Şimdi Ara

R7 370 4gb VS Gtx950 2gb (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malesef bazı kişiler hala yıllar önceki akılla vram in önemini küçümsemektedir ama gunumuzde yeni konsollarinda bazı sınırları ortadan kaldırmasıyla yüksek vram ihtiyacı duyan oyunlar çıkmaktadir ama bu kişiler hala kendilerini xbox360 ve ps3 devrinde sanmaktadır bunlara kanip 4gb vram e sahip orta seviye bir kart alabiliyorken 2gb tercih etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Ocak 2016; 17:03:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    evet bende gördüm dediğim gibi fiyat hatalı olması akla yakın
  • Bu kırmızı taşlı kişiler 4gb vrami kullanamadan gpu nun nefesi tükenir şeklinde çok çok basit bir mantıkla hareket etmektedir ve bunların kafasinda 2 ile 4 arasinda başka bir sayi yoktur bir oyun ya 2gb vram kullanır yada 4gb vram kullanır şeklinde düşünüp şu değerleri düşünemezler halbuki bir oyun
    2.1gb 2.2gb 2.5gb 2.7gb 2.9gb 3.1gb 3.2gb 3.4 gb 3.7gb 3.8gb gibi vram kullanım değerlerinede ulaşabilir 2gb dan direk 4gb a atlamaz, 4gb ın gereksiz olduğunu söyleyen bu kişiler bunu öğrenmeli öncelikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Ocak 2016; 17:14:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hulux

Bu kırmızı taşlı kişiler 4gb vrami kullanamadan gpu nun nefesi tükenir şeklinde çok çok basit bir mantıkla hareket etmektedir ve bunların kafasinda 2 ile 4 arasinda başka bir sayi yoktur bir oyun ya 2gb vram kullanır yada 4gb vram kullanır şeklinde düşünüp şu değerleri düşünemezler halbuki bir oyun
    2.1gb 2.2gb 2.5gb 2.7gb 2.9gb 3.1gb 3.2gb 3.4 gb 3.7gb 3.8gb gibi vram kullanım değerlerinede ulaşabilir 2gb dan direk 4gb a atlamaz, 4gb ın gereksiz olduğunu söyleyen bu kişiler bunu öğrenmeli öncelikle.

Sana daha öncede çokça cevap yazdım. Sonra kendi haline bıraktım, dedim akıllanır. Ama bakıyorum ki halen aynı boş işlerdesin be Hulux. ''Red'' kelimesini ilk anlamında kullanmadığımı söylemiştim. Nereden geldiğinide, ingilizce bilgin bulunmuyorsa ufak bir sunum yapalım istersen ? Bu arada ''kırmızı taşlı'' nedir ? Tek taş mı ?

Senin gibi boş insanlara ancak böyle bir üslup kullanıyorum zaten. Çünkü özenilerek yazılmış kelimeleri bile hak etmiyorsunuz ki...

Üstte testleri paylaşmışım farklı farklı sitelerden, bunlara tabii ki birebir itimat edilmez ama, elimizde kullanıcı testi de yok ki değil mi ? Bundan dolayı testler üzerinden gidiyoruz. Testler üzerinde de durum ortada. Yukarıda da yazdım, varsa bir kanıtın, video kaydın paylaşırsın herkes aydınlanmış olur.

Şu zamanın şartlarında bu tarz kartlar için bir oyun 2048 MB'ı 1 MB geçip, 2049 MB kullansada bunun bir etkisi olmayacak emin ol. Varsa böyle bir etki, üstteki testleri yalanlayacak testler görelim ? Veri görelim ?

BOŞ KONUŞMALAR DEĞİL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 17:31:02 >

• Konudaki bazı arkadaşlar nedense benim söylediğim her şeyi üzerlerine alınıyorlar, halbuki ben ortaya konuşuyorum, herkesin yararına şeyler yazmaya çalışıyorum. İnsanlar sürekli birileriyle çatışma çabasında demek ki.

• quote:

Konudaki bazı arkadaşlar nedense benim söylediğim her şeyi üzerlerine alınıyorlar, halbuki ben ortaya konuşuyorum, herkesin yararına şeyler yazmaya çalışıyorum. İnsanlar sürekli birileriyle çatışma çabasında demek ki.

Ne kadarda zekisin ya imreniyorum ?

Sen oraya kullanıcı adımı yaz ama haberdar etme, ondan sonra benim sözlerimle bana gel. İşte insanın elinde kanıt vb. olmayınca sözden öteye geçemiyor.
  • Arkadaşlar, çok ayıp ediyorsunuz! Yabancı değiliz, şöyle ağız tadıyla bir atışın çekinmeyin. Kişisel hakaretler birbirini izlesin, olmuyor böyle konuya bağlı kalmaya çalıştıkça. Aşın engellerinizi, giydirin birbirinizi. Bekliyoruz...
  • FaZe Rain kullanıcısına yanıt
    370 in o bellegi dolduracak gucu yok.950yuzde 30 daha performanslidir(gtx 760 ayarinda)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabırla anlatmışsın hocam seni tebrik ediyorum anlamayana cevap yazmayacaksın olacak bitecek.
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Atışmaya gerek yok arkadaşlar fikirler burada farklılık tabiki gösterecek bu arada size bir sorum var hocam gtx760 vs gtx 950 desek hangisi derdiniz ?

• FaZe Rain kullanıcısına yanıt
    her tülü gtx 950 alınır daha çok performans verir o fiyata
  • Şöyle bir kanıt verebiliriz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Dl-k1GW_3G4

Bu videoda ki grafik ayarlarına gtx 950 ile çıkmanız mümkün değil. Zira bellek miktarı yetersiz kalıyor. Ama gtx 950 4gb olursa eyvallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veziri_Azam -- 27 Ocak 2016; 20:09:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veziri_Azam

Şöyle bir kanıt verebiliriz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Dl-k1GW_3G4

Bu videoda ki grafik ayarlarına gtx 950 ile çıkmanız mümkün değil. Zira bellek miktarı yetersiz kalıyor. Ama gtx 950 4gb olursa eyvallah.

Bu sizce bir kanıt mı ?

Orada ''önerilen limitleri yoksay (ignore suggested limits)'' ayarı açılıp, 2GB GTX 950 ile 4GB GTX 950 arasında 2GB'ı aşan ayarlarda test yapılması bir kanıt olabilir.

''Mümkün değil'' çok iddialı bir söz grubu olmuş bu arada. O zaman sizi aşağıdaki videolar ile baş başa bırakalım.

(Ruslarla aramız iyi değil ama adamlar karşılaştırmaları yapmışlar)

Mesela;

GTX 960'ın videoları var bu konuda onu baz alalım. Umarım GTX 950'den daha yüksek bir kartı baz aldığımız halde, ''ama GTX 950'de belki böyle olmaz'' gibi bir cevap almayız ?

• ama GTX 950'de belki böyle olmaz, oldu olacak 970 testi koysaydınız

• Anlıyorum bu videoları örnek göstererek şunu söylemek istiyorsunuz. "Kart oyunu yüksek ayarlarda açacak güçteyse belleğin önemi yok.Oyun yüksek ayarlarda 3gb bellek tüketse de siz onu yüksek ayarlarda 2gb bellek ile de oynayabilirsiniz"
    Hmm.. O zaman bu firmalar neden ekran kartlarına niye yüksek bellek koyuyorlar acaba? Mesela gtx 980 ti niye 4 gb yapmışlar. Çok güçlü bir karttır o , ona değil 2 gb , 1 gb bellek bile fazla.
  • quote:

ama GTX 950'de belki böyle olmaz, oldu olacak 970 testi koysaydınız

Anlatılanı anlamada da ısrar etmek nedir ?

Bakın daha fazla GPU gücüne sahip kartın testini de ekliyorum durumu görün diye ey ahali !

GTX 960'ın 4GB V-RAM'i kurtarabiliyor mu onu ? Niye 2900 MB civarı V-RAM ayarları açıkken GTA V'te (bu ayarda her zaman bu V-RAM değil sahnesine göre görülmektedir tabii onu da belirteyim yanlış anlaşılmasın) 4GB GTX 960 daha fazla performans veremiyor ? Hadi 2GB kardeşine atsın en az 10 FPS fark ? (Tek kart için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veziri_Azam

Anlıyorum bu videoları örnek göstererek şunu söylemek istiyorsunuz. "Kart oyunu yüksek ayarlarda açacak güçteyse belleğin önemi yok.Oyun yüksek ayarlarda 3gb bellek tüketse de siz onu yüksek ayarlarda 2gb bellek ile de oynayabilirsiniz"
    Hmm.. O zaman bu firmalar neden ekran kartlarına niye yüksek bellek koyuyorlar acaba? Mesela gtx 980 ti niye 4 gb yapmışlar. Çok güçlü bir karttır o , ona değil 2 gb , 1 gb bellek bile fazla.

Evet demek istediğim bu nokta fakat orta sınıf ve altındaki GPU gücüne sahip kartlar ve günümüz şartları için. Ben üst sınıf kartları falan işin içine sokmadım şu an. Siz konu başlığına tekrar bir göz atın.

3GB V-RAM ayarları ile de oyunu oynayabilirsiniz tabii ama sahnesine göre örneğin 2100 MB kullanımlar görüldüğü zaman kartta teklemeler olabilir. İşte bu V-RAM gereksinimidir. Ama zaten 2100 MB ayarlarında 2GB GTX 960 ile 4GB GTX 960 aynı performansı vermektedir. Bu sayıları atıyorum tamamen, videodaki durum ortada zaten. Yani kartı V-RAM'den önce GPU gücü frenlemektedir.

Örneğin GTX 960 3GB V-RAM'i kullanabilecek veya 2GB üzeri V-RAM'i kullanabilecek bir kart gibi dursada SLI harici yinede durum öyle değil.

GTX 950'de de paralel hatta daha beter durumlar var zaten.
    ________

Bu arada GTX 980Ti 6GB bir karttır hata olmasın (yapısı gereği 4GB olamaz akabinde). 4GB olan GTX 980'dir, GTX 970'de 3.5GB + 0.5GB = 4GB'dır (NVIDIA'nın bazı çakallıklarından ötürü maalesef).

GTX 980Ti - 980 - 970 seviyesindeki kartlar 3GB ve üzerindeki veriyi işleyebilecek kapasitede GPU barındırdıkları için bu V-RAM'ler onlara konulmuştur. Akabinde işin 2K - 4K boyutları ve SLI konusuda var.

Bizim burada baz aldığımız orta sınıf kartlar şu an. Üst sınıfta zaten işler duruma göre tamamen sarpa sarıyor. Fakat üst sınıf için 2GB V-RAM hatta 3GB V-RAM artık minumum sınırları çoktan aştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 21:16:48 >

• Öncelikle şunu belirteyim bu konuya yazdıklarımın konuda sorulan 2 kartla ilgisi yoktur yazdıklarım VRAM üzerinedir.

Bir 960 2GB ve 4GB karşılaştırmasıda ben atayım dedim sahnesine göre fps nin aynı olduğu anlarda var 4GB lık 960 ın 10 FPS fark attığı anlarda var.

• quote:

Öncelikle şunu belirteyim bu konuya yazdıklarımın konuda sorulan 2 kartla ilgisi yoktur yazdıklarım VRAM üzerinedir.

Bir 960 2GB ve 4GB karşılaştırmasıda ben atayım dedim sahnesine göre fps nin aynı olduğu anlarda var 4GB lık 960 ın 10 FPS fark attığı anlarda var.

Test edilen videoda; ''önerilen limitleri yoksay'' ayarı kapalı, baştan hata zaten. Akabinde video boyutu olan kısım bilinçli olarak kesilmiş ? Sistem özellikleri gösterilmemiş, öyle bir video sunulmuş ortaya, benchmarkta değil sahnelerdeki FPS değerlerini tam tutturmak bir o kadar zor zaten ? Bu video bir referans değil.

Keşke GTX 950 - 960 2GB - 4GB veya bu tarz karşılaştırılan R9 380 2GB - 4GB V-RAM boyutuna sahip kartlar elimizde olsada karşılaştırsak, herkesin aklındaki soru işaretlerini gidersek.
    ________

V-RAM konusunda bayağıdır güncellemeye fırsat bulamadığım konum var. Buyurun buraya yazın, ne gerek var konu dışına çıkmaya ?

Onu da güncellemek lazım demek ki bir ara, insanların kafası çok karışmış. Aslında en güzeli açılacak bir video paylaşım konusu olacakta zaman sıkıntı zaman.

FHD - 2K - 4K Çözünürlükleri İçin V-RAM Kullanımı ©

• Yani neredeyse taş devrinden beri bu tip aletlerde üreticilerin en sık kullandığı kısıtlama yöntemi ram miktarı iken orta seviyedeki bir ekran kartının 4gb lık olanını alabilecek kişiye 2 gb da yeter demek ki çok sık yapılıyor bu forumda nasıl bir mantıktır%

Mesela nvidia vram ile kısıtlamayı çok kötü yönde kullanıyor
    970 3.5gb olayı
    980 4gb dan daha fazlasını kaldıracak güçte
    980ti 6gb dan daha fazlasını rahatça kaldıracak güçte iken

Alttaki videoda 980 ti cod bo3 testi var vram kullanımı 6gb a dayanmış durumda 5800mb civarına düştüğü yerde 20 hatta 30 fps birden bir artış oluyor 6070mb a dayanıncada 20 30 fps birden düşüş olmakta buradaki nokta nvidianın vrami nasıl bir sınırlayıcı olarak kullandığını göstermek ve vram önemli değilcilere bir cevap vermek.

https://www.youtube.com/watch?v=wKoKGwU0taA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 27 Ocak 2016; 21:46:45 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.