Şimdi Ara

Q9300 sıcaklığı ve RAM kullanım sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
5.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KIRKY

arkadaşlar cpu genel sıcaklığınımı baz almamız gerek çekirdeklerimi.. benim değerlerim artık şu şekilde (biraz önce macun ve soğutucu montajını bitirdim)

cpu : 49
    cpu1: 54
    cpu2: 50
    cpu3: 35
    cpu4: 36

bu değerler ne alemde sizce?? hala problem devam ediyo dimi?

bence bu değerler çok iyi.

sonuçta 95 w ısı yayan bir işlemcin var o işlemci 4 çekirdek.

daha ne olsun?
  • gerçektenmi?? ama bu değerler yük altında olmayan değerler kardeş yani direk açılış değerleri ve üzerindeki soğutucu da bigtype yani bunlar fazla değilmi hernekadar 4 çekirdek de olsa ???
  • bence gayet iyiler.
    Google da aratınca envai çeşit forumda aynı sorunu paylaşan, daha doğrusu bu durumun bir sorun olup olmadığını anlamaya çalışan kullanıcılar okudum.
    Bence işlemcinin keyfini çıkart.

Bak aşağıda bir inceleme sitesinde 95w ciddi bir enerji sarfiyatı ama daha evvelki quad'lara göre gayet az ısınıyor, sonuçta yükte 51C diyor.

quote:

Intel Core 2 Quad Q9300 Processor
    Monday, April 28, 2008 - by Chris Connolly in Processors
    While a 95W TDP rating doesn’t seem extremely power-friendly, this TDP rating is actually quite good in comparison to other quad-core solutions on the market. AMD’s new Phenom 9850 chips run in the range of 125W TDP, and Intel’s previous generation quad-cores run art 105W+. While the spec sheets will tell you one story, we can say that after testing this chip first hand, it’s very friendly in terms of power consumption and heat-production for a quad-core. The Q9300 doesn’t need large, copper contraptions with fancy heatpipes and high-speed fans to stay cool (although, they help). The chip is perfectly happy running on fairly basic cooling systems with low-to-moderate speed fans. When idling, our Q9300 chip ran just above room temperature, and only hit temperatures of roughly 125°F / 51°C under sustained processing loads. For a quad-core with this much computing power under the hood, that's pretty impressive.

• ne bilim kardeş millet stok fanla bile 30 derecelerden bahsederken bunun benim başıma gelmesi telaşlandırdı beni, ozaman o arkadaşlar kafadanmı attı neyse peki ben overclock olayına bu değerlerle girişeyimmi sizce yoksa oturayımmı oturduğum yerde başımı belaya sokmadan??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 10 Mayıs 2008; 1:06:26 >
  • stok fanla 30C hangi işlemci?

eski e6300 işlemcim 35-40 larda gezerdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

benim işlemci boşta 23C. Tam yükte 38 falan. Senin işlemci ısının boşta 59-60 olması hiç normal değil bence.

mesela bu ve bunun gibi arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarnat1985

Bende Vista Ultimate 64 bit türkçe kullanıyorum.
    Vista X64 bit için çıkan SP1 paketini yükle..Ayrıca Anakart ve donanımlarının güncel Vista Driverlarını yükle..
    60 derece normal değil..İmzamdaki sistem Ram 1 gb ve Ekran kartım onboard olmasına rağmen, 30-32 derecede stabil kullanıyorum..
    Kolay gelsin..

işte bunun gibi mesajlar beni panikletiyo elimde stok fanda yokki deniyeyim.. öbür zerotherm fanıda boşuna iade ediip thermaltake aldım sırf bu yüzden..:(

• eğer o.c yapcaksan boşuna almadın thermaltake i çünkü o fan bf900 ü her halükarda tokat manyağı yapar.. idle dan ziyade orthosu dört çekirdekte birden çalıştırıp load derecelerini verirmisin? eğer 4 ü yüklü iken stock ayarda 50-55 civarı ise ısı gayet normal.. o.c yaparkende çekirdekleri 75 e kadar rahat zorlarsın..

senin verdiğin ısılar idle ise ve eğer çekirdek ısıları yanlış gösterilmiyosa bi gariplik var...hatta iki tane var... 1.cisi idle 50-54 çok fazla 2.cisi 2 çekirdek 50 üstünü gösterirken diğer ikisi 40 ın altında buda bi problem... sen en iyisi load derecelerine bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_metallica -- 10 Mayıs 2008; 9:40:07 >
  • bana birazda sensör problemi olabilir gibi geldi. Çünkü bende,bios bazen işlemciyi -128 derece gösteriyor.
  • o arkadaşların anakartları yanlış ölçüyordur.

Gigabyte 965 chipsetli bir ankartın q9300 ısılarını yanlış ölçmesi mümkün.
    üstelik sana link verdim, forumlardan okuyorum dedim. neredeyse tüm dünyada 50-60 C arası geziniyor.

dediğim gibi takma, mutlu ol
  • yok arkadaşlar tamam sıcaklık değerlerini takmıyım diyorum ama yükteyken mouse imleci takılıyo ve kesik kesik hareket ediyo bi bakıyorum değerlere uçmuş 60 küsürü gösteriyo mesela winamp dinleyip neroyla cd yakıp knight oynarken.. beni rahat bırakacak değerlere bile razı oldum 70 derece bile olsa ama yeterki başıma iş çıkarmasın.. hani bu quadcore lar her nevi uygulamada 1000 tane bile olsa padişahtılar ve az ısınırlardı bu 45nm teknolojisi..!!!

şuan en ufak bişey yapmıyorum sadece forum penceresi açık ve değerler şunlar:

CPU : 56
    Core1: 62
    Core2: 57
    Core3: 48
    Core4: 41

kafayı yicem yaaa... Ne overclock'u ben tövbe ettim bana kendi frekansında soğuk çalışsın yeter valla..Aklıma da daha hiç bi çözüm gelmiyo..:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 10 Mayıs 2008; 13:22:30 >
  • quote:

yok arkadaşlar tamam sıcaklık değerlerini takmıyım diyorum ama yükteyken mouse imleci takılıyo ve kesik kesik hareket ediyo bi bakıyorum değerlere uçmuş 60 küsürü gösteriyo mesela winamp dinleyip neroyla cd yakıp knight oynarken.. beni rahat bırakacak değerlere bile razı oldum 70 derece bile olsa ama yeterki başıma iş çıkarmasın.. hani bu quadcore lar her nevi uygulamada 1000 tane bile olsa padişahtılar ve az ısınırlardı bu 45nm teknolojisi..!!!

kafayı yicem yaaa... Ne overclock'u ben tövbe ettim bana kendi frekansında soğuk çalışsın yeter valla..Aklıma da daha hiç bi çözüm gelmiyo..:(

walla idle da hiç bişe yokken normal de bu değerler fazla ama genede işlemcin bu değerlerde idle dada loadda sorunsuz çalışması lazım çünkü tepe sınırı 95-105 civarında olması lazım... yani mouse ın takılması yavaşlaması gibi durumlar zor.. makine ancak cpu throotle yaparsa yavaşlar .. bence şöle yap

1 - rightmark ın yada başka bi cpu throttle gözetleyen program bul ve çalıştır..

2 - sonrada makinenin en fazla zorlancağı durumu simule et (4 çekirdek te birden orthos çalıştır) ve bak bakıyım ısı en fazla kaç oluyo cpu throttle oluyomu??

3- cpu throttling e geçmezse ısı ne olursa olsun yavaşlamaz

• quote:

yok arkadaşlar tamam sıcaklık değerlerini takmıyım diyorum ama yükteyken mouse imleci takılıyo ve kesik kesik hareket ediyo bi bakıyorum değerlere uçmuş 60 küsürü gösteriyo mesela winamp dinleyip neroyla cd yakıp knight oynarken.. beni rahat bırakacak değerlere bile razı oldum 70 derece bile olsa ama yeterki başıma iş çıkarmasın.. hani bu quadcore lar her nevi uygulamada 1000 tane bile olsa padişahtılar ve az ısınırlardı bu 45nm teknolojisi..!!!

Bu anlattığın farklı bir durum.

throttle ciddi bir durumdur, zamanında başıma bela olmuşluğu vardır. (bkz Türkiyenin ilk P4 560 ES macerası, 11/2004)

Sen işlemci veya anakart değiştirdikten sonra format attınmı?
    anakartının bios versiyonu güncelmi? (mesela ben 1 haftalık p5k anakarta q9300 takınca asus "lütfen bios upgrade yapın" dedi. yaptım ve o uyarı çıkmıyor.
    intel chipset driver kurulumu ve son versiyonmu?

• quote:

Orjinalden alıntı: meke

quote:

Bu anlattığın farklı bir durum.

throttle ciddi bir durumdur, zamanında başıma bela olmuşluğu vardır. (bkz Türkiyenin ilk P4 560 ES macerası, 11/2004)

Sen işlemci veya anakart değiştirdikten sonra format attınmı?
    anakartının bios versiyonu güncelmi? (mesela ben 1 haftalık p5k anakarta q9300 takınca asus "lütfen bios upgrade yapın" dedi. yaptım ve o uyarı çıkmıyor.
    intel chipset driver kurulumu ve son versiyonmu?

kardeş işlemciyi değiştirdiğim zaman zaten benim asus p5kc board um acmadi ve uyari verdi bende baska işlemci takıp bios güncelledim ve actim uyari falan bitti sonuçta asusun baba anakartlarindan birisi sadece yeni 4 çekirdek için bios gerekiyodu o tamam, formatı atıp sistemi güzelcene de kurdum ve tüm driver larini cd den değilde kendi sitesinden yaptım yani hepsi günceller ama bu ısı problemini bir türlü gideremedim :(

• evet arkadaşlar ne yaptımsa olmadı..hatta 4-5 saat calişma sonrasi işlemciyi 67 derecelerde görüyorum ve saniyelik dahi olsa mouse okunda takılmalar oluyo, napayim şimdi vatana geri götüreyimmi bu işmeciyi tam 15 gün oldu alali ve adamlara ne dicem ya bana 'bu sıcaklıklar intelin normal aralığında ve sorun yok biz bişey yapamayız' derlerse.. aklımıza gelmeyen baska ne gibi durum olabilir bu ısıya yol acan lütfen arkadaşlar ben bu problemi nasıl aşıcam??
  • quote:

evet arkadaşlar ne yaptımsa olmadı..hatta 4-5 saat calişma sonrasi işlemciyi 67 derecelerde görüyorum ve saniyelik dahi olsa mouse okunda takılmalar oluyo, napayim şimdi vatana geri götüreyimmi bu işmeciyi tam 15 gün oldu alali ve adamlara ne dicem ya bana 'bu sıcaklıklar intelin normal aralığında ve sorun yok biz bişey yapamayız' derlerse.. aklımıza gelmeyen baska ne gibi durum olabilir bu ısıya yol acan lütfen arkadaşlar ben bu problemi nasıl aşıcam??

Arkadaşım k.bakma ama sana anlatıyorlar normal diye sen panilk yapıp başına dert arıyorsun q9300 bendede var stock fanla stock durumda buyur sana everestdeki sıcaklıkları gösteriyim için rahat etsin (Cpu Temp'de Aynı)

Sıcaklıklar
    Anakart 32 °C (90 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 65 °C (149 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 66 °C (151 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #3 65 °C (149 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #4 64 °C (147 °F)
    Aux 34 °C (93 °F)

Benmde kafama takıldı ama normal
    (BİOSDAN İŞLEMCİ 40-45 ARASI)
    çekirdek sıcaklıkları normal
    Yük Altında Uzun süre Kalırsa 85 90 Lara Kadar Çıkıyor Yük altından Çıkarsa 1 dk sonra 60 65 e düşüyor
    Ve daha 1 saniye olsun takılma görmedim
    :) senn mouse takılması biraz psikolojik gibi geldi
    herşey üst üste dahai çalışsa bende hiç böyle bir sorun olmuyor + fan stock :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carouserm -- 14 Mayıs 2008; 7:30:32 >

• quote:

evet arkadaşlar ne yaptımsa olmadı..hatta 4-5 saat calişma sonrasi işlemciyi 67 derecelerde görüyorum ve saniyelik dahi olsa mouse okunda takılmalar oluyo, napayim şimdi vatana geri götüreyimmi bu işmeciyi tam 15 gün oldu alali ve adamlara ne dicem ya bana 'bu sıcaklıklar intelin normal aralığında ve sorun yok biz bişey yapamayız' derlerse.. aklımıza gelmeyen baska ne gibi durum olabilir bu ısıya yol acan lütfen arkadaşlar ben bu problemi nasıl aşıcam??

o saniyelik mouse takılmaları normal değil.
    macun kalın ise de throttle yapabilir.

stok fanın duruyormu?

yeni aldığın soğutucuyu sök ve macunu temizle.
    stok fanı tak, soğutucunun üzerindeki mevcut macun yeterlidir, birde böyle bir deneyelim

• hah aklıma geldi, kasa kapağını açık tut, ölçüm yap.

kasa içi iyi havalanmıyorsa da sorun olur.
  • bir üstteki kardeş normal olduğunu ve kendisinde bios cpu derecesinin 40-45 oldunu söylemiş ama ben biosta hiç 40ları göremedimki hep 50küsür :(

meke arkadaşım kasam feel hurricane2 kasa 550w ve içi fan kaynıyo ve ben devamlı bu dertten dolayı işlemci montajı yaptığım için ne yazıkki 10 gündür kasamın kapağını takmak da nasip olmadı çünkü herşeyi tam bi bitirip öyle kapatayım diyorum ama olmuyo, buarada işlemciyi ilk aldığım gün zerotherm fan aldığım için sevindim ve stok fanı bi arkadaşa verdim ama gel görki bu durum beni buldu sonrasında arkadaşlar zerotherm cf900 sorunlu dedi bende gidip onu vatandan değiştirip thermaltake bigtype aldım ama baktımki boşuna değiştirip dil dökmüşüm vatana bi de adamları eski fanın bozuk olduna inandırmak için nekadar yırtındım vatanda...
  • herkese iyi geceler.kısa bir süre önce bende bir sistem topladım.işlemci e8400 c2d 3.0 bir işlemci.

ilk taktım formatı attım ve işlemci sıcaklığı 13 derece ile başlıyordu yük altında 25-30 derece idi 30 un üstüne hiç çıkmadı.
    stok fan anakartı biraz büktü bende gittim başka bir vidalı fan aldım ve usulüne uygun taktım. ancak şimdilerde sıcaklık 45 dereceden başlıyor. bu arada bu işlemlerden önce biosu da sitesinden güncelledim. hala sıcaklık 45 ile başlıyor yük altında 65 derecelere kadar çıkıyor.

sorunu ben de çözemedim.

görüyorum ki bu topicte de çözülmemiş.

inşlalah sorunumuz hallolur.

KIRKY ne yaptı acaba sıcaklık sorununu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.