Şimdi Ara

Quatro Mobile F1453 Yorumlar (414. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.401
Cevap
95
Favori
398.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• harbibirii kullanıcısına yanıt
    Bu komple dokunmatik ve dis cam. Takilirda ben olsam riske atmam. 10-20 liraya takarlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • servisin elinde board yok . en ufak arizada ucret talep etmeleri ise komedi . halil ve eser bey burayi okuyorsa sahip ciksin azicik konuya . servisteki elemanlarin hali tavri uslubu hic hosuma gitmedi, nerede eski erkayasan nerede simdiki para diyip 20 gunden once telefon gelmez bosuna beklemeyin diyen elemanlar . daha servise gitmeyen telefona ucretli tamir olur elimizde parca yok diyorlar birde . insallah bir an once duzene girer eskiden oldugu gibi sahip cikarlar musterilerine .

• arkadaşlar lütfen acil cevap, fikri olan yada başına gelen varsa çözüm ve sonuçla alakalı yardımcı olursa çok sevinirim. sıkıntı şu ;

telefon son 15 gündür kendi kendine sürekli açılıp kapanıyor en sonunda batarya söküp az bekledikten sonra düzeliyordu ama maksimum yarım saat sürüyordu bu durum. haliyle birçok sıkıntı yaşadık anlık olarak. neyse belki düzelir ümidiyle yaklaşık 1 buçuk senedir yüklü olan bütün uygulamaları verileri silmeyi göze alarak telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm ama gram değişiklik olmadı. bydublor arkadaşımız needromdan custom rom atmayı önerdi ama henüz denemedim. son 3 gündür simi çıkardım ve telefon açık şekilde bekliyordu ve bugün şunu farkettim ; telefonda sim kart takılı değilken telefonda takılma donma kitlenme açılma kapanma olmuyor, tek simle kullanıyorum telefonu (sim 1 sim 2 ikisinide denedim aynı)

şimdi merak ettiğim şey bu durum belki tesadüftür ama sizce servise gitmeden düzelme ihtimali var mıdır. servisi aradım, söyledikleri telefonda virüs vardır fabrika ayarları virüsü silmez, muhtemelen ana kartınız arızalıdır, garantiye girmez değişimi ücretli vs.. dediler, birde 20 günü geçermiş telefonun elime ulaşması . malum önümüz bayram, yedek telefonumda yok. şimdi servis telefonu gönderiyorlar mı hiç fikrim yok. ikincisi telefonu gayet özenli, abuk subuk sitelere girmeden kullanan birisiyim. bu anakart arızası ve garanti durumu ne kadar gerçekçi, yani daha garantisi bitmemiş telefona ücret istemek normal bir durum mudur.

son olarak telefonu aldığım zaman ufak tefek sıkıntıları vardı, hatta biz firmayı kendi firmamız olarak Gördüğümüz için çok dert etmedik, fırsat bulunca göndeririz nasıl olsa yaparlar, nede olsa bizim kendi firmamız olarak düşündük ama görüyorum ve üzülüyorum ki burada artık aktif değiller ve Halil beyle Eser beye ulaşmak imkansız hale gelmiş. ben kocaman bir Lg rezaleti yaşadıktan sonra erkayasan ile çok şeyin değiştiğini düşünüyordum, yinede buna inanmak istiyorum. o yüzden bu mesajı okuyan ve bizleri iyi kötü tanıyan erkayasanın yetkililerinden eskiden olduğu gibi olumlu ve tamamen müşteri memnuniyeti odaklı bir yaklaşım bekliyorum. iyi geceler cümleten.

• newrophat kullanıcısına yanıt
    hocam ben custom rom değilde needromda fabrika romu mevcut onu yükleyip telefonda ki sıkıntının donanimsal mi yoksa yazılımsal mi olduğunu anlamanin daha kolay olacağını dusunuyorum dedim :) telefonda abuk sabuk yerlere girmesinizde bazen acilan popuplar vsler sıkıntı yaratabiliyor.

anakart garantiye girip girmeme konusu tamamen teknik servislerin insiyatifine kalmış bir sey olarak goruyorum. farklı firmalarda anakart icin ucret istenilen ve istenilmeden islem yapilan arkadaşlarım oldu. Muhtemelen erkayasan da da ucretli ve ucretsiz işlem görenler olmuştur.

Dedigim gibi orjinal fabrika yazılımını yukleyip bir deneyiniz ve gozlemleyiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bydublor

hocam ben custom rom değilde needromda fabrika romu mevcut onu yükleyip telefonda ki sıkıntının donanimsal mi yoksa yazılımsal mi olduğunu anlamanin daha kolay olacağını dusunuyorum dedim :) telefonda abuk sabuk yerlere girmesinizde bazen acilan popuplar vsler sıkıntı yaratabiliyor.

anakart garantiye girip girmeme konusu tamamen teknik servislerin insiyatifine kalmış bir sey olarak goruyorum. farklı firmalarda anakart icin ucret istenilen ve istenilmeden islem yapilan arkadaşlarım oldu. Muhtemelen erkayasan da da ucretli ve ucretsiz işlem görenler olmuştur.

Dedigim gibi orjinal fabrika yazılımını yukleyip bir deneyiniz ve gozlemleyiniz.

hocam zahmet olmazsa orjinal romun linkini verme şansınız var mı. derleme numarasını yazmıştım size sanırım ona göre yapılacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

quote:

hocam zahmet olmazsa orjinal romun linkini verme şansınız var mı. derleme numarasını yazmıştım size sanırım ona göre yapılacak.

http://www.needrom.com/category/others/q-r-s-t/quatro-mobile/

Merhaba hocam sizde bizim gibi 1,5 yıldır Quatro kullanıcısısınız uzun zamandır başlığa girmiyordum girdim sizin nickinizi görünce yardımcı olayım dedim.Aynı sorunu bende yaşıyordum telefoncu arkadaşım virüs filan vardır diye ısrar esiyordu bariz anakart problemiydi serviste 2,5 hafta kaldi telefonsuz kaldim o surede anakart değiştirildi sizinde anakart değişmesi lazım sanırım.O zaman sağ olsunlar Anakartımı ücretsiz değiştirmişlerdi.

Teknik servise de değinmeden geçmeyece ğim.Teknik servis gerçekten çok bozdu daha önceki problemlerimde (bir çok sorun yaşadım) servisle ama geçte olsa hallodu yaklaşık 4 aydır ses açma tuşu yok telefonumda 1-2 kere duşmeye bagli olarak açılmisti ora sonra demir çıtanın ses açma yeri bildiğiniz zamana bagli olarak deforme olup koptu daha sonra diger taraftaki çıtanın alt yeri koptu yine belli bir süreyle.Anakart değişimiden dolayi daha once yaşadığımız wifi çekim problemi olmuştu daha sonra bir ara gonderirim diye ustune dusmemistim ses tusu filan gidince servise durumu anlattigimda 30 küsür servis telefonunun müşteriler tarafindan bozuldugunu daha da musteriye servis telefonu gondermeyeceklerini soylediler o gunden beri bende yollayamiyorum telefonu saçma sapan bir şekilde kullaniyorum ses açma kapama namına hiç bir şey yok ama hakkını vereyim Taş gibi telefon hala dayanıyor bana. Eser Halil ve Gökhan beyler forumu bıraktığından beri teknik servis baya kötü oldu giden telefon en az 1 hafta geçmeden işleme bile alınmıyor elemanlar bi haber.Aldığım ve aldırdığım telefonlar 10'a yakın ama şirket popülerliğini gözümde kaybetmeye başladı servis yüzünden açıkcası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vodoo84

Merhaba hocam sizde bizim gibi 1,5 yıldır Quatro kullanıcısısınız uzun zamandır başlığa girmiyordum girdim sizin nickinizi görünce yardımcı olayım dedim.Aynı sorunu bende yaşıyordum telefoncu arkadaşım virüs filan vardır diye ısrar esiyordu bariz anakart problemiydi serviste 2,5 hafta kaldi telefonsuz kaldim o surede anakart değiştirildi sizinde anakart değişmesi lazım sanırım.O zaman sağ olsunlar Anakartımı ücretsiz değiştirmişlerdi.

Teknik servise de değinmeden geçmeyece ğim.Teknik servis gerçekten çok bozdu daha önceki problemlerimde (bir çok sorun yaşadım) servisle ama geçte olsa hallodu yaklaşık 4 aydır ses açma tuşu yok telefonumda 1-2 kere duşmeye bagli olarak açılmisti ora sonra demir çıtanın ses açma yeri bildiğiniz zamana bagli olarak deforme olup koptu daha sonra diger taraftaki çıtanın alt yeri koptu yine belli bir süreyle.Anakart değişimiden dolayi daha once yaşadığımız wifi çekim problemi olmuştu daha sonra bir ara gonderirim diye ustune dusmemistim ses tusu filan gidince servise durumu anlattigimda 30 küsür servis telefonunun müşteriler tarafindan bozuldugunu daha da musteriye servis telefonu gondermeyeceklerini soylediler o gunden beri bende yollayamiyorum telefonu saçma sapan bir şekilde kullaniyorum ses açma kapama namına hiç bir şey yok ama hakkını vereyim Taş gibi telefon hala dayanıyor bana. Eser Halil ve Gökhan beyler forumu bıraktığından beri teknik servis baya kötü oldu giden telefon en az 1 hafta geçmeden işleme bile alınmıyor elemanlar bi haber.Aldığım ve aldırdığım telefonlar 10'a yakın ama şirket popülerliğini gözümde kaybetmeye başladı servis yüzünden açıkcası.

merhabalar hocam, evet telefonu foruma özel kampanyayla aldık. hatta fatura bile göndermediler o zaman. arayıp sorduğumda kutuya koymayı unuttuk ama önemli değil ömür boyu biz malımızın arkasındayız dediler.

telefonu aldığımdan beridir ; arka kapak tam oturmuyor, WiFi çekim gücü çok düşük, ses açma kapama tuşları sıkıntılı(kısma tuşu hiç çalışmıyor) ekran sensörü arama esnasında çalışmıyor telefonla konuşurken saat tarih ayarına giriyor vs...

bahsettiğim herşey ilk aldığım günden beri var. o zamandan beridir ya onlar uygun olmadı yada biz ama dediğim gibi nasıl olsa bizim firma diye düşündüğüm için çokta dert etmedim, geç olsun güç olmasın dedim, çünkü o zamanda yedek telefon sıkıntısı yoktu. zaten telefon orjinal ömrünün yarısını dinlenerek geçirdi.

keşke konu eskisi gibi aktif olsaydı, keşke firma yetkilileri forumdan gitmeseydi. hayaller ile hayatlar yine ters yüz oldu hocam, nerede eski quatro servisi ilgisi alakası demeden edemiyor insan, neyse hayırlısı olsun, demek ki bu devirde çokta fazla ümitli olmamak lazımmış. yinede Allah hepimize herşeyim hayırlısını nasip etsin, ne diyeyim ; vardır bunda da bir hayır.

• quote:

Orijinalden alıntı: benkimim50

quote:

Orijinalden alıntı: newrophat

quote:

http://www.needrom.com/category/others/q-r-s-t/quatro-mobile/

hocam 1,6 olan romu mu indireceğiniz. Google amcada arayınca needrom sitesinde f1453 için başka romlarda çıkıyor. hangisi fabrika romu onu anlamadım. bu verdiğiniz link sanırım güncel yazılımla alakalı bir rom çünkü bende hala v1.03 yüklü :)

• Forumdan desteklerini çektiklerinden beri benim için Quatro bitmiştir. Ne cihaz alırım artık ne de aldırırım.

Doğrudur hocam, v1.0.6 yükleyeceğiz sizin cihaz 1.03 te kalmış ve o rom en eski rom. Ondan sonra gelen OTA güncellemelerini alamaz 1.0.3

http://www.needrom.com/download/quatro-mobile-f1453-rom-v1-0-6/
    Hocamın sorunu çözülüp çözülmediğini bilmiyorum ama en son 1.1.0 OTA güncellemesini yapıyordu. Umarım işi görülmüştür.

Düzeltme: Sıkıntıları devam ediyormuş servislik cihaz :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydublor -- 22 Haziran 2016; 23:55:21 >
  • alalı 1 yıl 7 ay oldu batarya baştan beri yetmiyordu şimdi iyice hızlı bitmeye başladı. zaten baştan beri bataryanın % kaç olduğunu gösteren yer bozuktu kapayıp açınca değişiyodu. Sormak istediğim orjinal batarya varmı 1860mah dan daha yüksek olan bide varsa bataryamı almak mantıklı yoksa powerbank mı ?
  • quote:

Hocamın sorunu çözülüp çözülmediğini bilmiyorum ama en son 1.1.0 OTA güncellemesini yapıyordu. Umarım işi görülmüştür.

Düzeltme: Sıkıntıları devam ediyormuş servislik cihaz :(

bydublor üstadımızın sayesinde telefon brick olmaktan kurtuldu. en son güncel sürüme yükselttik, sağolsun neredeyse bütün gününü bizim sıkıntımıza ayırdı, Allah razı olsun.

sonuca gelince ; sıkıntı devam ediyor ama güncelleme ile düzelir diye uğraşırken, hiç anlamadığım bir konu olduğu için kendi kendime yaparım ümidiyle az daha telefonu tamamen kaybediyorduk. şimdi hiç olmazsa sorunun yazılımla alakalı değil donanımla alakalı olduğunu öğrenmiş olduk. şu haliyle bayramı çıkarsın ilk iş servise gidecek.

sizlere de tavsiyem telefon hakkında bilgi sahibi değilseniz hiç uğraşmayın, öyle tak kabloyu bas düğmeye işleri değilmiş, belki ufak bir sorunu kurcalayım edeyim derken kocaman bir soruna istemeden sebep olabilirsiniz. forumda hiçbir karşılık beklemeden insanların sorunlarına müdahil olan güzel insanlar var, o güzel insanları küstürmeden bezdirmeden yardım isterseniz ellerinden geldikleri kadar yardımcı oluyorlar zaten. yada gönderin servise kaderinize razı olun ama benim gibi asla kurcalamayın :)

• suatq S kullanıcısına yanıt
    Teknik servise ulasirsiniz ellerinde olmasi gerek. 2100mAhlk buyuk ihtimalle f plus pilide uyacaktir.

• bydublor B kullanıcısına yanıt
    2100 de azmış galiba en iyisi powerbank almak.

• suatq S kullanıcısına yanıt
    2100 de günü çıkarmayacaktır ama bir nebze daha verimli olacaktır. İnew yurt dışında bu cihaz 1860mAh ları kullanıyordu.
  • 360 derece videoları çalıştırabilen var mı. gyroscop sensörü quatro ya göre var, test programına göre de var, ancak factory mod da .açıp gyroscop sensörü test ettiğimde fail diyor. 4aylık telefon. sensor mü arızalıdır acaba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bydublor B kullanıcısına yanıt
    s.a.gunaydin cumleten. telefondaki donma kitlenme sorununun nedenlerinden birisi sanirim arka kapakla alakali yani nfc yeri gibi . telefondan nfc ozelligini kaldirmak yada devre disi birakmak icin ne yapabilirim. birde bunu denemek istiyorum . bu sefer pek tesaduf gibi gelmedi bana . bu arada telefon rootlu degil.

• 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.