Şimdi Ara

Quad Core 6600 vista sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Intel Quad Core 6600 işlenci bilgisayar topladım xp 4 çekirdeği kullanmadığını fark ettim ve vista 64 bit işletim sistemi kurdum bilgisayarda ne bir kasma nede bir yavaşlık var tek sorunum bazen kapat dediğim zaman "kapanıyor" ibaresinin çıkması ve 30 saat 45 dk kapanmaması ancak bilgisayara kasadan rest atıp windows açıldıktan sonra kapat dersem kapanıyor ben işin içinden çıkamadım bana yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolf_5958 -- 11 Mart 2009; 9:51:25 >

• Help me :)
  • Vistada kapanmama sorunu yaşıyan yokmu??
  • XP pro 4 çekirdeği kullanır. Ancak 4 çekirdek kullanacak programın yoksa Vista-Linux-Solaris fark etmez 4 çekirdeği kullanamazsın. Kapanmama sorunu için anakart cd sinden gerekli driver lar kurulumu ??? ekran kartı için vista nın sürücülerni kullanıyorsan internetten güncel olanları indirip kur
  • Clarion önce teşekkür ederim ne kadar yazılım denediysem 4 çekirdeğide kullanmadı ve benim baktığım bir çok 4 çekirdekli makinada xp tam perfonmans vermedi.bütün driverleri vista 64 bit için indirip kurdum
  • Q6600 işlemcide sorun yaşayan varmı?
  • q6600+vista ultimate 32 bit kullanıyorum soruna rastlamadım. Kapanmama sorunu vista kurulumunun sağlıklı olmamasından yada dosyalarda bozukluk olmasından kaynaklandığını sanıyorum. Tam format atıp yeniden 0 sistem kurup denemeni öneririm. 4 çekirdeğin birden kullanılması için yazılım olarak destek gerek diye biliyorum. Bazı güncel programlar bunu yapabiliyor.
  • bazı quad destekli anakartlar da çekirdek kullanımını içeren bir menü var..

advanced clock calibration menüsü bu menüde işlemcilerin kulanım değerleri vardır .. anakartın uyumlu ise kontrol et derim

Quad Core 6600 vista sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 13 Mart 2009; 12:23:44 >
  • positive bende senin dediğini bu gün bir anakart tanıtımını izlerken gördüm gigabyte ana kartlarda 4 çekirdeği bekleme modunda enerji tasarufu için beklemeye alıyormuş sonra bu beklemeden çıkarken sorun yaratıyormuş ona bakacam.
    Kapanmama sorunuda bende vista 64 bit yüklü aynı kurulum dvd den 3 makina kurdum 2 q6600 1 de 8400 ;8400 sorun olmadı diğer q6600 de de olmadı bunların ikisindede vista 64 bit eng yüklü ama ben türkce dil paketi yükledim (up date ettim) ondan sonra olmuş olabilir diye düşünüyorum.
  • Ben de Windows Update ile ilgili olduğunu söyleyecektim. Eğer otomatik güncelleştirmeler açıksa ve bazı yüklemeler yarıda kalmışsa maalesef böyle bir hata yapıyor. Bir arkadaşım yeni laptop aldığında başımıza gelmişti, laptop kapanmıyordu bir türlü.

Otomatik güncelleştirmeleri kapadık ve windows açıkken gerekli güncelleştirmeleri yaptık. Sorun düzeldi, eğer eksik güncelleme varsa tamamlamaya çalışın.
  • kardeş arkadasi n da dedigi gibi dor cekirdegi kullanacak programin yoksa 2cekirdek üzerinde işlem olacaktir..fakat kapanmama sorunun sanirim reg defteri ile alakali reg onaran biton program var nette onlardan biri ile onarmayi dene olmazsa burdayiz..
  • başka bir dvd den vista yükleyiniz dvd de sorun olabilir yada illegal ise kullanılan activator dende kaynaklanabilir
  • Sorunun usb aygıtlarından olduğunu fark ettim bütün usb aygıtları çıkardım sorunsuz kapanıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.