Şimdi Ara

Queue Sekli => (Tavsiye) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helal olsun cok iyi. mesela her heronun rolü de belirlensin ad carry seçtiysen pick ekranına alistar gelmesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyle Butler

direk meta oyun atın başka türlü oynamayın diyosun yani. saçmalık ötesi olmuş.

Yazının ilk kısmı ok, ikinci kısmı saçmalık ötesi...
  • olaya meta olarak bakmissiniz. peki onunda soyle bir fikiri var :

solo top lie jungler i full free birakirsin
    support sadece supporter herolari kullanabilir durumda gorur.
    ap ve ad de kendi rollerine gore kullanilabilir durumda gorur.

al sana istedigin gibi meta 2 adet full free var bu demekki ister git 3 support oyna ister 3 ap ister 3 ad ister git 3 kisi jungle yap :D
    su belirginki sizin meta fikrinizi ne kadar degistirebileceginiz ortada.

her sekilde bir ad bir ap olucak ortada. istersen support u solo ya koy ad ap bot lane kassin birsey degismeyecek her sekilde roller ayni solo top ile jungle rolleri full free oldugu icin metanin degiskenligi hep ortada olucak yani istersen sen ap carry i solo topa koy malphite al mid git gene roller stabil.

Ki bu sadece bizden cikan fikir bunu pure olarak kullanmazlar calisanlarinada danisirlar main forumdaki insanlarada boylede dusunmek gerekmekte.
  • Elo hell bile kendine gelir bu gerçekleşse cidden güzel fikir foruma yaz kesinlikle uygularlarsa oyunun kalitesi ciddi derecede yükselir zaten güzel oyun tadından yenmez böyle olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuraka

olaya meta olarak bakmissiniz. peki onunda soyle bir fikiri var :

al sana istedigin gibi meta 2 adet full free var bu demekki ister git 3 support oyna ister 3 ap ister 3 ad ister git 3 kisi jungle yap :D

her sekilde bir ad bir ap olucak ortada. istersen support u solo ya koy ad ap bot lane kassin birsey degismeyecek her sekilde roller ayni solo top ile jungle rolleri full free oldugu icin metanin degiskenligi hep ortada olucak yani istersen sen ap carry i solo topa koy malphite al mid git gene roller stabil.

Ki bu sadece bizden cikan fikir bunu pure olarak kullanmazlar calisanlarinada danisirlar main forumdaki insanlarada boylede dusunmek gerekmekte.

meta sadece rollerin lanedeki yerleri degil oyundaki rollerin sekli ve sayisini da kapsar yani demek istedigim yarin bi gun yeni meta 5 ap carry olursa direk yatar yani fikrin. ayrica riotun queue sisteminden once duzeltmesi veya restore etmesi gereken tonlarca sey ve bu da fikrini arkaplana atmalari icin buyuk bir sebep olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nakazora

quote:

olaya meta olarak bakmissiniz. peki onunda soyle bir fikiri var :

meta sadece rollerin lanedeki yerleri degil oyundaki rollerin sekli ve sayisini da kapsar yani demek istedigim yarin bi gun yeni meta 5 ap carry olursa direk yatar yani fikrin. ayrica riotun queue sisteminden once duzeltmesi veya restore etmesi gereken tonlarca sey ve bu da fikrini arkaplana atmalari icin buyuk bir sebep olabilir.

iste tam olarak bu sebepten dolayi orasi yerine once buraya actim.

ayrica emin ol garantisini veririmki 5 ap lik bir meta olmayacak :)
    normal game icin soylemiyorum tabiki 5 jungler da gorebilirsin orda zaten amac rankedda bunu onlemek.
    Yorumun icin tesekkur ederim.

• Fikir güzel ama burası Field of Justice burdan çıkış yok.
  • Bence 2 queue olur, normal ve böyle. Ayrıca seçtiğin role göre championlar gözüksün. Anca o zaman tam oturur.
  • gerçekten çok iyi olur bu sayede trolleme çıkmaz bence yapılması gereken birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24google

quote:

evet arkadaslar bu fikri ticket attim ve gelen cevapta foruma konu acmam gerektigini soylediler. Bende oraya acmadan once sizlerinde fikirlerini almak istedim.

Oyunda cok trollenen bir olmakla beraber 3 ap alip hepsinin mid demesinden ve bunun benzeri olaylardan bikmis durumdaydim. Ayni zamanda core wow oyuncusuyum. Bu fikri tamamen WOW dan LOL a uyarlamis durumdayim tabikide genel degisiklikler gerektiren bir durum.

Gelelim fikire :

WOW oynayan arkadaslar bilirki dungeon finder sistemi mevcuttur. Bunu LOL a uyarlayalim. Simdiki anlatimimda WOW dan ikonlar kullanicagim bu sebeple sunu belirtmeliyimki kullanacagim butun ikonlar rastgele belirlenmistir.

Her Q ya girerken herkes bir veya birden fazla rol belirlenmelidir.

Sistem :

Queue Sekli => (Tavsiye)

WOW daki sistem budur. Bunu LOL a cevirdigimizde ise soyle bir durum geliyor karsimiza Yukarida 5 farkli ikon bu 5 ikon rolleri temsil ediyor. Herkes istedigi en az bir en fazla 5 rolu isaretliyor.
    Ve oynamak istedigi mapi isaretliyor. Sisteme kurulacak bir program ile sistem belirlenen haritaya gore ayarlama yapiyor.

summoner rift : 1x supporter - 1x ap carry - 1x jungler - 1x ad carry - 1x solo top

ne oynicagimizi nasil anliyoruz?

gene WOW dan alinti yaparak soyle aciklayabilirim.

Queue Sekli => (Tavsiye)

Goruldugu uzere Tank ikonu mevcut yani Q pop ladiginda ekrandaki simge ve yazi ile hangi rol ile oyuna dahil oldugunuzu gorebilmektesiniz.
    Reward kisminada cevirmemiz gerekirse IP ikonu ve yanina da mevcutsa First Win ikonu koyularak canlandirilabilir.

Sistemi niye yorumlariniza sunuyorum?

Hepimiz en az bir kez trollenmisizdir. Herkes kazanmak ister istemiyorum diyen yalan soyler bu ortada olan bir gercek. Herkes eglenmek icin zevk almak icin bu oyunu oynuyor. Bu sistem ile her team de bir rol sahibi oyuncu olacaktir ha dersinizki adam jungler girer ap karakter secer evet bunlar olur fakat soyle bir irade mevcutturki ap oynamak istiyorsa jungler i neden seciyor veya ap yi jungle dan cok istiyorsa neden ikisini seciyor? Bu sistem trollenme imkanimizi azaltakla beraber Q suresinide degistirir. Yani support gibi az Tercih edilen bir rol Q suresi az olacagindan beklememek icin daha cok kisinin tercih sebebi olabilir ve insanlarin oynadigi roller cesitlenebilir.
    tabiki bu sistem tamamen oturmasi icin buyuk olcude ayarlamalar yapilmalidir benim sizlere sundugum fikir sadece yuzeysel durumdadir.

Roller :

Queue Sekli => (Tavsiye)

AP Carry

Queue Sekli => (Tavsiye)

Support

Queue Sekli => (Tavsiye)

AD Carry (Ranged ?)

Queue Sekli => (Tavsiye)

Solo Top

Queue Sekli => (Tavsiye)

Jungler

Konudada belirttigim gibi fikir benim yorum sizin. Kiminiz gereksiz diyecektir kiminiz trolleyecektir kiminiz ise begeneciktir herkesin kendi fikridir yorum yapan arkadaslardan ricam yaptiklari yorumlarin nedenlerini aciklamalaridir.
    Yani begendiyseniz niye? begenmediyseniz niye?

Vakit ayirip okudugunuz icin tesekkur ederim.

bence mesela support oldun sadece support herolar seçilebilsin.bir de rankeda gelsin bu sistem normalde pek işlemez

ama ben mordekaiser support oynamak istiyorum!1111!!!!1birbir!

• böyle bir şey olursa oyun oynanmaz bir daha. açıkçası çok sıkıcı olur.2 yıl önce oynanan oyunla şimdiki çok farklı. 2 sene sonra da cok farklı olucak. bu sistemde bu değişimi durdurur.
  • Dediğin yapılması zor bir şey.Counter pick olayı ne olacak , yada istediğin bir heroyu nasıl koruyacaksın vs vs vs.Birde şu trolleme lafı acayip itici geliyor nasıl bu kadar çok kullana biliyorsunuz yahu.Hem takımda ad carry veya support veya 3 ap varken de yenebilirsiniz.Bu tamamen takım oyununa kalan bir şey mecburi değil yani.Oyunu O yöne çevirdiler 1 yıl önce hala öyle devam ediyor ama support felan olmadan da oyun kazanılabilir.Bu yüzden dediğin olmaz.Zaten çoğu kişi ne oynacağına veya hangi hero seçeceğine karşındakine göre karar veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knoxville -- 30 Ocak 2012; 4:05:04 >
  • Ban sistemi veya sıra sistemi oyunda oldukça önemli şuan.Ama eğer böyle birşey olsaydı hiçte beklemezdik gayet,her rolden sürüyle insan çıkar..
  • Belki şu şekil olabilir,

Herkes bir pozisyon seçip girer queue ye daha sonra şampiyon seçim ekranında herkesin hangi queue den girdiği yazar. Mesela a kişisi ad carry olarak girmiş ama adam support seçti. Bu adam seçtikten sonra diğer oyuncuya geçmeden 5 saniyelik bir itiraz anı olur oyuncular biri itiraza tıkladığında vote sistemi ile votelama yaparlar oyuncu ad carry seçmediyse bu sayede o oyuncu oyundan düşer ve summoner left olayı gibi en baştan queue başlar. Yani bu sistem ancak draft picke gelebilir. Ama işte 5 kişilik takımda oy çoğunluğu nasıl sağlanır orası tartışılır. Şimdi seçen adam oylamaya giremeyecek. 4 kişi kalacak geriye bunların 2 si pozitif oy verir ise eşitlik durumunda ne olur? Aklıma sadece handikaplı başlaması oalyı geliyor yani itiraz edildiğinde direk adam 2 negatif oyla başyabilir. Eğer ki kimse bu kişiye katılmaz ise adamın seçtiği heroya 3 pozitif oy ile oyunda tutulur.

Bilemeyeceğim ama sistem ancak bu şekilde oyuna uyarlanabilir gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knoxville

Dediğin yapılması zor bir şey.Counter pick olayı ne olacak , yada istediğin bir heroyu nasıl koruyacaksın vs vs vs.Birde şu trolleme lafı acayip itici geliyor nasıl bu kadar çok kullana biliyorsunuz yahu.Hem takımda ad carry veya support veya 3 ap varken de yenebilirsiniz.Bu tamamen takım oyununa kalan bir şey mecburi değil yani.Oyunu O yöne çevirdiler 1 yıl önce hala öyle devam ediyor ama support felan olmadan da oyun kazanılabilir.Bu yüzden dediğin olmaz.Zaten çoğu kişi ne oynacağına veya hangi hero seçeceğine karşındakine göre karar veriyor

counter pick lie big alaka kuramadim.

Vladdanda solo top olur gp dense rivendanda .

counterlamakla alaka kurabilmis degilim sonucta her seferinde ilk ap carry pickleyecek diye birsey yok ayrica janna hem support tarafindan picklenebilir hemde ap carryden zaten jungler ve solo top full free yani soyledigin seylere hicbir engel teskil etmiyor. Trollemek kavrami ise gayet goreceli bir kavramdir kimisi az kimisi cok kullanir.

ayrica konu icerisinde bircok kez soyledigim gibi full free demek her heroyu alabilir kullanabilir demek yani meta yi cok yonlu olarak degistirmek mumkun.

• Bu konuyu kesinlikle lol forumuna aç dostum. Ben hiçbir engel göremedim. Ve gerçekleşirse gerçekten mükemmel olur. Bu ranked matchlara gelmeli kesinlikle. Hatta hem ranked hem ayrı bir que olabilir. Ranked team sisteminede gelmeli bu. Yaratıcılığı engeller devamlı değişiyo bu sistem falan demişler. Şikayetçi olan normal ranked girer ve olay biter.
  • Arkadaşın dediği sistemde ben support oynamak istiyorum deyip giriyorsun oyuna daha sonra başka birşey alabilirsin sadece support champlar açık olmuyordur. Bazen hiç ad carrysi olmayan, support oynayamayan adamlar geliyor takıma bunu önlemek için işe yarayabilir.

Mesela jungler solo top ve support sınırlanamaz. er türlü champ ile oynayabilirsin bunları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoulSeeder -- 30 Ocak 2012; 6:06:55 >
  • Çok güzel olurdu ama daha draft pick'i bilmeyen insanlar bu tür bir sistemde oyuna giremezler :D
  • Oyunun çeşitliliğini ve yaratıcılığını öldürür. Sonsuza kadar oyunu aynı şekilde oynamayacağız.
  • Şöyle bir şey var sistemde. Konuyu henüz tam okumadım ama. Genel olarak mesela ben support seçtim, Riot'ın support taglemesinde olan champler mesela çok saçma. Ya da Jungler seçtin diyelim onlar daha da saçma.
    Eğerki seçtiğin role göre champ seçimi kısıtlanmayacak ise, mesela ben support blitz oynamak istiyorsam onu oynamamı istemeyen adamlar olucaktır. (Ya da Lux, Ya da Yorick vs vs. Herangi bir sürekli gelmeyen support olabilir bu.) Dolayısıyla bunu belirli taglere kısıtlaman gerekir, o tagler ile kısıtlayınca da oyunun çeşitliliği kalmaz diye düşünüyorum. Sonuçta AD Suppoort Lane'i AP Support ile dövebiliyorsun bazı eşleşmelerde. Ya da bazı eşleşmelerde Double AP daha iyi gelirken, bazılarında Double AD, bazılarında ise Double bruiser iyi geliyor.

Tabi iyi oturtulmasından bahsetmişsin, ama nasıl oturabiliceğini henüz gözümde canlandıramıyorum ben. Sonuçta, ben support teemo alınca milletin bana troll diyip, lane'deki adamların benden 4 level asagıda kalmasını sağlamışlığım olmuştur. (Sadece auto atk üstüne kurulu bir champ gelirse kesinlikle de deneyebilirsiniz yani, zevkine oynadığınız bir oyun sonuçta.)
    Ya da Alistar+Sion gayet güçlü lane olabilir. Ama bunu onaylamak isteyecek veya istemeyecek adamlar vardır, ve her türlü kavga çıkmasını engellemicektir. Riot'ın şu an oyunu ve özellikle bot lane'i daha agresif yapmak istediğini düşünürsek de, muhtemelen dediğin tarz AD SUPPORT! meta tutmayacaklardır.

Onun yerine, daha basit bir şekilde şöyle olabilir. Ben "Try hard" oynamak istiyorum. Ben "Zevkine" oynamak istiyorum diye seçim koyarlar. buna göre eşleştirirler insanları. Ama eminim ki, Zevkine oynamak isteyenlerden try hard seçip yine de troll lemek isteyenler olucaktır yani. Sorun oyunun sistemi değil, daha çok insanların kafası diye düşünüyorum ben. Sonuçta adam support seçer, gelir sana sivir, morde falan alır her oyun mesela. Bunun önüne geçmeye çalışman da, yaratıcı olucak ve işe yarama ihtimali olan pickleri kısıtlamanı, kısacası oyunun çeşitliliğini öldürmene sebep olucaktır bence.

TL;DR: Oynayan insanlar seni her türlü troll lücektir. Support Morde'nin önüne geçmeye çalışırsan da oyun çok tekdüze ve değişmeyen bir kalıp sahibi olur, ki bu da Riot'ın işine gelmicek bişeydir. Mesela, M5 Nunu support alamaz sistemi taglerle kısıtlarsan. Kısıtlamazsan da saçma sapan pickler görürsün.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.