Şimdi Ara

quark dosylarını hangi resim formatında kaydedebiliriz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • quarkta hazırladığım sayfaları nette yayınlamam gerekiyor... jpg formata çevirebilir miyim? ya da hangi formata çevirip yayınlayabilirim? nasıl yaparım?

• Yeni versiyonların özelliklerini bilmiyorum.
    Ama Quark dosyaları eskiden beri ".eps" kayıt yapılıp pek çok alanda profesyonel anlamda bile bu eps dosyalar kullanılır. Montaj vs. gibi
    sende bu eps dosyaları photoshopta açabilirsen oradan jpg kayıt yapabilirsin. yada monitörün büyük ise ekran fotosu çekip photoshopta yeni dosya açıp yapıştırıp jpg kayıt yapıp kullanabilirsin. hadi kolay gelsin şimdilik benden sana 2 çözüm....
    Ama dur son saniyede aklıma geldi. Quark dosyalarını webde yayınlamanın en profesyonel çözümü: PDF creatör gibi bir programla Yazıcılarına bir adet pdf sanal yazıcı ekliyorsun.. Quarktan print deyip bu yazıcıyı seçiyorsun. Quark dosyayı print yaptığında sana bir PDF döküman oluşturuyor. Tabi bu pdf dökümanın ayarları sana kalmış. Bu pdf dökümanı internette yayınlayabilirsin. Acrobat Reader'i olanlar çok net bir biçimde dosyayı görüntüleyebilirler. Acrobatı olmayan için sayfada bir yere link koyarsın acrobatı indiriverir. Eğer acrobat readeri indirmek istemeyen olursa onun içinde jpg görüntü koyarsın. PhotoShop pdf dökümanı açabilir. ve jpg kayıt yapabilir. (tüm bu işlemlerde biraz tecrübe ettikten sonra ayarları kavradığında netlik veya herhangi bir konuda sorunun kalmayacağına eminim)
    hadi tekrar kolay gelsin

• çok teşekkür ederim... pdf olayını denedim ama şimdi de şöyle bir durumla karşılaştım...

cutePDF diye sanal bir yazıcıyla qxp dosylarının pdf formatına çevirdim fakat türkçe karakterler görünmedi... bu sorunu nasıl gideririm?? bir bilgin var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkl82 -- 2 Mayıs 2006; 13:22:32 >
  • Konuya ve sorununa ilişkin subjektif bir bilgim yok..
    ama sorunun iki farklı aşamada olabilir.
    1- CutePDF programının aksaklığı/ayarı
    2- Sistemin aksaklığı/ayarı
    Birinci aşama için söyleyebileceğim pek fazla birşey yok. çünkü tecrübem yok. hiç görmedim bilmiyorum cutePDF programını.. (herhangi bir ayar bölümünde "install font" yada "subset font" gibi bir seçenek "all" yada "include" gibi bir seçenek olabilir. ne demek bu?: pdf kullanılan fontları içersin yada dosyaya eklesin gibi birşey)
    ikinci aşama için ise; sorunun font dosyalarından kaynaklanıyor ise kullandığın fontların unicode olmasına ve ttf (trutype) olmasına dikkat etmelisin.
    diğer yandan örn. Macromedia Freehand 10 programı için, sisteme bir reg dosyası kayıtı yapılarak bazı fontların türkçe karakter sorunu çözülüyor.. acaba QuarkXpress içinde aynı şey geçerli olabilir mi..
    fontu değiştirerek pdf yapmayı deneyebilirsin. Quark dosyasının kaynağı başka bilgisayar ise ve sen dosya üzerinde edit yapamıyorsan bu pdf yi orjinal dosyanın yapıldığı pc de yapmayı deneyebilirsin.. benim düşündüğüm programın tam adı "PDFcreator" turkish ini diye yapılandırma dosyasıda var PM den bana ulaş bulamazsan

• yardımların için teşekkürler... problemi şu registry dosyasıyla hallettim... indirin sip'i açın ve çalıştırın... hiçbir programda tr karakter problemi kalmıyor (tabi tr fontu yüklüyse...)

Yüklenilen Dosya: trfontxp.zip
    Download Linki:http://www.hemenpaylaş.com/download/638875/trfontxp.zip.html

('ş' harfini 's' yapın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkl82 -- 3 Mayıs 2006; 19:40:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tiff olarak kaydetme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.