[ Qobuz ve Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ] (13. sayfa)
-
-
Tidal servisinin Türkiye’den ayrılması ile yüksek çözünürlüklü müzik severler için tavsiye edeceğim yeni alternatif Dezeer HI FI katmanıdır …
Aşivinin tamamı CD kailtesine sahiptir.Şu an için fiyat bakımından alternatifi bulunmuyor …
Apple Music HI FI servisi bulunuyor neden Dezeer HI FI kullanayım diye sorabilirsiniz .Çok basit 70 milyonluk arşivin 3 milyonu He-Res olması yetersizdir .Ses kalitesi olarak dezeer HI FI daha gerçekçi ses vermektedir …
Dezeer tüm katoluğu 75 milyon dayanmıştır ve eksiksiz arşivin tamamı CD kalitesindedir …
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim makinenin (Auralic Aries) Deezer desteği yok ama airplayden aktarır dinlerim qobuzda bulamadığım albümler için bakalım ses kalitesi nasıl çıkacak oup59a gönderdim p.m. ve aileye katıldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 11 Şubat 2022; 17:15:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ses kalitesini beğendim hala spotifyda filan ömür çürüten arkadaşlara öneririm
-
Sahne oluşumu ve enstrüman ayrışımı arka plan sessizliği olarak qobuz çok önde Deezerdan fiyat çok makul olduğundan bulamadığım albümler için kullanırım artık bir kere daha gösterdi ki durum Qobuz açık ara en iyi stream servisi keşke bu kadar pahalı olmasa ve abone olmak bu kadar zor olmasa
-
Dezeer HI FI arşivi çok büyük ve ses CD kalitesinde.Spotify 320 kbits sesi yerine 16 bits / 44 dinlemek büyük bir avantaj.Tüm aradığım albümler eksiksiz bulunuyor..
Dezeer Flow muhteşem tahminleri ile sonsuz bir müzik ziyafeti veriyor ..
Qobuz ses kalitesi ayrıntı sahne derinliği gerçekten çok iyi …
Fakat Qobuz ve Tidal ikilisini seviyorum.Tidal indie ve bağımsız sanaçıları keşfetmek ayrı bir güzellik …
Dezeer HI FI tamamen Qobuz ve Tidal arşivinde bulamadığın albümler için en iyisi …
Ama net bir gözlemim malesefki Apple Music HI FI ses konusunda sınıfta kalıyor …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 17 Şubat 2022; 18:44:51 >
Tidal müzik servisinin yeni planları gerçekten düşünülerek hayata geçirilmiş durumda …
Tidal Hi Fi plus bir aylık süre boyunca sizin en çok dinediğiniz gurupları sıralayıp en çok üstünde durduğunuz guruba telif hakkına katkıda bulunuyorsunuz.Ödediğiniz ücret ile destekte olmuş oluyorsunuz …
Tidal Hi Fi abonelik katmanı gerçekten ucuz bir hal almış.16/44 CD kalitesini seven MQA dac/amp ‘si bulunmayan kullanıcılara hitap ediyor …
Tidal Hi Fi plus katmanını kullanıyorum.Bir çok kişi eleştirsede MQA (96 /192 kadar ) ses kalitesini seviyorum .Fakat 360 , dolby D vs. müzik için artı bir kazancı bulunmuyor.Gereksiz bir ses karmaşası yapıyor …
Qobuz ‘dan sonra halen ikinci sırayı koruyor.Amazon music HD tarzını beğenmiyorum …
Dezeer Hi Fi , Tidal Hi Fi katmanının çizgisinde seyrediyor.Kapalı bir yapı bulundurduğunda bit perfect desteği yok.Yani dac doğrudan aktarmıyor.Bu bir eksi yön olsada Arşiv bakımında çok ileri seviyede.Spotify kullanıcıların yabancılık çekmeyeceği bir yapıda …
Apple Music Hi Fi ne yazıkki bu yönde eksilerde seyrediyor.Arşivin küçük bir bölümü yüksek çözünürlükte görünüyor.Fakat kapalı yapısı yüzünden verdiği ses kalitesini teknik olarak görünmüyor.Sırf ekranda albümlerdeki yazanlara bakarak yorum yapılamaz.Ses kalitesi dezeer Hi Fi seviyelerini ne yazıkki zorlayanıdır .En büyük handikapı android ,linux işletim sistemli DAP desteği yok.İPhone sıkıştırmak saçma bir durum.Dünyada bukadar çok He-Res tutkunu insanlar için tercih edilecek bir durumu görülmüyor Bit perfect yok.İPhone sıkıştırmak saçma bir durum.Dünyada bukadar çok He-Res tutkunu insanlar için tercih edilecek bir durumu görülmüyor …
Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …
iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]
Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]
[ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]
Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]
Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]
Dezeer Hi Fi [ ANA KONU ]
Spotify Stations vs. Pandora radio [Ana Konu]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 25 Şubat 2022; 11:47:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
"Dezeer Hi Fi , Tidal Hi Fi katmanının çizgisinde seyrediyor.Kapalı bir yapı bulundurduğunda bit perfect desteği yok.Yani dac doğrudan aktarmıyor.Bu bir eksi yön olsada Arşiv bakımında çok ileri seviyede.Spotify kullanıcıların yabancılık çekmeyeceği bir yapıda …"
Kastettiğinizi anlamadım bit perfect desteği derken?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 23 Şubat 2022; 16:34:6 > -
Gecen ay Almanyada iken Tidal Hifi plus 3 AY 2 euro kampanyası vardı.
hemen katıldım.
vpn siz olarak Nad M10 da MQA olarak dinliyorum uygulama üzerinden..
bilginize..
-
MQA alerjimiz var
-
Android, DAP , Windows ,ASIO , WASABI gibi direk donanım ( telefon veya Windows) işlemeden dac/amp geçiş bulunmuyor.. Bit perfect direk ses işlenmeden dac’a verilmesi demektir…
Dezeer kapalı formatta olduğu için işlemeden direk dac vermiyor ( Windows,Mac ,android işletim sistemi ) kendi dahili dac kullanarak işledikten sonra harici takılan dac gönderiliyor …
Aynı durum Apple Music HI FI servisindede bulunuyor. Bit perfect desteği Dezeer HI FI gibi yok …
Normalde en temiz ses ,derinlik ve ayrıntıları almak için donanım dokunmadan doğrudan dac/amp iletilirse ( He-Res 24/192 ) en iyi performans alınır …
Dezeer tamamen CD 16/44 çizgisinden devam edeceği için destek vermeyi düşünmemişte olabilir ..
Qobuz ,Tidal ,Amazon music HD Bit perfect desteği var.Dezeer Hi Fi de yok neyazıkki ..
Not :
Bir noktaya değinmemişim CD 16/44 de çok değişen bir durum olmaz.Fakat He-RES 24/192 çözünürlükte
Bit perfect olmazsa işte ozaman dinlediğiniz kayıt CD kalitesinden ileri gidemez …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 23 Şubat 2022; 21:34:59 >
-
MQA ses rengi güzel .Audirvana ile dinlersen dediğimi kabul edersin 😉
bir perfect ne demek biliyorum kastettiğim deezer'ın bit perfect olmadığı bilgisini nereden aldığını sordum
ayrıca bit perfect değil demek deezer veya apple veya bunları çalan windows mac android işlerim sistemlerinin dacının kullanılması anlamına gelmez o zaman ses analoğa döneceği için bir perfectten bahsedilemez
kastettiği kaynağın kayıt kalitesinin korunması 16 bit 44.1 khz bir parçanın bitrate değerini ben kafama göre değiştirebilirim demek ama bu değişim digital olarak yapılır o zaman da herkesin aklına şu soru geliyor acaba gerçekten bunlar cd quality derken parçaları yeniden mi kodlattı (eser sahiplerine) yoksa 320kbps sesi 1411e upconvert edip cd quality diye bize yutturdu mu?
Allahtan bunun testini yapmıştım aynı albümün cdsi bende var deezer ve hddten dinlediğim parçalar birebir aynı ses kalitesinde demek ki bit perfect olmasa bile deezer tüm arşivi yeniden cd kalitesinde arşiv sağlayıcılara yeniletti ya da zaten baştan cd olan arşivi sıkıştırıp 320k veriyordu
-
mqa bulanık çalıyor çevremdeki hiçbir hi-ficı mqa iyidir demedi
aynı albümü hem qobuz hem tidalde dinleyin anlarsınız sisteminizin çözünürlüğü yüksek ise
-
MQA dosyayı sıkıştırıp üç katman olara açılması olayıdır …
Qobuz zaten ses olarak en iyisi .Her albüm ve parça maximum 4000 kbits kadar çıkabiliyor..MQA 3400 kbits kalır …
Fakat size albüm olarak MQA yüksek kbits olup Qobuz düşük kbits bulunan albümleri sayabilirim örnekler var.
Qobuz kütüphanesi yüksek kbits değerlerine sahip iken %10 kadar düşük kbits bulunuyor …
Tidal ‘de bu oram MQA 3400 kibts altında %25 lik kısımdır..
Fakat Tidal tek gerçek avantajı Tidal Resing bölümüdür.Bağımsız sanatçılar için özel ayırılmış kısımda %95 dilim qobuz ,dezeer ,apple music nede spotify bulunmuyor.Tidal bu bölümdeki albümler MQA 96/192 3200 kbits tuturuyor.Düşük kalite MQA bulunmuyor …
Bende Tidal Resing bölümünden bir çok sanatçı albüm keşvediyorum.Burda yayınlanan zamanla popüler olan albümleri aylar önce dinlemiş oluyor..
MQA ses kalitesini beğeniyorum alternatif kaynak yok .Biri çıkıpta bak bu serviste bu albüm daha iyi örnek gösteremiyor.Çünkü yok …
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Şubat 2022; 17:2:53 >
-
Kastettiğim birebir aynı dosyalardı
elbette bitrate farklı olursa ses değişir
Bitrate yükseldikçe ayrıntı derinlik artar bu doğru .Tidal hakkını yememek lazım .Bağımsız sanatçılar bölümü MQA kayıpsız albümleri bulunuyor ve 24/192 3400 kibits hemen hemen tüm albümler tuturuyor..
Burda yanılgı oluşmasın MQA en iyisidir demiyorum.İndie bölümü ve bağımsız sanatçılar bölümünün rakibi yok.Hiç bir servis vermiyor.Banada MQA keyifle dinlemek kalıyor 😊
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 24 Şubat 2022; 17:8:6 >
fiyatına göre elbette en iyi f/p tidalde
ama qobuz bambaşka eğer aynı albüm her iki plarformda da varsa qobuzu tercih ediyorum her daim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X