Şimdi Ara

R25 için motor ekipmanı( mont, eldiven, kask) nerden alabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar; r25 alarak motor dünyasına katılmış bulunmaktayım. Ancak; ne motor kullanmayı biliyor ne de motor ekipmanları hakkında bilgi sahibiyim. Sizlerden ricada bulunsam, almam gereken elzem ihtiyaçlar ile nereden hangi markalardan ve ne çeşit özellikte olanları almam gerektiği ile ilgili yardımcı olur musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Motor kullanmayı öğrenmeden gidip R25 aldığına göre ekipmanı da sormana gerek yok sen bilirsin.

• Bütçeni söylersen daha iyi yorumlar geleceğine eminim.
    Ayrıca kişinin kendi isteği isterse R6 alır onu sürer kendi seçimi. Tabii biz ne kadar yüksek cc yada hızlı motosikletlerle başlamayın desekte.
  • Kendi kullandigim ekipmanlari yazayim. Supersport icin gayet uygunlar.

Kask bell vortex

Mont bering aero yazlik prohell columbia kislik.

Eldiven bering zaius

Pantolon 4riders toscana.

Aldigimda hepsi fiyat performans urunleriydi ama suanki fiyatlarini bilmiyorum. Motomaxten aldim internet uzerinden. Bir de bot da aldim ve tek hata yaptigim urun bu oldu. Forma adventure aldim mukemmel bir bot ama malesef enduro botuymus ve cbr surerken cok zorladi beni. Sen yaris botu alacaksin unutma. Yoksa vites degistirirken cok zorlar. Formanin botlarina bakabilirsin cok kalitelidir.

Ayrica egitim ve ehliyet almadan trafige cikma.

• Eleştirebilmek için eleştirmede üzerinize yok. Motoru alırken yeterince araştırdım ve kafama yattığı için de aldım bu durum kıyafet kask ve mont için de geçerli ancak ben, kişilik olarak her zaman istişareden yana bir insanım çünkü; her zaman tecrüben gelen daha iyi bir fikir ya da düşünce vardır. Sen egoist bir yapıdasın diye de bundan vazgeçecek değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: linkin_park20

Kendi kullandigim ekipmanlari yazayim. Supersport icin gayet uygunlar.

Kask bell vortex

Mont bering aero yazlik prohell columbia kislik.

Eldiven bering zaius

Pantolon 4riders toscana.

Aldigimda hepsi fiyat performans urunleriydi ama suanki fiyatlarini bilmiyorum. Motomaxten aldim internet uzerinden. Bir de bot da aldim ve tek hata yaptigim urun bu oldu. Forma adventure aldim mukemmel bir bot ama malesef enduro botuymus ve cbr surerken cok zorladi beni. Sen yaris botu alacaksin unutma. Yoksa vites degistirirken cok zorlar. Formanin botlarina bakabilirsin cok kalitelidir.

Ayrica egitim ve ehliyet almadan trafige cikma.

Eldiven bu mu hocam?

https://www.fc-moto.de/Bering-Zaius-Gloves

Eğer bu ise hoşuma gitti ne alıcağıma karar verdim fakat eldiven konusunu bir türlü kararlaştıramıyorum.

Bütçemi kısmak zorunda kaldım normalde Alpinestars SP Air düşünüyordum. Ben yazın kullanacağım için fakat şuan hala aklımda yok önerdiğin bir model var mı bilekli yazlık biliyorsanız?

• Aynen eldiven o. Yalniz ben cok daha ucuza almistim motomaxtan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim aklımdan geçen motoru yaz aylarında kullanmayı planladığım içim omuz, dirsek ve sırt korumalı yazlık bir mont ve pantolon almaktı ancak, kimle konuşsam pantolona ve ayakkabıya gerek yok bineceğin zaten günlük minimum trafikte 20 km dedikleri için bu ekipmanlardan vazgeçtim. Onun için sadece eldiven kask ve monta yoğunlaştım. Kullanıcı yorumları ve forumlardan yapmış olduğum araştırmaya göre dainesse bu işin ali üstadıymış ancak bir monta en az 3-4 bin tl para vermek çok mantıklı gelmediği için tercihimi Revit ten yana kullanmayı düşünüyorum. Özellikle gt air modeli artı sırtlığı çok tavsiye ediliyor. Ancak daha iyi bir seçenek fiyat/performans eğrisinde var mıdır bunun sıkıntısındayım.

• Madem istişareden yanasın sat o motoru.. 250liklerin içinde en agrasif motor aldığın motor , üstelik racing tarzı .

Bu fotoğrafda alttaki yoruma iyi bak , çok uyardık bu arkadaşı (Allah rahmet eylesin) kimseyi dinlemedi kendi bildiğini okudu ve sonu hüsran oldu. Sen ne kadar basmam etmem desende o iş öyle olmuyor .

Ayrıca Kesinlikle ve kesinlikle , Dizlik almanı öneririm (pantolon daha iyi ama kendimde kullanmadığım için öneremiyorum ) Kask , mont , dizlik , eldiven bunlar şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: 27serhat

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim aklımdan geçen motoru yaz aylarında kullanmayı planladığım içim omuz, dirsek ve sırt korumalı yazlık bir mont ve pantolon almaktı ancak, kimle konuşsam pantolona ve ayakkabıya gerek yok bineceğin zaten günlük minimum trafikte 20 km dedikleri için bu ekipmanlardan vazgeçtim. Onun için sadece eldiven kask ve monta yoğunlaştım. Kullanıcı yorumları ve forumlardan yapmış olduğum araştırmaya göre dainesse bu işin ali üstadıymış ancak bir monta en az 3-4 bin tl para vermek çok mantıklı gelmediği için tercihimi Revit ten yana kullanmayı düşünüyorum. Özellikle gt air modeli artı sırtlığı çok tavsiye ediliyor. Ancak daha iyi bir seçenek fiyat/performans eğrisinde var mıdır bunun sıkıntısındayım.

Bütün ekipmanlar şart hocam botuna kadar. Neden derseniz geçen facebook'ta geziyordum adam yakın mesafeye gideceği için dizliğini takmamış ve o tam dizliği taktığı yerler yara bere içindeydi. Yorumlara bakayım dedim dizlik olmadığı için o eklem yerinden yarılan mı istersin yoksa kanlar içinde olan mı istersin sırf bunlar o dizlik yada pantolonu giymedikleri/takmadıkları için.

Tam ekipman her zaman önemlidir yok kask daha önemli yok mont daha önemli hepsi önemlidir botta dahil.

Ben mont olarak alpinestars yada dainese tercih ederdim. Ve seçimim alpinestars dan yana oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendaryTURK

Madem istişareden yanasın sat o motoru.. 250liklerin içinde en agrasif motor aldığın motor , üstelik racing tarzı .

Bu fotoğrafda alttaki yoruma iyi bak , çok uyardık bu arkadaşı (Allah rahmet eylesin) kimseyi dinlemedi kendi bildiğini okudu ve sonu hüsran oldu. Sen ne kadar basmam etmem desende o iş öyle olmuyor .

Ayrıca Kesinlikle ve kesinlikle , Dizlik almanı öneririm (pantolon daha iyi ama kendimde kullanmadığım için öneremiyorum ) Kask , mont , dizlik , eldiven bunlar şart.

27serhat 20 sn. önce

Kesinlikle haklısınız üstad. motor biraz beni de ürkütmüyor değil ama diğer 250 cc ilk motorların hepsine baktım. Gerek malzeme kalitesi gerek motor ki malumunuz en basitinden r25 çift silindire sahip tek racing( gerçi gsxr 250 de çift silindir olarak çıktı ama o da 24 bg güç üretiyor ki r25 in yarısı ancak Torku çok daha yüksek ki bence bu apayrı bi risk) ben biraz araç mantığıyla hareket ediyorum bunun farkındayım ancak özel dersler ve ileri eğitim dersleri almadan binmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Olur da gözüm korkarsa İnanın gözüme gelmez satarım hiç bişey bizlerden önemli değil. Cevabınız için tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Xieorn

quote:

Orijinalden alıntı: 27serhat

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Benim aklımdan geçen motoru yaz aylarında kullanmayı planladığım içim omuz, dirsek ve sırt korumalı yazlık bir mont ve pantolon almaktı ancak, kimle konuşsam pantolona ve ayakkabıya gerek yok bineceğin zaten günlük minimum trafikte 20 km dedikleri için bu ekipmanlardan vazgeçtim. Onun için sadece eldiven kask ve monta yoğunlaştım. Kullanıcı yorumları ve forumlardan yapmış olduğum araştırmaya göre dainesse bu işin ali üstadıymış ancak bir monta en az 3-4 bin tl para vermek çok mantıklı gelmediği için tercihimi Revit ten yana kullanmayı düşünüyorum. Özellikle gt air modeli artı sırtlığı çok tavsiye ediliyor. Ancak daha iyi bir seçenek fiyat/performans eğrisinde var mıdır bunun sıkıntısındayım.

Bütün ekipmanlar şart hocam botuna kadar. Neden derseniz geçen facebook'ta geziyordum adam yakın mesafeye gideceği için dizliğini takmamış ve o tam dizliği taktığı yerler yara bere içindeydi. Yorumlara bakayım dedim dizlik olmadığı için o eklem yerinden yarılan mı istersin yoksa kanlar içinde olan mı istersin sırf bunlar o dizlik yada pantolonu giymedikleri/takmadıkları için.

Tam ekipman her zaman önemlidir yok kask daha önemli yok mont daha önemli hepsi önemlidir botta dahil.

Ben mont olarak alpinestars yada dainese tercih ederdim. Ve seçimim alpinestars dan yana oldu.

Dizlik ve ayakkabıyı da alınacaklar listesine ekleyeceğim. Yazılanlardan sonra içimdeki korku biraz daha aldı gitti ama denemeden vazgeçmek de bana göre değil. Umarım kazasız belasız kullanabilirim. Yardımınız için tşk ederim

• Ekipman almak motor almaktan zor. Bende ekipman dusunuyorum suan sadece ucuz bi Ls kask, basit ve bana dar gelen bi mont klasik bi eldivenim var.

Almayi dusundugum kaskta Schuberth C3 pro cene acilir kask, Revit adrenaline deri mont.

Dizlik vs yerine kesinlikle korumali pantolon al. Sertifikali Egitmen bi tanidik dizlik vs. gibi ekipmanlar kaza sirasinda siyriliyor yada donuyor ayrica altina giydigin en saglam kot bile cok rahat yirtilip dikisleri sokulebiliyor. Surtunme aninda anlikta olsa 700 dereceye kasar isi cikabildigini soyledi. Bu durumda doku kaybi ciddi anlamda sorun yaratir. Pantolonu korumali almami onemle tavsiye ettti. Yoksa dizlik benimde isime geliyor. Her kiyafete tak gez diger turlu kactane pantolon alabileceksin ki fiyatlar 300_500 en az.

Ayakkabi kucuk bisey ariyorum hem gunluk kullanimdada sikinti yaratmasin saga sola giyeyim.

Sehirde izmir olunca burada asiri soguk yok, yagmurda ve asiri sogukta kullanmayacam.

• Ekipman işinin şakaya gelir yanı yok ben scooter kullaniyorum nmax 155. Ehliyet eğitimi sirasinda kawasaki sl kullanirken motoru altimdan kacirdim 20 km süratle duvara çarptim. Tek takmadığım şey eldivenimdi ve elimin üstü yaralandı.

Aldiğınız model ile ilgili tecrübeli arkadaşlar yazmışlar yeterince ama ben kendi motorum ile aradaki farki görünce söylenilenlerin ne denli haklı olduğunu gördüm.

Ekipman olarak ben revit mont aldim haricende sırtlik aldim. Kask içinde shark aldım memnunum şimdide revit airwave pantolon almak istiyorum. Revit kalitesini hissettiriyor memnunum.

Unutmayın motor değişir ekipman değişmez.

Umarım sorunsuz ve kazasız binersiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.