Şimdi Ara

Queue Sekli => (Tavsiye)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaslar bu fikri ticket attim ve gelen cevapta foruma konu acmam gerektigini soylediler. Bende oraya acmadan once sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Oyunda cok trollenen bir olmakla beraber 3 ap alip hepsinin mid demesinden ve bunun benzeri olaylardan bikmis durumdaydim. Ayni zamanda core wow oyuncusuyum. Bu fikri tamamen WOW dan LOL a uyarlamis durumdayim tabikide genel degisiklikler gerektiren bir durum.

Gelelim fikire :

WOW oynayan arkadaslar bilirki dungeon finder sistemi mevcuttur. Bunu LOL a uyarlayalim. Simdiki anlatimimda WOW dan ikonlar kullanicagim bu sebeple sunu belirtmeliyimki kullanacagim butun ikonlar rastgele belirlenmistir.

Her Q ya girerken herkes bir veya birden fazla rol belirlenmelidir.

Sistem :

Queue Sekli => (Tavsiye)

WOW daki sistem budur. Bunu LOL a cevirdigimizde ise soyle bir durum geliyor karsimiza Yukarida 5 farkli ikon bu 5 ikon rolleri temsil ediyor. Herkes istedigi en az bir en fazla 5 rolu isaretliyor.
    Ve oynamak istedigi mapi isaretliyor. Sisteme kurulacak bir program ile sistem belirlenen haritaya gore ayarlama yapiyor.

summoner rift : 1x supporter - 1x ap carry - 1x jungler - 1x ad carry - 1x solo top

ne oynicagimizi nasil anliyoruz?

gene WOW dan alinti yaparak soyle aciklayabilirim.

Queue Sekli => (Tavsiye)

Goruldugu uzere Tank ikonu mevcut yani Q pop ladiginda ekrandaki simge ve yazi ile hangi rol ile oyuna dahil oldugunuzu gorebilmektesiniz.
    Reward kisminada cevirmemiz gerekirse IP ikonu ve yanina da mevcutsa First Win ikonu koyularak canlandirilabilir.

Sistemi niye yorumlariniza sunuyorum?

Hepimiz en az bir kez trollenmisizdir. Herkes kazanmak ister istemiyorum diyen yalan soyler bu ortada olan bir gercek. Herkes eglenmek icin zevk almak icin bu oyunu oynuyor. Bu sistem ile her team de bir rol sahibi oyuncu olacaktir ha dersinizki adam jungler girer ap karakter secer evet bunlar olur fakat soyle bir irade mevcutturki ap oynamak istiyorsa jungler i neden seciyor veya ap yi jungle dan cok istiyorsa neden ikisini seciyor? Bu sistem trollenme imkanimizi azaltakla beraber Q suresinide degistirir. Yani support gibi az Tercih edilen bir rol Q suresi az olacagindan beklememek icin daha cok kisinin tercih sebebi olabilir ve insanlarin oynadigi roller cesitlenebilir.
    tabiki bu sistem tamamen oturmasi icin buyuk olcude ayarlamalar yapilmalidir benim sizlere sundugum fikir sadece yuzeysel durumdadir.

Roller :

Queue Sekli => (Tavsiye)

AP Carry

Queue Sekli => (Tavsiye)

Support

Queue Sekli => (Tavsiye)

AD Carry (Ranged ?)

Queue Sekli => (Tavsiye)

Solo Top

Queue Sekli => (Tavsiye)

Jungler

Konudada belirttigim gibi fikir benim yorum sizin. Kiminiz gereksiz diyecektir kiminiz trolleyecektir kiminiz ise begeneciktir herkesin kendi fikridir yorum yapan arkadaslardan ricam yaptiklari yorumlarin nedenlerini aciklamalaridir.
    Yani begendiyseniz niye? begenmediyseniz niye?

Vakit ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim.

EDIT :

Sadece Ranked a gelmesi icin :

jungle : full free
    top lane : full free
    support : re-tag lenecek support karakterler
    ad carry : classic ad caroler + retailer
    ap carry : classic ap caroler + retailer

onlem : 5 kisilik pick sirasinda bir kisi 3 veya daha fazla uninvite yerse pick duser herkes re-queue olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuraka -- 30 Ocak 2012; 13:59:43 >

• oha fikir güzelde rankedda herkez carry felan oynamak isteyeceginden dolayı çok uzun sürer oyun bulması
  • Çok iyi bir fikir ama tamamen "tam olarak" uygulanamaz. Normal Queue ve "Bu şekil" Queue diye 2 ayrı bölüm olsa harika olur. Sonuçta normal queue de kimse kimsenin şekilüne karışmamalı. Benim yorumlamam bu kadar.
  • Bayağa güzel görünüyor ama oyun bulurken daha uzun süre beklememiz gerekmez mi böyle olunca ?
  • beğendim fikri gayet güzel olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuraka

evet arkadaslar bu fikri ticket attim ve gelen cevapta foruma konu acmam gerektigini soylediler. Bende oraya acmadan once sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Oyunda cok trollenen bir olmakla beraber 3 ap alip hepsinin mid demesinden ve bunun benzeri olaylardan bikmis durumdaydim. Ayni zamanda core wow oyuncusuyum. Bu fikri tamamen WOW dan LOL a uyarlamis durumdayim tabikide genel degisiklikler gerektiren bir durum.

Gelelim fikire :

WOW oynayan arkadaslar bilirki dungeon finder sistemi mevcuttur. Bunu LOL a uyarlayalim. Simdiki anlatimimda WOW dan ikonlar kullanicagim bu sebeple sunu belirtmeliyimki kullanacagim butun ikonlar rastgele belirlenmistir.

Her Q ya girerken herkes bir veya birden fazla rol belirlenmelidir.

Sistem :

Queue Sekli => (Tavsiye)

WOW daki sistem budur. Bunu LOL a cevirdigimizde ise soyle bir durum geliyor karsimiza Yukarida 5 farkli ikon bu 5 ikon rolleri temsil ediyor. Herkes istedigi en az bir en fazla 5 rolu isaretliyor.
    Ve oynamak istedigi mapi isaretliyor. Sisteme kurulacak bir program ile sistem belirlenen haritaya gore ayarlama yapiyor.

summoner rift : 1x supporter - 1x ap carry - 1x jungler - 1x ad carry - 1x solo top

ne oynicagimizi nasil anliyoruz?

gene WOW dan alinti yaparak soyle aciklayabilirim.

Queue Sekli => (Tavsiye)

Goruldugu uzere Tank ikonu mevcut yani Q pop ladiginda ekrandaki simge ve yazi ile hangi rol ile oyuna dahil oldugunuzu gorebilmektesiniz.
    Reward kisminada cevirmemiz gerekirse IP ikonu ve yanina da mevcutsa First Win ikonu koyularak canlandirilabilir.

Sistemi niye yorumlariniza sunuyorum?

Hepimiz en az bir kez trollenmisizdir. Herkes kazanmak ister istemiyorum diyen yalan soyler bu ortada olan bir gercek. Herkes eglenmek icin zevk almak icin bu oyunu oynuyor. Bu sistem ile her team de bir rol sahibi oyuncu olacaktir ha dersinizki adam jungler girer ap karakter secer evet bunlar olur fakat soyle bir irade mevcutturki ap oynamak istiyorsa jungler i neden seciyor veya ap yi jungle dan cok istiyorsa neden ikisini seciyor? Bu sistem trollenme imkanimizi azaltakla beraber Q suresinide degistirir. Yani support gibi az Tercih edilen bir rol Q suresi az olacagindan beklememek icin daha cok kisinin tercih sebebi olabilir ve insanlarin oynadigi roller cesitlenebilir.
    tabiki bu sistem tamamen oturmasi icin buyuk olcude ayarlamalar yapilmalidir benim sizlere sundugum fikir sadece yuzeysel durumdadir.

Roller :

Queue Sekli => (Tavsiye)

AP Carry

Queue Sekli => (Tavsiye)

Support

Queue Sekli => (Tavsiye)

AD Carry (Ranged ?)

Queue Sekli => (Tavsiye)

Solo Top

Queue Sekli => (Tavsiye)

Jungler

Konudada belirttigim gibi fikir benim yorum sizin. Kiminiz gereksiz diyecektir kiminiz trolleyecektir kiminiz ise begeneciktir herkesin kendi fikridir yorum yapan arkadaslardan ricam yaptiklari yorumlarin nedenlerini aciklamalaridir.
    Yani begendiyseniz niye? begenmediyseniz niye?

Vakit ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim.

bence mesela support oldun sadece support herolar seçilebilsin.bir de rankeda gelsin bu sistem normalde pek işlemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel olabilir fakat queue süresi uzayacaktır bu sistem gelirse.

Yalnız özgürlüğü kısıtlayacak bir sistem. Lane dizilişleri kısıtlanacak. Tek bir sistem herkese uygulanmış olacak. Bugun 1-3-1 oynadık veya 2-1-2 oynadık ama bu ssitem ile otomatik atanacak herkes ve solo top jungler solo mid ve carry/support bot olmuş olacak.
    Diğer varyasyonları kullanmak siteyenler custom girmek zorunda kalacak. Ya da direk preamade girecekler. Solo oyuncular için avantaj mı yoksa dezavantajmı olur bu sistem çelişkide kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet daha uzun sure beklenebilir bu sistem opsiyonel olarakta kullanilabilir. ama olay su az Tercih edilen supportu veya hangisi daha az tercih ediliyorsa daha cok Tercih edilir hale gelmesi. Burdanda sunu hedeflerizki Herkes carry oynamak yerine jungler solo top supporter gibi rollerede agirlik verebilir. Soyledigim gibi bu sadece yuzeysel bir fikir gelistirilebilir durumda tabikide WOW dan LOL a tam olarak uyarlama yapmak mumkun degil.
  • Bende böyle düşünmüştüm de adam support seçip yine ap carry alabilir. Şöyle de diyebilirsiniz her hero belli bir görevde alınabilsin o zamandan hem jungle ve ya solo top olabilen vs olan herolar karışacak. Pratikte mantıklı ama teoride çok zor bir olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bende böyle düşünmüştüm de adam support seçip yine ap carry alabilir. Şöyle de diyebilirsiniz her hero belli bir görevde alınabilsin o zamandan hem jungle ve ya solo top olabilen vs olan herolar karışacak. Pratikte mantıklı ama teoride çok zor bir olay.

bende boyle dusundum ama zaten soyle dusun:

udyr hem solo topta hemde jungle da favorilesmis bir hero degilmi?

farkli varyasyonlar ortaya cikabilir insanlar yeniliklere acik kalabilir o yuzden solo top olarak biraktim yani ap olabilir ad olabilir ranged olabilir. bunun gibi durumlar ayarlanabilir herseyide bizden beklemesinler :D
    y
    sadece Ranked a uyarlanabilecek bir sistem olduguna kesin gozuyle baktigimi soyleyebilirim cokda esitligi saglayacak bir durum oldugunu dusunuyorum. Yorumun ve elestirin icin tesekkur ederim.

• Bence şu achievement kısmını açsınlar bu sistemi getirsinler.
    sonra işte 20 kez support ranked oyna şu açılsın ya da ekstra bişeyler versin elo versin ne biliyim hiç yoktan iyidir 20 kez oyna 50 kez oyna 150 kez oyna 500 kez oyna felan gibi achievementler gelirse hiç bi sorun olmayacagını sanıyorum.
    bana kalırsa gelirse sadece ranked a gelsin normale gerek yok
  • Kesinlikle mantıklı bir fikir fakat queue süresini uzatmasından ziyade trollerden endişeliyim. Özellikle rankedda bolca olur. Support queue girip ad carry falan alırlar yani.
  • bu meta ile ilgili bi durum oldugundan her meta değişiminde adamlar queue sistemini degistiremez. sırf bu yuzden yatar gibime geliyor fakat fena fikir degil helal olsun.
  • aslında güzel olur ama biz onu da suistimal ederiz q bulmak için sup der gene ap carry seçeriz.
  • iste bunu engelleyecek sistem gelisebilir mesela pick sirasinda 5 kisiden 3 u report ettiginde Pick dusebilir bunlar gibi onlemler alinabilir.
  • Kesinlikle foruma aç bu konuyu
  • direk meta oyun atın başka türlü oynamayın diyosun yani. saçmalık ötesi olmuş.
  • Gayet güzel bir düşünce. Ranked'da trolleri bir nebze kaldırabilir.
  • Fikir gayet guzel troll seviyesi duser ama sole bisey var sup sayisi co cok az genelde last picke kaliyor bu durumda (genelde 2/3)
    Yani her takima bir sup bulmak vok zor olabilir aytica sup diyip ad alanlar olurbonlarada soyle bir cozum olabilir sup girince sadece sup ve supimsi char lar acik olaa fln aslinda iyi olur ama sup bulma konusu dusunduruci
  • Forumda görmüştüm bu konuyu(EuNE). O zaman da başta hoşuma gitmişti ama riot pek yanaşmaz bu fikre sonuçta oyun metası sürekli değişen bir olay olduğundan ve sabit meta oyunu sıkıcı hale getireceğinden adamların işine gelmez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.