Şimdi Ara

R5 2600 RX5700 Ufak bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.Ryzen 5 2600 RX5700ü besleyebilirmi yani darboğaz yaparmı yaparsa ne kadar yapar ?
    2.Ryzen 5 2600 RX5700lü sistem için 550V +80 lik bir psu yeterli olurmu internette biraz araştırdım 5700xt için 650V önerilmiş fakat 5700 için önerilen bir PSU yok AMD'nin sitesinde minimum 700V diyor fakat sizde takdir edersiniz ki tavsiye edilen PSU lar tıpkı fabrikasyon araç yakıt tüketim verisi gibi abartı oluyor.
    bilgisi olan veya kullanan arkadaşlar lütfen ulaşsın şimdiden teşekkürler

• Darboğaz yapmaz. Tabi güncel bir i7 veya yeni nesil ryzenle çok az bir şey daha performans alabilmen olası. Göz önünde bulundurulacak bir şey değil.
    Böyle bir sistem, toplamda 250w civarı güç çeker yük altında. Eli yüzü düzgün bir 550w, için rahat kullanmanı sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler...

Kullandığım PSU : Corsair Builder VS550 550W 80 PLUS PSU

Bu arada Youtube'dan izlediğim videolarda %8 %5 lik bir darboğaz olabileceğini gördüm bunun önüne geçebilirmiyim ?
  • Evet geçilebilir. O.c yaparak. Psu çok eski değilse biraz o.c sıkıntı çıkarmayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    13/12/2018 tarihinde almışım
  • Vs serisinde kronik sorunlu cihazlar vardı, PSU üzerinde model yazan yerdeki yazı sarı etiketli ise eski seri ve kronik sorunlu diye biliyorum, Corsair sonra ürettiği kronik sorunu kaldırdığı modelde renksiz siyah beyaz yazdı model ismini, elinizdeki PSU hangisi eski seri ise sistemi tehlikeye atmayın derim çünkü pahalı parçalar takıyorsunuz,

2600 bu sistem için iyi bir işlemci, bende yakın zamanda sistem topladım ve araştırırken 5700 ile ilgili çok video ve makale okudum, 3600+5700 kullanan sistemler 2600+5700 kullanan sistemlerden oyun performansı olarak bir tık önde aradaki fiyat farkına değer mi tartışılır,

Ama yok ben sistemi aldıktan sonra yetinnem o.c. yaparım derseniz güzel bir soğutma almanız lazim stok 3600 değerlerine ulaşmak için 2600 ile, soğutucu + işlemci parasına zaten 3600 alabilirsiniz o.c. yapmayı düşünüyorsanız.

PSU yeni seri ise 550v işinizi görecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    sanırım sarı etiket kutusunu aradım fakat malesef bulamadım başka bakabileceğim bir yer varmı acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikidokuz İ kullanıcısına yanıt
    PSU üstü etiket kutu ile aynı, PSU üzerinden bakabilirsiniz

Bunun için kasayı açmam gerekiyor PSU bölmesi var kasada her tarafını çevirmiş marka vs göremiyorum malesef :D sarı olursa ne gibi bir sorun olur acaba ?

efendim fotoğrafı tıpa tıp bu :https://productimages.hepsiburada.net/s/12/500/8898369716274.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikidokuz -- 12 Ocak 2020; 11:33:48 >
    Fan problemi var, hepsinde degil tabii o seride üretilen birçoğunda görülmüş, sizde olan PSU sorun çıkarmadan yoluna devam edebilir, sorun şu, belirli bir kullanımdan sonra fan ciddi sesli çalışmaya başlıyor, sonra performansını kaybedip Psu'ya olması gerektiği kadar havalandırma sağlayamıyor, fazla ısınan PSU gerektiği gibi çalışmamaya başlıyor yada sadece ses problemi çıkararak yoluna devam ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 12 Ocak 2020; 11:38:5 >
    anladım düzenli olarak kasayı her ay temizlerim ben hastalık derecesinde diyebiliriz :) her hangi bir ses duymadım veya takırtı vs vs fanlarda toz dahi yoktur hatta o derece deli temizlerim :D
    Aynı şekilde bende öyle kullanıyorum, ben sanayide hava ile temizliyorum , gerçi 1 ayda yada 2 ayda bir temizlenen kasa çok pis olmuyor ama hava ile temizledikten sonra ilk topladığım hazzı alıyorum garip birşey

Hava ile nasıl temizliyorsunuz :D
    Kompresörden gelen hava tabancası ile, 1 karış uzaklıktan 1 sn basıp 1 sn çekmek suretiyle hava sıkıyorum, bazen 5 sn basıyorum o anki psikolojime göre değişiyor fanlara ve işlemci soğutucusu üzerine işlem yaparken araya kurşun kalem sokuyorum fan aşırı dönüp bozulmasın diye yada elimle tutuyorum, aynı şekilde PSU fanı dönmesin diye araya dönmesini engelleyecek birşey sıkıştırıp basıyorum havayı, herşey kutusundan çıktığı ana dönüyor,

Ben bunu zamanında forumda yazdım benimle alay ettiler, yaklaşık 20 yıldır bu işin içindeyim, yaklaşık 15 yıldır böyle temizlerim bir tabir var ya cam gibi diye her seferinde cam gibi oluyor, tiner döküp bozan, saç kurutma makinesi ile statik elektrik yüzünden anakart çöp eden, fırça ile temizlik yaparken sağı solu kopartan gördükten sonra benim yöntemin daha masum geliyor,

Herhangi bir lastikcide, sanayide herhangi bir dükkana gidip hava tabancası isterseniz 2 dk PC temizlemek için biri vermezse diğeri verir, başına geçip izliyor merak ediyorlar

Bilakis bana çok mantıklı geldi saçma değil :D
  • https://forum.donanimhaber.com/anakarti-sentetik-tinerle-temizledim-ve-bozuldu--141587238#141587238

Bak hocam yepyeni konu, üzücü

Bu konularda sanırım ben baya pimpirikliyim çünkü anakarta veya herhangi bir parçaya elimi süreceğim zaman sentetik eldiven takıyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Kompresörden gelen hava tabancası ile, 1 karış uzaklıktan 1 sn basıp 1 sn çekmek suretiyle hava sıkıyorum, bazen 5 sn basıyorum o anki psikolojime göre değişiyor fanlara ve işlemci soğutucusu üzerine işlem yaparken araya kurşun kalem sokuyorum fan aşırı dönüp bozulmasın diye yada elimle tutuyorum, aynı şekilde PSU fanı dönmesin diye araya dönmesini engelleyecek birşey sıkıştırıp basıyorum havayı, herşey kutusundan çıktığı ana dönüyor,

Ben bunu zamanında forumda yazdım benimle alay ettiler, yaklaşık 20 yıldır bu işin içindeyim, yaklaşık 15 yıldır böyle temizlerim bir tabir var ya cam gibi diye her seferinde cam gibi oluyor, tiner döküp bozan, saç kurutma makinesi ile statik elektrik yüzünden anakart çöp eden, fırça ile temizlik yaparken sağı solu kopartan gördükten sonra benim yöntemin daha masum geliyor,

Herhangi bir lastikcide, sanayide herhangi bir dükkana gidip hava tabancası isterseniz 2 dk PC temizlemek için biri vermezse diğeri verir, başına geçip izliyor merak ediyorlar
    Kompresör dediğin 30 liralık bir aletti. Şimdi de olsun 60 lira.

• 30 liralık yada 60 liralık alet için lastikçi yada sanayiye gitmek ne kadar mantıklı sizce?

şahsen 30 TL ye alıp kendim yaparım :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.