Şimdi Ara

Quad Core Q6600 Overclock Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Arkadaşlar İşlemcim Quad Core Q6600 ve 2.4 GHz Malum herkesin bildiği gibi yetersizleşmeye başladı. Tabiki overclock lazım ama ben nasıl overclock atıldığını bilmiyorum. Quad Core q6600 adlı işlemciye overclock atan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Yanıtlarınızı Bekliyorum.

• 2.8ghz üzerini görebileceğini düşünmüyorum. Ben de yıllarca q8200 kullandım 2.33ghz hızındaydı. O işlemcilerde çarpan kilidi kaldırma vs yok o yüzden FSB değerini artırarak bir miktar hız aşırtma yapılabilir. Ben en stabil 400*7 olarak 2.8ghzde kullandım yıllarca, anakartınız iyiyse belki 3ghz görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart marka modelin ve Ramlerin marka model, mhz ve CAS değerlerini verebilir misin ?
    Q6600 güzel overclock olan bir işlemci. Eğer anakartın uygunsa en azından 3.2 falan yapılabilir. Daha ilerisi için daha iyi anakart, soğutucu ve PSU gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 31 Ağustos 2019; 21:13:10 >
  • G0 revizyonu, P35 anakartta 3 GHz'i ek voltajsız görüyor. 3.6 GHz anakarta ve psuya bağlı.
    @Mr. Decent
    Q8200, 7 çarpan iken Q6600, 9 çarpan. 3 GHz'i rahat görüyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    doğrudur hocam, kullanacağı anakarta bağlı işte. bu işlemciler zaten stok halde günümüz işlemcilerinden haylice fazla yük çekiyorlar her anakartın harcı değil. ben g31 cipsetli bir anakartta kullanmıştım

• Vay be, ne işlemciydi. overclock konusunda kolay gelsin, istediğin yerlere çıkartırsın umarım.
  • benim için en efsane işlemci budur hep hayalini kurmuştum ama alamamıştım.
  • Isbara I kullanıcısına yanıt
    anakartım msi msi g41m-p33 combo intel g41 ram oem 4 GB DDR3 1333MHz
  • borealatis kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    internetten basktığım videolarda adamlar 4.00 Ghz çıkartıyolardı anakartım msi g41m-p33 combo intel g41 soket lga775 hatta o vidoyud aatayım ama pek güvenmiyorum yorumda biri 230 derece yazmıştı O video :https://www.youtube.com/watch?v=-JJr2Vnfs1w
  • gazidenizkaya G kullanıcısına yanıt
    G41 le 4ghz vs zor. O hızlar için sağlam bir P45 veya P35 anakart lazım. Ayrıca çok sağlam bir işlemci soğutucu da şart. Çok da takılma zaten 3.2-3.4'ten sonra öyle aman aman bir performans artışı olmuyor zaten.
  • P35 anakartla q8200 ü 3.3 ghzde ve gtx 6600 ile yıllarca kullandım crysis 3 bile oynadım köpek gibiydi. quad coreler 3.3 ghzlerde adeta şahlanıyorlar. yav millet q9650 yi 3.7ghz de kullanıp üstüne gtx 1050ti takıyor ve bf1 i düşük ayarlardada olsa oynuyorlar
  • Oc yapsan da çok bişey değişmiyo,
    Günümüz işlemcileri çok çok daha güçlü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim.Sistemimi Değiştirerek Core i3 9100f 3.6 ghz işlemci aldım Hepinize Teşekkür Ederim.
  • Bende @9300 işlemciyi 3.0 Ghz yapıyorum ama bi yere kadar. Ryzen sistem toplamaya başladım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.