Şimdi Ara

QUAD6600 intel işlemci ve GigaByte GT-G41MT-S2PT Anakart overclock (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu konuyu baştan okuyup bana yardımcı olabilecek birileri varmı acaba ?

Saolsun Isbara bayagı bir yardımcı oldu ama online değil herhalde..
  • Senin ekranların biraz farklı en üstten başlayarak M.B. Intelligent Tweaker menüsünün ekran görüntülerini bir paylaşır mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isbara

Senin ekranların biraz farklı en üstten başlayarak M.B. Intelligent Tweaker menüsünün ekran görüntülerini bir paylaşır mısın ?

dostum M.B. Intelligent Tweaker menusun en ustten baslayarak asagıya kadar olan resimleri konu başındaki resim 1 ve 2 dir..
  • Şimdi internetten bakıyorum. Senin gibi G41 çipsetli anakartlara overclock yapmak isteyenler olmuş. Ne yapmışlar ne etmişler inceliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isbara

Şimdi internetten bakıyorum. Senin gibi G41 çipsetli anakartlara overclock yapmak isteyenler olmuş. Ne yapmışlar ne etmişler inceliyorum.

Dostum ben youtube'de izledim bios benimkiyle aynı ama onların menulerinde bende eksik olan şeyler yok.

benim rev 1 onlarınki sanırım 2 ve uzeri
  • Yardım edebilecek birileri yok mu
  • p45 anakart bul ucuza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

p45 anakart bul ucuza.

hocam yani bu anakartla oc olmazmı ? sadece bunu ögrenmek istiyorum...
  • Nette baktığım kadarıyla anakart FSB değiştirererek OC yapamıyormuş. Varsa güncel BIOS atmayı deneyebilirsiniz. Onun dışında BSEL mod var ama tavsiye etmiyorum tabi. Gerçi 65nm işlemciler için var mı bilmiyorum. İşlemcilerin arkasındaki pinleri bantlayarak yapılıyor.
    Onun yerine yazılımları deneyebilirsiniz. Gigabyte'ın programı Easytune var. Eskilerden ClockGen vardı. Onlarla deneyebilirsiniz. Çok stabil olmayabilir ama denenebilir.
  • Valla hocam G41 chipsetler overclock yapmaya yatkin degiller.bence hic ugrasipta hevesinizi kirmayin.onun disindakiler zaten menude yokikinci el bi P45 chipsetli anakart alirsan eger daha iyi olucaktir.cunku bende zamaninda foxconn'un g41 chipsetli bi mobo su vardi.islemcimde Q8400 du bir turlu overclock yapamiyordum.yanlis hatirlamiyorsam 2.4 veya 2.6 idi stok hizi.ikinci el Gigabyte P45-UD3LR almistim vede yanina Thermaltake Contac 30.stabil 3.6 da kullaabiliyordum.anakarti gectim tamamen chipsetten kaynakli bir durum.saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Nette baktığım kadarıyla anakart FSB değiştirererek OC yapamıyormuş. Varsa güncel BIOS atmayı deneyebilirsiniz. Onun dışında BSEL mod var ama tavsiye etmiyorum tabi. Gerçi 65nm işlemciler için var mı bilmiyorum. İşlemcilerin arkasındaki pinleri bantlayarak yapılıyor.
    Onun yerine yazılımları deneyebilirsiniz. Gigabyte'ın programı Easytune var. Eskilerden ClockGen vardı. Onlarla deneyebilirsiniz. Çok stabil olmayabilir ama denenebilir.

dostum ilgin ve cevabın icin tesekkurler..program deneyerek hic ugrasmayayım o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Valla hocam G41 chipsetler overclock yapmaya yatkin degiller.bence hic ugrasipta hevesinizi kirmayin.onun disindakiler zaten menude yokikinci el bi P45 chipsetli anakart alirsan eger daha iyi olucaktir.cunku bende zamaninda foxconn'un g41 chipsetli bi mobo su vardi.islemcimde Q8400 du bir turlu overclock yapamiyordum.yanlis hatirlamiyorsam 2.4 veya 2.6 idi stok hizi.ikinci el Gigabyte P45-UD3LR almistim vede yanina Thermaltake Contac 30.stabil 3.6 da kullaabiliyordum.anakarti gectim tamamen chipsetten kaynakli bir durum.saygilar

o zaman forumdan p45 chipsetli anakart bakmaya baslayayım, cevap için tesekkurler hocam..

• Gigabyte anakartlarda 100mhz ye sabitlemene gerek yok pci frekansini ona dokunma power ile ilgili bir sorun olabilir islemcinin termal sicakligini anakarttan bir kontrol et eger sorun yok ise elindeki anakart 3.yghz ye kadar stable bir sekilde o.c. oluyor. En basitinden cpu saatine 333mhz yaz ramlerin orjinali kac mhz ise o degere geri cek voltaj degerine 1.4v gir aciliyorsa o.c. li bir sekilde voltaji geriye dogru biraz dusur mesela 1.36 yap cunku standart sogutucusu yetersiz kalabilir bana ulasabilirain o.c. ile ilgili imzamdaki sistemi bulana kadar her turlu gigabyte anakart kullandim

• Arkadaslar biraz abartmis sorsak g33 chipsetli anakartta q6600 4ghz imkansiz derler :D ama mumkun ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

Arkadaslar biraz abartmis sorsak g33 chipsetli anakartta q6600 4ghz imkansiz derler :D ama mumkun ;)

G33-G45-G43-G35 overclock icin uygun olmayan chipsetlere sahiptir arkadasim.Kullanmadigin birsey hakkinda yanlis seyler soyleyip insanlari farkli seylere yonlendirmeyelim Overclock mumkun degildir,olsa dahi alacagi maksimum verim 200-300 mhz lik artistan ibarettir.onun icin eziyet cekmeye gerek bile yok.P45 chipsetli bir board her turlu is gorursaygilar

• Jeezy kullanıcısına yanıt
    Yorum yapmadan imzama bakarsan kardesim gerekli bilgiye sahip olursun nekadar seviyorsunuz sanki profesyonal overclock isleriyle ugrasircasina p45 tavsiye etmeyi ne gerek var okadar masrafa. 4.4ghz oluyor max stabil olarak p45lerde arkadasin buna yetemilecek sogutucusu yokki p45 alsin gunluk kullanimda 3.0 rahaz kullanir o anakart ile 3.6da yapar ancak stabil olmasi icin 1.45v 1.5v ister buna benim sogutucum %75 fan ile zor yetiyor acikcasi.saygilarimla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamRtm -- 26 Mayıs 2014; 18:05:06 >
  • Hocam guzel soyluyosunda o anakartin kumasi belli kalibi belli.3.6 ghz gibi bir degerden bahsediyorsunuz.imksansiz bir deger.anakartta 3+1 faz var.ve cpu lar 65 nm.4 fazli bir anakartin 3.6 ghz de o voltajda stabil olmasi imkansiz.hatta daha dogrusu bana pek inandirici gelmiyor.3.0 bir ihtimal eyvallah ama ustu icin burda sabahlara kadar tartisirim seninlesaygilar

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamRtm

Yorum yapmadan imzama bakarsan kardesim gerekli bilgiye sahip olursun nekadar seviyorsunuz sanki profesyonal overclock isleriyle ugrasircasina p45 tavsiye etmeyi ne gerek var okadar masrafa. 4.4ghz oluyor max stabil olarak p45lerde arkadasin buna yetemilecek sogutucusu yokki p45 alsin gunluk kullanimda 3.0 rahaz kullanir o anakart ile 3.6da yapar ancak stabil olmasi icin 1.45v 1.5v ister buna benim sogutucum %75 fan ile zor yetiyor acikcasi.saygilarimla

dostum ben zaten 3.0 ghz yukarısını dusumuyorum yani voltaj vermeden normal hızı istiyorum..ama bu anakartta oc oluyor mu ? olmuyor mu ? ben bunu çözemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeezy

Hocam guzel soyluyosunda o anakartin kumasi belli kalibi belli.3.6 ghz gibi bir degerden bahsediyorsunuz.imksansiz bir deger.anakartta 3+1 faz var.ve cpu lar 65 nm.4 fazli bir anakartin 3.6 ghz de o voltajda stabil olmasi imkansiz.hatta daha dogrusu bana pek inandirici gelmiyor.3.0 bir ihtimal eyvallah ama ustu icin burda sabahlara kadar tartisirim seninlesaygilar

dostum bende 3.6 istemiyorum voltaj vermeden bana tanıdıgı hak olan 3,0 ghzi istiyorum yani abartmadan powere yuklenmeden
  • Hocam o anakartla 200-300 mhz den baska hiz artmazbu kadar stres cekmene gerek yok .al bi P45 sat sonra elindekini.overclock olur mu olmaz mi diyede strese girmezsin olur biter

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.