Şimdi Ara

R7 250 Sistem Performan Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikler herkese merhabalar. Sorunum şudur. Yeni aldığım ekran kartı olan R7 250 önceki ekran kartı olarak kullandığım AMD A6 6400K'nın APU'suyla aynı performansı veriyor, şu an sadece işlemci olarak kullanıyorum. Ben ne yaparsam yapayım bu bilgisayardaki her şeyi değiştirmeme rağmen ilk aldığımdan zamandan beri hep aynı performansı alıyorum. Virüs olduğunu düşündüm fakat defalarca format attım. Ne yapsam performansta bir değişiklik olmadı. Örneğin GTA5'de aynı ekran kartını kullanmama rağmen Technopat'ın youtube kanalındaki testle arasında dağlar kadar fark var, ve çözünürlük 1280x1024. Tüm ayarlarda en dipte. Sadece GTA'da olsa neyse, diğer oyunlarda da sahneden sahneye 40 FPS'den fazla değişim oluyor. Artık bu bilgisayarı çöpe atmayı düşünüyorum. Yıllardır bana çektirmediği ve göstermediği sorun kalmadı. Sistemim fazla iyi değil ama biraz daha iyi performans bekliyorum. Sizce sorun ne olabilir ?

Sistem özelliklerim:
    AMD A6-6400K APU with Radeon (tm) HD Grapbhics 4.20 ghz
    8 GB DDR3 1333 NHz RAM (kullanılabilir 7GB)
    Asus R7 250 GDDR5 1GB
    MSı A68HM-E33 V2
    64 bit Windows 10 pro

• Öncelikle technopat'ın testlerini bırakın. Zaten r7 250 güçsüz bir karttır. Eğer kartın sürücüleri yüklüyse zaten alabileceğiniz maksimum performansı alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ağustos 2016; 14:41:30 >
  • Benchmark testini 1080p de yapıyor. Tekrar izlemenizi tavsiye ederim.
  • celal583 C kullanıcısına yanıt
    1080p'ye sonra almışlar o kısmı görmemişim. Ama dediğim gibi 250 giriş seviyesi bir karttır. Eğer oyun dahili grafiği kullanmıyorsa ve ekran kartının sürücüleri yüklüyse, zaten şu an alabileceğiniz maksimum perrformansı alıyorsunuz.
  • Diğer videolarda da tüm oyunlarda benden daha fazla fps alıyorlar. Eski ekran kartımla aynı performansı almam sizce de garip değil mi ? Tamam r7 250 giriş seviyesi fakat gta5 de her ayar en düşükteyken neden 25 fps'yi dahi göremesin ?
    Oyun orijinal mi? Orijinal değilse yayınlanan bütün güncellemeleri kurulu mu? Ve başka oyunlarda da aynı şeyi yapıyor mu?

Eğer başka oyunlarda da aynı şeyi yapıyorsa driverları driver temizleme programı ile silip en güncel olanı yükleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Oyun orijinal mi? Orijinal değilse yayınlanan bütün güncellemeleri kurulu mu? Ve başka oyunlarda da aynı şeyi yapıyor mu?

Eğer başka oyunlarda da aynı şeyi yapıyorsa driverları driver temizleme programı ile silip en güncel olanı yükleyin.

Diğer oyunlarda da hemen hemen aynı. Gta5 orjinal değil fakat bf4, bf3, csgo, payday orijinal. Gta5'inde en son uptade'inide yaptım. Display Driver Uninstaller programıyla da sürücüleri temizleyip tekrar kurdum, fakat sonuç aynı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rx 580 ısınma ve fan sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunların harici kartı kullandığından emin misiniz? Dahili ve harici kartın güç ayarlarını gözden geçirin. Aklıma başka bir şey gelmiyor.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Buna nerden bakabilirim MSI afterburnerdan anlaşılabilir mi ?
  • Dahili ekran kartını kullanamaz pci ex kart takılıyken işlemcinin verdiği frenleme yüzünden bu durum böyle daha fazla performans alamazsınız zaten overclockda yapmışsınız çozünürlüğü yüksek bir monitöre geçmeniz gerekiyor tam performans alabilmek için düşük çözünürlükte düşük performans alırsınız işlemci yüzünden bunu kanıtlamanın tek yolu televizyona bağlayın 1080p oynayın oyunu değişimi göreceksiniz
  • O islemci ile r7 250 sorunsuz calismaz. Islemciniz cok zayif kaliyor. Cift cekirdek ustelik yapisi itibari ile gucsuz cekirdeklere sahip bir ofis islemcisidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Denedim fakat sonuç yine aynı 1 fps arttı gibi. Ama 25 görmüyor hala.
  • Farklı bir derdi var gibi sistemin tamam tabiki darboğaz oluyor ama bu kadar olmamalı a6 6400k ya şöyle bir baktım vakti zamanının core 2 duo e8500ü ile aynı tamamen o işlemcinin biraz daha fazla performans sergilemesi gerekli... Bios update yapıp döner misin buraya? Bide biosunu sıfırla updateden sonra bi bakalım neler olacak
    Biosu güncelledim. Tahmin ettiğim gibi hiçbir şey fark etmedi.
  • HDTUNE ile diske benchmark yapıp gönderir misiniz ?
  • Bak sorunun kaynağı bu olabilir işte...

Cyristal disk info kurup bi resim gönderir misin?

Sorununuz belli oldu. İşlemcinin yarısı hdd'yi okumak için kullanılıyor. Yani hdd okumayı düzgün yapamadığı için işlemci kullanımı yüksek çıkıyor. Bunun sebebi de bozuk okunan verileri işlemcinin düzeltmeye çalışması. Oyun sırasında da hdd yüzünden işlemcinin yarısı kullanılamıyor. Bu da performans düşüklüğüne sebep oluyor.

Eğer o hdd'yi çıkarırsanız sorun çözülecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 2 Ağustos 2016; 21:18:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca diskinizin sıcaklığı yüksek. Kasanız ne bilmiyorum ama eğer kasanın ön tarafında fan yoksa takarsanız disklerinizn ömrünü uzatmış olursunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.