Şimdi Ara

R7 240 e7500 darboğaz yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • R7 240 ekran kartı aldım yeni fakat CSGO Smite gibi oyunlarda +30 görmüyor bile. İşlemci kullanımı çok yoğun olduğu halde ekran kartı %50 ye vurmuyor. Acaba darboğazmı yaşıyorum? Yaşıyorsamda E8400 gibi bir işlemciye geçersem sorun çözülürmü çünkü fazla bütçem yok.  R7 240 e7500 darboğaz yaşıyorum

• her durumda sakın e7000 serisi çift çekirdek bir modelden yine çift çekirdek e8000 serilerine geçme,değişimi fark edemezsin bile..değişim olursa en düşük Q8400 gibi 4 çekirdek bir model olsun..q8400 anakartının işlemci destek listesine bakmayı unutma

bunun dışında sorunun ekran görüntüsünden işlemci kaynaklı gibi duruyor ama cs go da e7500 ve r7 240 ile 30fps yi rahat geçmen lazım,hangi ayarlarda oynuyorsun?
  • 30 fps yi arada geçse bile çok fazla takılmalar yaşıyorum ve ayrıca bahsettiğiniz işlemciyi destekliyor anakart lakin o kadar bütçem yok max 50 tlye bi işlemci bulmam lazım oda 8400 veya pentium e5400 tarzı birşey olucak darboğazı kessin yeter gpu kullanımını yükseltmek istiyorum
  • Reazst.v2 kullanıcısına yanıt
    xeon e5450 al uzun sure kullan. Cs go da alacagin fps artacaktir. Elindeki islemciyi satip ustune eklersen alirsin. Yoksa e8400 e gecsende fark olmuyacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xeon anakartıma uyumlu değil ve modlamayla uğraşamam şuan en iyi ihtimal c2q q6600 alabilirim bunun faydası olurmu.. 8400 e göre güçlümü ayrıca
  • Sizin ram kaç gb hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  R7 240 e7500 darboğaz yaşıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu anca core 2 quad ihya eder, bunun dışında işlemciye yük bindirmeyen (çözünürlük vs.) ayarları fulleyip ekran kartını belki biraz daha verimli kullanabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reazst.v2

xeon anakartıma uyumlu değil ve modlamayla uğraşamam şuan en iyi ihtimal c2q q6600 alabilirim bunun faydası olurmu.. 8400 e göre güçlümü ayrıca

xeon anakartına uyumlu gigabyte g31 s2l xeon e5450 diye youtube da ararsan birçok video bulabilirsin
  • şimdi ben e8400 alırsam darboğaz bitmezmi peki bu işlemciyle gtx 750 ti kullanan vardı benide kesmezmi amacım sadece ekran kartını besleyebilmesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reazst.v2

şimdi ben e8400 alırsam darboğaz bitmezmi peki bu işlemciyle gtx 750 ti kullanan vardı benide kesmezmi amacım sadece ekran kartını besleyebilmesi

E4500@2.93 GHz'de CSGO'da 1366*768'de 30-60 fps arası alıyordum.
    https://www.youtube.com/watch?v=ugdunJuKPd4

Eğer akıcılık bundan kötüyse farklı sebepler olabilir. Eğer sistem düzgün çalışıyorsa E8400 almanız hissedilir fark yaratmaz. Farkı hissetmek için 4 çekirdekli bir işlemciye geçmeniz lazım. Ayrıca 4 GB ram sisteminizin yumuşak karnı ve arttıramazsınız da. Eğer arka planda çalışan antivirüs vs. varsa sıkıntı olabilir.

• Benim anlamadığım normal kullanımda bir sıkıntı olmaması fakat oyunlarda işlemci kullanımının +%90 olup gpunun 40 50 yi bile geçmemesi büyük ihtimal para biriktirip q6600 veya q8200 gibi bir işlemci alıcam umarım darboğaz çözülür
  • Merhabalar benim sistemimle benzer sisteme sahipsiniz

E6500 ile r7 240 kullanıyorum

Gta V: 25-30 FPS (min ayar)

Ets2 yüksek ayar 40 fps

İşlemci kullanımı bu arada %100 bende AliExpress den xeon 5450 sipariş ettim 10 gün önce dilersen pm den ulaş işlemci elime geçince deneyimlerimi paylaşırım.

Bu arada illaki bios modlamak zorunda değilsin mod işi bazı konutları kullanmanı sağlar ( modsuz w10 kuramazsın )çalışması gibi şeyleri etkiler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • olur hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.