MAX 105 yazıyor ee bu 2 saatte acık olsa 105 yapmıyor benm çekirdekler
    bence sorun varmı YOK
     Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu

inanamıyorum demek bu i..ne intel 45 nm hikayesiyle yine insanlarımızı kazıklamış çok yazık çook..Bence bu işlemci hatalı..q6600 yolu göründü desenizeintel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 6 Haziran 2008; 16:25:15 >

• vallahi hatalıysada işime gelir
    değilsede sorunum zaten yok
    hatalıysa yollarım garantiye alırım 0 işlemci olmadı iyade eder başka bir q serisi alırım
    ama herkezde bu derecelerde oldugu için sanırım dedikleri gibi sensörde birşey var
    biosdan 40 derecede çünki
  • KIRKY,

Sıcaklık değerleri benimde kafama tak etti, herkes 30 dereceler maksimum 50 dereceleri görürken biz stabil SpeedFan'ın gösterdiğine göre 45-50 arası yükte ikende 70'e dayanan birşey alıyoruz.Bu adil değil, 45nm'nin getirdiği az ısınma tam tersine bir yol izliyor ama neden..Bu araştırma konusu:)

Bi gece boyunca oturup "ulan yanarsa yanar, bende Vatan'dan almıştım herkes şikayetçi herkesin elinde patladı politikasını izlerim" diye işlemciye dün gece abandım.2.5Ghz'i 400x7.5 ile 3.Ghz gördürdüm Ramlerde de oynama yaptım.Intel her zaman daha serin ve sessiz bir işlemci olarak bilmişimdir AMD'den sonra.Üzerinde ZeroTherm NV120 var.Vatan'a montajlatmıştım ama ilk açılışta 70 dereceyi görmesi, kasanın kablo karmaşası oluşu ve daha da önemlisi headsink fanını ekran kartının üstüne vermeleri gibi salaklıklarına şahit oldum.Neyse yeni nesil anakart ve işlemcileri fazla bilmediğimden itina ile montajımı toparladım ve arkaya gelecek şekilde fanı ayarladım.Kasam serin denebilir.Ön tarafta 2 tane önce, 1 tane tavan 1 tane arka ve 1 tane kapak olmak üzere 5 tane 80lik fan bulunmakta.Ayrıca ekran kartı, cpu ve hard disk soğutucu fanlarını da eklersek sistem epey sessiz geldi bana.

Konuyu uzatmadan sonuca geliyorum, sistem hakkında bilgi vermek istedim çünkü dağınık kablolar,yanlış montajlar işkence edebiliyor sisteme.İlk başta ben de bu değerleri alınca acaba cpu'nun üstüne oturmadı mı headsink diye düşündüm.

Senin durum bende de sık sık olmakta, farklı çekirdek değerleri mantıklı değil çünkü çekirdekler farklı ısınırsa kararsızlıklar ortaya çıkabilir.
    Cpu-z, CoreTemp, Orthos, SpeedFan, Everest, PCMARK05, SuperPI kullandım.
    4 çekirdeği ve CPU olarak değeri görüyoruz, dikkat edersek CPU değeri 1. veya 2. çekirdek değerlerinin hep yarısı değerinde.Ben bunda şüphelendim çünkü Everest, Coretemp ve SpeedFan hep farklı ölçtü.Değerler aşağıda..

OC öncesi sistemin durumu:
    2.5Ghz
    SpeedFan:48
    Orthos'ile yük altında, SpeedFan:60
    SuperPI:1MB 20s

Bu değerlerde hele ki üstünde stok fan harici 100 dolar bayıldığım bi fan var ise bunda bi gariplik vardır diye düşünüyorum.Macunum ise Artic Silver 5 (bilen bilir)..Yeni sistem topladım eğer bir sorun çıkarsa bütün çingeneliğimi Vatan bilgisayara sergilemekten çekinmeyeceğim.

OC sonrası sırası ile değerleri veriyorum, denemeler teker teker.

1.deneme
    340x7,5 2,550
    Boşta:SpeedFan:48 Coretemp:52
    Orthos ile yük altında, Speedfan:59 Coretemp:63
    Bıos'taki derece:33 (idle derece oluyor, bariz 48 ile arasında epey bi fark var.)
    SuperPI:1MB 19s

2.deneme
    350x7,5 2.62
    Boşta:SpeedFan:50 Coretemp:56 (4 -5 derece hep yüksek)
    Orthos ile yük altında, Speedfan:65 Coretemp:70
    Bıos:33
    SuperPI:1MB 19s

3.deneme
    360x7,5 2.700
    Boşta:SpeedFan:51 Coretemp:56
    Bıos:32 ( yok artık düştü)
    SuperPI:1MB 18s (düşüş var, iyidir)

4.deneme
    370x7,5 2,77
    Boşta:SpeedFan:51 Coretemp:56
    Bıos:32
    SuperPI:1MB 18s

5.deneme
    380x7,5 2.850
    Boşta:SpeedFan:51 Coretemp:55
    Orthos ile yük altında, Speedfan:66 Coretemp:71
    Bıos:34

6.deneme
    375x7,5 2.812
    Boşta:SpeedFan:50 Coretemp:56

7.deneme
    400x7,5 3
    Boşta:SpeedFan:48 Coretemp:55
    Orthos ile yük altında, Speedfan:60 Coretemp:66

Ram değerleri 5:8 600 iken 800(400x2) 1:1 5-5-5-15 sağlandı.

İlk defa yapmış biri olarak başarılı buldum açıkcası, forum gerçekten okuyunca öğretiyor bazı şeyleri:)Bende ki değerler bunlar bana bütün bi geceme, uykuma, bolca strese, kedi mıncıklamaya maloldu.

PCMark05 sonuçları ise
    OC öncesi:
    CPU:7923
    Ram:5569
    OC sonrası:
    CPU:9586
    Ram:6220

Not:Resimleri koymak isterdim, ama uyanıkken rüya görüyorum.
    Not2:Sanıyorum ısı dereceleri normal değerler, ama biosta öyle gösterip bize iki katını sunması çok kafa karıştırıcı gerçekten.En kısa zamanda çözülecektir diye umuyorum.Bios update yapılabilir, belki faydası dokunur.
    Not3: XP SP2 sistemde denenmiştir.

Umarım faydası dokunur..

•  Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu

Gel görki böyle şeyler de beni deli ediyor:)4.2'de sıcaklığa bak.
  • arkadaşlar q9300 sıcaklık sorunu bendede vardı
    sistemim
    q9300 işlemci
    gigabyte x48 ds5 anakart

o/c siz boşta52-55 derecelerde gezinen sıcaklık işlemciye yüklendiğimde 70 dereceye kadar çıkıyordu. ölcümleri everest speed fan gibi değişik programlardan aldım ve canım sıkılmıştı.
    gel gör ki easytune 6 ve bios ölcümleri işlemci sıcaklığını 23 derecede gösteriyor.
    soğutucu olarak zalman 9700 led kullanıyorum ve elle kontrollerdede soğutucu blok sıcak değil inanın everest ve speed fun sıcaklık değerlerinde bir yanlışlık var

• 32bit işletim sistemleri 3gb görüyor ( 1024x3=3072mb ) 64bit işletim sistemi senin 4gb ramleri görebilir sıcaklığa gelince senin baktığın büyük ihtimalle core sıcaklığıdır e8400 var bnde ondada öyle hem programlar biraz yanlış bios tan bakarsan daha sağlıklı olur core sıcaklığı yüksek olabilir fazla takma kafana
  • Bencede core sıcaklığı pek önemli değil biosa bak ama ondada yüksek seninki.Bende yük altında en fazla 55 oluyor core tempte biosta 32 derece diyor Belkide c1e açık oldğundandır.Kardeş sen en iyisi bu sıcaklıkları çok kafaya takacaksan sat q9300ü q6600 al için rahat etsin.
  • Nerde bu arkadaş çözdümü sorununu acaba
  • işlemci çalışması nasıl virüs falan olmasın sürekli %100 çalışmasın işlemcin
  • Arkadaşlar, yabancı forumlarda çok yazıldı bu, sıcaklık ölçüm programları 45nm işlemcileri yanlış ölçüyor. En az 10 derece fazla görünüyor. Gerçek değerler için Realtemp'i deneyin. İşlemcinizin de keyfini çıkarın, Intel kimseyi kazıklamış değil.
  • Ram kullanımı vista ULT-x64 de normalldir.
    q9300 e gelince bana sorarsan çok az daha düşük olmalıydı (1333 fsb olduğunu unutma) ısıyı q6600u 1333fsb oc yapanlarla karşılaştır. bilindiği gibi quard-corelerin ısı problemi var
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.