Arkadaşlar 5 gün önce Asus AMD R7 250 OC ekran kartı aldım. Taktım driverleri falan sorunsuz yükledim. Ancak oyuna girdiğimde anlamsız bir şekilde birden bire FPS düşüşü yaşamaya başladım. GPU-Z ile çalışma durumuna bakınca şöyle bir görüntüyle karşılaştım..
Yani aniden çekirdek hızı birden 300MHZ'ye düşüp, ardından hemen default yani 1110 MHZ çıkıyor. Voltaj da aynı şekilde kesiliyor. Bu sadece oyunda herhangi kalabalık bir yere girdiğimde veya bomba patladığında meydana geliyor kontrol ettim. Kartı daha 5 gün önce aldım OverDrive ile birşey yapmayı bile denemedim taktığım gibi kullanıyorum. 650 watt Xigmatek PSU var. Neyden kaynaklanıyor olabilir yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Up up..
Vay be koca forumda ilgilenen biri çıkmadı harika
Çekirdek hızının düşmesi normal masaüstünde ekran kartı kullanılmadığı için pek hangi oyunda fps düşüyor bir de işlemciniz ne ya da diğer sistem bileşenleri ?
quote:
Orijinalden alıntı: mrtsr35
Çekirdek hızının düşmesi normal masaüstünde ekran kartı kullanılmadığı için pek hangi oyunda fps düşüyor bir de işlemciniz ne ya da diğer sistem bileşenleri ?
Q8400 işlemci, 4gb Ram ddr2, gigabyte p41-es3g anakartım var. Eskiden 9800 GT nvidia kullanuyordum amd ye geçtim driverleri sorunsuz yükledim masaüstünde hızın düşmesi normal ama oyunda da düşüyor yani en üst hıza sabitlenmiyor. Project Reality' de oluyor, World of tanksta oluyor, red orchestra 2 de oluyor. Ama render testine sokunca 5*10 dakika hiç bir düşüş olmuyor..
2gb ddr3 olan modeli mi aldınız ben de bi ara kullanmıştım onu oyun amaçlı almamıştım aslında ama oyun performansını merak ettiğimden bakmıştım sadece oyun anında gpu cpu kullanımı ne durumda bir de normalde kaç fps ortalama veriyor dediğiniz oyunlarda
quote:
Orijinalden alıntı: mrtsr35
2gb ddr3 olan modeli mi aldınız ben de bi ara kullanmıştım onu oyun amaçlı almamıştım aslında ama oyun performansını merak ettiğimden bakmıştım sadece oyun anında gpu cpu kullanımı ne durumda bir de normalde kaç fps ortalama veriyor dediğiniz oyunlarda
Dostum sorun kaç fps aldığımda değil sorun oyun oynadığım esnada çekirdek hızlarının ani düşmesi ve yükselmesi stabil çalışmıyor yani.