Bu kartlar hakkında bilgisi az veya çok olan herkez bildiğini yazarsa sevinirim.. tşk ederim..
Safkan OpenGL gücü olan kartlardır...DirectX uygulamalarında zayıftırlar, ancak DX9 DX10 gibi versiyonları desteklerler..Aslında çekirdek olarak geforce ve radeondan farkları yoktur..Mesala nvidia birine G92 derken diğerine G92GL(quadro) diyor. İşin sırrı kullanılan firmware ve elektronik aksamda. Ve başka bir not hem fireGL hemde Quadro ATİ ve Nvidia nın direkt gözlemleri altında üretilirler. Quadroları sadece PNY üretiyor mesala.
Bunlar oldukça pahalı kartlardır, oyun oynanmaz. Örneğin şu anda hemen yanımda bi HP workstation duruyor..CFD analizleri yapıyoruz, Çift Xenon işlemcili 16gb ramli bir canavar. Üzerinde 512MB QuadroFX 3700 var ve sadece bunun fiyatı yanılmıyorsam 1100 USD + KDV
Ancak profosyonel uygulamalarda mecburen kullanmanız gerekli. Yoksa isterseniz Radeon 4870 X 2 den 2 tane alıp takın yada nvidia 280 den SLI yapın hiç fark etmez.. Quadroların karşısında ancak nal toplar. (eski nesiller hariç tabi)
Burada ne iş yapacağınız önemli..Ben şu anda XFX 8600GTS kullanan bir bilgisayarda 4x AA ile Pro/E kullanıyorum, ancak yaptığım montajlar 20 30 parçayı geçmiyor. geçenleri başka workstationda hallediyorum. Tek Part larda zaten sorun yok. umarım açıklayıcı olmuştur biraz