Şimdi Ara

QUAD6600 intel işlemci ve GigaByte GT-G41MT-S2PT Anakart overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Quad660 işlemci, GT-G41MT-S2PT anakart

6GB DDR3 G-SKILL ram - 500 watt power, 6850 ekran kartı

ve 64 bit Win7 Pro..

2-3 gündür biostan işlemciyi yukseltim diyorum lakin youtube olsun baska video siteleri olsun izlediğim overclock işlemlerindeki bioslardan farklı benim bios.

Zaten resimleri ekleyeceğim ama ne yaparsam yapayım işlemciyi oc yapamadım varsa onerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qAddAr -- 23 Mayıs 2014; 18:41:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qAddAr

Arkadaşlar sistemim şöyle

Quad660 işlemci, GT-GA41MT-S2PT anakart

ve 64 bit Win7 Pro..

2-3 gündür biostan işlemciyi yukseltim diyorum lakin youtube olsun baska video siteleri olsun izlediğim overclock işlemlerindeki bioslardan farklı benim bios.

Zaten resimleri ekleyeceğim ama ne yaparsam yapayım işlemciyi oc yapamadım varsa onerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

Aynı anakarttan bende var ve işlemcim de Quad core Q9505. Ben hiç overclock yapmayı denemedim fakat nette daha önce aynı anakarta sahip olan bir iki kişi, GT-GA41MT-S2PT ile işlemciye overclock yapılamadığını söyliyordu, yani denemişler ve olmamış. kısacası anakartın overclock çin izin vermediğini idda ettiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: endless_liberty

quote:

Orijinalden alıntı: qAddAr

Arkadaşlar sistemim şöyle

Quad660 işlemci, GT-GA41MT-S2PT anakart

ve 64 bit Win7 Pro..

Aynı anakarttan bende var ve işlemcim de Quad core Q9505. Ben hiç overclock yapmayı denemedim fakat nette daha önce aynı anakarta sahip olan bir iki kişi, GT-GA41MT-S2PT ile işlemciye overclock yapılamadığını söyliyordu, yani denemişler ve olmamış. kısacası anakartın overclock çin izin vermediğini idda ettiler.

dostum öncelikle cevabın icin tskler .. benimde aklıma geldi çünkü PCİ frekans diye birşey var biosta onu 100 mhz'e çekiyorlar.

ben benim biosta öyle bi menü bulamadım ayrıca biosuda guncelleyemedim yeni surum yok sanırım..

• Bu konuda bizi yönlendirecek bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim en azından ben 9x333 mhz yapsamda ilk resimdeki CPU frequency sabit kalıyor 2.40 ta değişmiyor menude
  • İmkanın varsa 775 soketten kurtul derim. Ben kısa süre içinde 1150 sokete geçiş yapacağım inşallah. Son sorunun cevabını verecek birileri çıkar elbette, biraz daha beklersen yorum yazan olur mutlaka.
  • quote:

İmkanın varsa 775 soketten kurtul derim. Ben kısa süre içinde 1150 sokete geçiş yapacağım inşallah. Son sorunun cevabını verecek birileri çıkar elbette, biraz daha beklersen yorum yazan olur mutlaka.

Dostum eger senin dediğin gibi bizim board cpu oc icin kapalıysa buyuk hayal kırıklıgı yasarim
  • Maalesef büyük ihtimal öyle görünüyor ama sen yine de bir araştır. Overclock yapmaya izin verse bile, çok küçük çaplı bir overclock yapılabilir o anakartla. Bunu bilmek üzücü gerçekten ama maalesef öyle.

Bu arada, sen overclock yapmayı hangi amaç için düşünüyorsun, oyunlar için mi yoksa genel kullanım için mi?
  • İnternette Bios update lere bir bakın derim.
    Benim GA-P35S3-G ana kartımda overclocka izin vermiyordu ama daha sonra bulduğum F3a Bios sürümü ile overclock yapabildim.
    3.2 ghz'e çıkarttım işlemciyi. Şu aralar 3.0 da kullanıyorum.
  • quote:

Maalesef büyük ihtimal öyle görünüyor ama sen yine de bir araştır. Overclock yapmaya izin verse bile, çok küçük çaplı bir overclock yapılabilir o anakartla. Bunu bilmek üzücü gerçekten ama maalesef öyle.

Bu arada, sen overclock yapmayı hangi amaç için düşünüyorsun, oyunlar için mi yoksa genel kullanım için mi?

Dostum benim amacım 3 ghze cıkarmak islemciyi yani bir amacım yok zaten 3 ghz'e voltaj vermeden yukseltilebiliyormus..

Yani hakkım olan kısmı kullanayım dedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isbara

İnternette Bios update lere bir bakın derim.
    Benim GA-P35S3-G ana kartımda overclocka izin vermiyordu ama daha sonra bulduğum F3a Bios sürümü ile overclock yapabildim.
    3.2 ghz'e çıkarttım işlemciyi. Şu aralar 3.0 da kullanıyorum.

Dostum öncelikle ilgin ve cevabın icin tesekkurler..cok bios aradım indirdim lakin hepsi uyumsuz dedi..

Sizlerden ricam GT-GA41MT-S2PT F2 (rev 1) bu anakarta guncelleme bulabilirseniz buradan paylaşmanız..
  • Valla benim işlemci takozdu 1,3331 voltajla çıkabildim. Ama evet özellikle G0 revizyon q6600 'ler stok voltajla 3.0'a çıkar
    Bu arada ekran görüntülerinde eksik var o kadar ayarla overclock yapamazsın. Öncelikle Bios'u ilk açtığında Ctrl + F1 yaparak toplu detay ayarları bir gör.
    Sonra ekran görüntülerini bir paylaş başlayalım yardıma.

Bu arada ramlerin kaç mhz ?
  • quote:

Valla benim işlemci takozdu 1,3331 voltajla çıkabildim. Ama evet özellikle G0 revizyon q6600 'ler stok voltajla 3.0'a çıkar
    Bu arada ekran görüntülerinde eksik var o kadar ayarla overclock yapamazsın. Öncelikle Bios'u ilk açtığında Ctrl + F1 yaparak toplu detay ayarları bir gör.

Ramlerim 1333 mhz dostum dediğin gibi biosta tam göruntü alıp ekleyeceğim..
  • rkadaslar alakasız bir yerde olabilirim ama yeni üye oldum mobilden giriyorum nasıl konu açıldığını bir türlü cozemedim. Mobilden konu açılmıyor mu acaba? Biri msj atabilir mi lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla benim işlemci takozdu 1,3331 voltajla çıkabildim. Ama evet özellikle G0 revizyon q6600 'ler stok voltajla 3.0'a çıkar

Buyur dostum bios menu resmi

• Şimdi öncelikle Advanced BIOS features'a gir orada C1E ve CPU Eist ayarlarını disable yap.
    Sonra Integrated Perpherals 'tan "Legacy USB Storage Detect" diye bir ayar olacak onu da kapat.
    USB neden bilmiyorum ama C1e ile CPU Eist tasarruf modları sağlıklı overclock için onları disable yapmamız gerekiyor.

Sonra M.B. İntelligent Tweaker 'a giriyoruz.

CPU Host Clock Control = Enabled
    CPU Multiplier = burası x9 kalacak
    COU Host Frequency = 333
    P.C.I. Express Frequency = 100
    System memory multiplier = buray 3 falan gibi bırak. Ramlerin hızlarını düşük tutuyorum öncelikli olarak CPU'yu test etmemiz lazım eğer stabilse ramleri tekrar 1333'e çıkartacaz. Şu an ki hali ile 1000 mhz falan ramler.
    D.Ram Timing Selectable = Enable
    Sonra Standart Timing = 6 6 6 18 yapıyosun.Hızı düşürdüğümüz için gecikmeleri de ona göre ayarlıyoruz.Sonra 1333 mhz'e alınca ramleri tekrar gecikmeleri 7 7 7 21 yapıcaz.

Sonra en öncemli ayar voltaj ayarları. Burada dikkatli gitmek lazım. İstediğimiz stabiliteyi yakalayana kadar hep 1 kademe 1 kademe arttırmalıyız voltajı.
    Q6600'de stok voltajın 1.28 falan olması gerekiyor.
    CPU Voltage kontrol ayarını o ayarlardan başlatarak dene

Windows açılana kadar dene. Windows açılmadan fail durumu olursa bilgisayar kendini default ayarlara çekecektir. o sebeple yazdığım ayarları herseferinde baştan yapman gerekiyor.
    Sonra Windows açılınca bilgisayarına önce bir Aida64 Extreme Edition yüklüyorsun. Bİrde stress testi için Prime 95. Aidayı açıp çekirdeklerin sıcaklıklarına bakıyosun. Aida'yı kapatmadan Prime 95 programını açıp işlemcine şööle 1,5 saat işkence ediyosun.
    Prime 95'te "Small FFT" testini yapacaksın kardeşim. Şöyle 1 saat çalıştırdın stabilse tamamdır.
    Birde kendine 7770 ekran kartı al 10 numara çoğu oynu medium High'da daha 1 sene oynarsın.
    Takılırsan herzaman yardım ederim. Zaten benden çok daha tecrübeli bu işin üstadı abiler var sana yardımcı olurlar.
    Yalnız ana kartının biosunda overclock kilidi olabilir. Dediğim gibi kilitsiz bir bios bulman gerekebilir. genelde sonu "a" ile biten Beta bioslarda kilit açık geliyor.

Saygılarımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 24 Mayıs 2014; 19:52:51 >

• dostum öncelikle cevapların icin tskler..ikinci olarak ekran kartım sapphire 6850..ve son olarak P.C.I. Express Frequency = 100 bu benim bios menude yok.

konu basında verdigim ilk resme bakarsan görursun ama dediklerini deneyecegim..
  • quote:

Şimdi öncelikle Advanced BIOS features'a gir orada C1E ve CPU Eist ayarlarını disable yap.
    Sonra Integrated Perpherals 'tan "Legacy USB Storage Detect" diye bir ayar olacak onu da kapat.
    USB neden bilmiyorum ama C1e ile CPU Eist tasarruf modları sağlıklı overclock için onları disable yapmamız gerekiyor.

Sonra M.B. İntelligent Tweaker 'a giriyoruz.

CPU Host Clock Control = Enabled
    CPU Multiplier = burası x9 kalacak
    COU Host Frequency = 333
    P.C.I. Express Frequency = 100
    System memory multiplier = buray 3 falan gibi bırak. Ramlerin hızlarını düşük tutuyorum öncelikli olarak CPU'yu test etmemiz lazım eğer stabilse ramleri tekrar 1333'e çıkartacaz. Şu an ki hali ile 1000 mhz falan ramler.
    D.Ram Timing Selectable = Enable
    Sonra Standart Timing = 6 6 6 18 yapıyosun.Hızı düşürdüğümüz için gecikmeleri de ona göre ayarlıyoruz.Sonra 1333 mhz'e alınca ramleri tekrar gecikmeleri 7 7 7 21 yapıcaz.

Sonra en öncemli ayar voltaj ayarları. Burada dikkatli gitmek lazım. İstediğimiz stabiliteyi yakalayana kadar hep 1 kademe 1 kademe arttırmalıyız voltajı.
    Q6600'de stok voltajın 1.28 falan olması gerekiyor.
    CPU Voltage kontrol ayarını o ayarlardan başlatarak dene

Windows açılana kadar dene. Windows açılmadan fail durumu olursa bilgisayar kendini default ayarlara çekecektir. o sebeple yazdığım ayarları herseferinde baştan yapman gerekiyor.
    Sonra Windows açılınca bilgisayarına önce bir Aida64 Extreme Edition yüklüyorsun. Bİrde stress testi için Prime 95. Aidayı açıp çekirdeklerin sıcaklıklarına bakıyosun. Aida'yı kapatmadan Prime 95 programını açıp işlemcine şööle 1,5 saat işkence ediyosun.
    Prime 95'te "Small FFT" testini yapacaksın kardeşim. Şöyle 1 saat çalıştırdın stabilse tamamdır.
    Birde kendine 7770 ekran kartı al 10 numara çoğu oynu medium High'da daha 1 sene oynarsın.
    Takılırsan herzaman yardım ederim. Zaten benden çok daha tecrübeli bu işin üstadı abiler var sana yardımcı olurlar.
    Yalnız ana kartının biosunda overclock kilidi olabilir. Dediğim gibi kilitsiz bir bios bulman gerekebilir. genelde sonu "a" ile biten Beta bioslarda kilit açık geliyor.

Saygılarımla;

Dostum dediklerini aynen yaptım lakin..

M.B. İntelligent Tweaker menusunde ne CPU Host Clock Control = Enabled nede P.C.I. Express Frequency butonu mevcut

Diğer ayarları dediğin gibi yaptım ve pc acıldi o ayarlarda öyle duruyor, istersen resim koyabilirim..

• BIOS'u açtığında Ctrl + F1'e bastın mı ?
  • quote:

BIOS'u açtığında Ctrl + F1'e bastın mı ?

evet iste o verdigim resimdeki ana menu geliyor bisi olmuyor farklı bişeymi gelmesi lazım ?
  • ilk resim bisotayken ctrl + F1'e basınca olan şey..

ikinci resimde bana verdiğin ayarlarla yaptığım bios ayarları ama eksik tabi benim menude CPU Host Clock Control ve P.C.I. Express Frequency = 100 yoktu

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.