Şimdi Ara

q9300 üm var fx4100 e geçsem birşey kaybedermiyim kazanırmıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktada belirttiğim gibi core 2 quad q9300 işlemcim var ve aşırı oyun oynayan biriyim bilgisayarı çoğunuz oyun için kullanıyorsunuzdur zaten

aslında işlemcimden gayet memnunum ama fx4100 çıktığından beri de aklım onda açıkçası hiç amd sistem de kullanmadığım için bilmiyorum performansını sürekli intel sistem kullandım

msi p43-c51 anakartım core 2 quad q9300 işlemcim xigmatek SD964 soğutucum var ekran kartı çok iyi değil nvidia geforce gt 430 ama bf3 ü highta oynatıyor

demek istediğim şu anakartımı ve işlemcimi satıp veya takaslayıp amd fx4100 ve asus m5a78L-M LX anakart alsam benim için iyi mi olur kötü mü olur

ramler kingston 2x2 hyper-x 1333mhz cl7 ram

baştada belirttiğim gibi bilgisayarı kullanma amacım %80 oyun %20 video film tarzı şeyler

• Bence o kadar masrafa değmez gidebildiğin kadar git. (o.c ile )
  • quote:

Orijinalden alıntı: snpsercan

başlıktada belirttiğim gibi core 2 quad q9300 işlemcim var ve aşırı oyun oynayan biriyim bilgisayarı çoğunuz oyun için kullanıyorsunuzdur zaten

aslında işlemcimden gayet memnunum ama fx4100 çıktığından beri de aklım onda açıkçası hiç amd sistem de kullanmadığım için bilmiyorum performansını sürekli intel sistem kullandım

msi p43-c51 anakartım core 2 quad q9300 işlemcim xigmatek SD964 soğutucum var ekran kartı çok iyi değil nvidia geforce gt 430 ama bf3 ü highta oynatıyor

demek istediğim şu anakartımı ve işlemcimi satıp veya takaslayıp amd fx4100 ve asus m5a78L-M LX anakart alsam benim için iyi mi olur kötü mü olur

baştada belirttiğim gibi bilgisayarı kullanma amacım %80 oyun %20 video film tarzı şeyler

O.C yapın, ve işlemci anakarta vereceğiniz paraya ekran kartı alın. Zaten Ram'ler 1333 olduğu FSB sizi o.c yaparken kısıtlamayacaktır.

• Hiç gerek yok vgayı değişitrin illa harcama yapacağım diyorsanız da.

Q9650
    p35
    gtx 260
    4 gb ddr2 1066 cl5 rame sahip bir arkadaşım da geçende bana harcama yapacağım pc çok yavaşladı dediğinde ssd aldırdım aklında sistemi komple yenilemek vardı ama şimdi 250-300 tlye istediği hıza kavuştuğu için mutlu.

Oyunda kötü bir işlemci değil elinizdeki birazcık hızaşırtmayla adam edersiniz.
    Ramleriniz yetersizse sallıyorum 2 gb falansa 2 gb daha alıp 2.elden halledebilirsiniz.
    Vga değiştirdiniz diyelim power yetersizce o da değişecek edecek. Zincir gibi ramin tek başına oyunda bir getirisi yokken ; vga-ram iyileştirebilir tabi psu yetersizse kafadan +100 tl masrafa da sebebiyet verebilir.

Edit: Ramlerinizi şimdi gördüm gayet yeterli belki onları satıp 8 gblık kit alabilirsiniz yada aynı ramlerden alıp 4 adet 2 gb olarak toplamda 8 gb olarak kullanabilirsiniz.

Amd için anakart + cpu masrafı yapacağınıza vga için masraf yapmanız daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 15 Temmuz 2012; 17:36:43 >

• para kaybedersiniz pek bir şey kazanmazsınız. Oyun performansını arttırmak içinse ekran kartınızı yenilemeniz daha iyi olacaktır.
  • Bende Q9400 kullanıyorum ve 3.65 da P45 DS3 anakart ile hiç bir sorun yaşamadım yapmadığım 3Dmark testti kalmadı .

3Dmark 2006 dan CPU 5748 skor aldım . 3dmark ayarlar Default

Test karşılaştırması için ss

Vantage performanse tan 13665 aldım .

Ekran kartı 6850

Bence ekran kartına yatırım yaparsan daha iyi olur .

• c2Q daha ölmedi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben zaten core 2 quaddan vazgeçmedim demek istediğim şu fx serisi oyun performansı açısından daha iyi diyenlerde var daha kötü diyenlerde var kafam karıştı bu arada 14660 skor alıyorum benchmark testinden 3ghz de işlemci daha fazlada gidiyor da zorlamıyorum voltajsız 3ghz de kullanıyorum stabil max 42 derecede
  • quote:

ben zaten core 2 quaddan vazgeçmedim demek istediğim şu fx serisi oyun performansı açısından daha iyi diyenlerde var daha kötü diyenlerde var kafam karıştı bu arada 14660 skor alıyorum benchmark testinden 3ghz de işlemci daha fazlada gidiyor da zorlamıyorum voltajsız 3ghz de kullanıyorum stabil max 42 derecede

Hangi testten 14660 aldınız acaba .
  • tam ismini hatırlamıyorum ama boyutu çok büyük olan bi program değildi overclocksuz stabil halinde 12300 küsür skor veriyodu 3ghz overclocklu 14660 verdi
  • ayrıca cinebench uygulamasından overclocksuz 3.00 skor 3ghz overclocklu 3.53 skor alıyor.
  • 9300 bırak geçmeyi tokatlar.
  • Öncelikle o ekran kartı en azından 460 1 GB/6850 ayarı bişeyle değişilmeli ve Q9300 overclock edilerek duruma bakılmalı. İşlemciyi değiştirmek istersen geçeceğin platform Intel Sandy veya Ivy Bridge olmalıdır. AMD FX serisi, oyunlarda Phenom 2'lerden bile kötü performans verir(ancak FX daha yüksek hızlara oc olur); Phenom 2 ise Core 2 Quad'ın rakibidir. Anlatabildim sanırım :)

Sandy - Ivy işlemciler (i5 ve üstü), oyunlarda aynı saat hızındaki Phenom 2'lerden %50-60 ve üstü, hatta birkaç örnekte 2 kat gibi daha hızlıdır. Ve onlardan daha iyi oc olurlar.

i3 2120 bile daha hızlıdır. Onla bile olsa soket 1155'e geç(anakart Z serisi olsun), ilerde K serisi bir işlemci de alırsın dilersen.
  • quote:

başlıktada belirttiğim gibi core 2 quad q9300 işlemcim var ve aşırı oyun oynayan biriyim bilgisayarı çoğunuz oyun için kullanıyorsunuzdur zaten

eğer nakitte sıkıntınız yoksa sistemi tam değiştirmek fayda size güç + teknoloji+ısı+vb konularda hep fayda verir ama ğer nakit sıkıntın varsa boş ver ekran kartını sat üzwerine git gtx nvidia serili asus mark abir ekran kartı al bey gibi yaşa derim birde kalırsa ram al yükselt cihazını

• arkadaş naptınız siz c2q hala ölmedi durun. hatta ne ölmesi phenom x4leri falan pataklıyor. valla elime biraz para geçse elimdeki işlemciyi q9650 ile değiştiririm uzun yıllar kullanırım. mis gibi sistem zaten öyle ahım şahım oyun müptelalığım yok. fx4100 anca imzamdakiyle yarışır
  • kötü olur çünkü sadece paranız gider..ekran kartına yatırım yapın,power suppyl kaç watt ve hangi marka?
  • 400W %80 plus powerman marka 12cm fanlı yetiyor şimdilik işlemci voltaj vermeden zaten 3ghz de çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.