Şimdi Ara

R7 370 4gb VS Gtx950 2gb (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
2.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx 950 ile very high ayarlarda Gta v 35-60 fps arası alıyorum. Ryse da ultra da 25-35 fps arası aldım. Şuanlık gtx 950 den memnunum ve önerebilirim. Yeni oyun denedikçe konuyu güncellerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaZe Rain

Beynim yandi

Kartların performansı zaten benzer.

Sizin konuda da belirttiğiniz gibi odaklandığınız nokta 2GB - 4GB V-RAM durumu ve bunun oyunlardaki etkisi. Zaten şu anın şartlarında dediğim gibi etkisi yok. Ve önümüzdeki süreci düşünerek tercih yapmaya çalışıyorsunuz sizde, bizde öyle tahminler yapmaya çalışıyoruz. En azından 2 yıllık yakın gelecek için kimse ama hiç kimse tahminden öteye geçemez zaten.

Kullandığınız çözünürlüğü (hatta genellemede yapabiliriz) 1080P veya altı sayarsak, aşağıdaki testler size bilgi verecektir. GTX 950 2GB ve R7 370 4GB noktasında.

2K - 4K - 5K ve üzeri çözünürlüklerde zaten bu kartların esamesi okunmayacağı için gereksiz testler. 8 - 15 FPS ile oyun oynamaya oyun diyebilenler o testleri baz alabilir tabii ki. Ya da hadi 29 - 30 FPS bile diyelim.

GTX 950 2GB - GTX 960 2GB - GTX 750Ti 2GB - R7 370 4GB Testler İçin Tıklayınız

Buna rağmende internet sitelerini ne olursa olsun çok baz almadığımı dile getireyim. Ama şu an bunları yapabilecek sağlıklı kullanıcı veya kullanıcılarda pek etrafımızda yok (elinde kartlar yok). Yinede üstteki testlerde şu an için V-RAM'in kaydadeğer bir etkisi olmadığı görülmekte (1080P için). 1080P üzerinde etkisi olsa bile zaten R7 370 - GTX 950 12GB V-RAM'e de sahip olsa GPU'ları bu kartları limitliyor ve 8 - 10 FPS gibi komedi değerlerde ateri zamanlarına dönüş yapıyoruz.

Testler bolca mevcut, 2 tane örnek olarak atayım 1080P için:

R7 370 4gb VS Gtx950 2gb
     R7 370 4gb VS Gtx950 2gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 14:47:49 >

• Benim tercihim asus strix gtx 950 olurdu çünkü asus gtx 950 de en uygun modeli.2gb 128bit yeterlidir.R7 370 de 4gb olması önemli değildir.Önemli olan gpu.R7 370 eski gpu kullanıyor o.c. edilmiş hali gibi.Nvşdia maxvell serisini kullandı gtx 950 ve en son çıkan seridir.Güç tüketimi azdır ve az ısınırTercihim asus strix gtx 950

• Pcper, Orta Dünya'nın Gölgesi adlı eseri test etmiyor. O tarafta sonuç alınamayacağı bilindiğinden herhalde örnek gösteriliyor.
    Sonuçta 4GB 256 bit veriyolunun etkisi pek tabii var. Performansı Atari zamanına dönüş yapan kart da R7 370 değil, GTX 950. Kimileri kabul etmek istemese dâhi durum böyle.
  • Teşekkür ederim hocam herkesin emeğine sağlık gtx950 alalim o zaman 600 tl iyi bir fiyatmidir gtx950 için ? 200usd ye alıyorum çünkü

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Kafam karisti simdi

• Redstone hocam sabırla detaylarıyla anlatmış

basitçe birde ben gireyim o seviyedeki kart belirli fps nin altına düşecekse açtığın detayın ayarının dolayısıyla vramin hiç bir anlamı yok.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Yani 950 ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Redstone hocam sabırla detaylarıyla anlatmış

basitçe birde ben gireyim o seviyedeki kart belirli fps nin altına düşecekse açtığın detayın ayarının dolayısıyla vramin hiç bir anlamı yok.

Katılıyorum. 15 fps olduktan sonra ne anlarım o karttan. 24 fps akıcılık için taban değer deniyor. O takdirde 26 Hz'in yeterli olduğu söylenebilir. 30 Hz'in taban seçilmesindeki sebep zannederim ki kimsenin monitörünü 60 Hz yerine 72 Hz'te kullanmayı aklına getirmemesinden ileri geliyor.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam herkesin emeğine sağlık gtx950 alalim o zaman 600 tl iyi bir fiyatmidir gtx950 için ? 200usd ye alıyorum çünkü

Rica ederim.

Orta dünya oyunları hakkında da bir şey demediğimi dile getireyim. Hatta ''oyun oyun'' ayırıp, bir şey demediğimi de dile getireyim. Konudaki bazı arkadaşlar nedense benim söylediğim her şeyi üzerlerine alınıyorlar, halbuki ben ortaya konuşuyorum, herkesin yararına şeyler yazmaya çalışıyorum. İnsanlar sürekli birileriyle çatışma çabasında demek ki.

Testlerin; oyunlardaki ayarlardan ayarlara,siteden siteye, yanlı siteden siteye, kullanıcıdan kullanıcıya, PC'den PC'ye değişiklik göstereceğini dile getireyim tekrar. En sağlıklısı aynı PC'de kartların takılıp, bir kullanıcı tarafından test edilmesidir her zaman. Bu da direkt oyunun içinden videolar veya harici video kayıt araçları ile mümkün oluyor.

Yukarıda bir kişinin paylaştığı bir testte R7 370 4GB'ın fazla belleğinin katkısı var gibi görünürken, şimdi paylaşacağım testlerde bir katkısı olmadığını görüyoruz mesela. Yani Kemal Sunal'ın değimiyle ''bunlar bir takım güçlerin oyunlarıdırlar, ben buraya nasıl çıktım ? Gördünüz yürüdüm çıktım'' diyelim.

GTX 950 2GB - R7 370 4GB Bit-Tech Testleri İçin Tıklayınız

R7 370 4gb VS Gtx950 2gb

R7 370 4gb VS Gtx950 2gb

Bu testlerde bize diyor ki;

Mesele burada 4GB V-RAM değil, mesele zaten R7 370 4GB'ın 1080P altında da GTX 950'den bu oyunda daha fazla performans vermesi.

2. SS'de çözünürlüğü 2K'ya çıkardığımız zaman R7 370 4GB'ın minumum FPS'de 9 FPS, ortalama FPS'de 13 FPS kaybettiğini görüyoruz ki bunlar hayli yüksek değerler. Yani bu siteye göre V-RAM'in bir kurtarıcı faktör olmadığını görmekteyiz. GTX 950'de de 2GB V-RAM olmasına karşın performans düşüşü daha az gibi görünüyor (kesin kanı için yüzdeye bakmak lazım).

Akabinde üstteki linkte Witcher 3 gibi başka bir orta dünya oyununda da hem 1080P'de hem de 2K'da GTX 950'nin daha fazla performans verdiğini görüyoruz (oyun NVIDIA destekliydi yanlış hatırlamıyorsam, onun da etkisi vardır). Yani 4GB V-RAM yine bir kurtarıcı değil. Kurtarıcı olsaydı bu seviyedeki kartlar için; benzer performanstaki bu iki karttan R7 370 4GB'ın V-RAM'inin etkisi ile hiçbir zaman GTX 950'nin altına düşmemesi gerekirdi.

Velhasıl kelam; bu testler vb. şeyler sabaha kadar paylaşılabilir. En nihayetinde bir kullanıcı gözünden değiller. Siz aklınıza yatan ürünü alabilirsiniz. Biz ne desekte boş bir saatten sonra.

R7 370 - GTX 950 gibi GPU güçleri yüksek olmayan 2 kart için V-RAM etkisini tartışmakta aslında bir o kadar saçma. Yine de bazı kişilerin insanları yanlış yönlendirmesine gelemiyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2016; 15:32:26 >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam sizinde herkesinde emeğine sağlık

• Teşekkürler hocam sizinde herkesinde emeğine sağlık 

• quote:

Teşekkürler hocam sizinde herkesinde emeğine sağlık 

• quote:

Orijinalden alıntı: antidetron

Gtx 950 ile very high ayarlarda Gta v 35-60 fps arası alıyorum. Ryse da ultra da 25-35 fps arası aldım. Şuanlık gtx 950 den memnunum ve önerebilirim. Yeni oyun denedikçe konuyu güncellerim.

Hocam tam sistem ozelliklerinizi yazarmısınız birde mumkunse sizde oynuyorsanız cs go ve lol daki fps degerlerini aciklayabilirmisiniz ? Teşekkür ederim bu arada sağolun

• FaZe Rain kullanıcısına yanıt
    İ3 2120 işlemci, 8gb ram var. İşlemciniz 4 çekirdek bir i5 veya i7 ise benden daha iyi durumda olursunuz. CS go ve lol oynamıyorum ama dota 2 oynuyorum. Bu lol için referans olabilir. 60-90 arası fps alıyorum ultra ayarlarda dota 2 de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidetron -- 27 Ocak 2016; 16:02:41 >
  • Sapphire r7 370 DualX 2GB;
    Sapphire r7 370 DualX 4GB modelinden 5-10 TL daha pahalı? İkisine de OC yapılabiliyor biri bunu bana açıklasın lütfen

• antidetron A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam alıyorum gtx 950 yi

• quote:

Orijinalden alıntı: AFK_is_now_AFK

Sapphire r7 370 DualX 2GB;
    Sapphire r7 370 DualX 4GB modelinden 5-10 TL daha pahalı? İkisine de OC yapılabiliyor biri bunu bana açıklasın lütfen

Benim hiçbir bilgim yok hocam ama mantiken alın 4gb olanini bitsin ama çekirdek hizlarina felan bakmak lazım anladigim kadarıyla bazi özellikleri aynı olmaz felan sakata gelmemek lazım

• AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    Anlık indirim veya yanlış fiyatlandırmadır aynı kart 4gb versiyonu daha pahalı olmalı.

örneğin webden al 566 lira birisi 607 birisi yani nomal baktığın yerde sıkıntı vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 27 Ocak 2016; 16:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Anlık indirim veya yanlış fiyatlandırmadır aynı kart 4gb versiyonu daha pahalı olmalı.

örneğin webden al 566 lira birisi 607 birisi yani nomal baktığın yerde sıkıntı vardır

Amazon.com dan bakmıştım.

İndirimsiz fiyatlarıda aynı şekilde gözlerimi açıp açıp bakıyorum tıpatıp aynı kartlar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.