Şimdi Ara

Quatro Mobile F1453 Yorumlar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.401
Cevap
95
Favori
398.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: glifixx

Kardeş uzun uğraşlar sonucu başardım.:) Neadrom sitesinden (1.1_V3-E_1.0.8_rooted_GPS-fix) Romunu indirip CWM den kurdum tlf.açmadan recovery moda girip Yalnız benim dahili hafıza görünmüyodu sd karttan Tsunami romu bulup ok.dedim ve yükledi nihayet..Sonra Oppo romu yükledim ve halen onu kullanıyorum..Biraz şarjı çok yiyo ama görsel olarak en iyi rom bence..

çok sevindim.yalnız dediğin rom zip uzantılı değil cwm den nasıl yükledin.
  • Merhaba arkadaşlar geç oldu kusura bakmayın. Şimdi sırası ile ben neyi nasıl yaptım onu yazacağım. Ben bütün işlemleri simkart takılı değilken yaptım sizede çıkartmanızı öneririm.

İlk önce gerekli olan flastools,makdroidtool ve driverların olduğu dosyayıhttp://yadi.sk/d/blBV8TPGSXwEz bu linkten indirin.

Öncelikle telefonu bilgisayara kablosu vasıtası ile bağlıyoruz ve telefonun USB hata ayıklama özelliğinin tikli olduğundan emin oluyoruz;
    Geliştirici seçenekleri menülerde görünmüyor açmak için;
    Ayarlar>Telefon Hakkında>Derleme numarası 7 kere tıklamanız gerekiyor. Daha sonra Ayarlar menüsünde Geliştirici seçenekleri açılıyor.
    Sistem Ayarları > Geliştirici Seçenekleri > USB hata ayıklama (tikli olacak ve tüm işlemler boyunca öyle kalacak) ( bu kısım @adamavi nin konusundan alıntıdir.)

Usbvcom driverlarını bilgisayaranıza kurun. ben adb driverları da indirip kurmuştum önceden linkhttp://pdanet.co/a/
    bu linkten rootgenius adlı programı indirinhttp://www.shuame.com/en/root/ sayfada programın resimli kullanımı mevcut. Bende şöyle bir sıkıntı oldu birkaç kere deneyince root etti cihazı başta rootlu gözüksede kurulumu yapmadı cihazda sahte konumlara izin veri tikledim (geliştirici seçenekleri) ve sıkıntı olmadan rootladı. Kapatıp açın cihazı ve driver genius hala rootlu gösteriyorsa root olmuştur. Yada mkdroidlede aynını yapabilirsiniz. Driverlar düzgün yüklendiyse mkdroid cihazı direk tanıyıp özellikleri yazacaktır. Sağ altta root butonu var ona basarak root edebilirsiniz. Sol alttaki kutucuk yeşil olunca root tamamdır. Sonra üstten backup sekmesini seçiyoruz. backup userdata yı tikleyip backup tuşuna basıyoruz. Böylelikle herhangi bir sıkıntı olursa orjinal yazılımımız ve programlarımız yedeklenmiş oluyor. Bu linkte resimli anlatım var ingilizcehttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=44509214&postcount=407&nocache=1&z=762639786116778 Sonra telefonu bilgisayardan ayırıp kapatıyoruz. Bazı yerlerde pilini sökün 10 sn bekleyin de demişler.

Bu linkten 1.0.8 gps fix romunu indiriyoruz.http://www.needrom.com/mobile/inew-v3-v3-e/
    Bu linktende tsunami romunu indiriyoruz.http://www.needrom.com/mobile/tsunami-rom/

İndirdiğimiz ROM v3_inew_v1.0.8_GPS-Fix_MNShop.cz dosyasını 7.zıp yada winrarla bir klasöre çıkartıyoruz. Flashtool.exe yi çalıştırıyoruz scatter-loading e basıp romu çıkarttığımız klasörden MT6582_Android_scatter.txt dosyasını seçiyoruz ve yüklemesini bekliyoruz. Option sekmesinden Downloadı seçip DA DownLoad All ın yanına tik atıyoruz. Flashtoolun anasayfasında Downlad sekmedinde firmware update i seçiyoruz ve downloada basıyoruz. Telefonumuz kapalı haldeyken telefonu pc ye bağlıyoruz ve bekliyoruz flash tool teli görüyor ve işleme başlıyor sabırlı olun bu aşamada. Enson yeşil ekran çıkınca işlem tamamdır arkadaşlar. Telefonu açıyoruz ve kullanıyoruz. Flash tool kullanımı resimlihttp://www.replikacep.com/tum-mtk-modelleri-sp-flash-tool-ile-rom-yukleme-t567.0.html

Şimdi CVM den Tsunami romunu yükleyeceğiz. Telefonu pc ye bağlıyoruz. Unutmuyoruz usb ayıklama hep açık olacak. Telefon usb belleği olarak bağlanır biz onu mtp olarak değiştiriyoruz (Nedense usb bellek bağlantısında cihazı görsekte içini göremiyoruz).
    İndirdiğimiz tsunami romunu cihazda sd kartta download klasörüne kopyalıyoruz (zıp olarak bu dosyayı açmıyoruz). Telefonu pcden ayırıp reboot ediyoruz. Açılırken güç düğmesine ve ses açma tuşuna aynı anda basılı tutuyoruz ve cihaz cwm ye giriyor. Burada ses açma kapama tuşları klasör seçme dosya seçme tuşlarımız güç tuşuda işlem tuşu geri tuşuda geri tuşu :) gerçi son versiyon dokunmatik destekliyor. Cihazı full wipe yapıyoruz
    -> Wipe Menu -> Wipe All Data – Preflash
    -> Wipe Menu -> wipe Dalvik Cache
    Bitince Install zip from sdcard ı seçip sd karrtaki download klasöründeki rom zıpını seçiyoruz. Başlatıyoruz bekliyoruz. bitince cihazı reboot ediyoruz ve tekrar güç tuşu ve ses açma tuşu ile cwm mwnüsüne giriyoruz. Wipe sekmesinden
    -> Wipe cache partition
    -> Advanced -> Wipe Dalvik Cache
    yapıyoruz bitince cihazı tekrar açıp kapatıyoruz ve güle güle kullanıyoruz.

Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir. Yedek almadan işlemlere lütfen başlamayın ve rom yükleme işinin riskli olduğunu ve cihazı pert edebileceğinizi unutmayın. Güle güle sıkıntısız kullanımlar herkese.

• sezerixi kullanıcısına yanıt
    Detaylı anlattım umarım işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasai

kasai kardeşim allah razı olsun.inan sana zahmet verdiğim için çok mahcubum.en azından emek harcayıp bu kadar bilgiyi yazdın.bir çok kişi bu yazıdan çok faydalanacak.
    inan yazdıklarının aynısını yaptım ve sonuç aynı.hatta fabrika ayarları bile işe yaramıyor.teli sıfırlıyorum.açıldığında bütün yüklediğim uygulamalar yerinde duruyor.
    tekrar teşekkür ederim.
  • sezerixi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim . Keşke işinize yarasaydı . Enteresan bir durum. Rootu başka programla yapmayı denedinizmi acaba. Ama telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde uygulamaların durması enteresan...
  • Birde acemi arkadaşlar için Seyit arkadaşımızın yaptığı MTK all in one diye bir program var. İşinize yarabilir indirme linki
    http://www.mediafire.com/download/4v1bhf1cr828pkj/MTK+All+In+One+-+zopomobileforum.zip
  • @omerfurkanfurkan arkadasin telefonunu aldim bende ilk izlenimlerim olumlu bataryayi deniyorum bakalim. Yalniz silikon bir kilif lazim bana acil arkadaslar elinde fazla olan varsa satin alabilirim yada orjinali gelene kadar piyasada hangi telefonun kilifi buna uyabilir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • detaylı açıklayıcı olmuş zaten biraz uzun bir işlem dikkat gerekiyor yoksa takılmalar donmalar oluyor kendimden biliyorum teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerixi

quote:

kasai kardeşim allah razı olsun.inan sana zahmet verdiğim için çok mahcubum.en azından emek harcayıp bu kadar bilgiyi yazdın.bir çok kişi bu yazıdan çok faydalanacak.
    inan yazdıklarının aynısını yaptım ve sonuç aynı.hatta fabrika ayarları bile işe yaramıyor.teli sıfırlıyorum.açıldığında bütün yüklediğim uygulamalar yerinde duruyor.
    tekrar teşekkür ederim.

Kardeş sağolsun Kasai hoca açıklamaları yapmış.Bende dün bahsettiyim dosyayı 1.0.8 root-gps-fix dosyasını indirip aynı işlemleri yaparak kurdum.Kurduktan sonra telefonu açmadan direk recovery menüsüne girerek oppo romunu kurup yükledim ve açıldı..Bu arada rom rootlu olduğu için recoverye direk girebiliyosun..Birde benim dediğim dosyayı romu yükleyip bir dene istersen nead rom sitesinden bulabilirsin romu..

• quote:

Birde acemi arkadaşlar için Seyit arkadaşımızın yaptığı MTK all in one diye bir program var. İşinize yarabilir indirme linki
    http://www.mediafire.com/download/4v1bhf1cr828pkj/MTK+All+In+One+-+zopomobileforum.zip

tekrar merhaba ....yaptığım hatayı anladım.aslında romu yüklerken cwm recovery i tekrar yüklüyordum.halbuki yüklemeden de cwm den tel açılıyor.
    arkadaşlar oppo romu şiddetle tavsiye ediyorum.görsellik stabilite muhteşem.kurduktan sonra inanın kitkat rom veya başka romlar kesinlikle aklınıza bile gelmeyecek.

kurulum şöyle kasai kardeşimiz sağolsun zahmet edip yazmış.ben özetle yazayım.kasai kardeşimizin dediği 1.0.8 romu yükleyin.açın biraz kurcalayın.daha sonra
    http://www.needrom.com/mobile/color-os-rom-ported-fix-all/ linkteki romu hafıza kartına atın.teli kapatın.power tuşu+ses yükseltme tuşu beraber basın.recovery menüsünden wipe data factory reset power tuşuyla seçin yes deyip bitmesini bekleyin tekrar aynı menüden wipe cache partitiona tıklayın onada yes deyin .aynı menüden advanced tıklayın.ikinci seçenekte olan wipe dalvik cache tıklayın.daha sonra menüden instal zip from sd card a tıklayın.attığınız oppo romu bulup yükleyin.bitiminde recovey menüsünden advanced wipe dalvik cache tıklayın.teli tekrar başlatın.bu romu kesinlikle tavsiye ederim.full türkçe.kurun bana hak vereceksiniz.
    sağlıcakla

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerixi

quote:

Birde acemi arkadaşlar için Seyit arkadaşımızın yaptığı MTK all in one diye bir program var. İşinize yarabilir indirme linki

tekrar merhaba ....yaptığım hatayı anladım.aslında romu yüklerken cwm recovery i tekrar yüklüyordum.halbuki yüklemeden de cwm den tel açılıyor.
    arkadaşlar oppo romu şiddetle tavsiye ediyorum.görsellik stabilite muhteşem.kurduktan sonra inanın kitkat rom veya başka romlar kesinlikle aklınıza bile gelmeyecek.

kurulum şöyle kasai kardeşimiz sağolsun zahmet edip yazmış.ben özetle yazayım.kasai kardeşimizin dediği 1.0.8 romu yükleyin.açın biraz kurcalayın.daha sonra
    http://www.needrom.com/mobile/color-os-rom-ported-fix-all/ linkteki romu hafıza kartına atın.teli kapatın.power tuşu+ses yükseltme tuşu beraber basın.recovery menüsünden wipe data factory reset power tuşuyla seçin yes deyip bitmesini bekleyin tekrar aynı menüden wipe cache partitiona tıklayın onada yes deyin .aynı menüden advanced tıklayın.ikinci seçenekte olan wipe dalvik cache tıklayın.daha sonra menüden instal zip from sd card a tıklayın.attığınız oppo romu bulup yükleyin.bitiminde recovey menüsünden advanced wipe dalvik cache tıklayın.teli tekrar başlatın.bu romu kesinlikle tavsiye ederim.full türkçe.kurun bana hak vereceksiniz.
    sağlıcakla

Görsellik muhteşemde,şarjı içiyor mübarek..bekleme modunda bile 3 saatte %30 pil tüketti bende..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glifixx -- 8 Haziran 2014; 0:18:24 >

• glifixx kullanıcısına yanıt
    Tsunami de şuan 21. saatteyim yüzde 23 şarj var hala. 3g wifi açıktı bugün çoğunlukla. Thl w8 bataryasını sipariş verdim aliexpresten o 2000 lik bakalım o gelince nasıl olacak. Birde harici şarj cihazı sipariş ettim eBay dan 2.5 dolara o gelince daha iyi olacak diye umuyorum. Çünki alet yüzde yüz şarj göstersede aslında 89 da falan kalıyormuş yabancı forumlarda öyle yazmışlar. Hepsi gelince sonuçları paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasai -- 8 Haziran 2014; 0:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quatromobile

quote:

Orijinalden alıntı: beyazid84

quote:

Orijinalden alıntı: quatromobile

Cihazımızın ekranı ips'dir.

Konuya yetkili birinin gelmiş olmasına sevindim.
    Forumda bu tip cihazlara ilgi yüksek. Anladıgımız kadarıyla ürün, İnew V3 modelinin Türkiye'de montajlanmış hali.
    Ürün teknoloji marketlerde satılacak mı? Teknik servis sadece Bursa'da mı mevcut?

İnew firmasının Türkiye distribütörü olup Quatro F 1453 adı altında türkiyede imal edilmiştir.Ürün teknoloji marketlerde yerini alıcaktır.Quatromobile olarak Türkiye'nin farklı şehirlerinde servis anlaşmalırımız vardır fakat F 1453 ürünün sadece Bursa'daki genel servisimiz hizmet verecektir.Ürünlerimiz 2 yıl garantili olup servis süremiz 7 iş günüdür.

Bende diyorum nasıl bu fiyata telefon satabiliyorlar. Montaj Türkiyede yapılınca ÖTV eklenmiyor haliyle (2009 - 2010 tarihli habere göre).

Türkiyede montaj yapılması kalite kontrolünde adam gibi olacağı hissini uyandırıyor, tebrik ederim bu girişiminiz için.

Ancak madem "Assembled in Turkey" basıcaksınız arkasına, şöyle daha düzgün bir marka / model ismi verseniz olmaz mıydı?

Birde web sitesi ne zaman açılacak? O kadar arattım göremedim.

• Gps fix uzerine tusunami romu kurmama ragmen gps de buyuk sorun yasiyorum baglaniyor hemen kopuyor fast gps de denedim durum ayni

• merhaba hocam ben yedek almada sıkıntı yaşadım da eğer varsa kendi yedeğinizi gönderirir misiniz?
  • enesvk E kullanıcısına yanıt
    400 mb. hocam çünki özelleştirmiştim kendim için. genede yükleyebilirsem haber veririm.

• romu kurduktan sonra açık alanda net bağlı. iken GPS fix yaptınızmı hocam. Ben 15 km denedim alt geçitte kopar gibi oldu sadece. İgo kullanıyorum bu arada.

• peki hpcam bekliyorum teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yufat

Gps fix uzerine tusunami romu kurmama ragmen gps de buyuk sorun yasiyorum baglaniyor hemen kopuyor fast gps de denedim durum ayni

Öncelikle Root Explorer programını kullanarak system / etc / gps.conf dosyasını bulun
    üzerinde uzun süre parmağınızı tuttuğunuzda çok seçenekli pencere açılacaktır.
    oradan Open with dediğinizde yine çok seçenekli bir pencere açılacaktır.
    Burada Text editor'u seçiyoruz.
    İlk sırada NTP_SERVER = cn.pool.ntp.org yazılı olduğunu göreceksiniz.
    Burada cn yerine tr yazıyoruz ve satır şu şekilde olacak NTP_SERVER = tr.pool.ntp.org
    daha sonra geri çıkarken kaydedeyim mi diye soracak evet de çık.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.