Bildirim
R7 370 4gb VS Gtx950 2gb
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
370 alırsan farkını 4GB kullanan eserlerde görürsün, Orta Dünya'nın Gölgesi gibi. Başka türlü farkı lehine çevirmek mümkün olmuyor ama Directx 12 ile daha ön plana çıkacaktır bu farklar, bellek kullanımı tavan yaptıkça. -
Merhaba,
Bu tarz GPU gücüne sahip kartlarda şu zamanın şartlarında ''4GB'' bellek bir gereklilik değildir. Yüksek GPU gücüne sahip kartlarda belli çözünürlüklerde 4GB ve üzeri bellek gerekliliğinden bahsedilebilir.
Maalesef belli başlı kişilerin uydurduğu hurafelerden durum bu noktalara gelmektedir. Bahsettiğiniz oyunlar için iki kartta sizi üzmez ama bu tarz oyunlarda NVIDIA cephesinde AMD cephesine nazaran daha az sorun yaşanmaktadır.
4GB bellek olayı için bir başka detay ise; aynı kartın 2GB - 4GB versiyonları arasında 60 - 100 TL arası farklar olduğu zaman 4GB tercih sebebi olabilir diyebiliriz. Astronomik fiyat farklarında 2GB - 4GB farkına değmeyecektir.
Zaten üsttede yazdığım gibi şu zamanın şartlarında 3GB veya 4GB V-RAM oyunlarda minumum olarak istenilen V-RAM boyutlarıda değiller. Yani 1GB V-RAM'in kaderini 2GB şu an için paylaşıyor diyemeyiz. Bunların ışığında durum böyle.
-
R7 260x alin madem paraniz cebinizde kalsin cogu oyunu da oynarsiniz. 750ti da olabilir. Illa ikisinden birini alcam diyorsaniz gtx950
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsdesF -- 27 Ocak 2016; 13:31:39 > -
Bunu söyleyen kişilerin '3.5GB bellek olayına,' "sorun yok" demesini de not düşmek gerek. Bir sıkıntı yaşadığınızda kendi başınıza kalakalacaksınız. Bunu da gözden kaçırmayın.quote:
Orijinalden alıntı: REDSTONE
Merhaba,
Bu tarz GPU gücüne sahip kartlarda şu zamanın şartlarında ''4GB'' bellek bir gereklilik değildir. Yüksek GPU gücüne sahip kartlarda belli çözünürlüklerde 4GB ve üzeri bellek gerekliliğinden bahsedilebilir.
Maalesef belli başlı kişilerin uydurduğu hurafelerden durum bu noktalara gelmektedir. Bahsettiğiniz oyunlar için iki kartta sizi üzmez ama bu tarz oyunlarda NVIDIA cephesinde AMD cephesine nazaran daha az sorun yaşanmaktadır.
4GB bellek olayı için bir başka detay ise; aynı kartın 2GB - 4GB versiyonları arasında 60 - 100 TL arası farklar olduğu zaman 4GB tercih sebebi olabilir diyebiliriz. Astronomik fiyat farklarında 2GB - 4GB farkına değmeyecektir.
Zaten üsttede yazdığım gibi şu zamanın şartlarında 3GB veya 4GB V-RAM oyunlarda minumum olarak istenilen V-RAM boyutlarıda değiller. Yani 1GB V-RAM'in kaderini 2GB şu an için paylaşıyor diyemeyiz. Bunların ışığında durum böyle.
-
Merhaba hocam yani şimdi gtx950 mi öneriyorsunuz ? -
Sağolun hocam dediğim gibi 2 sinden birini alacağım ama tek korkum şu 2 gb vram Yetmezse ne olucak ?? Aklımda sadece bu soru var -
260X almayın, bellek sistemi daha düşük. MSAA seçeneklerinde size engel olur, her ne kadar çip kapasitesi yüksek olsa da bellek sistemi daha geride kalan bir çip. 750Ti diyenlere ise hiç bakmayın, kalite namına söyleyecekleri tek şey yok aldıkları tecrübede...quote:
Orijinalden alıntı: FaZe Rain
Sağolun hocam dediğim gibi 2 sinden birini alacağım ama tek korkum şu 2 gb vram Yetmezse ne olucak ?? Aklımda sadece bu soru var -
Orta dünyanın gölgesi derken hocam ? Aklıma birtek Shadow of mordor geldi sizde anladigim kadarıyla r7 370 daha iyi diyorsunuz ? -
quote:
Orta dünyanın gölgesi derken hocam ? Aklıma birtek Shadow of mordor geldi sizde anladigim kadarıyla r7 370 daha iyi diyorsunuz ?
Bence gta 5 de mesela o kart ile kasmyacak kadar grafik yükseltirseniz en az 2000mb kullanır yani sınırda kesinlikle 4gb -
quote:
Merhaba hocam yani şimdi gtx950 mi öneriyorsunuz ?
Sistem bileşenleriniz nedir ?
R7 370'de alınabilir. Ben genel olarak internette, forumda ve çevremde gördüklerimi aktarıyorum. Bu tarz online oyunlarda NVIDIA tarafında daha az sorun yaşanıyor gördüğüm üzere. 2GB - 4GB V-RAM'den ziyade bu duruma da odaklanmak lazım.
4GB V-RAM'in R7 370 - GTX 950 seviyesindeki kartlarda tam olarak etkisini görebilmemiz için 4GB V-RAM'in oyunlarda minumum isteneceği bir döneme gelmemiz lazım. Bu dönemde bugün baktığımızda yakın gelecekte gözükmüyor.
Açıkçası HBM2 gibi bellek yönünden bolca gelecek bir teknolojinin 2016 içerisinde geleceğini düşünürsek; atıyorum denildiği gibi 32GB V-RAM'li kartlar geldi. O zaman 4GB V-RAM'ler benim dediğim minumum konumlara gelebilirler. Hatta 8GB V-RAM'li kartlar bile çok başka boyutlara gelebilir bu noktada. Bunlarda önümüzdeki 2 - 3 yıl içindeki ihtimal dahilindeki olaylar aslında.
DX12 ile performans artışları beklerken, belki oyunların ciddi V-RAM kullanımları ile de karşılaşabiliriz. HBM2'deki çok büyük V-RAM boyutları bunları doğurabilir. Tabii 32GB gibi V-RAM boyutları günlük kullanımdaki kartlar için ilk etapta gelmeyecektir yüksek ihtimalle.
İşin özü şu an için tam olarak net bir şey söyleyebilecek bir kişininde bulunduğunu zannetmiyorum. DX12'nin neler yapabileceğini veya yapamayacağını kimse net olarak kestiremiyor. İhtimaller üzerinden tartışıyoruz.
İlk tam olarak DX12 destekli gibi görünen kartlarında (hem AMD hem de NVIDIA tarafında) çok bir esprisi olacağını zannetmiyorum. 2016'da gelecek kartlarla beraber bu kartlar da yavaş yavaş mazideki yerlerini alacaklardır.
4GB V-RAM minumum olarak istenmedikten sonra size artı bir performans olarak dönmeyecektir tekrar belirteyim. Aksini iddia eden varsa tek kartta R7 370 2GB - 4GB veya GTX 950 2GB - 4GB V-RAM boyutlarının oyunlardaki izlenimlerini paylaşabilir. Kaydadeğer en azından 10 FPS ve üzeri farklar görmeliyiz ki fark diyelim tabii ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 14:09:08 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: R£DSTON£
quote:
Merhaba hocam yani şimdi gtx950 mi öneriyorsunuz ?
Sistem bileşenleriniz nedir ?
R7 370'de alınabilir. Ben genel olarak internette, forumda ve çevremde gördüklerimi aktarıyorum. Bu tarz online oyunlarda NVIDIA tarafında daha az sorun yaşanıyor gördüğüm üzere. 2GB - 4GB V-RAM'den ziyade bu duruma da odaklanmak lazım.
4GB V-RAM'in R7 370 - GTX 950 seviyesindeki kartlarda etkisini görebilmeniz için 4GB V-RAM'in oyunlarda minumum isteneceği bir döneme gelmemiz lazım. Bu dönemde şu an olarak yakın gelecekte gözükmüyor.
Açıkçası HBM2 gibi bellek yönünden bolca gelecek bir teknolojinin 2016 içerisinde geleceğini düşünürsek; atıyorum denildiği gibi 32GB V-RAM'li kartlar geldi. O zaman 4GB V-RAM'ler benim dediğim minumum konumlara gelebilirler. Hatta 8GB V-RAM'li kartlar bile çok başka boyutlara gelebilir bu noktada. Bunlarda önümüzdeki 2 - 3 yıl içindeki ihtimal dahilindeki olaylar aslında.
DX12 ile performans artışları beklerken, belki oyunların ciddi V-RAM kullanımları ile de karşılaşabiliriz. HBM2'deki çok büyük V-RAM boyutları bunları doğurabilir. Tabii 32GB gibi V-RAM boyutları günlük kullanımdaki kartlar için ilk etapta gelmeyecektir yüksek ihtimalle.
İşin özü şu an için tam olarak net bir şey söyleyebilecek bir kişininde bulunduğunu zannetmiyorum. DX12'nin neler yapabileceğini veya yapamayacağını kimse net olarak kestiremiyor. İhtimaller üzerinden tartışıyoruz.
İlk tam olarak DX12 destekli gibi görünen kartlarında (hem AMD hem de NVIDIA tarafında) çok bir esprisi olacağını zannetmiyorum. 2016'da gelecek kartlarda beraber bu kartlar da yavaş yavaş mazideki yerlerini alacaklardır.
4GB V-RAM minumum olarak istenmedikten sonra size artı bir performans olarak dönmeyecektir tekrar belirteyim. Aksini iddia eden varsa tek kartta R7 370 2GB - 4GB veya GTX 950 2GB - 4GB V-RAM boyutlarının oyunlardaki izlenimlerini paylaşabilir. Kaydadeğer en azından 10 FPS ve üzeri farklar görmeliyiz ki fark diyelim tabii ki.
Ben 4gb en az olmalı demiyorum 2gb yetersiz diyorum ve 950 için bile bazı yerlerde yetersiz gta v örnek.
-
Ben size hangi ara cevap yazdım acaba ? Kime yazıyorum üstteki yazdığımı görebiliyor musunuz ? -
Tamamda sorun burda genel olarak ramden degil gpunun yetersizliginden kaynakli. R7 240 ta da 4gb ram var
Ayrica mete bey arkadas sadece lol csgo oynayacagim diye boyle bir oneride bulundum r7 260x de gtx 750ti da verilen paranin kokune kadar hakkini veren kartlar aldigi yol falan filan anlam veremedim.. -
Hocam sistemim şöyle
i5 4460
h81 gamer
Kingston 8gb ram
600 w psu -
Ben size cevap yazmadan, siz bana hazır yazmışken yazdıklarınıza alakalı; GTX 950 2GB V-RAM GTA V için yetersiz yazıyorsunuz ya (R7 370'de olur); o zaman örnek bir video paylaşın ''4GB V-RAM'in sadece karta ekstra ayar açtırıp, performans düşürmediği'' bir video olsun ? Yani atıyorum; 2GB GTX 950 - R7 370 doku ayarını ultra yapamasın veya MSAA ayarını yükseltemesin ama 4GB bellekli modelleri bu ayarları yükseltip hem de performans düşürmesin ? Böyle bir şey yok.
Sizin mantığınızla bendeki GTX 780'nin benzer performanstaki karşılığı olan R9 290, hatta GTX 970'in bile GTA V'te benden fazla ayar açması fazla performans alması gerekir. Böyle bir şeyde yok. OC'li bir R9 290 ve OC'li bir GTX 970 ile benim kartımda paneldeki hızlarındaki iken yine benzer hatta duruma göre GTX 970'den daha fazla performans alıyorum. R9 290 zaten bir kenarda dursun.
V-RAM olayları cidden karışık işler. İnternette gördüğünüz çoğu şeye aldanmayın derim. Varsa geçerli bir video veya testiniz paylaşırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 14:17:43 >
-
-
Beynim yandi -
quote:
Beynim yandi
Ortada şöyle bir durum var. R7 370 kodlu kart, LanOC incelemesinde "ultra" ayarlarda 31 kare saniye görüntü hızı sağlamış, Guru3D'de ise "very high" ayarlarda 30 fps hızda. Böyle bir çelişki var iki incelemede. Hardwarezone Sitesi'nde ise ultra ayarlarda 26 fps: işin içinden çık çıkabilirsen... Tek kesin olan şey, GTX 950 performansının ultra ayarlardaki kabul edilemez durumu. -
AMD+Windows 10 op
Benzer içerikler
- donanım hızlandırmalı gpu zamanlaması nedir
- geforce 940mx
- amd radeon r7 200
- paylaşılan gpu belleği nedir
- üçlü ara bellekleme nedir
- nvidia rtx
- rtx 3060 ne zaman çıktı
- ekran kartı sürücüsü güncelleme
- amd 24.9.1
- nvidia h100
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X