Şimdi Ara

R5 3600 Hyper 212

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Yeni sistem topladım ve fan sesinden kurtulmak ve biraz daha serin çalışsın diye Hyper 212 Black aldım işlemciye. 4 tane kasa fanı takılı onlar 900 RPM'de sabit çalışıyorlar. Hyper 212 ise 70 dereceye kadar 750 RPM sonrasında ise kademeli olarak 1200 RPM'e kadar çıkarılacak şekilde ayarladım. Ancak Ryzen Master ile baktığımda voltajı 1.2 ve hızı 4.15 yaptığımda bile boşta 50 derecelerde geziyor. Cinebench testinde ise 80'e kadar çıktı. Voltaj 1.35 ve 4.4 Ghz denediğimde ise 94 dereceyi gördü. Soğutucuyu doğru monte ettim ve yönünü doğru ayarladım. İlk topladığım bilgisayar değil açıkçası. Evet havalar sıcak odam da şu an 28-29 derece ancak yine de 35-40'larda gezmesi gerekmez mi acaba? Ya da fan profilini ben bu kadar düşük tutuyorum ondan mı oluyor? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 11 Haziran 2020; 21:58:32 >

• Arkadaşlar az önce 4200'e sabitledim voltajı da 1.2'ye çektim. Prime95'te işlemci 104 derece gördü. Bir sorun var ama çözemedim sorun nedir? Prime 95'i durdurduğum gibi de salise olmadan 50'ye indi sıcaklıklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 11 Haziran 2020; 16:39:27 >
  • Soğutucuyu komple söktüm, macun yeniledim ve tekrar düzgün bir şekilde vidaları sıktım ancak değişen bir şey olmadı. GTA 5'te 65 derece, Prime95 100 derece görüyor.
  • Hyper 212 li soğutucu ile bile çok yüksek rakamlar bende hyper 212x var intel i5 8600 ile kullanıyorum oyunlarda falan 60-65 de tutuyor stabilite testlerinde 70'lerde falan ancak ryzen işlemciler biraz sıcak çalışabilir diyorlardı undervolt gerekebilir ki zaten 1.2 çekmişsiniz,, bunun dışında şöyle bir konu gördüm bugün teknopatta bir inceleyin derim acaba anakart ile alakalı mı

https://www.technopat.net/2020/06/11/amd-ryzen-islemcinizin-omru-daha-hizli-kisaliyor-olabilir/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Baktım hocam ona ve Cinebench esnasında %125 oluyor, boşta ise %160-170'lerde. Çözemedim ne anlama geliyor. Anakartım X570-a Pro.
  • Meraktan denedim simdi , bende Dark x126 sogutucu var , 180W TDP oldugu idda adiliyor , fikrim yok .

4.2ghz ve 1.1V ile 63 dereceyi gecmedi , ama fazla zorlamadim , 3 dakika kadar sadece .

R5 3600 Hyper 212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 11 Haziran 2020; 18:8:13 >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Benim durum stok fandan bile kötü zaten. Sizinki olması gerektiği gibi. Acaba sensörlerde mi problem var onu çözemedim yani. Prim95'lerde direk 100'e fırlıyor. Test fotosunu ve Kasadaki hava akışının da fotosunu çektim. Benden kaynaklı bir sorun olamaz gibime geliyor. BIOS en güncel sürüm bu arada.

R5 3600 Hyper 212
    R5 3600 Hyper 212

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyunda 65se dert edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.
  • Prime95 stabilite testi için kullanılabilir, sıcaklıkalrın gerçek kullanımla pek alakası olmaz. Boşta ryzen 3ler 25-55 doalaylarında geziyor normal.

Yükteki sıcaklığı Cinebench ile ölçmeniz çok daha isabetli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Test olarak hangisini seçtin ? Blend mi yoksa smallest ffts mi ?
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    @kamisama Hocam stok fan 60 derecede geziyor GTA 5'de. Benimki 65 normal durmuyor bence. Smallest ffts seçtim ve maximum power seçtim bilerek.

@ahmettsezis Hocam auto'ya çektim voltaj vs. cinebenchte 82 derece görüyor gene. 1.2 voltaja çekince 4.1 ghzde falan 77-78'lerde geziyor. Kafayı yemek üzereyim.
    ilk sectigim blrnd mis ,

senin dedigini de denedim 3 dakika kadar , biraz artti sicaklik .

R5 3600 Hyper 212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 11 Haziran 2020; 18:52:21 >
  • Valla soğutucu ne kadar iyi bilemediğim için kesin bir yorum yapamıyorum ama oyunda 65 üstünü görmüyorsan kafaya takacak bir şey yok bence.
    Blend denedim 1.15V 4.2 Ghz'de 57 derece.
    Small FFT denedim 1.15V 4.2 Ghz'de 82 derece.
    Cinebench denedim 1.15V 4.2 Ghz'de 70 derece.

Bu testlerde ama fan sesi yine de çok az. Fan profili düşük o yapıyor herhalde.

Sorun var mı yok mu tam çözemedim. Boşta şu an 44-50 arası gidip geliyor. Oda sıcaklığım 29 derece acaba ondan mı yüksek çıkıyor.

Bazı testler iyi çıkıyor bazısı kötü çıkıyor ısı olarak
  • Oda sicakliginin etkisi var ,

bende oda 28 cpu 43 , Delta degeri 15 derece

sizinki oda 29 cpu 44 , Delta degeri 15 derece

Delta : oda sicakligi ile cpu arasindaki fark .

Yani bostayken bir sorun yok , havalar sogudukca cpu nun sicakligi da duser .
    Şimdi 1.15V All Core 4.2GHz GTA 5 denedim, 58-60 derece gitti. Herhalde normal ya. Prime 95 voltaj ve frekans ile ilgili bir sorun mu çıkartıyor anlamadım saçma sapan dereceler çıktı.
    Hocam aynen o şekil oluyor mantıken. Benim aslinda boşta 45-50 olmasinda cok derdim yok zaten ama dedigim gibi test sicakliklari garip cikinca. Ama simdi voltaji biraz daha dusurup ayarlayinca daha iyi oldu gibi. Ben bir de fan profilini çok dusuk kullaniyorum herhalde ondan da oluyor. Ortalama 800 max 1000-1100 rpm donuyor cpu fani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prime 95 olabilecek maksimum yükü yüklediği için o değerlere çıkıyor. Normal kullanımda bu seviyelere çıkmak mümkün olmayacağı için oyun içi değerlere bakmak yeterlidir. Sıcaklıklar gayet normal. Biostan fan profili oluşturabilirsin bu arada fan az devirle çalışıyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 11 Haziran 2020; 19:26:53 >
    Zaten kendim biostan biraz düşürmüştüm profili hocam. Çünkü fan spike oluyordu. Mesela x uygulamasi aciyorsunuz cpu 10-15 derece bir zipliyor ya o zaman fan da hizlanip yavasliyordu, o sinir bozdugu icin oradan dusurmustum biraz. Yani oyunda sessiz sekilde 60-70 arasi gidecekse zaten sorun yoktur sanirim. Tesekkur ederim butun cevaplar icin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerleriniz bir hayli yüksek..

oda sıcaklıgım 28 30 benımde.

bosta 35-40 arası
    oyun oynarken 55 lerde. testlerde 73(aidata64 1 saatlik)

biosunuzu bir güncellermısınız tum driverlarıyla.

daha sonra cpz ile kontrol edın yada aidata64un izlemesiyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.