Şimdi Ara

Quatro T1461 ANA KONU (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.026
Cevap
19
Favori
46.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tesekkurler hocam yaptim telefon rahatladi vallahi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunkBunny kullanıcısına yanıt
    Hocam RAM dolmuş işe arka planda açık uygulama çoktur. Sonlandırırsanız ram boşalır. Telefonun kapasitif tuşlarından ortadaki EV tuşuna bastığınızda arka planda çalışan uygulamaları gösterir. onları kapatmanız lazım yana çekerek.

RAM Read Access Memory Okunabilir hafıza geçici olarak çalışan programlar sistem uygulamaları vsleri burada işletime sokar. Burası ne kadar çok olursa aslında bir nevi nefes alması telefonun daha rahat olur.

Uygulamaların SD karta taşınması ise telefonun dahili belleğini rahatlatır. Ancak SD kart okuma hızına bağlı olarak bazı zamanlarda uygulamalarda yavaşlama vb. yaşanabilir. Zaten bu yuzden iyi bir sd kart class10 olanlardan tavsiye edilir. Okuma ve yazma hızı olanlardan.

Yine çoğu android telefon belli bir zaman sonra program ekle kaldır yada yüklü ygulamaların önbelleklere aldığı dosyalar itibari ilede yavaşlama gösterebilir bunun içinde en gzel şeylerden biri telefonu recovery moda alıp factory reset vb işlemleri yapmaktır.

ekran jelatini konusna gelince ben alışkanlık olduğu için temperli cam kullanıyorum. Kılıf kullanmıyorum. Bana t1461 için verilen arka sert kapakta çok ergonomik gelmiyor. Ama bazı insanlar düşünce bişi olmasın diye muhafaza amaçlı kullanıyorlar. Yoksa çokta narin bir cihaz olduğunu sanmıyorum keza her zaman derim her marka modelde telefonu düşürdüğünüzde düşürdüğünüz yükseklik düşüş şekli vs vs çok etken var ;)

Kolay gelsin hayırlı akşamlar,

• bydublor B kullanıcısına yanıt
    Ellerine saglik hocam cok guzel yazmissin.

Tamperli cam icin link gonderebilir misin ? Senin kullandiginin linki olsursa daha iyi okur mobildeyim kendim rahatca arastiramiyorum hocam

• Hocam ben firmanın verdiği temperli camı kullandım. Quatronun piyasada zaten aksesuarları neredeyse bitti.

İsterseniz firma ile irtibata geçerseniz size kırılmaz cam ile ilgili olarak yardımcı olacaklardır.
    Tamamdir hocam oyle yaparim tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: MaRQuE

Video kaydetme uygulaması olarak ne kullanıyorsunuz arkadaşlar?
    Bende Camera FX Zoom var ama video kaydetmeyi desteklemiyor telefon.

Ekleme: Stok kamera uygulamasını kurdum....

Usta bende camera zoom fx kullanıyorum Ancak bir problem baş gösterdi uygulama da. Sadece bu uygulama da ekran oryantasyonu yanlış. Ancak xposed modu kapatınca problem kalmıyor. Bir çözüm önermesi olan var mi?

Ayrıca video için simple camera uygulamasını kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neosinan -- 20 Aralık 2015; 12:34:10 >
  • neosinan N kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 11:7:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Activityforcenewtask, blurred system UI, boot manager, crappalink, fixvisibiltyofmultiplenonfullscreenactivities, gravitybox, greenify, protectedapps, off screen animation, spotify skip, xblast tool, xhalo floating Windows, xposed additions.

Bunların hepsini kullanıyorum ;)

Problem benim telefonla alakalı olduğundan uygulama geliştiricisine mesaj atmak mantıklı gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neosinan -- 21 Aralık 2015; 10:42:17 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 11:7:50 >
  • Not: 24.12.2015 Firmanın MNG kargo ile anlaşması bitmiştir. Firmanın Facebook Hesabından alıntıdır.

Quatro kullanan muşterilerimiz bundan sonra servise Aras Kargo ile gonderebilirler.Müşteri numaramiz yok.Sadece kargoya gittiğiniz de ERKAYASAN diye soylemeniz yeterlidir.Yeni anlaşmamiz tum Aras Kargo şubeleri iledir.
  • Facebook Grubumuza da Beklerız Arkadaşlar. Yardımcı Oluruz.

https://www.facebook.com/groups/646497312148424/
  • Telefonun GPS sorununu kesin olarak çözen varmı acaba ? Forumda daha önce söz konusu olmuştu ama ben yine de bu sorunu çözüp hala sorunsuz olarak kullanan varsa ne yapmam gerektiği hakkında yardımlarını rica edeceğim.
  • arkadaşlar 6 kasımda t1461 cep telefonu aldım.
    telefon sıfır kutusundan yenilenmiş olarak çıktı. bir kaç gün başkasını kullanması sorun değil dedim ama hoparlörü de bozuk çıktı. teslim aldığım gün servise yolladım. tahminen 10 gün sonra hoparlörü yapılmış olarak geldi.
    telefonun 2-3 gün kullanınca telefonun dokunmatiğinin algılama sorunu olduğunu fark ettim birde her telefon görüşmesinde karşı taraftan sesimin kesildiği, boğuk geldiği gibi sözler duyunca tekrar servise yolladım
    telefon 1 ay sonra bugün geldi, servis notunda "genel bakım yapıldı. sim kartlarla denendi. testler yapıldı." yazıyordu ama dokunmatiğin sorunun devam ettiğini gördüm yani hiç bir şey yapmamışlar.
    52 gün önce aldığım telefon hala çalışmıyor

Erkayasan'dan uzak durun eskisi gibi değil.
  • acemi07 kullanıcısına yanıt
    Bunu paylaşman güzel oldu hocam.

Enişteye alacaktım telefon sıkıntılı falan çıkar garantide tamir edip göndermezse enişteyle uğraşırız. Umarım senin sorununu da çözer firma.
    Hocam bu telefon için kapaklı kılıf mevcut mu piyasada ?

İnternetten baktım biraz ama bulamadım belki sen biliyorsundur diye danışayım dedim

edit: Bir de bizim pederin telefon iyi çalışıyor ama şu l tuşu silme tuşu karışıklığı mevcut. Garanti o durumu nasıl düzeltiyor ? Sence göndermeli miyim garantiye ? Bazen millet telefonu garantiye gönderiyor sağlam olan yeri bozuluyor bu defa da. Yukarıdaki arkadaşın durumu gibi... Bu sorunu düzeltmek için telefonda nasıl bir uygulama yapıyorlar ? Yazılım mı parça değişimi mi ? Parça değişimi olursa hiç gönderip riske giremem ne olur ne olmaz.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunkBunny -- 28 Aralık 2015; 17:43:42 >

• telefonun dahili hafızasında fazla yer kalmadığı için uygulamaların dahili hafızadaki verilerini silerken medya deposunun verilerini silince telefonun zil sesleri gitti. Nasıl geri getirebilirim. facebookun 200mb verisi dahili hafızada görünüyor. verileri temizle yapıyorum dahili hafızada yer açılıyor ama tekrar faceye girince yine aynı oluyor. uygulamalrın çoğunu sd karta taşıdım.Verileri dahili hafızaya atıyor.1.97 gb olduğu için hemen doluyor.
  • Aslında telefonun şu hafıza problemini çözmek lazım. Bende de hafıza doluyor çok çabuk temizlemem gerekiyor.

Rom portlama işlerine bakabilecek birkaç kişi şurada konuşak bu hafıza işi çözümlecekte ben tek başıma güvenmiyorum. Marshmallow u android one mt6582 cihazlardan portlayip adaptif hafıza özelliğine kavuşmak lazım. Var mi başka bakabilecek kimse?

http://forum.turkdevs.com/forum-quatro-m1453-inew-v7

burada m1453 için rom portlayan arkadaş mevcut irtibata geçerseniz yardımcı olabilir belki.

yada kendiniz ebr dosyalarını oynayarak yapmak isterseniz aşağıdaki kaynağa göz atın

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2455850&nocache=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bydublor -- 3 Ocak 2016; 14:14:41 >

• Paylaştığınız bilgiler için teşekürler, ebr işini bir önceki telefonum da yapmıştım. Ancak 8gblik bir telefon için yeterli değil, bu yüzden marshmallows portlamayı düşünüyorum. Anal müsayet olduğumda bu bahsetmiş olduğunuz arkadaşa mesaj aticam. Başka yardım edebilcek varsa yine burdan mesaj atsın, zaten çok doluyum hemen ilgilenemem portlama ile.

factory reset nasil yapiliyor hocam?

Ben hic anlamam bu islerden hata yapma gibi bir durumum olur mu?

Bilal'e anlatır gibi anlatabilir misin sana zahmet olmazsa?

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.