Şimdi Ara

Queue Sekli => (Tavsiye) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
2.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu gelirse ben gayet de katlanabilirim fakat troller her zaman olacak bunun kaçarı yok bunu bir kere söylemek lazım. oyunu ne kadar değiştirirsen değiştir, ne kadar oynama yaparsan yap @PhTx3'ün dediği gibi troller her zaman olacaktır. Bu insanların kafa yapısıyla ilgili bir şey, bunu değiştirmek imkansız. Ama eğer bu sistem gelirse, en azından böyle kişilerin azalması sağlanabilir gelirse benim açımdan bir sıkıntı oluşturmaz.
  • Ranked'da olsa iyi olur ama diğer arkadaşların da dediği gibi yapılması zor.
  • cok guzel bir fikir. LFM support! ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhTx3

Şöyle bir şey var sistemde. Konuyu henüz tam okumadım ama. Genel olarak mesela ben support seçtim, Riot'ın support taglemesinde olan champler mesela çok saçma. Ya da Jungler seçtin diyelim onlar daha da saçma.
    Eğerki seçtiğin role göre champ seçimi kısıtlanmayacak ise, mesela ben support blitz oynamak istiyorsam onu oynamamı istemeyen adamlar olucaktır. (Ya da Lux, Ya da Yorick vs vs. Herangi bir sürekli gelmeyen support olabilir bu.) Dolayısıyla bunu belirli taglere kısıtlaman gerekir, o tagler ile kısıtlayınca da oyunun çeşitliliği kalmaz diye düşünüyorum. Sonuçta AD Suppoort Lane'i AP Support ile dövebiliyorsun bazı eşleşmelerde. Ya da bazı eşleşmelerde Double AP daha iyi gelirken, bazılarında Double AD, bazılarında ise Double bruiser iyi geliyor.

Tabi iyi oturtulmasından bahsetmişsin, ama nasıl oturabiliceğini henüz gözümde canlandıramıyorum ben. Sonuçta, ben support teemo alınca milletin bana troll diyip, lane'deki adamların benden 4 level asagıda kalmasını sağlamışlığım olmuştur. (Sadece auto atk üstüne kurulu bir champ gelirse kesinlikle de deneyebilirsiniz yani, zevkine oynadığınız bir oyun sonuçta.)
    Ya da Alistar+Sion gayet güçlü lane olabilir. Ama bunu onaylamak isteyecek veya istemeyecek adamlar vardır, ve her türlü kavga çıkmasını engellemicektir. Riot'ın şu an oyunu ve özellikle bot lane'i daha agresif yapmak istediğini düşünürsek de, muhtemelen dediğin tarz AD SUPPORT! meta tutmayacaklardır.

Onun yerine, daha basit bir şekilde şöyle olabilir. Ben "Try hard" oynamak istiyorum. Ben "Zevkine" oynamak istiyorum diye seçim koyarlar. buna göre eşleştirirler insanları. Ama eminim ki, Zevkine oynamak isteyenlerden try hard seçip yine de troll lemek isteyenler olucaktır yani. Sorun oyunun sistemi değil, daha çok insanların kafası diye düşünüyorum ben. Sonuçta adam support seçer, gelir sana sivir, morde falan alır her oyun mesela. Bunun önüne geçmeye çalışman da, yaratıcı olucak ve işe yarama ihtimali olan pickleri kısıtlamanı, kısacası oyunun çeşitliliğini öldürmene sebep olucaktır bence.

TL;DR: Oynayan insanlar seni her türlü troll lücektir. Support Morde'nin önüne geçmeye çalışırsan da oyun çok tekdüze ve değişmeyen bir kalıp sahibi olur, ki bu da Riot'ın işine gelmicek bişeydir. Mesela, M5 Nunu support alamaz sistemi taglerle kısıtlarsan. Kısıtlamazsan da saçma sapan pickler görürsün.

tabikide riot bunu retag lerle duzeltecektir support potansiyelleri duzeltilmelidir.

suda mevcutki konu icerisinde bir cokkez kazdim ilk mesajada editleyecegim boyle giderse.

wowdaki sistemi bire bir yansitamasakta sistem cok basit durumda.

jungler : all free . Her hero nun jungle potansiyeli mevcuttur ayrica draft pick teki swap icon gerekli ortami saglar.

Support : retag lenecek yeni karakterler kalkipta vayne den support olmaz bu gibi dusunceler yardimi ve konulara acilacak anketler ile hangi herolarin retage girecegine karar verilebilir.

top lane : all free . yeni metalar icon double triple ap ad xxx

ad : gene classic ad carryler fakat suda var bunlarda bagzi herolar icin retaglenebilir ama gerek varmi bilmiyorum.

ap : stabil zaten.

2 adet full free ile istedigin metaya donebilirsin top lane e istersen teem koy istersen udyr istersen irelia jungle a ister udyr gitsin ister maokai ister fiddle.

diger bir onlem olan wow dan alinti yaptigim report yani uninvite sistemi.

sistem nasil isliyor ?

5 kisilik pick tamamlandiginda 1dk lik swap ve tacs icin bosluk mecvut bu sirada adam blitz almis ve support gidecek sende bundan rahatsizsin adami uninvite ediyorsun 5 kisiden 3 kisi birini uninvite ederse oyun otomatikmen dusuyor ve herkes requeue moduna geri donuyor. Mutis bir onlem olmakla beraber herkesin duzgun bir oyun atmasini saglar fakat senin su top teemo olayini idrak edemeyecek adamlar yuzunden bu basa gelebilir ama tsm rainman sagolsun top lane de teemo durumunu heresin astigini dusunuyorum :d

• Kimse support olmak istemeyecek bu yüzden maça girme süren 4-5 katına çıkacak.
  • Trolller artar 4 lü bir prem8 trollemek adına hepsi tank queue girse 1 kişinin oynu zehir olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: UchihaEziği

Kimse support olmak istemeyecek bu yüzden maça girme süren 4-5 katına çıkacak.

Ya da support oynamayı öğrenip support olarak girip, 10 saniyede oyun bulabiliceksin. Bence supportlar için ayrı bir + dır bu.

Ancak dediğim gibi, Riot'ın Support taglemesi, ya da belirli rolleri kısıtlaması. insanların oyunu daha ileriye götürücek team comp çıkarmasını engellicektir.

Ve yine dediğim şeyi söylücem. Mesela, adam support diyip janna alır, AP kasıp tornado fulller ve 1 CS bile bırakmaz sana. İnsanları troll'lemek isteyen kişiler her türlü daha çok kazancaktır bundan. 2 kat fazla sinir krizi geçirirsin hatta böyle bir şey olduğunda.

Ya da benzer bir durumda jungle için tüm champler var dimi? Ben solo top X oynamak isterim, adam ben onu jungle alcam ya da AD alcam der troll'ler.

Ya da Jungle'a saçma sapan bir karakter alır, gelir gider ölür. Vs vs.

5li queue için zaten hiç bir şey değişmiyor. Onun hakkında yorum yapmaya bile gerek yok. Diceksin 5li girince denesin ne denicekse. Profesyonel olmayan ve sıradan olan bir takım için 5 kişinin aynı anda online olması, bot lane oynayan 2linin online olması ihtimalinden daha az bir şey. Dolayısıyla bu 2li girip kafasına göre bir şeyler deniyebilmeli bence.

Sonuç: Sorun team complar ya da pickler değil bence. Sorun insanların kafa yapısı ve iletişim kurma sorunları.

• Trolleyecek adam her turlu yapar bunu burdaki soru su :

Bu oyunu ne icin oynuyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

quote:

Orijinalden alıntı: russell26

quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

Çok iyi bir fikir ama tamamen "tam olarak" uygulanamaz. Normal Queue ve "Bu şekil" Queue diye 2 ayrı bölüm olsa harika olur. Sonuçta normal queue de kimse kimsenin şekilüne karışmamalı. Benim yorumlamam bu kadar.

evet doğru söyledin böyle olursa güzel olur. aksi takdirde millet normal oyuna çeşiti herolar denemek için giriyor ayrıca yeni meta falan deneyen tipler oluyor 5 ad carry 5 support falan güzel olaylar çıkıyor :D ayrıca nickini sevdim rock versiyonu da güzeldir

Sağolasın reyiz terazine tıkladım ben de.

normal olarak giripte sonra 2 ad carryli maça düşüp o trollden "o zaman diğer qya girseydin" şeklinde bir savunma gelirse oyun çok daha berbat olur yalnız. Adamın eline koz verirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok---

Kesinlikle mantıklı bir fikir fakat queue süresini uzatmasından ziyade trollerden endişeliyim. Özellikle rankedda bolca olur. Support queue girip ad carry falan alırlar yani.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y -- 29 Ocak 2021; 23:40:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zuraka

Trolleyecek adam her turlu yapar bunu burdaki soru su :

Ben oynadığım oyunu zevk almak için oynamanın yanı sıra iyi bir oyuncu olmak için oynarım, takımımın da ciddi ciddi kazanmak için oynamasını isterim. bu yüzden trollerden ve kötü oynayanlardan bıkmış durumdayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazze

quote:

Orijinalden alıntı: zuraka

Trolleyecek adam her turlu yapar bunu burdaki soru su :

Ben oynadığım oyunu zevk almak için oynamanın yanı sıra iyi bir oyuncu olmak için oynarım, takımımın da ciddi ciddi kazanmak için oynamasını isterim. bu yüzden trollerden ve kötü oynayanlardan bıkmış durumdayım

iste bende bu yuzden oynayanlardanim trollemek yerine basarli olmaya bakarim ama herkes boyle degil herkes boyle olsaydi bu sistemi sunmama gerek kalmazdi zaten.

Bu sistem en iyi ihtimalle meta yi oturucaktir. top lane yaziyor die 5v5 girdiginizde double jungle gidemezsiniz diye bir sey sozkonusu degil denemek isteyen dener onemli olan takim arkadaslarini rahatsiz etmeden yapmak bunu bu sebeple uninvite sistem gayet yeterli durumda olucaktir.

Hic yoktan herkes oynamak istedigi rolu oynayacaktir kimse pickte sona kalip hayatinda 3 kere oynadigi supportu oynamak zorunda kalmazlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Miayke

Belki şu şekil olabilir,

Herkes bir pozisyon seçip girer queue ye daha sonra şampiyon seçim ekranında herkesin hangi queue den girdiği yazar. Mesela a kişisi ad carry olarak girmiş ama adam support seçti. Bu adam seçtikten sonra diğer oyuncuya geçmeden 5 saniyelik bir itiraz anı olur oyuncular biri itiraza tıkladığında vote sistemi ile votelama yaparlar oyuncu ad carry seçmediyse bu sayede o oyuncu oyundan düşer ve summoner left olayı gibi en baştan queue başlar. Yani bu sistem ancak draft picke gelebilir. Ama işte 5 kişilik takımda oy çoğunluğu nasıl sağlanır orası tartışılır. Şimdi seçen adam oylamaya giremeyecek. 4 kişi kalacak geriye bunların 2 si pozitif oy verir ise eşitlik durumunda ne olur? Aklıma sadece handikaplı başlaması oalyı geliyor yani itiraz edildiğinde direk adam 2 negatif oyla başyabilir. Eğer ki kimse bu kişiye katılmaz ise adamın seçtiği heroya 3 pozitif oy ile oyunda tutulur.

Bilemeyeceğim ama sistem ancak bu şekilde oyuna uyarlanabilir gibi duruyor.

Hayır hayır eleman hangi pozisyonu seçtiyse girerken ona göre champ select kısmı gelir ap seçtiyse sadece apler gozukur. support seçtiyse sadece support karakterler gorunur bu şekilde daha mantıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

quote:

Belki şu şekil olabilir,

Herkes bir pozisyon seçip girer queue ye daha sonra şampiyon seçim ekranında herkesin hangi queue den girdiği yazar. Mesela a kişisi ad carry olarak girmiş ama adam support seçti. Bu adam seçtikten sonra diğer oyuncuya geçmeden 5 saniyelik bir itiraz anı olur oyuncular biri itiraza tıkladığında vote sistemi ile votelama yaparlar oyuncu ad carry seçmediyse bu sayede o oyuncu oyundan düşer ve summoner left olayı gibi en baştan queue başlar. Yani bu sistem ancak draft picke gelebilir. Ama işte 5 kişilik takımda oy çoğunluğu nasıl sağlanır orası tartışılır. Şimdi seçen adam oylamaya giremeyecek. 4 kişi kalacak geriye bunların 2 si pozitif oy verir ise eşitlik durumunda ne olur? Aklıma sadece handikaplı başlaması oalyı geliyor yani itiraz edildiğinde direk adam 2 negatif oyla başyabilir. Eğer ki kimse bu kişiye katılmaz ise adamın seçtiği heroya 3 pozitif oy ile oyunda tutulur.

Hayır hayır eleman hangi pozisyonu seçtiyse girerken ona göre champ select kısmı gelir ap seçtiyse sadece apler gozukur. support seçtiyse sadece support karakterler gorunur bu şekilde daha mantıklı

işte en mantıklısı bu. ve bunu yapmadan önce riotun o support, mage gibi tag'leri tekrardan düzenlemesi gerekiyor

• Dostum hiç WoW oynamadım ve kim ne yazmış okumadım..Aynı fikir yaklaşık 1-2 hafta önce aklıma gelmişti çok güzel bi konu acmıssın en sonlarına doğru anlamakta zorluk çektim fakat amaç belli ranked gırıceksenız belirlediğiniz rolleri işaretliyorsun ve ona göre takım olusturuluyor...Tabi bu işe daha fazla kafa yorarak güzel bi sistem ortaya çıkabilir.Resmi forumda konu acarsan haberimiz olsun ki destekliyelim
  • quote:

quote:

quote:

Belki şu şekil olabilir,

işte en mantıklısı bu. ve bunu yapmadan önce riotun o support, mage gibi tag'leri tekrardan düzenlemesi gerekiyor

Hayır arkadaşlar bu olay yanlıştır, ben AP tristana veya AP KogMaw oynamak istiyorum ama o şampiyon bende gözükmücek..Hadi bunu geçtim Solo Top vayne oynucam yine saçmalık bu oyunun gelişmesine aykırı..Yaşanmış bi olayı vereyim mesela AD Kennen oynadı herifler fakat normali AP'dir..
    Bütün şampiyonlar gözükecek fakat adam, ne bileym gidipte brand support alırsa arkadaşında dediği gibi oylama yapılabilir bu sekılde oyun baslar...2 Pozitif ve 2 Negatif oy geldiğini düşünürsek bu geçerli bi oylamadır yani oyuncu o karekterle support oynamasına izin verilmiştir demktir..Çünkü çok sacma bi karekter alırsan 2 kişi neden pozitif oy versin ki ? Hepsi negatif verirdi.
    3 Kere senin yüzünden oyunun başlamadığını düşünelim sen 5-10 dakka ceza falan alman lazım..Bu olmassa Kısır Döngü olur 2 saatte anca 1 oyun atmıs oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

quote:

quote:

Belki şu şekil olabilir,

Hayır arkadaşlar bu olay yanlıştır, ben AP tristana veya AP KogMaw oynamak istiyorum ama o şampiyon bende gözükmücek..Hadi bunu geçtim Solo Top vayne oynucam yine saçmalık bu oyunun gelişmesine aykırı..Yaşanmış bi olayı vereyim mesela AD Kennen oynadı herifler fakat normali AP'dir..
    Bütün şampiyonlar gözükecek fakat adam, ne bileym gidipte brand support alırsa arkadaşında dediği gibi oylama yapılabilir bu sekılde oyun baslar...2 Pozitif ve 2 Negatif oy geldiğini düşünürsek bu geçerli bi oylamadır yani oyuncu o karekterle support oynamasına izin verilmiştir demktir..Çünkü çok sacma bi karekter alırsan 2 kişi neden pozitif oy versin ki ? Hepsi negatif verirdi.
    3 Kere senin yüzünden oyunun başlamadığını düşünelim sen 5-10 dakka ceza falan alman lazım..Bu olmassa Kısır Döngü olur 2 saatte anca 1 oyun atmıs oluruz.

e o da doğru tabi sen de haklısın. şurda beyin fırtınası yapa yapa en sonunda iyi bir şey çıkaracağız heralde eğer bu iş yapılacaksa üzerinde çok düşünülmesi gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

quote:

quote:

Belki şu şekil olabilir,

wow da boyle dusunmene gerek kalmiyor iste herkes rolunu biliyor herkes oynamak istedigi icin o rolu seciyor.

ama wow da troll yokmu? var dungeona giriorsun adam healler ama dps yapiyor mal gibi oluyorsunuz hepiniz bu heryerde var. soyle dusun sen acik ettinmi herseyi? sistem su solo top kennen alir bot lane gider ad carry de gp alir top lane gider bak sorunu cozdum :D

• fikir süper de 100 tane 4 kisilik takım bi tane supportu bekler support gibi gözde olmayan karakterler cok beklenir bu da adamın oyundan sogumasına yol acar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kyle Butler

quote:

Orijinalden alıntı: hellfire peninsula

gerçekten güzel fikir hocam.trolleri tamamen engellemek içinde ne picklemen gerekiyorsa sadece o tarzda heroları seçmene izin versin sistem.ha bu durumda bile troller çıkacaktır ama artık o kadarına katlanacağız alıştık zaten trollere.

böyle diyen birinin imzasında troll face olması.....

ne alaka şimdi? trollface komik geliyor bana hepsi bu... oyunda 1 kere bile trollemedim bu kadarda iddialıyım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.